- 12 Kasım 2018
- 736
- 1.069
- 28
- Konu Sahibi Minnos Gelin
-
Aa evet buda olabilir :) tsk ederim :)Yüzme, ve çeşitli yemek kurslarına yazılın derim
Hem çevreniz genişler iki insan yüzü görürsünüz. Yüzme sayesinde kilo vermeniz de kolaylaşır.
Aynen haklısınız bende 6 7 senedir boğuşuyorm bu hastalıkla cidden çok degişik birşey.ben de haşimato hastasıyım. ne kadar zor olduğunu yaşayan bilir.. siz şu an tam da bizim hastalığımızdan kaynaklı depresif belirtiler gösteriyorsunuz..ben de aşırı kilolu değilim ama hayatımın son 15 yılını diyetle geçirdim desem yeridir. olmayınca olmuyor yapacak bişey yok. boşlukta olduğunuz için kendinizi değersiz hissediyorsunuz ama ilk adımı atmanız gerek artık. yoksa bu boşluk sizi içine iyice çekecektir.
Evliliğe,çocuk sahibi olmaya hazır hisssetmemeyi anlarım da çalışmaya hazır hissetmemeyi uzun yıllardır çalışan bir kadın olarak anlayamıyorum.Yok o konuda eşim bişy demez
Kalkıp gezmek falan istesem etsem sorun çıkarmaz. Ama suan ben çalılmayı düşünmüyorum. Çünkü bunun için kendimi hazır hissetmiyorm
Çalışmaya hazır hissetmiyorm çnkü :Evliliğe,çocuk sahibi olmaya hazır hisssetmemeyi anlarım da çalışmaya hazır hissetmemeyi uzun yıllardır çalışan bir kadın olarak anlayamıyorum.
Çalışmak,üretmek,kendi paranızı kazanıp harcamak,etrafınıza maddi manevi faydalı olmak kadar güzel bir şey olamaz.
'Eşim izin vermezi' ise hiç anlamıyorum.
Birey olamadığımız,kendi haklarımızı kullanıp meşru isteklerimizi gerçekleştiremediğimiz evlilikler bizi ne kadar,nereye kadar,tatmin eder?
Üzerinde düşünmek lazım.
Tabii ki değil.ben anlamıyorum karı koca evlenince neden ille koca sülalesinin memleketine gelin gitmek gerektiğini..
o koca müsveddeleri karılarını götürüyor yanında poşet gibi üzerine çalıştırmıyor, arkadaş edindirmiyor. varsa yoksa anası bacısı..
belki konu sahibinin tam olarak böyle değildir ama buradaki gurbet konularının çoğu böyle.
ve ben bunu kabul edip evlenen kadınlara ayrı gıcık oluyorum ya allah affetsin.
hayat şartların çok daha iyi olur, çok daha sosyal olur ne bileyim iş durumun olur/o şehirde yapacak bir çok şeyin olur da gidersin.
evlilik böyle bir şey değil ya. bize çok yanlış öğretiyorlar.
Evet söylediğinizde haklısınız ama . Sanırım yanlış ifade ettim ben kendimi.Valla kusura bakmayın ama bazen okuduklarıma çok şaşırıyorum kendimi de bu okuduklarım karşısında tebrik ediyorum cidden ya . Annemler benden 1500 km uzakta kardeşim ve kv ler 750 km uzakta . Yaşadığımız şehirde havaalanı çalışmıyor annelerin yaşadığı şehire direk otobüs bile Yok düşün. Bu şehirde 3 farklı dil konuşuluyor dün markette kadın bana birşey söylüyor anlatıyor ben asla anlamıyorum bilmediğim bir dil çünkü. Ufacık bir şehir terör ver sıfır iş imkanı komşular desen hepsi birbirinden garip . Siz isteseniz İstanbul’da neler yaparsınız neler. Ben İstanbul da olsam kesin çalışıyor ve kariyer yapmaya çalışıyor olurdum doğal olarak herşey gelirdi peşinden sıkılacak hiç zamanım olmazdı
Bu söylediğiniz şey ile bnm bahsettiğim şey çok uzak birbirine :)ben anlamıyorum karı koca evlenince neden ille koca sülalesinin memleketine gelin gitmek gerektiğini..
o koca müsveddeleri karılarını götürüyor yanında poşet gibi üzerine çalıştırmıyor, arkadaş edindirmiyor. varsa yoksa anası bacısı..
belki konu sahibinin tam olarak böyle değildir ama buradaki gurbet konularının çoğu böyle.
ve ben bunu kabul edip evlenen kadınlara ayrı gıcık oluyorum ya allah affetsin.
hayat şartların çok daha iyi olur, çok daha sosyal olur ne bileyim iş durumun olur/o şehirde yapacak bir çok şeyin olur da gidersin.
evlilik böyle bir şey değil ya. bize çok yanlış öğretiyorlar.
Bende bunu sordm zaten. :) fark etmediniz heralde. Buraya yabancı oldugum için pek kursları falan bilmiyordm arkadaslar saolsn söylediler. Öğrendim bende.İstanbul'dasın ve ne yapacağım diyorsun. Halkeğitimin ve İsmek' in mesleki eğitim, hobi kursları var ki ismek'te o kadar çol seçenek var ki. Kurslara gittiğiniz zmaan zaten sosyalleşeceksiniz ve çevreniz olacak.
Ben her sene gidiyorum . Drama eğitimi aldim . Işaret dili şimdi işaret dilinin ogreticigiligini alıyorum. Kendini geliştirirsen işaret dili öğretmeni de olabilirsin lisans mezunuyiyeti gerekiyor ama . Ya da başka alanlarda dabguzellik bakıma ilgin varsa bir sürü kurs var hepsini tamamlar miss gibi mesleğin olur . Baya sosyallesiyorsun . Yorgunluktan ölmeme ragemne kurslar candirGeziyorz zatende bazen insan hani kız arkadaslada sohbet etmk istiyor :)
Aynen katılamyı düşünüyorm bakalım hayırlısı :)Ben her sene gidiyorum . Drama eğitimi aldim . Işaret dili şimdi işaret dilinin ogreticigiligini alıyorum. Kendini geliştirirsen işaret dili öğretmeni de olabilirsin lisans mezunuyiyeti gerekiyor ama . Ya da başka alanlarda dabguzellik bakıma ilgin varsa bir sürü kurs var hepsini tamamlar miss gibi mesleğin olur . Baya sosyallesiyorsun . Yorgunluktan ölmeme ragemne kurslar candir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?