Bir maaş meselesi

Bizim maas gunumuz esim ile ayni
Maas yattigi gun hesaplara girilir 2kredi, kredi karti borclari odenir. Ayni gun aksam market alisverisine çıkılır faturalar icin para ayrilir .. paranin bir kismi ortak hesabimiza birikm olarak aktarilirt kalan para da yarisi ona yarisi bana 1 ay yetecek sekilde kalir.
Kimin parasi biterse de bir diğerinden para ister

Evinize giren maaşı nasıl idare ediyosunuz ?Eşim bana göre aldığı parayı idare etmesini bilmiyo artik bu durum canımı sıkmaya başladı
Eve 7 bin gibi bi para giriyor ev kirası araba kredisi faturalar mutfak masrafı derken elimize 2 2buçuk kalıyo kalmıyo onuda kenara atıyoruz idareyi bilen biri eşim fuzuli para harcamaz ben tutumluyumdur o benden daha tutumlu mesala eve kumbara aldık açılmayan gelir gider içine para atar memur eşim şuan olduğumuz yerden bir 8.9 ay sonra gidicez o zamana kadar açmıcaz söz verdik Kumbara alın benim gibi

Eşim krediyi ve kirayı öder. Ben aidat ve iki fatura ödüyorum. Diğer anlık giderler o an kim isterse o öder. Birikim hesabı eşimin bankasinda, altın vs alır, ekler, ucundan harcar. Karismam. Ben de issizdim yeni başladım sayilir, altın aldım kendi hesabimdan. Öyle yani birbirimize karışmayız da ama gizlemeyiz de.

Her ailenin dinamikleri farklı.

Benim eşimin eli de bana göre çok açıktır. Ama kendisi de bunun farkında olduğu için ödemelerini yapıp maaşının kalanını bana atar. Birikim, yatırım vs her şey bende döner.

Eşiniz aldığı maaşı gerçekten yetiremiyor mu, yetiremiyorsa bunu savurganlıktan mı yapıyor, savurganlıktan yapıyorsa bunun farkında mı?

Anladığım kadarıyla eşiniz esnaf gibi bir şey, her ay değişiyor demişsiniz. Ortalama 5binse o adam savurgan değildir. Savursa asla geçinemezsiniz.

Benim maaşım esiminkinin 2 katı. 1.5senelik evliyim ama 7 yıldir eşimle birlikteyim . İlk aylar evin kirasını faturalarını mutfak masrafını da ben oduyordum ama sonra kredi çektim araba aldık eşimle .krediyi ben ödüyorum ve geriye kalan herşeyi esim ödüyor. Ben biraz savurganim ama eşim tutumludur . Esim bir bulduysa onu iki etmeyi biliyor çok şükür bu yüzden şanslıyım . Ama bende üstüme dusuni geçmişte de fazlası ile yaptım şuanda da kredi odemelerini ben yapıyorum

Kredi, borç ödüyoruz demişsiniz. Ortalama maaş beş bin. Yani nedir bu borç durumu bilmiyorum ama ne kadarı borca gidiyor ne kadar kalıyor elde? Yani çok da yüksek bir maaş degil. Tükenmesi normal
Yüksek maaş değil ama nöbetleri filan oluyo ek olarak ordan da para geldiği zamanlar oluyo maaş yetmemesi değil maasinin yarışı kadar hep eksiye giriyo kartında buda hep geriye atiyo sıkıntı o

Her aileninki farklıdır da doğru düzgün kendi derdinizi ifade etmeyi öğrenirseniz size göre tavsiyeler verilir. Ne yapıyor bu adam mesela iş yerinde yemeyip dışarı mı çıkıyor, 50 liralık tişört yerine 200 liralık mı alıyor, x market daha ucuzken gidip y marketten mi alıyor, ailesine mi yediriyor... Uzar gider bu liste. Sizin sorununuz ne tam olarak?

Evinize giren maaşı nasıl idare ediyosunuz ?Eşim bana göre aldığı parayı idare etmesini bilmiyo artik bu durum canımı sıkmaya başladı

öncelikle tüm alışverişlerimizi kredi kartı ile yapıyoruz. faturalar eşimin kartında otomatiktedir. kişisel iht. gıda,kıyafet vs. ay sonunda ne kadar harcadığımızı bilmek için pek nakit harcama yapmamaya çalışıyoruz. ay sonunda bakıyoruz ne kadar harcanmış ikimizde maaşımızı alır kredi kartı için hesapta yeteri bakiye bırakır ikimizde cebimize harçlık alır (genelde ben biraz daha çok alırım aracıma yakıt alma derdim olduğu için) kalanı çekmecemize koyarız. ben yalnızca kendi harcadığım kredi kartını öder geri kalanını çekmeceye koyarım. Ve harçlığımız bittiğinde çekmeceden alırız. çekmecemizde yeteri kadar biriktiğinde altın alır kenara koyarız.

Yüksek maaş değil ama nöbetleri filan oluyo ek olarak ordan da para geldiği zamanlar oluyo maaş yetmemesi değil maasinin yarışı kadar hep eksiye giriyo kartında buda hep geriye atiyo sıkıntı o
Kalem kalem.nereye harcama yapmış takip edebiliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…