- 12 Kasım 2018
- 736
- 1.069
- 28
- Konu Sahibi Minnos Gelin
-
Şehirdışı mı yurt dışı mı ? Çalışıyor musun ?
Çalışabilecegim bir iş pek yok. İlk zamanlar hep çalışmak istedim ama suan o isteğimde yok. Eşimde her yerde çalıştırmaz zatenBence bi iş bulup çalış
Şehir dışı. Çalışmıyorum maalesef
Kesinlikle katılıyorum , kendi dilini , kendi kültürünü yaşadığı bir yerde insan gurbeti yaşamamalı .."Ben gurbette değilim, gurbet benim içimde"
O gurbeti siz yaratıyorsunuz. Kendi ülkenizde, kendi kültürünüzdeki insanlarla yaşıyorsunuz. Yeni arkadaşlar edinin, kurslara gidin. Ben 5.5 saat uçuş mesafesindeyim, ama burada da kendime bir dünya yarattım, yoksa kafayı yer insan tek başına.
Hiç arkadaşınız yokmu onlarla falan aktiviteler yapsanızÇalışabilecegim bir iş pek yok. İlk zamanlar hep çalışmak istedim ama suan o isteğimde yok. Eşimde her yerde çalıştırmaz zaten
Bak bu eşe bağımlılık , bir süre sonra köleliğe döner .. her dediğine evet olmaz , huysuz uyumsuz biri ol herşeye hayır de demiyorum .. ama çalışmak , üretmek senin de hakkın .. ha hala diyorsan ki Yok çalışmak bana göre değil , o zaman eşinin bahanesine sırt dayamaÇalışabilecegim bir iş pek yok. İlk zamanlar hep çalışmak istedim ama suan o isteğimde yok. Eşimde her yerde çalıştırmaz zaten
"Ben gurbette değilim, gurbet benim içimde"
O gurbeti siz yaratıyorsunuz. Kendi ülkenizde, kendi kültürünüzdeki insanlarla yaşıyorsunuz. Yeni arkadaşlar edinin, kurslara gidin. Ben 5.5 saat uçuş mesafesindeyim, ama burada da kendime bir dünya yarattım, yoksa kafayı yer insan tek başına.
Oyle bi anlattiniz dunyanin obur ucuna gittiniz sandim.bende yasadigim yerden farkli bi yere hatta kucucuk bi ilceye geldim.ilk bir yil kendimi eve kapattim herkesten nefret ettim ayagim taşa takilsa hep burasi yuzunden der dururdum.sonra komsu edindim bu yilda calismaya basladim.simdi o kadar cok arkadasim var ki kimseye yetisemiyorum.sizde eve tikilip kalacaginiza bi yerden baslayin
Yargılamanıza gerek yok.Kesinlikle katılıyorum , kendi dilini , kendi kültürünü yaşadığı bir yerde insan gurbeti yaşamamalı ..
iş bulup çalışmalı , iş olmuyorsa evde ya da dışarda bir hobi edinmeli ..
Yok o konuda eşim bişy demezBak bu eşe bağımlılık , bir süre sonra köleliğe döner .. her dediğine evet olmaz , huysuz uyumsuz biri ol herşeye hayır de demiyorum .. ama çalışmak , üretmek senin de hakkın .. ha hala diyorsan ki Yok çalışmak bana göre değil , o zaman eşinin bahanesine sırt dayama
Hiç arkadaşınız yokmu onlarla falan aktiviteler yapsanız
Ama böyle sosyalleşemezsin .. bir mesleğin var mı bilmiyorum .. ama eğer bir meslek durumun yoksa , bilgisayar kursu , dil kursu gibi yerlere gidebilirsin, ilerde çalışmak için kendini hazır hissettiğinde bir birikimin olur elinde .. her türlü hobi yerleri vardır , istanbuldan bahsediyoruz , yok demek imkansız .. komşu edin meselaYok o konuda eşim bişy demez
Kalkıp gezmek falan istesem etsem sorun çıkarmaz. Ama suan ben çalılmayı düşünmüyorum. Çünkü bunun için kendimi hazır hissetmiyorm
Hım evet bak bu olabilir nerde var mesela ? Ve ne tarz kurslar var ??Istanbulda yapilacak o kadar cok sey var ki yeterki insan istesin.mesela belediyenin ucretsiz kurslari falan var oraya gidin
Evet bak bu olabilir. Bu tarz bişeyler arıyorm ama nette pek bir bilgi bulamadmAma böyle sosyalleşemezsin .. bir mesleğin var mı bilmiyorum .. ama eğer bir meslek durumun yoksa , bilgisayar kursu , dil kursu gibi yerlere gidebilirsin, ilerde çalışmak için kendini hazır hissettiğinde bir birikimin olur elinde .. her türlü hobi yerleri vardır , istanbuldan bahsediyoruz , yok demek imkansız .. komşu edin mesela
İlla ki vardır , bazen nasıl arayacağımızı da bilemeyiz , Google a “İstanbul hobi kurs” falan bile yazsan çok şey çıkar .. yeni evliymişsin , çok güzel yemek kursları oluyor meselaEvet bak bu olabilir. Bu tarz bişeyler arıyorm ama nette pek bir bilgi bulamadm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?