Bir merak bende ki...

Evet bu söylediklerin toplumda insanların birbirine yapması gereken davranışlar. Ama öyle olmuyor işte. Şimdi ben açıkçası bunları niçin söylediğinide anlamadım. Hani Burdaki genel sorun kayınvalideyle problemler ya. Sende ben öyle olmayacağım herkesten farklıyım bu şekilde düşünen çok az ve o azınlık beni tebrik etsin egomu tatmin edeym mi? Ben böyle anlayabiliyorum kendime engel olmazsam...

:1: :1: :1:
Bunu böyle algılayan tek kişisiniz sanırım. Oyüzden birşey demeyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok bakın bende mesela çabuk öfkelenen bir yapıya sahibim , belki kaynanamı sevmicem olabilir.
Ama ben eşimin ailesi hakkında ona konuşursam o da benim ki hakkında konuşma hakkına sahip olacak
Herşey karşılıklı diyorum , annesine düşkün olur zaten erkek genelde .
Bu evliliği yıpratmamalı , denge kurulmalı.
Gelinler de anneyi kıskanmıyor mu sizce
Hep kıskanan erkek anneleri mi oluyor : )

kıskanıp kıskanmadığımı hiç düşünmedim doğrusu.ŞUAN düşününce kıskanmadığımı farkettim :) keşke k.walidelerimiz oğluyla gelinleri aralarındaki dengeyi kurabilselerde bunlar hiç yaşanmasa.iyi olan k.walidelere çok özeniyorum desem yalan olmaz.keşke bizde iyi olabilseydik.ama bazen öyle laflar çıkıyorki ağızlarında nefret et benden diyorlar sanki.içimde okadar büyük bi nefret war ki kendime ınanamıorum

Evet bu söylediklerin toplumda insanların birbirine yapması gereken davranışlar. Ama öyle olmuyor işte. Şimdi ben açıkçası bunları niçin söylediğinide anlamadım. Hani Burdaki genel sorun kayınvalideyle problemler ya. Sende ben öyle olmayacağım herkesten farklıyım bu şekilde düşünen çok az ve o azınlık beni tebrik etsin egomu tatmin edeym mi? Ben böyle anlayabiliyorum kendime engel olmazsam..

..

Gelinlerin sesi varsa, kayınvalidelerinde sesi olsa fena mı olur ya da aile ilişkilerini düzenlemenin önemini vurgulamak ?

Bence farklı fikirlerin sunulması, akılda yanan ampullerin burada sunulması güzel..

Ortaya karışık duygular, her açıdan bakmamızı sağlar hayatımıza.

Işığı söndürmekte, açık bırakmakta kişiye kalmış.

kıskanıp kıskanmadığımı hiç düşünmedim doğrusu.ŞUAN düşününce kıskanmadığımı farkettim :) keşke k.walidelerimiz oğluyla gelinleri aralarındaki dengeyi kurabilselerde bunlar hiç yaşanmasa.iyi olan k.walidelere çok özeniyorum desem yalan olmaz.keşke bizde iyi olabilseydik.ama bazen öyle laflar çıkıyorki ağızlarında nefret et benden diyorlar sanki.içimde okadar büyük bi nefret war ki kendime ınanamıorum

Nefret insanı yer bitirir , allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın herkesi :39:

Yorumlar çin çok teşekkür ediyorum en azından evlenmeden anlamazsın diyen biri çıkmadı :119:

Tamamen ideallerinizi ve hayallerinizi yazmışsınız.

Sevgililik ve nişanlılık döneminde, evlilik sonrası eşinizin ailesi ile nasıl ilişkilerinizin olacağını asla kestiremezsiniz.

Kendi ailenizden yola çıkarak çıkarımlar yapmak da yanlış..

Ben diyeyim, eksik kalmasın, evlenmeden bu dengeleri asla ve kat'a anlayamazsınız..

Umarım herşey gönlünüzce olur..

Tamamen ideallerinizi ve hayallerinizi yazmışsınız.

Sevgililik ve nişanlılık döneminde, evlilik sonrası eşinizin ailesi ile nasıl ilişkilerinizin olacağını asla kestiremezsiniz.

Kendi ailenizden yola çıkarak çıkarımlar yapmak da yanlış..

Ben diyeyim, eksik kalmasın, evlenmeden bu dengeleri asla ve kat'a anlayamazsınız..

Umarım herşey gönlünüzce olur..

Bu çıkarımları sokakta evinin içini görmediğim yada burada ki insanlardan mı yapmalıyım ?
Elbette olayları yaşadıklarımla , gördüklerimle yorumlayacağım ki doğrusu da budur.
Ben annemden , amcamın eşi olan yengemden , abimin eşinden çözdüm olayı merak etmeyin.
İşin sırrı karşılıklı saygıda , annesini seven sayan adama kuzu sıfatını yakıştırmayıp , aileler hakkında fazla yorumlara girmemekte.
Ailemize beklediğimiz saygının aynısını göstermekte.
Sizinde gönlünüzce olsun :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak öyle bir korku değil sorunlu bir aile ortamında büyümenin verdiği bir düşünce olabilir o kadar.
Nabız yoklamak diyebilirim ama korku asla değil.
Ben herkes yerini bilip ona göre kontrol alanı yaratsın diyorum.
Kaynanaya düşman gelinler , erkekleri sadece dediklerini yapan eşler olmasın istiyorum.
Tabi ki kaynana da oğlunun evlendiğini kabul etmeli.
Ama bu foruma bakınca iyi kaynaana hiç yok.
Hep iyi gelin , ana kuzusu eş var :D

İyi kayınvalide yok değil elbette. Eşi ve ailesi ile problem yaşayanlar fikir alış-verişinde bulunmak için yazıyorlar. Yoksa tüm gelinler kayınvalidelerini kötülüyor diye bir şey yok.

Bu çıkarımları sokakta evinin içini görmediğim yada burada ki insanlardan mı yapmalıyım ?
Elbette olayları yaşadıklarımla , gördüklerimle yorumlayacağım ki doğrusu da budur.
Ben annemden , amcamın eşi olan yengemden , abimin eşinden çözdüm olayı merak etmeyin.İşin sırrı karşılıklı saygıda , annesini seven sayan adama kuzu sıfatını yakıştırmayıp , aileler hakkında fazla yorumlara girmemekte.
Ailemize beklediğimiz saygının aynısını göstermekte.
Sizinde gönlünüzce olsun :)

Merak? Neyi, neden merak edeceğim? Bu kelimeyi neden kullandığınızı anlamadım..

Neyse..

Yaşayacağınız bazı şeyleri asla kontrol edemeyeceğinizi, bilgi dünyanızın size sunduklarının kifayet etmeyeceği durumlarla karşılaşabileceğinizi öğretebiliyor bazen hayat.. Birazcık açık kapı bırakın bazı şeylere ki beklentileriniz karşılanmadığında da sağlam durabilin diye söyledim söylediklerimi..

Merak? Neyi, neden merak edeceğim? Bu kelimeyi neden kullandığınızı anlamadım..

Neyse..

Yaşayacağınız bazı şeyleri asla kontrol edemeyeceğinizi, bilgi dünyanızın size sunduklarının kifayet etmeyeceği durumlarla karşılaşabileceğinizi öğretebiliyor bazen hayat.. Birazcık açık kapı bırakın bazı şeylere ki beklentileriniz karşılanmadığında da sağlam durabilin diye söyledim söylediklerimi..

Çok doğru söylemişsiniz. HErşeyin başı karşılıklı saygı demişsin ama olur da birgün(!) Karşılıksız saygı göstermek zorunda kalırsan.. Yıkılma. Hazırlıklı ol yani. Burdaki bunca insan yüzlerce gelin boşuna isyan etmiyordur emin ol.

bi kadının yapcak başka işi yoksa, kendini sadece kaynana olarak anlamlandırıyosa sorun orda bence, bi hobisi bi uğraşı olmayan insan her zaman kendine iş uydurur, birilerine karışır, halbuki hayatın içinde farklı rollerde alsalar bu kadar olay olmıcak, ne biliyim artık hanımlar lokalleri var pilatesten bilgisayar kursuna kadar onlarca kurs var çok uygun fiyatlara, oralara git birilerinin öğrencisi ol yeni arkadaşlar edin vs, öyle olmayınca arabanın ön koltuğuna oturmakta sıkıntı oluyo çocuğa konacak isimde sıkıntı oluyo gelinin yaptığı yemekte sıkıntı oluyo

Çok şükür Allah bozmasın:nazar:kayınvalidemlerle aram çok iyidir çünkü oğullarını çok seviyorlar oğullarına verdiği değerin aynısını ben kendimde hissediyorum.Hee sevmediğim"detaycılık ve merak"özelliği var onu da çok takmıyorum..Bize para harcatmamak için ellerinden geleni yapıyorlar..Ev aldığımızda bizim için kredi çekmesi,ev eşyalarımın yarısını(doğal olarak olması gereken)karşılarken ne dualar ettiler bana...:nazar:Vicdanlı,merhametli ve Allah korkusu olan insandan asla zarar gelmeyeceği kanaatindeyim...

Şimdi ben kalkayım bu insanlara kötü davranayım olacak iş mi?

Burda benim gibi düşünen pek çok insan var , konuyu açan ben olduğum için mi bana takındığınız tavır .
Elbette insan bu hayatta neyle karşılaşacağını bilemez.
Ben sanki büyük konuştum , atıp tuttum.
Yok yıkılma hazır ol falan.
Neyse...
Beni anladığınızı sanmıyorum ne yazık ki , oysa ki söylediklerim çok açık ve net :)
Ben her durumda tek haklı olduğuna inanmıyorum , herkes de biraz haklılık vardır.
Başta da belirtmişim , eşlerimizin ailesi hakkında konuşup bizi pohpohlasın isteyenlere benim lafım.
Ne biz konuşalım , ne de onlar konuşma hakkı kazansın.
Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

bendede eskiden var olan bir zihniyet vardı...nişanlımın ailesi herseyi yapmak zorunda,düğünü,eşyayaı vs..
şükür bu zihniyetimden kurtuldum..
onlar zaten bu yasa getriyolar..okutuyolar,iş sahibi yapıyorlar..istiyorlarkı oğullarıda kendi ayaklarının üzerinde durabilsin..
böyle düşünmeseler bile acizlik gibi geliyor bana artık...
2 kişi evlenem kararı alınca ailelere güvenip karar vermemeli..
ellerinden geldiğince bütçelerine uygun bir şekilde yapmamalılar etmeliler herseyi..
çevremde o o kadar çok örnek varki..
yeni evli olup borç içinde olan..
ve aileler yardım etmedi diyip ahkam kesen..
yapmak zorundalarmı?bence hayır..
peki ailler yardım etmediği halde bi insan neden evine en pahalı mobilyaları düzer,en pahalı perde halıları alır..
kirada oturdgu halde bu kadar borcun içine girer anlamıyorum..
bence herkes ayağına göre uzatmalı yorganını..hem madii hem manevi..

birde ben şunu anlamıyorum..
burda herkes kayınvalide,görümce,elti düşmanı...
peki aranızda hiçmi görümce yok,hiçmi elti yok..
yada ömrünüzün bir döneminde sizlerde kayınvalide olmayacakmısını..
mesela ben bizim gelinden baya baya dertliyim ama korkumdan yazamıyorum:52::52:
burda gelinler haksız bile olsu hep haklı gösterılıyor...
bazen objektif bakamıyolar olaya...

mesela ben şuan hem görümceyim hem gelinim..
ama görümce sıfatmla kötüyüm,gelin sıfatımla ıyımı oluyorum yani=))
gelinizmde aynı zamanda bir görümce....=)))

Son düzenleme:
bu sitede binlerce konu okuyoruz ama geneli tek taraflı.malum yaş gereği sitenin çoğunluğu gelin:34:
öyle konular okuyorumki keşke birde karşı tarafı dinleyebilseydişm diyorum:51:
yanlış anlaşılmasın,her kayınvalide iyidir demiyorum ama bu sitede anladığım hiç kötü gelin yok.hep kaynana sorunlu:50:
biraz empati yapmak lazım.kötü kaynana varsa kötü gelinde var.:33:
ayrıca nedense gelin tarafının ailesi çok iyi,çok kültürlü,çok temiz,çok okumuş,çok asil vs.vs.:27:
ama erkek tarafı kötü,pis,saygısız,kültürsüz..........uzayıp gidiyor.erkek tarfı size layık değilse oğullarıyla niye evleniyorsunuz onuda anlamaıyorum:34:
yine KK da kız tarafına gösterilen ihtimam,erkek tarafına gösterilmiyor.olaylara herkes kendi tarafından bakıyor.mesela bir ara konu açılmıştı.görümcem 3 haftalığına bize geldi diye.ne yorumlar yapıldı.yok efendimne işi varmış.onlar yeni evliymiş.görümce kalmamalıymış gibi bir sürü aşağılayıcı yorumlar yapıldı:50:
geçenlerde gene bir konu açıldı.kaynanamlar evlenince kız kardeşimin bizde kalmasını istemiyor diye.bu defa yorumla r terse döndü.ne karışırmış kaynana,onun evimiymiş.elbette kalacak,sokağa mı atılacakmış.:52:
işte ben bu iki yüzlülüğü anlamıyorum.biri 3 haftalığına misafir geliyor kocanın kardeşi olduğu için istenmiyro.diğeri ise kadının kardeşi olunca tabii ki kalacak oluyor.eeeeeeee kardeşse ikiside kardeş neden bu kadar farklı yorumlar yapılıyor:51:

bendede eskiden var olan bir zihniyet vardı...nişanlımın ailesi herseyi yapmak zorunda,düğünü,eşyayaı vs..
onlar zaten bu yasa getriyolar..okutuyolar,iş sahibi yapıyorlar..istiyorlarkı oğullarıda kendi ayaklarının üzerinde durabilsin..
ellerinden geldiğince bütçelerine uygun bir şekilde yapmamalılar etmeliler herseyi..
çevremde o akdar çok örnek varki..
peki ailler yardım etmediği halde bi insan neden evine en pahalı mobilyaları düzer,en pahalı perde halıları alır..

bazen objektif nakamıyorlar olaya...[/QUO
TE]

sebep sitede gelinlerin çokluğundan güya hep kendileri haklı olduğundan.kendi gelinlerinden şikayetçi olsalarda yazan olacağını zannetmiyorum.çünki iyi kötü kendi kaynanasını ve görümcelerini kötülediklerinde yazdıkları karşılarına çıkacağı için.:34:

çevremde o akdar çok örnek varki..

bazen objektif nakamıyorlar olaya...

düğünü ailelerin yapması olayı bana da ters. eşim de ben de üni. mezunuyuz ailelerimiz bunu sağladı sağolsunlar. çalışıyoruz kazanıyoruz. daha niye yük olalım. biz evlenirken bütün ev eşyalarımızı taksitle aldık. yavaş yavaş ödedik eşimle. hatta o kadar ki nişanda onun ailesinin bana takacağı takıyla, babamın ona takacağı saati bile biz alıp onlara verdik. zaten ailelerle zıtlaşma, yüz göz olma durumu da evlilik hazırlıkları sırasında başlıyo. baştan saygı-sevgi çerçevesi içinde mesafeli kalınırsa sorunlar azalır diye düşünüyorum.

Back
X