Bir merak bende ki...

tüm yazdıklarında haklısın ama son cümlen hariçihiç bir gelin kaynanayı annesi gibi görmez,hatta görmek istemez,hiçbir kaynana da gelini kızı gibi görmez.bu doğruya doğrudur.sadeceböyle olduğunu kabul edip ona göre yaşarsak sorun olmayacağını düşünüyorum.

benim kaynanamın kızı yoktu ve hiç bir konuda bilgisi yoktu.yanında insanda yoktu fikir verip yardım edecek.bu yüzden düğünden önce kendi işlerimin yanında kaynanamın bana yapacağı işleri de üstlendim.her işine koştum.pişman oldum mu hayır,yalnız bilmiyor dedim.hataları yanlışları da çok oldu kızı yok bilmiyor dedim.hiç bir şeyin üstüne gitmedim.en komiği bana kınaya geldiler kına getirmemişlerdi amannnnn herşey geçti gitti.allah rahmet eylesin:50:

öncelikle allah rahmet eylesin..görmez bende biliyorum sadece varsayımda bulundum :) Ama saygı duyabilir değil mi.. Bende yeni evli sayılıım beraber sayılırız benim kayınvalidemin bir kötülüğünü görmedim allah razı olsun ama bir dili var maşallah sürekli laf sokar herşeye ama herşeye karışır ( kocamla benim aramıza hiç karışmaz hakkını yemeyeyim ) ama bana karışır yemek yememe karışır az yememe çok yememe karışır ayağıma çorap giymeme karışır :D kıyafetime karışır dışarı çıkıp çıkmama oğluma yedirdiğim yemeğe içtiğim suya yaptığım temizliğe her şeye karışır her şeye bir laf söyler her gün abartmasız yirmekere laf sokar :) Çektiğim doğum sancısına bile laf etti sonradan o üç gün sancı çekmiş zor doğurmuş ben hemencecik doğurmuşum hiç zorluk çekmemişim çok rahat bir hayatım vrmış çocuğum çok usluymuş benim kocam çok yaramazmış falanda falan :) Günde iiki kere kocamı nasıl zor doğurduğunu onu nasıl şımarttığını benimde şımartmam gerektiğini dinliyorum:) Ama yinede diyemem ki ben kayınvalidemi sevmiyorum eşimin annesi saygısızlık yapmıyorum karşılık vermiyorum sabretmek erdemdir çocuğumda dedesini babannesini sevsin istiyorum.. Bir de benim yapımda var hç bişeyi takmam kafaya, olaylara hep komik tarafından bakarım umursamıyorum onu öyle kabul ediyorum..

saygıda kusur etme, empati yap, gönüllerini al, onlar yaşlı hatalarını görme, kalplerini kırma vs.. ama eşinin ailesine yaranamayınca yaranamıyorsun, hem bu yapılanlar karşısında dahada nankörlük...siz ne kadar iyi olursanız olun ama yapılan iyilikleri insan olan ancak anlar.
en iyisi makbule geçen insana , göstereceksin değer.sizlerle son günlerde öğrendigim bir sözü paylaşmak istiyorum.

Sana affedilmeyecek kadar hata yapan birine...Akıl sınırlarının bittigi yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan bütün samimiyetinle AFFET... Hissedilen herşeyi arşivleyen KADER, kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir... şems tebrizi

canim sen ne yapsanda zaten kotusun onun için iyide kotude eşin ii demiş anlasin eşin asla ezdirmemli seni zulme ole dedi diye seni uzerken de eşin uzulyo yazk iii gecinmek varken bole yapmaliri anlamiyorum ben

Ben de anlayamıyorum açıkçası... Sanırım iktidar kavgası gibi bir şey, daha çözemedim, kendim de kayınvalide olursam o zaman anlayacağım heralde=)

Beni görümcem de aynı şeyi bana yapar.
Bir kere evine gittik. Tavuk kızartmış.Pilavın yanında veriyor.Herkese tavuk vedi benim tabağıma koymadı.Yüzsüzlük edip kendim almıştım.Şimdi o kadar kızıyorum ki kendime.Niye bozmadım onu orda. Niye görmezden geldim yaptığını? diye

Eşime söylüyorum Farketmedim.Sen yanlış anlamışsındır.Unutmuştur felan diyor.

saygıda kusur etme, empati yap, gönüllerini al, onlar yaşlı hatalarını görme, kalplerini kırma vs.. ama eşinin ailesine yaranamayınca yaranamıyorsun, hem bu yapılanlar karşısında dahada nankörlük...siz ne kadar iyi olursanız olun ama yapılan iyilikleri insan olan ancak anlar.
en iyisi makbule geçen insana , göstereceksin değer.sizlerle son günlerde öğrendigim bir sözü paylaşmak istiyorum.

Sana affedilmeyecek kadar hata yapan birine...Akıl sınırlarının bittigi yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan bütün samimiyetinle AFFET... Hissedilen herşeyi arşivleyen KADER, kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir... şems tebrizi

tüm yazdıklarında haklısın ama son cümlen hariçihiç bir gelin kaynanayı annesi gibi görmez,hatta görmek istemez,hiçbir kaynana da gelini kızı gibi görmez.bu doğruya doğrudur.sadeceböyle olduğunu kabul edip ona göre yaşarsak sorun olmayacağını düşünüyorum.

benim kaynanamın kızı yoktu ve hiç bir konuda bilgisi yoktu.yanında insanda yoktu fikir verip yardım edecek.bu yüzden düğünden önce kendi işlerimin yanında kaynanamın bana yapacağı işleri de üstlendim.her işine koştum.pişman oldum mu hayır,yalnız bilmiyor dedim.hataları yanlışları da çok oldu kızı yok bilmiyor dedim.hiç bir şeyin üstüne gitmedim.en komiği bana kınaya geldiler kına getirmemişlerdi amannnnn herşey geçti gitti.allah rahmet eylesin:50:

öncelikle allah rahmet eylesin..görmez bende biliyorum sadece varsayımda bulundum :) Ama saygı duyabilir değil mi.. Bende yeni evli sayılıım beraber sayılırız benim kayınvalidemin bir kötülüğünü görmedim allah razı olsun ama bir dili var maşallah sürekli laf sokar herşeye ama herşeye karışır ( kocamla benim aramıza hiç karışmaz hakkını yemeyeyim ) ama bana karışır yemek yememe karışır az yememe çok yememe karışır ayağıma çorap giymeme karışır :D kıyafetime karışır dışarı çıkıp çıkmama oğluma yedirdiğim yemeğe içtiğim suya yaptığım temizliğe her şeye karışır her şeye bir laf söyler her gün abartmasız yirmekere laf sokar :) Çektiğim doğum sancısına bile laf etti sonradan o üç gün sancı çekmiş zor doğurmuş ben hemencecik doğurmuşum hiç zorluk çekmemişim çok rahat bir hayatım vrmış çocuğum çok usluymuş benim kocam çok yaramazmış falanda falan :) Günde iiki kere kocamı nasıl zor doğurduğunu onu nasıl şımarttığını benimde şımartmam gerektiğini dinliyorum:) Ama yinede diyemem ki ben kayınvalidemi sevmiyorum eşimin annesi saygısızlık yapmıyorum karşılık vermiyorum sabretmek erdemdir çocuğumda dedesini babannesini sevsin istiyorum.. Bir de benim yapımda var hç bişeyi takmam kafaya, olaylara hep komik tarafından bakarım umursamıyorum onu öyle kabul ediyorum..

Bir kere evine gittik. Tavuk kızartmış.Pilavın yanında veriyor.Herkese tavuk verdi benim tabağıma koymadı.Yüzsüzlük edip kendim almıştım.Şimdi o kadar kızıyorum ki kendime.Niye bozmadım onu orda. Niye görmezden geldim yaptığını? diye

Son düzenleme:
benim eşim beni çok ezdirdi ve de ezdirmeye devam ediyor.şuan okadar bunaldım ki canım hç gtmek istemiyor.eşim de diyemıyor sana laf sokup duruyolar birkez de kendm gdeyim diyeyim yada sen mutfakta falan olduğun anda diyeyim diye.herşeyi yutma endeksliyiz ama ben çatlama noktasındayım artık:27:

öyle canım insanın içinden asla gelmiyor.
benim kaynana düğünümden 2 gün önce ,annem babam ilk defa evlerine gitmişlerdi düğün zamanında,beni kötülemiş.
Evlendim kendi beklentileri karşılanmıyor diye huzursuz etti beni,
eşimin üstüne inanılmaz düştü,akrabalarına gitti ağladı,aramıyorlar gelmiyorlar diye,daha 10-15 günlük evliyken.
Ve ailemi telefonla arayıp beni şikayet etmekten kendini alamadı,üstelik kayınpederle beraber.
Allahtan ailem annem hep yanımda oldu cevaplarını çok güzel verdi.
Hepimiz soğuduk ailemde bende.
Şimdi gitmek bende istemiyorum,gitmiyorumda, çok mesafeliyim, allahtan evim semt olarak da uzakta onlara.
O kadar üzüyorlarki,sürekli bizimle uğraşıyordu,her gün telefon telefon,gelmemizi beklemeler,gelmiyorlar diye aileme şikayet etmeler.
2 aylık evliyken ailemi aradıklarında ben nişanlıyken niye eşimin kuzenlerinin yanında oturmamışımda(ki onların yanında da oturmama rağmen hiç oturmamışım gibi) nişanlımla odada oturmuşum'a kadar laf ettiler. Unutmamışlar yani onu bile.
Daha başka şeylerde söylemişler,ailemi de çok üzdüler.
Ben nişanlım için 2-3 ayda bir gidiyordum kaynana evine,ayrı şehirlerdeydik diye.2 gün kalıyordum,yani eşimi 2 ayda bir 2 gün görüyordum
O gidiş gelişlerimde bile rahat durmuyordu,nişanlımla akşam yalnız kalmayalım diye tüm sülalesini eve topluyordu,
bizde gündüz çıkıyorduk dışarı,ama bu defada akşamları ayınısını yapıyordu.
Eve toplayamıyorsa bizi akrabalarına göndermeye çalışıyordu sürekli.
Hepsi kıskançlıktanmış anladım,evlenince daha da kuduruyorlar.
Ama ailem kendisine çokgüzel konuştu.Eşimde bana destek oldu,gerçekleri gördüğü için.
Şimdi de yine oldukça mesafeliyim,eşim için saygı gösteriyorum ama asla sevgi duymuyorum,duyamamda.

Son düzenleyen: Moderatör:
yenievliyken eşim beni suçlamıştı hiç unutmam demişti ki benim ailemle aramı bozmaya çalışıyosun sen ben şokkkkkkkkkkkkkk:43::43::43:aval aval bakmada söylediklerini tavırlarını gözlemle demiştim ben de ama hala hiç farkına bile varmaz.önceki haftasonu gttk yemek yyrz görümcem eşime kola koyuyor bana koymayı bırak sormuoyr bile içermisn ve eşim bunu farketmıyor.çıktıktan sonra dedim eşime benim kardeşlerim sana öle bişey yapsa bidaha asla gitmezdn dimi diye çok ayıp çokkk hakedecek bişey yapsam tamam ama ben bunları haketmıorumm:47::47:

Senin işin benimkinden zormuş.... Sanırım artık ailesinin sen olduğunu fark edemedi... Yani koskoca kadına gidip çocuk gibi bağırmak doğru olmaz ama herkes sınırını, haddini bilmeli bu dünyada...

Bir kere evine gittik. Tavuk kızartmış.Pilavın yanında veriyor.Herkese tavuk verdi benim tabağıma koymadı.Yüzsüzlük edip kendim almıştım.Şimdi o kadar kızıyorum ki kendime.Niye bozmadım onu orda. Niye görmezden geldim yaptığını? diye

ya bunun yanlış anlaşılacak bitarafımı var allah aşkına ya:20:bütün hepsimi aynı.benmkinde evlendikten sonra bir aile düşkünlüğü.sanki ben onların arasını bozmaya çalısıorm hayret bişey neyse ben çıkıorm bnmki gene ne laf sokacak bakalım çok kötüyüm.hep hazrlıksız yakalnıorm.çallışmadığım yerden gelıo :52::52:yüzüm kızardı yicem laf var galiba görüşmek üzere kendinize ii bakın by:9:

analatıyorum ama beni suçluyordu işte .bir süre anlatmama kararı verdim baktm durum parlak değil kötüye gdyrz çünkü.ama eşim yne farketmedi şimdi anlatıorm ama seszce dinliyor haklısında demıyor haksızsında:43:

kac yasindasin kac yillik evlisin canim bilemeiyorum ama soyle soyleyim benim cok yakin ablam dedğimin kişininde senin gibi srunu vardi butun ailesi kizi hic istemediler cunku oğlanin parasi kesilcekti kiza dusman oldular oğlan ablam dediğim kişiye onlarin soyledğilaflardan dolyai seni taniyamamişim inanmiyorum benim ailem ole değil diye laflar soyledi ardan zamn geciti evlilikleri 3 yili buldu oğlan anladi dogruyu şimdi tek kelime soylemiyo eşinin hakli oldugunu gordu cunku şimdi ailesi onu dişliyo bunun farkinda hatasinida anladi diğer oğullarini toplayip yemek yerler piknik yaparlardi onlari cagirmazlardi gun geldi devran dondu şimdi evlerine gitmiyo bile oğlan

öyle canım insanın içinden asla gelmiyor.
benim kaynana düğünümden 2 gün önce ,annem babam ilk defa evlerine gitmişlerdi düğün zamanında,beni kötülemiş.
Evlendim kendi beklentileri karşılanmıyor diye huzursuz etti beni,
eşimin üstüne inanılmaz düştü,akrabalarına gitti ağladı,aramıyorlar gelmiyorlar diye,daha 10-15 günlük evliyken.
Ve ailemi telefonla arayıp beni şikayet etmekten kendini alamadı,üstelik kayınpederle beraber.
Allahtan ailem annem hep yanımda oldu cevaplarını çok güzel verdi.
Hepimiz soğuduk ailemde bende.
Şimdi gitmek bende istemiyorum,gitmiyorumda, çok mesafeliyim, allahtan evim semt olarak da uzakta onlara.
O kadar üzüyorlarki,sürekli bizimle uğraşıyordu,her gün telefon telefon,gelmemizi beklemeler,gelmiyorlar diye aileme şikayet etmeler.
2 aylık evliyken ailemi aradıklarında ben nişanlıyken niye eşimin kuzenlerinin yanında oturmamışımda(ki onların yanında da oturmama rağmen hiç oturmamışım gibi) nişanlımla odada oturmuşum'a kadar laf ettiler. Unutmamışlar yani onu bile.
Daha başka şeylerde söylemişler,ailemi de çok üzdüler.
Ben nişanlım için 2-3 ayda bir gidiyordum kaynana evine,ayrı şehirlerdeydik diye.2 gün kalıyordum,yani eşimi 2 ayda bir 2 gün görüyordum
O gidiş gelişlerimde bile rahat durmuyordu,nişanlımla akşam yalnız kalmayalım diye tüm sülalesini eve topluyordu,
bizde gündüz çıkıyorduk dışarı,ama bu defada akşamları ayınısını yapıyordu.
Eve toplayamıyorsa bizi akrabalarına göndermeye çalışıyordu sürekli.
Hepsi kıskançlıktanmış anladım,evlenince daha da kuduruyorlar.
Ama ailem kendisine çokgüzel konuştu.
Şimdi de yine oldukça mesafeliyim,eşim için saygı gösteriyorum ama asla sevgi duymuyorum,duyamamda.

hoş geldin pembely,bakıyorum bu siteden uzak kalamıyorsun:51:

Bir kere evine gittik. Tavuk kızartmış.Pilavın yanında veriyor.Herkese tavuk vedi benim tabağıma koymadı.Yüzsüzlük edip kendim almıştım.Şimdi o kadar kızıyorum ki kendime.Niye bozmadım onu orda. Niye görmezden geldim yaptığını? diye

ay ne ayıp şey yaaa, insan tanımadığı birine yapmaz bunu. :19:

zor çok zor yine grsrz bgn başıma gelenleri yazarım akşama :26:

Çok fazla düşünüp canını sıkma canım.
Birde sık sık görüştüğün için iyice sinirlerin bozulmuş anladığım kadarıyla.
Biraz uzak kalabilsen daha kolay olabilirdi diye düşünüyorum.
Allah sabır versin arkadaşım.

Back
X