• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir mucize istemiştim.

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Merhaba bayanlar. Yine ben yine sözümü tutamadim.

Herkes gibi bende tanıştım , sevdim , nişanlandım ve evlendim. Ve herkes gibi 2 kişi olarak başladigim bu yolculuga 3 kisi devam etmek istedim.

Belki zamani degildi , belki gunahlarin bedeliydi , belki benim buyuk konuşmalarim , belkide allahin emriydi.

Hiç bilmiyorum 3 senede kaç kere agladim... Ve son 1 senedir nasil aklimdan attim nasil cikardim...

Kuzenimin israrlariyla ve emrivakisiyle gittigim doktordan yine ve yine negatif aldim.

3 sene oldu... bu ay aşilama denedik yine olmadi. Beni olmamasi degil her işlemin canimi yakmasi üzüyor artik. Her işlemden sonra baska islemlerin kalmamasi uzuyor. Onceden olmassa asilama veya tup bebek derdim. Asilamayi eledik ve tup bebek kaldi.

Hiçte ümidim yoktu bu aydan ama en azindan 12.gun doktor kontrolume gidebilseydim o kaan tahlilini verebilseydim diyorum. Daha adetime 6 gun varken olmasaydim diyorum ama kismet.

Insanlar kaderlerini kendileri yazamazlar ama kendileri çizerler...
Soyledigin söz verdigin bir karar senin kaderini degistirebilir derlerdi inanmazdim.

Hep evlenim 5 sene cocuk istemiyorum derdim. Demistim ama dememeliydim.

Herşey cok guzelken birden bu ay dunyanin sonuna gelmişmde o kadar şaşkin bir okadarda bitkin hissediyorum kendimi.

Hep aileye ilk torunu vermek istemiştim. Ilk evlenen bendim cunku. Ama bu da mumkun olmayacak gibi hissediyorum.

Hissizleştim. Hatta size bunlari yazana kadar bunun farkinda bile degildim ya da oyle olmasini istedim. Asilama sureci boyunca kendimi hep tuttum hep mutlu olmaya her belirtiyi hamilelige yormamaya calistim. Ama 13 yasindan beri oldugum adete bu kadar uzulecegim aklima bile gelmemişti.

Bu ay herşey o kadar sorunsuz olduki ne ilaclari bulmakta zorlandik ne parayi... o kadar guzel eglendik kafamdan o kadar guzel cikarmistim ki...!

Ama her guzel seyin birde sonu var. Ayni şu saatte 6 gun onceden regl olmam gibi.

Isyan etmiyorum aglamak istemiyorum ama bunlari yazarken bile gozlerimden istemsizce akiyor gozyaslari...

Eşim uyudugu icin bilmiyor gunlerdir temizligimi yemegimi yapan yeterki sen yorulma iş yapma asilama tutsun diyen gunlerdir seni hamile olarak hissediyorum diyen adam... yarin sabah uyandiginda ve ogrendiginde yikilmis olacak.

Belki aglayacak.

Belkide kismet diyecek.

Şuan ve bundan sonra hamilelik bana o kadar uzak ki... oluruna birakiyorum 1 yil geçiyor kizlar... ustune gittigimde cok yipraniyorum. Ne yapacagimi ne hissedecegimi bilmiyorum.

2. Asilamayi denesemmi ? Agustosta tup bebek mi yaptirsam onu da bilmiyorum.

Eşim tup bebek konusunda çok israrci ama benim gucum yok. Hoş olsa ne olacak zamani gelmediyse yine olmayacak. Yine uzulecem yine hirpalicam kendimi. Asilama denesem o da boş.

O kadar halim yokki bunlari bile dusunemiyorum.
Her insan dogar yasar ve ölür.
Ama bayanlarda bu farkliddir...
Her bayan dogar yaşar çocuk dogurur ve ölür...
Çocuksuz bir yaşam bizim icin kacinilmazdir. Cunku ben hep esimle bir parcamiz olsun istedim. Ben onun çocuk istemesinden etkilenip ondan cok istedim....

Senelerdir cocugu olmayanlarin , cocuk isteyenlerin hepsinin duasini allahim inşallah en kisa surede kabul eder... amin.

Lutfen siz bana asilama mi ? Oluruna birak mi ?
Yoksa tup bebek mi soyleyebilirmisiniz.
Çunku ben ne yapacagimi inanin bilmiyorum...

canim benim duygukarini o kadar içten paylaşiyorum ki...
aşilama tekrarlaman halinde ihtimal yukseliyor diye biliyorum. bence asilamayi tekrar denemelisin.
Allah hepimizin tum bebek isteyenlerin gonlüne göre versin.
duaların en yakin zamanda kabul olsun insallah. amin.

Bu ay asilama tutmazsa tekrar agustosta tup bebek yapilacak esim herseyi ayarlamis sinirlari zorluyor. 5 ay sonra kaynimin dugunu var. Ve 3 senedir bekledim hamile kalmani artik yeter hickimseye uzulmedim ama kardesim ben bu kadar isterken cocuk sahibi olursa yikilirim ben diyor. Bundan sonra oluruna birakmayacakmis gerekirse varini yogunu ortaya koyacakmiş.

Kendinizi cok cabuk birakmissiniz. Uzun bi yol olabilir onunuzde. Insallah en kisa zamanda olsun tabi. Bu kadar erken cokmesin moraller. Moral gercekten cok onemli. Dua edin. Asilama cok basarili olmuyor bildigim kadariyla. Normal birliktelikten cok da fazla sansi yok. O yuzden asilamada da tutmadiysa isim zor diye dusunmeyin. Cok fazla bu surecte yipranmamaniz icin tup bebek asamasina gecin bence.

Bende nedense bi yerde bi yanlış yaptım bi günah işledim anne olmayı hak etmiyorum onun bedelini ödüyorum gibi düşünüyorum ama ne yanlış yaptıgımı bilmiyorum. Herkes aynı düşünceye kapılıyor demekki.
Öyle düşünme lütfen
Herşeyin bir zamanı var.
Allah büyük
Sabret sen de anne olacaksın

Bende ben ne günah işledim de Allah 4 çocuk verdi bana belami buldum mu diyeyim kissss ;)

Sabret konu sahibi. Tüp Bebek dene ağustosta lütfen

Öyle düşünme lütfen
Herşeyin bir zamanı var.
Allah büyük
Sabret sen de anne olacaksın

Bende ben ne günah işledim de Allah 4 çocuk verdi bana belami buldum mu diyeyim kissss :KK66:

Sabret konu sahibi. Tüp Bebek dene ağustosta lütfen
Ne bileyim işte insan etrafına bakınca sanki herkese nasip oluyorda bana neden olmuyor diye düşüncelere dalınca haşa isyana kadar gidiyor.
İnşallah Allah isteyen herkese nasip etsin.
Benimde önümde 1 olmazsa 2 asılama son olarakta tüp deneyecegim yoksada orda bırakacagım hayırlısı.

Birde soyle ornek vereyim size. Cok kafanizda yer etmesin. Ben arkadasimla birlikte evlendik ikimizinde 7 sene olacak o 3 sene sonra cocuk istedi ama 3 yil olmadi 2 asilama yapti zor zamanlar gecirdi. Her seferinde regl gununu dusunurdu kafasina takardi olmadi malesef. En son cocugum olmuyor benim dedi ve bitirdi kafada. Tup bebege karar kildilar para biriktirdiler operasyon icin. Tatilr gideceklerdi kocasiyla donuste tup bebek yapilacakti. Ama tatile gitmeden hamile oldugunu ogrendi. Simdi 2 yasinda bebegi var. Oda diyorki ne zaman cocuk konusinu unuttum o zaman bebegim oldu. Insan farketmeden kendi bedenini olumsuz etkiliyor. Kocanizda sizi olumsuz etkiliyor maalesef. Insallah tez zamanda olur bebeginiz. Birde size katilmadigim nokta her bayan anne olmayinca eksik olmuyor o tercih sonucu olusabilecek bir vasif. Olaya o gozle bakmayin lutfen..

Bende nedense bi yerde bi yanlış yaptım bi günah işledim anne olmayı hak etmiyorum onun bedelini ödüyorum gibi düşünüyorum ama ne yanlış yaptıgımı bilmiyorum. Herkes aynı düşünceye kapılıyor demekki.

Yanlış evet bu düşünceyi kafandan at . Sende konu sahibi

Sizin bunu tecrübe etmeniz gerekiyormuş ve ediyorsunuz. İnsan beyni İnanın çok güçlü kendinize hak etmiyorum düşüncesini empoze etmeyin.
Düşünce gücüne inanın. Bunu kafanızdan silemiyorsanız da bu konu da destek olarak meditasyon terapisi alabilirsiniz benzer bir konu da çözüme ulaşıldığına şahit oldum.

Çocuğunuz olabilir de olmayadabilir bu sizin geçmiş yaşantınızla alakalı değil veya olmaması bir ceza değil.

Ben Evliliğimde 6 yılı devireceğim, korunuyordum ama hiç bir zaman düzenli korunmadık en sonumda hiç korunmadım çevrem kısır olduğumuzu düşünüyordu daha 2 sene olmadan. Bazı kendini bilmezler çocuğun olmuyor dimi vah vah diyorlardı.
Bir gün doktora gittim her şey normal dedi doktor , eşinde bir sorun yoksa hamile kalabilirsin. Bunu duyunca o kadar rahatladım ki demek ki içten içe stres yapmış kendimi inandırmışım çocuğum olmayacağına.
2 ay sonra bebek muayenesine gittim.
Şimdi 21 aylık kızım var

Bu konuda eşimle çok konuşmazdık bile çocuğumuz olmuyor mu tedavı mi görmeliyiz diye ama içimde buna inanmışım doktor sorunun yok dediğinde anladım. O yüzden diyorum biraz kafayı rahat tutmak gerekiyor . Negatıf düşünce barındırmayın çok uzattım ama dilerim en kısa zamanda hayırlısıysa anne olursunuz

Cocuk cok guzel bir sey allah en kisa zamanda hayirlisiyla nasip etsin insallah.

Ama cok tuhafsiniz. Bu kafayla kendinizi cok yipratirsiniz. Bu kadar stresle de bu is cok zor. Dogar yasar cocuk dogurur ölür ne demek? Bilincli olarak cocuk istemeyen o kadar insan var ki. Bir kadina bictiginiz rol bu olmamali. Bunlardan bagimsiz bir kadinin bir birey oldugunu, urese de uremese de cok degerli oldugunu, insan oldugunu unutmayin. Muhtemelen siz de baska insanlardan etkileniyorsunuz, ama sizin gibiler yuzunden insanlar kendini uremek zorunda hissediyor. Ureyemezse de kendini tuhaf ve kusurlu buluyor.

Unutmayin nice ulu camlar cinarlar var, meyve vermiyor.

Hangi yolu denemeniz konusunda fikir sahibi degilim. Ama soylemek istedigim baska bir sey var. Lutfen umutsuzluga kapilmayin. Bir arkadasim yillar once butun carelerinin tukendigine inandi ve artik denemekten vazgecti. Evlat edinebilmek icin yasinin dolmasina 1 yili kalmisti. 13 yillik evlilerdi. Beklemedeydiler yasi dolsun diye evlat edinebilmek icin. Ve o yil artik hicbir umidi yokken hamile kaldi. Saglikli bir bebekleri oldu. Pekcok doktor bunun stres azalmasiyla ilgili oldugunu soylemis o donem. Kendinizi umutsuzluga uzuntuye strese teslim etmeden lutfen olacagina inanin. Allah mucizenizi kucaginiza en guzel zamanda saglikla almanizi nasip etsin. Dualarim sizinle. Ve evlat ozlemi ceken herkesle... Allah hepinizin gonlune gore versin. Lutfen kendinizi uzmemeye calisin. Olacak deyin. Inanin ve olacak elbet, hatta belki de oldugunda en guzel zaman "simdi"ymis meger diyeceksiniz.

Yanlış evet bu düşünceyi kafandan at . Sende konu sahibi

Sizin bunu tecrübe etmeniz gerekiyormuş ve ediyorsunuz. İnsan beyni İnanın çok güçlü kendinize hak etmiyorum düşüncesini empoze etmeyin.
Düşünce gücüne inanın. Bunu kafanızdan silemiyorsanız da bu konu da destek olarak meditasyon terapisi alabilirsiniz benzer bir konu da çözüme ulaşıldığına şahit oldum.

Çocuğunuz olabilir de olmayadabilir bu sizin geçmiş yaşantınızla alakalı değil veya olmaması bir ceza değil.

Ben Evliliğimde 6 yılı devireceğim, korunuyordum ama hiç bir zaman düzenli korunmadık en sonumda hiç korunmadım çevrem kısır olduğumuzu düşünüyordu daha 2 sene olmadan. Bazı kendini bilmezler çocuğun olmuyor dimi vah vah diyorlardı.
Bir gün doktora gittim her şey normal dedi doktor , eşinde bir sorun yoksa hamile kalabilirsin. Bunu duyunca o kadar rahatladım ki demek ki içten içe stres yapmış kendimi inandırmışım çocuğum olmayacağına.
2 ay sonra bebek muayenesine gittim.
Şimdi 21 aylık kızım var

Bu konuda eşimle çok konuşmazdık bile çocuğumuz olmuyor mu tedavı mi görmeliyiz diye ama içimde buna inanmışım doktor sorunun yok dediğinde anladım. O yüzden diyorum biraz kafayı rahat tutmak gerekiyor . Negatıf düşünce barındırmayın çok uzattım ama dilerim en kısa zamanda hayırlısıysa anne olursunuz
Ah atılabilse :)

Sizde ne güzel bir sorun çıkmamış nasibinizde de varmış olmuş.

Ben ne zaman bir adım atsam birşeyler ters gidiyor tabi bunda da bi hayır vardır.

Zaten içten içe istemekten ölsemde olmayacagını düşününce dibe vursamda hayırlısını diliyorum.

Ah atılabilse :)

Sizde ne güzel bir sorun çıkmamış nasibinizde de varmış olmuş.

Ben ne zaman bir adım atsam birşeyler ters gidiyor tabi bunda da bi hayır vardır.

Zaten içten içe istemekten ölsemde olmayacagını düşününce dibe vursamda hayırlısını diliyorum.

Atayım demekle olmuyor tabi kolay değil haklısınız.
Ama ben güçlü olduğunuzu biliyorum bunu başarabilirsiniz

Canım biraz daha bekle sonra tüp bebek dene..Allah herkesin yardımcısı olsun , bebeşlerimiz bi gün gelecek inşallah hepimizin..zamanı var demekki
Ben hastaneye gittim orda sıra beklerken kadınlar konusuyor baya orta yaşlarda bir kadın diyordu iki çocugum var aklıma yanıyım bu yaştan sonra ne diye hamile kaldım filan..diğer kadın da diyordu ki abla ben napıyım evde 9aylık bebeğim var şimdi 2.yd hamileyim napcam ben filan
Bunları dinledikçe kötü oldum orda

Back
X