Bir maaş meselesi

Ailemle yaşıyorum, eve toplam 3 maas giriyor. Evin giderlerini faturalar, market alisverisi vs babam karşılıyor kalaninin bir kismi yatirima digrr kismi ise harclik olarak annemevr babama kalıyor ay boyu onunla idare ediyorlar.
Benim maasim ise kendime ve kardeslerime harclik, alisveris okul masraflari icin harcanıyor. Kendi maasimdan zerre birikim yapamadim acikcasi, borsada var birkac kurus onun disinda hic birikim yok, hepsini harciyorum. Kardeslerim bir sey isteyince hayir diyemiyorum, gordugum her seyi almak istiyorum ve dogal olarak ay sonunda sifiri goruyorum :)

Eşim evi giderleri idare ediyor benim maaşım da kendime kalıyordu kuaför alışveriş spor birikim falan. O benim hesabımda kaç TL var bilmez ben onun aldığı maaşı biliyorum ama aylık takip etmem alıyo satıyo ödüyo ayrıntısını bilmem. Param olmazsa isterim onun olmazsa ben de ona veririm. Pek sistem oturtamadık zaten kaç aydır da çalışmıyorım. Evi idare eden oysa ben olsam karışmam

Bizde herşeyi kredi kartından alıyoruz böylelikle ne kadar harcamışımız biliyoruz

Benim eşim hiç para harcamaz haftada bir paket sigarası var sadece kredi kartı bende tüm harcamaları ben yaparım o kirayı öder kirada evimiz var daha taşınmadık kredisini öder faturalar hepsi otomatik ödemede yanımızda da bir miktar harçlık olur geriye kalan paraya da altın alır kenara koyarız sadece eşim çalışıyor

gelir gideri hesaplamak daha kolay hale geliyor.
Kesinlikle biz paraya hiç dokunmayız kiracı parayı hesaba gönderir bizde hesap üzerinden krediyi öderiz kendi kiramızı da hesap üzerinden göndeririz ev sahibine diğer tüm harcamalar da kredi kartından

Evinize giren maaşı nasıl idare ediyosunuz ?Eşim bana göre aldığı parayı idare etmesini bilmiyo artik bu durum canımı sıkmaya başladı
Ben içinden alacağımı alıp kalanını eşime veriyorum. O hallediyor. Hesap kitap işini sevmem

Ben 3100 eşim 2600 maaş alıyor. Bütün kartlar paralar bende duruyor. Ev aldık 2600 kredi ödemesi var 1500ünü biz kira ödüyor gibi ödüyoruz geri kalanını eşimin ailesi tamamlıyor. Kredimiz var aylık 300 tl ödemeli onun dışında aidatımız faturalarımız 300-400 civarı kalıyor. Kredi kartlarınız azar azar tamamen kapatmayı düşünüyoruz inşallah, arabamızın benzini mutfak alışverişi keyfi alışverişler dışında 500-1000 arası bütçemiz kalıyor ya keyfi harcıyoruz ya da biriktiriyoruz. Ben ay başında eşim ay ortasında maaş alıyor. Eşim ihtiyacı varsa benden ister onun dışında 100 tl veriyorum 2-3 hafta idare ediyor

içeriden kerpeten rica edeceğim şimdi

" Eşim bana göre aldığı parayı idare etmesini bilmiyo artik bu durum canımı sıkmaya başladı "

örnek verin nereye ne harcıyor

kredi var borç var dediniz cevap olarak

kredi borç miktar nedir

ev kira mı düzenli diğer harcamalar ne

araç var mı işe nasıl gidilip geliniyor

mesela yıllar önce bir arkadaş vardı aylık 400 TL kahve masrafı vardı böyle rutinler var mı hayatınızda

ne bileyim dün vardı bir konu çok yiyor normal bir ailenin iki katı market masrafımız var dedi birisi

nedir sizce bu düşüncenizin somut kaynağı nerede paralar

5 bin kazancın 2 bini krediye gidiyormuş, e bunun faturası mutfak masrafı var , sizin de ihtiyacınızı az çok karşılayıp harçlık da veriyorsa kalan parayla da biraz keyif yapma gönlünce kullana hakkı olsun ya . Sorun birikim yapamamaksa zaten geriye bir şey kalmıyor ki , eksiye düşmesi kötü ama diğer aydan idare edebiliyorsa bence bu kadar da karışmayın bir ay çalışıyor o parayı kazanmak için . Ha sizde çalışıyor olsanız sizin paranızı idare edemese gereksiz harcasa sinir olmakta haklı olursunuz ama belirtmediginize göre öyle boş beleş harcama yok herhalde.

Bir de daha geniş kapsamlı anlatsanız.. 5 bin maaş. 2000 düz hesap kredi çık 3000 kalıyor. Mutfak bizde 700 buluyor aylk.. siznde öyle farzediyorum 2300 fatura ne kadar geliyor bilmiyorim 300 ordan çk desen 2000 .. arasa var mı ? Araba varsa benzin falan gider. Size veriyor mu ? Size veriyorsa geri kalan öğlen yemek parasına gidiyordur.. Siz birikim için isteyin.. söyleyin maaş her ay 200 ver kenara koycam diye. Veya sormuyor musunuz nereye harcıyorsun diye ?

ne kadar geliriniz var? kirada mısınız kendi eviniz mi?
Ortak gider ve birikimlerimiz var ama ayrı birikim ve harcama hesaplarımız da var. Ama bireysel Hesabımızdan yüksek harcama yapacak olsak bile birbirimize danışırız. Mesela ben iPhone 12 nin çıkmasını bekliyorum ve kendi param ile alacağım eşim de şu an elimdeki iphone 7 iyi diye biraz daha bekle istersen dedi (teknolojiyi sürekli takip etmesi gereken bir işi var anladığı için dsnıştım) ya da o bana zayıfladığı için yeni gardrop düzüp düzmemesi gerektiğini Sordu kendime göre tavsiye verdim. Genel olarak ortak gider ve birikimi eşim yönetir.

Bu arada yorumu konu sahibine yapacaktım ama başka mesaja yapmışım

Kira, arac kredisi ve faturalar odenir. Sonra kredi karti odenir. Geri kalanla da diger giderler iste. Zaten ay sonu birikime birsey kalmiyor. Suan tek maasiz o yuzden bu sekilde idare ediyoruz cok sukur.

çok güzel bir sistem oluşturmuşsunuz.maaş kartını eşine veren kadınlardan olmadığınıza çok çok sevindim

çok güzel bir sistem oluşturmuşsunuz.maaş kartını eşine veren kadınlardan olmadığınıza çok çok sevindim
Oyle bir sey asla mumkun olamaz ki olmamali da bence sonicta sabahtan aksama kadar bizde kafa patlatiyrz yoruluyoruz ben daha onceden hic katki saglamiyordum ama kredi sayisi 2 ye cikinca kndim yardimci olmak istedim. Boyle daha iyi oldu hayat musterek cumlesne daha uydu sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…