• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir meme meselesi

Miramisu

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2024
160
64
18
33
Selam anneler,
Öncelikle bu kulüp olmasa bebemi zor büyütürdüm iyi ki var iyi ki varsınız 😀

Şimdi benim 3 aylık kızım hiç emmedi bir kere bile emmedi doğdu doğalı memeyle savaştı ben de sütümü sağdım verdim.

3 aydır böyle gidiyor derken geçen hafta kucağımda tutarken göğsüme yöneldi bir emme hareketleri falan. Hemen göğsüme tuttum hevesle alıyor ama ne yapacağını bilmediğinden ısırıyor. Bir haftadır göğsümü istiyor deli gibi saldırıyor ısırıp sinirlenip bağırıyor.

Sizce zamanla emmeyi öğrenir mi? Artık bunun için çok mu geç? Var mı 3 aydan sonra bebesini memeye döndüren :)

Ben de ilk haftalarda meme reddi yaşadım sağdım verdim şu an 7. Haftanın içindeyiz ve memeden besleniyor sadece. 3 aylık bebek de daha minicik bence kesinlikle alışır memeye. Ne hikayeler okuyorum instagramda emzirme danışmanlarından inancınızı yitirmeyin benim bebeğim emecek diye kodlayın kafanıza. Sağıp vermenin zorluğunu ben anlarım. Sütü saklama koşulları, biberon, sağım makinesi steril hale getirmek uzun ve yorucu. Uykuluyken, açken, uykuya dalacakken, gece beslenmesinde vs vs hep teklif edin. Bol bol çıplak sarılın bebişinize emmese bile memenizin kokusunu alsın yüzüne değsin öyle uyusun. Gücünüz yetiyorsa da bir emzirme danışmanı ile çalışın online veya yüzyüze. Bazen bebekler bir tutuşu beğenmediği rahat edemediği için bile meme reddi yapıyor. Denemekten vazgeçmeyin inşallah bol sabır ile aşacaksınız bunu zaten bebişiniz bu yola baş koymuş yaparsınız siz🤍

Ben de ilk haftalarda meme reddi yaşadım sağdım verdim şu an 7. Haftanın içindeyiz ve memeden besleniyor sadece. 3 aylık bebek de daha minicik bence kesinlikle alışır memeye. Ne hikayeler okuyorum instagramda emzirme danışmanlarından inancınızı yitirmeyin benim bebeğim emecek diye kodlayın kafanıza. Sağıp vermenin zorluğunu ben anlarım. Sütü saklama koşulları, biberon, sağım makinesi steril hale getirmek uzun ve yorucu. Uykuluyken, açken, uykuya dalacakken, gece beslenmesinde vs vs hep teklif edin. Bol bol çıplak sarılın bebişinize emmese bile memenizin kokusunu alsın yüzüne değsin öyle uyusun. Gücünüz yetiyorsa da bir emzirme danışmanı ile çalışın online veya yüzyüze. Bazen bebekler bir tutuşu beğenmediği rahat edemediği için bile meme reddi yapıyor. Denemekten vazgeçmeyin inşallah bol sabır ile aşacaksınız bunu zaten bebişiniz bu yola baş koymuş yaparsınız siz🤍
Gerçekten süt sağmadır sterilizasyondur gün geçtikçe iyice zorlamaya başladı. Bakalım tüm pozisyonları deniyoruz hanımefendiyle başka bir uğraşım yok zaten gün içinde sadece kucakta durduğu ve uyuduğu için 😀

Back
X