Bir Küçük Gurbet Gelini Meselesi..

ben de haşimato hastasıyım. ne kadar zor olduğunu yaşayan bilir.. siz şu an tam da bizim hastalığımızdan kaynaklı depresif belirtiler gösteriyorsunuz..ben de aşırı kilolu değilim ama hayatımın son 15 yılını diyetle geçirdim desem yeridir. olmayınca olmuyor yapacak bişey yok. boşlukta olduğunuz için kendinizi değersiz hissediyorsunuz ama ilk adımı atmanız gerek artık. yoksa bu boşluk sizi içine iyice çekecektir.

Aynen haklısınız bende 6 7 senedir boğuşuyorm bu hastalıkla cidden çok degişik birşey.
Ve gerçekten öldürmüyor süründürüyor dedikleri şey tam olarak sanırım bu.
Diyete başlıycam inşallah hayırlısıyla. Sporda yapcam evde koşu bandım var. Bakalım inşallah olumlu sonuclara ulaşabilirim.

Yok o konuda eşim bişy demez
Kalkıp gezmek falan istesem etsem sorun çıkarmaz. Ama suan ben çalılmayı düşünmüyorum. Çünkü bunun için kendimi hazır hissetmiyorm
Evliliğe,çocuk sahibi olmaya hazır hisssetmemeyi anlarım da çalışmaya hazır hissetmemeyi uzun yıllardır çalışan bir kadın olarak anlayamıyorum.
Çalışmak,üretmek,kendi paranızı kazanıp harcamak,etrafınıza maddi manevi faydalı olmak kadar güzel bir şey olamaz.
'Eşim izin vermezi' ise hiç anlamıyorum.
Birey olamadığımız,kendi haklarımızı kullanıp meşru isteklerimizi gerçekleştiremediğimiz evlilikler bizi ne kadar,nereye kadar,tatmin eder?
Üzerinde düşünmek lazım.

Çalışmaya hazır hissetmiyorm çnkü :
Hem eve hem işe yetişebileceğimi sanmıyorm.
Geçmiş bir iş tecrubem yok sayılır. Becerebilir miyim korkusu var. Sürekli iş değiştiripde duramam. Arada girip iş ilanlarına bakıyorm aklıma yatan içime sinen olmadı suana kadar.
Kendini tanımak çok önemli. Neyi yapıp neyi yapamayacagını bilmekte. Bildiğim için hazır olmadıgımı söylüyorum. Ayrıca bir kaynanam var ve birlik oturuyorz. Benden beklentisi baya yuksek. Çalışmaya başlardıgımda ise bu beklenti.değişmeyecek sürekli benden evi temizlememi bekler kendisi. Çalışıyor olsam ve gece 12 de bile eve gelsem bnden iş bekler.
Altından kalkamayacagım yukun altına girmekte istemiyorum. Yarın öbür gün çocuk olunca, ki kaynanam çocuktan farksz çalısabileceğimi sanmıyorum.
Herkesin bünyesi farklıdr. 2 sne önce aşırı aktif ve yorulmayan biriydim ama suan öyle değil hastalıgım ilerlediği için maalesef çabuk yoruluyorm. Bu sizlere bir bahane veya arkasına sıgınma gibi gelebilir ama gerçekten değil. Gün oluyor kemiklerim kırılıyorms gibi agırıyor.
Eşime gelirsek çalşmamı suan istemiyor. Çünkü adam akıllı bir iş yok ortada. Bende gidip her yerde çalışmam. İzin vermez demek istediğim şey bu. :) tskkür edrim yorumnz için ❤

Valla kusura bakmayın ama bazen okuduklarıma çok şaşırıyorum kendimi de bu okuduklarım karşısında tebrik ediyorum cidden ya . Annemler benden 1500 km uzakta kardeşim ve kv ler 750 km uzakta . Yaşadığımız şehirde havaalanı çalışmıyor annelerin yaşadığı şehire direk otobüs bile Yok düşün. Bu şehirde 3 farklı dil konuşuluyor dün markette kadın bana birşey söylüyor anlatıyor ben asla anlamıyorum bilmediğim bir dil çünkü. Ufacık bir şehir terör ver sıfır iş imkanı komşular desen hepsi birbirinden garip . Siz isteseniz İstanbul’da neler yaparsınız neler. Ben İstanbul da olsam kesin çalışıyor ve kariyer yapmaya çalışıyor olurdum doğal olarak herşey gelirdi peşinden sıkılacak hiç zamanım olmazdı

ben anlamıyorum karı koca evlenince neden ille koca sülalesinin memleketine gelin gitmek gerektiğini..
o koca müsveddeleri karılarını götürüyor yanında poşet gibi üzerine çalıştırmıyor, arkadaş edindirmiyor. varsa yoksa anası bacısı..
belki konu sahibinin tam olarak böyle değildir ama buradaki gurbet konularının çoğu böyle.
ve ben bunu kabul edip evlenen kadınlara ayrı gıcık oluyorum ya allah affetsin.
hayat şartların çok daha iyi olur, çok daha sosyal olur ne bileyim iş durumun olur/o şehirde yapacak bir çok şeyin olur da gidersin.
evlilik böyle bir şey değil ya. bize çok yanlış öğretiyorlar.

Tabii ki değil.
En azından siz yanlış olduğunun farkındasınız.

Evet söylediğinizde haklısınız ama . Sanırım yanlış ifade ettim ben kendimi.

Bnm derdim gurbette olmak falan değil. Benden daha zor şartlarda olan insanlar oldugunu biliyorum bunun için de çokca şükür ediyorum
Ama her gittiğiniz yere pat diye de alışıyor musunuz ? Ben alışamıyorum yapıyla alakalı bişey. 5 10 senedir de yaşamıyorum burda. Daha yeni 1 bçk 2 sene oldu. Ee insan önce bir evliliğinin tadını çıkarmak istiyor. Etrafı çözmek istiyor. Ve bunun da bir alışma süresi var. Ne kadar eşinizle evlenmeden önce flort dönemi yasarsanz yasayın aynı eve girince daha farklı oluyor.
Bu yuzden baaan diye nerde işe girebilirdim?
Ve daha bişeyler oturmadan böyle bişy bana sacma gelirdi acıkcası. Devlet kapısında bi işim olsa, veya memur falan olsam , öğretmen vs vs bişy olsam tamam da.
Şuan öyle bir işim yok. Her yerde de insan çalışamaz. Şuan buraya bu düzene alıştım artık.
Sizlerden de fikir almak istedim. Ama baştada değiğim gibi sanırım yanlş ifade ettim kendimi.
Teşekkür ederim yorumunuz için ❤

Bu söylediğiniz şey ile bnm bahsettiğim şey çok uzak birbirine :)
Çok şükür eşim o kadar düşüncesiz değil.
Ama her yerde çalıştırmaz. Bildiği guvendiği veya belli standartları olan yerlerde çalışmamı ister ki bende aynen oyle düşünüyorum.
Ama bnim sorunum o değildi. Eşim gezip tozmamada bişy demez ama gideceğim veya bir.arkadasım yok. 1 tane var o da bazı sebeplerden suan görüşemiyorz. Komsularım yok. Biraz huysuz insanlar.
Bende baska neler yapabilirim diye sordm. Evde veya dısarda iş ve iş dışında. Acaba yanlış mı ifade ediyorm kendimi anlamadm ki. Herkes gurbetle ilgili bişy yazdım diye tepkili.

İstanbul'dasın ve ne yapacağım diyorsun. Halkeğitimin ve İsmek' in mesleki eğitim, hobi kursları var ki ismek'te o kadar çol seçenek var ki. Kurslara gittiğiniz zmaan zaten sosyalleşeceksiniz ve çevreniz olacak.

İstanbul'dasın ve ne yapacağım diyorsun. Halkeğitimin ve İsmek' in mesleki eğitim, hobi kursları var ki ismek'te o kadar çol seçenek var ki. Kurslara gittiğiniz zmaan zaten sosyalleşeceksiniz ve çevreniz olacak.
Bende bunu sordm zaten. :) fark etmediniz heralde. Buraya yabancı oldugum için pek kursları falan bilmiyordm arkadaslar saolsn söylediler. Öğrendim bende.

Geziyorz zatende bazen insan hani kız arkadaslada sohbet etmk istiyor :)
Ben her sene gidiyorum . Drama eğitimi aldim . Işaret dili şimdi işaret dilinin ogreticigiligini alıyorum. Kendini geliştirirsen işaret dili öğretmeni de olabilirsin lisans mezunuyiyeti gerekiyor ama . Ya da başka alanlarda dabguzellik bakıma ilgin varsa bir sürü kurs var hepsini tamamlar miss gibi mesleğin olur . Baya sosyallesiyorsun . Yorgunluktan ölmeme ragemne kurslar candir

kadinlara ozel spor salonlarina gidin bence,
en guzeli o. cunku oyle yerlerde iyi sohbet ortami olusabiliyor.

kendi evinize yakin bir yer secerseniz, muhtemelen yakin cevreden kisiler gelir, tanisirsiniz bir sure sonra,
sonrasi da gelir zaten.
onlara danisirsiniz, yakin cevrede neler var neler yapiyorsunuz gibisinden.

Aynen katılamyı düşünüyorm bakalım hayırlısı :)

Esiniz herhangi bir iste calismaniza veya kursa gitmenize izin vermiyor ise , kitap okuyun film seyredin örgü yapabilirsiniz spor yapip dans edebilirsiniz . Nete takilin yeni tarifler deneyin . Ya da bebis dunyaya getirin derim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…