Erkek İnfertilitesi Bir Mucize Daha Yaşıyoruz :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
E

EU2

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar..
Bu gün yumurta toplama işlemim vardı..
Beni bu gün çok mutlu eden bir olay var..
O da sperm tahlilinde eşimin sperm sayısının beklemediğimiz kadar artması...:lepi:
Daha önceden yazdığım mesajlardan bilir arkadaşlar,benim eşimde hiç sperm bulunamıyordu..Ancak yıkama sonrası 4-5 sperm hücresi bulundu yazıyordu raporlarda..Bu duruma kriptozospermi deniliyormuş..Yani normal tahlilde hiç sperm bulunamayıp anca yıkama sonrası çok az sperm bulunması..

Daha sonra eşime keçi boynuzu,ginseng,çakşır kökü gibi bitkiseller içirdik,yedirdik..Bu kez de eşimin sperm sayısı 600.000 e ulaşmış..Yani eşimin sperm durumu oligoozospermiye yükselmişti..

ılk gittiğimiz dr eşimde varikosel sorunu olduğunu teşhis edememişti..Bu yüzden biraz zaman kayına uğramıştık..Ve mikro için girişimlere başladık..Biz tam tedavi sırasındayken eşimin çift taraflı varikoseli olduğunu öğrendik..Buna rağmen mikro tedavisine devam ettik..Nasılsa 600.000 spermi var diye üstünde durmadık ,sürekli erteledik ameliyatı..1 denemede ikizlere hamile kaldım..Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle bebeklerimi kaybettim..Şu aralar tekrar mikro enjeksiyon deniyoruz..Eşim bu arada varikosel ameliyatı oldu..Çift taraflı varikoseli varmış..1 hafta sonra 3 ay anca dolucak..Eşime ilk 3 ay sayı daha da azalabiliyormuş,sakın bozma moralini demiştim..Eşim yumurta toplama işleminden sonra kendime geldiğimde bana sperm sayısının 9,600.000 e yükseldiğini söyledi,inanamadım..delikafadulden Olsa olsa ya 1 buçuk milyara çıkar ya da daha az azalır sayı diye geçiyordu çünkü içimden...Hastaneden çıkmadan önce tahlil kağıdını istedim gidip..

Sonuçlar aynen şöyle çıktı...:asigim:

Volüm :......................... 2,4 cc

Renk : ...........................Gri-Opak

Likefaskiyon süresi:.......25 dakika

Viskozite:.....................Normal

Sperm sayısı:...............9000.000

Molilite (&#37 :..................% 56

Progresyon:...................%44 ( %5 +4 ) (%39 +3) ( bunun ne olduğu pek anlayamadım)

Aglütinasyon:.................yok

Yuvarlak Hücre:..............300.000

Morfolojik analiz :............boş bırakılmış burası

Toplam ileri hareketli Sperm sayısı :.............9.600.000

Morfolojik analizi yapmamışlar nedeni de bilmiyorum ama gerek duymadılar sanırım...Bana sonuç fena değil gibi geldi,gerçi ben pek anlamıyorum ama anlayan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim...Sonuçta zaten mikro tedavisindeyim..

Eşimin kullandığı ilaçları ve bitkiselleri de yazayım...:asigim:

Mone tablet (Ginseng),

Tamoksifen (günde 10 mg ),

L-arginine tablet (günde 6 gr)

L'Carnitine (günde 1 gr )

Çinko kapsül,

Selenyum tablet,

Arı sütü,

Polen,

Tribulus terrestris ekstresi ,

Horny goad (azgın teke otu ),

Omega 3,

Fobiol,

Ceviz,

Marincap omega 3 balık yağı,

Dhea,

Likopen kapsülü...

ışte böyle arkadaşlar...ınşallah diğer arkadaşların da mucizelerine tanık oluruz..:1hug:a.s.

canim cok guzel bir haber bu
havalara ucmussunuzdur sevincten
iki bucuk hafta sonra insallah dahada mutlu haberlerle sevindirsin Allah sizi
:Saruboceq: :Saruboceq:

canim cok guzel bir haber bu
havalara ucmussunuzdur sevincten
iki bucuk hafta sonra insallah dahada mutlu haberlerle sevindirsin Allah sizi
:Saruboceq: :Saruboceq:

İnşallah canım inşallah..:1hug: :Saruboceq:

badem sizin adiniza çok sevindim. Insallah tedaviniz mutlu bir sonuçla biter.
Benim esim azosper menide hiç sperm çimadi. 1 aydir yükseltmeye çalisiyorum.
Esine verdigin ilaçlari ve bitkiseleri okudum baya varmis.
Benim sana soracagim soru bunlarin hepsini ayni günde mi içirdin, ve ne kadar süreyle ?
cevap verirsen çok sevinirim.
Tekrardan hayirli olsun diyorum hersey gönlünüzce olsun. Sizin adiniza çok sevindim. Darisa bizlere.

gercekten masallah ya cok guzel artmis ins iyice articak allah yardimciniz olsun

bademiiimm canım çok güzel bi haber inan çok sevindim senin adına, sizin sonuçlarda bizim ameliyattan sonraki sonuçlar gibi yükselmiş benim dr nerdeyse aşılamayı iptal bile edecekti gerek yok diye, :) zaman geçtikçe dahada yükselir inşallah, hadi hayırlısı rabbim meleklerini biran evvel gönderir inşallah tatlım

gercekten masallah ya cok guzel artmis ins iyice articak allah yardimciniz olsun

Teşekkür ederim arkadaşlar..opuyorumnanaktan

Evet eşim hepsini aynı gün içinde kendisi yuttu,yedi,içti..Bunları kullanmadan önce uzun süre araştırma yaptı..Eşimin kendisi de doktor..

İnşallah diğer arkadaşlar da faydalanırlar bunlardan...:Saruboceq:

canım gerçekten çokk güzel bir haber gözünüz aydın canım

Eşim bütün bunları geçen sene de kullanıyordu..Ama ben hamile kalınca gerek yok diye bırakmıştı..ben 4 ay evvel bebekleri kaybedince yeniden başladı..yaklaşık 3 buçuk aydır kullanıyor..Tamoksifene 2 aydır devam ediyor...Varikosel ameliyatı 1 hafta sonra 3 ay dolucak..

Eşimde ilk tahlillerde hiç sperm yok yani azospermi çıkıyordu..anca yıkama sonrası bazı yerlerde 4-5 adet sperm hücresine rastlanmıştır diye geliyordu tahlil sonucu...Yani yıkama sonrası sperm bulununca kriptoozspermi deniliyormuş...

bademcim gözünüz aydın canım inşallah tedavininde iyi gider bebeğinize kavuşursunuz bununda moraliyle eşinin spermleri daha düzelir inşallah .. belki ikinci bebeğiniz doğal yoldan gelir allah büyüktür......

canım hep yazamasam da seni sürekli takip ediyorum çok iyi bi haber bu inşallah hayırlısıyla daha da güzel haberler alacaksın bitanem çok öpüyorum seniopuyorumnanaktan

Bitanem şu an tüp bebek tedavisindeyim..Zaten 2 bebeğim olmuştu..3. ve 4. bebekler hangi yoldan gelir bilmem artık kaydirigubbakcemile3
canım hep yazamasam da seni sürekli takip ediyorum çok iyi bi haber bu inşallah hayırlısıyla daha da güzel haberler alacaksın bitanem çok öpüyorum seniopuyorumnanaktan

Çok sağol bitanem a.s.

oyyy maşallah allah dahada çok arttırsın canım.işallah bebeişer geliyor bu ay allahın izniyle.

bademcım ınsallah allahım en kısa zamanda saglıklı bebekler nasıp eder sana ınsallahhhhhhhhhhh:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Bademcim çok sagol bu bilgiler için. Iyiki varsiniz. Iyiki bu siteyi bulmusum. Siz olmasaniz ne yapariz. Sayenizde ümitleniyoruz, seviniyoruz. Her güzel haberden sonra dahada bir ümitleniyorum insallah bizimkide düzelir diyorum. Esimin azosperm oldugunu ögrendigimde dünyam yikilmisti gözyaslarina bogulmustum. Esinin kullandigi ilaçlari eczaneden mi aldi ?
Bende arastirdim esin gibi. Simdilik esime : maca, tribulus terrestris, betaselen (vitamin içerikli) ve nohut suyunu içiriyorum. Fransa'da oldugum için burda hersey bulunmuyor malesef. Bir ay sonra annemler türkiyeye gidecekler allahin izniyle onlara ari sütü, polen, çaksir suyu ve arginmax'i getirtirmeyi düsünüyorum.

Tatlım bazıları eczaneden,bazılarını gnc satış noktalarından ,bazılarını da internetten ve aktarlardan aldı eşim..Ancak çift taraflı varikosel ameliyatı da oldu..Bunların hepsi vitamin ..Sadece tamoksifen ilaç..O da günde sadece 10 mg...:1hug:

Gözün aydn bademcim :)) inşallah bebeklerine kavuşucaksın rabbim yar ve yardımcın olsun..

Anladim canim. Kusura bakma sana sorular soruyorum ne yapim ellimden gelleni yapmak istiyorum esim için bizim için ileride çocuk sahibi olabilmek için.
Hayirlisi olsun.
Tesekkür ederim sorularimi cevapladigin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…