Bir Namaz meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dua ettiğin zamanlar namaz kılmak içinde dua et... Bi de ezan okununca hemen abdestini al namazına başla. Vaktinde kıldıgım zaman daha rahat alışırsın. Çünkü ezan okunup sen namaz kılmadığında gözünde büyür. Zaten daha başlamadım bi sonrakinr kılayım diye ertelersin sürekli... İnşallah hemen başlarsın😊

Benimde anlamadığım burda cinsellik +18 konusu var orda herşey paylaşılıyor, Tarot bölümü var ama bu kardeşimiz derdine çare ararken yasak. Çok enteresan doğrusu
Neyse ben sana özelden yazayım kardeşim
Baksana yasakmış.
Bu yazdığının altına imazamı atıyorum

Öncelikle Selamun Aleyküm dostlar. Bence direk konuya gireyim. Şimdi kızlar ben namaza başlamak istiyorum ama bir turlu başlayamiyorum ha bugün ha yarın derken geçiyor günler..yada başlasam da sürekli 1 hafta kılıp bırakıyorum .Aranızda böyle olup ta bu sorununa çare bulabilen var mı lütfen bildiğiniz bir yöntem fln varsa soyleyiverin.. Lütfen yargılamayin arkadaşlar çok isteyen baslar vs gibisinden haklısınız ama bilmiyorum olmuyor bir türlü nefsimle mı savaşamıyorum bilmiyorum.. yorum yapacaklara simdiden teşekkürler
21 gün devam et sonra istesen de bırakamıyorsun tabi inanmak ve istemek şart

Ilk basta 5 vakti de duzenli kilamayabilirsin. Kil da hangi vakti kilarsan kıl. Mesela sadece sabah namazlarini kiliyorsan bir sure oyle devam et. Ya da bir gun sabah kildin digerlerini kilmadin, ertesi gun mesela ogleni kildin sadece. Boyle boyle devami gelir. Bir de bakmissin duzenli kiliyorsun.

Benimde anlamadığım burda cinsellik +18 konusu var orda herşey paylaşılıyor, Tarot bölümü var ama bu kardeşimiz derdine çare ararken yasak. Çok enteresan doğrusu
Baksana yasakmış.
Aynen katılıyorum size geçen Müslüman kelimesi kullandım diye ban yedim kimsenın dinine bırşey demediğim halde bide Allah kuran kelimelerı geçen yorumlara begenmedım işaretını koyuyorlar ya anlam veremiyorum bu kadar insanın içinde nefret düşmanlık olur

Baksana yasakmış.

dua bölümü de var, isteyenler için. Orada sorabilirdi konu sahibi.
Şimdi gelip burda biri ileri geri konuşursa kavga çıkacak. O yüzden forumun farklı farklı bölümleri var.

Aynen katılıyorum size geçen Müslüman kelimesi kullandım diye ban yedim kimsenın dinine bırşey demediğim halde bide Allah kuran kelimelerı geçen yorumlara begenmedım işaretını koyuyorlar ya anlam veremiyorum bu kadar insanın içinde nefret düşmanlık olur

Bende anlamış değilim. Yeri gelince burda herkes kendi inancını belirtebiliyor , saygı sadece onlara değil herkese olmalı
O beğenmedim işareti koyanlar zaten enteresan üstü şahsiyetler. Beğenmedim diye bir ifade koymak bana göre saygısızlıktır
Beğenmezsen içinden beğenme kimse zorlamıyor zaten. Bunu ifadeyle göstermenin bi manası yok. Elhamdulillah müslüman müslümana yeri gelince nasihattede bulunabilir bundan doğal bişey yok

Dini konu yasak.
Annem 40 gün kuralından bahsediyor hep.
Der ki "bir insan 40 gün boyunca hangi eylemi düzenli olarak yaparsa o eylemi alışkanlık haline getirmiş olur."
Evet görmüştüm yasak oldugunu ama bu tarz herhangi bir dine saygısızlık olmayan bir konuda sıkıntı olmayacağını düşündüm hani bir derdime çare arıyormuş gibi düşünün acaba bu şekilde de yasak mıydı ki. Bu arada Tavsiyeniz için teşekkür ederim keşke 41 gün sürdürebilsem işte sıkıntı orda maalesef

Şimdi gelip burda biri ileri geri konuşursa kavga çıkacak. O yüzden forumun farklı farklı bölümleri var.

Belki görmemiştir o bölümü yani konu orayada taşınır bu sorun değil bence
Ben şimdi yorumlara baktımda kimse ileri geri bişey yazmamış zaten herkes olması gerekenleri söylemiş sağolsunlar

Evet görmüştüm yasak oldugunu ama bu tarz herhangi bir dine saygısızlık olmayan bir konuda sıkıntı olmayacağını düşündüm hani bir derdime çare arıyormuş gibi düşünün acaba bu şekilde de yasak mıydı ki. Bu arada Tavsiyeniz için teşekkür ederim keşke 41 gün sürdürebilsem işte sıkıntı orda maalesef
Forum kurallarınını ben koymadım malesef, açıkçası bana da mantıklı geliyor bu kurallar. Zira düşünsenize burada bir sürü dine mensup olan insanlar var, herkes Müslüman olmak zorunda değil. Herkes kendi diniyle alakalı konu açsaydı, kötü niyetli kişiler birbirlerinin konusuna saldırsaydı hoş olur muydu? Bence olmazdı. Hoş olmayan şeyleri engellemek için bu kurallar var.
Yani kılmaya başlamanız için bir vesile olması lazım. Bilemiyorum umarım başlarsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. 🌼

Belki görmemiştir o bölümü yani konu orayada taşınır bu sorun değil bence
Ben şimdi yorumlara baktımda kimse ileri geri bişey yazmamış zaten herkes olması gerekenleri söylemiş sağolsunlar
İllaki biri gelir demedim. Biri gelip ters bişey söyleyebilir dedim. İhtimaller kesinlik belirtmez.
Evet görmemiş olabilir, ben de evcil hayvan bölümünü görmemiştim. Kedimle ilgili konuyu buraya açtığım için banlandım. Kurallar herkes içindir.

Bu konuda size katılıyorum. Ben de Müslüman değilim ama her müslümanın yobaz olmadığının bilincindeyim. Sitedeki bazı üyeler resmen her müslümanı yobaz olarak görüyorlar ve en ufak bir şeyde saldırıyorlar.

Bir kitap okumuştum zamanında, ölüm ve sonrasıydı sanırım ismi tam hatırlayamıyorum. İnsan onları okuyup idrak ettikçe Allahım ben bu günleri ne kadar boş geçiriyorum diye kendini sorgulayıp üzülüyor. Aslında en iyi dostun "o" olduğunu anlıyorsun. Kitaptan çok etkilenmiştim..Çok iç açıcı değil ama..o yüzden ilk evrede daha rahatlatıcı kitaplarla başlaman daha güzel olur. Namaza ilk başladığında bir daralma olabiliyor, onu bir tümsek gibi düşün. Bir şekilde o tümseği atlatmalısın sonrası düzlük.. bazen insan diyor ki "hof bu soğukta abdest nasıl alacağım, ne güzel yatıyorum kim kalkacak şimdi..." gibi gibi. Nefis.. sabırla kılmaya devam etmelisin. Ve inan şu yaşıma kadar namazda bulduğum huzuru hiçbir şeyde bulamadım. O huzurun tarifi mümkün değil.

Bu konuların yasak olmasını bende istemezdim. Yani inancı olmayan birinin gelip ters bir şeyler yazmayacağını düşünüyorum ben. İnancı olmayan herkese ben saygı duyuyorum çünkü. İnsanlar istediğine inanmakta,düşünmekte özgürler.. En mühimi saygı.. :)

Burada okuduğum en güzel dert,siz dertlendiginize göre rabbim de nasip eder inşallah 🤲
Teşekkür ederim amin inşallah 😊
Keşke forum kurallarını okuyup öyle konu açsaydınız.
40 gün düzenli kılın 41. Gün zaten kılmaya başlarsınız.
Ya aslında bu konuya uyan bı başlık aradım ama bulamadım bende derdime çare gibi düşünülsun dedim kendimce çünkü herhangi bir dine saygısızlık vs yok ayrıca başka dine mensup insanlari zorlamıyorum da burda yorum yapsınlar diye sonuçta ne bilim tabi kurallari koyanlarda haklı bişey diyemiyorum her türlü insan var sonuçta burda. Tavsiyeniz için teşekkür ederim umarım 41 gün sürdürebilirim
Kırk gün kendinizi zorlayarak da olsa kılın.
Tabi nefsle çok mücadele olacak bu dönemde.
Kırk gün sonra davranış olarak yerleşir.
Bu sadece namaz için geçerli değil.
Bütün rutinlerde geçerli.
Kırk gün erken kalkıp bünyenin alışması gibi bir durum.
Teşekkür ederim sürdürebilirim umarım sıkıntı orda işte dedginiz gibi artık her vakit olmazsa hile yılmayıp 41 gün deneyeceğim
Ha bugün ha yarın derseniz inanın kalıyor. Niyetlendiğiniz an o vakit başlayın. Rabbim nasip etsin inşallah.
Amin çok teşekkür ederim
Merhaba
Ben yaklaşık 5 aydır namaza başlamak istiyordum sonunda geçtiğimiz hafta başladım bazen tüm rekatları kılamasam da az çok kılıyorum genelde yatsı namazını hep kılıyorum inşallah az çok demeden düzenli bir şekilde kılmayı nasip eder sizede:)
Bende aynı bu şekilde konuyu bu şekilde arkadaşıma açmıştım kendisi bana ^bak ne güzel rabbim sana içine bu sevgiyi bahşetmiş demek ki biraz kendini zorlasan kılarsın^ demişti bende o gazla hep kılıyorum :)
Sende cevrende seni namaza tesvik edecek kisilere soyleyebilirsin bir arkadasim surekli bana mesaj atip ariyor kildin mi kilmadiysan hadi kalk diye :)
Tavsiyeniz için teşekkür ederim :) aslında çevremde namaz kılan çok zaten biraz da bu yüzden kendimi suçlu ve günahkar gibi hissediyorum
Bu konu dini bir propaganda, zorlama veyahut yanlıs bilgi aktarımı, beyin yıkama konusu DEĞİL ki onlar yasak.
Burada amaç öneri almak.
Neden yasak olsun.
Bende o yüzden açmıştım tam duygularıma tercüman oldunuz :)
Ben de sizin gibi çok istememe rağmen başlayamiyordum.sonra dedimki haftada üç gün kılarım sonra yavaş yavaş günleri çoğaltırım.sonra o hafta bir başladım üstelik hafanin her günü oldu.16 yaşından beri aralıksız namaz kılarım. 40 yaşındayım.yani merak etmeyin çok istediğiniz için mutlaka başlarsınız.
Maşallah 😊 duanız için çok teşekkür ederim umarım başlayabilirim
Allahın size verdiklerini düşünüp, şükür için kılabilirsiniz. Bize birisi biraz yardım etse teşekkür ederiz, ilk fırsatta biz de ona gider yardım ederiz. Birini çok sevsek fedakarlık yaparız. Zamanımızı, enerjimizi o kişiye feda ederiz. Eğer Allah ı tanıyıp gerçekten kalpten severseniz, namaz size İnşaAllah ağır gelmez. Bunu bir buluşma olarak düşünün. Hem verdiklerine teşekkür ediyorsunuz, hem de kimseye anlatamadığınız dertleri anlatıp her şey elinde olana yani O’na sığınıyorsunuz. Namazla ilgili kitaplar okuyabilir, sohbetler de dinleyebilirsiniz. Rabbim İnşaAllah en yakın zamanda huzuruna kabul ets
Amiin çok teşekkür ederim
Canım evet oyle bir bölüm aradım ama bulamadım bende derdime çare gibi düşünülsun istedim hemde herhangi dine bir saygısızlık veya başka dine mensup olan bir insanın zorla yorum yapması vs gibi bı durum söz konusu değil tabi sitenin belli başlı kuralları var oda doğru haklı da bir kural ama ne bileyim sıkıntı olmaz diye düşündüm heralde böyle bı konuda başka dine mensup bir insanda saygılı olur diye düşünüyorum

Bu konuda size katılıyorum. Ben de Müslüman değilim ama her müslümanın yobaz olmadığının bilincindeyim. Sitedeki bazı üyeler resmen her müslümanı yobaz olarak görüyorlar ve en ufak bir şeyde saldırıyorlar.
Saygınız icin çok teşekkür ederm keşke herkes sizin gibi olsa

Benim türkçem iyi degil maalesef uzun uzun yorum yapamıyorum ama çok üzülüyorum boyle olunca

Din deyince tüyleri diken diken olan üyeler var burada arkadaşlar, birileri saygısızca yorum yapabilir rahatlıkla ki gayet yapıldı daha önce. O yüzden konunun yeri bu ara değil. Ayrıştırıcı olmasa da kurallar var nihayetinde.

40 gün denmiş ama zaten o istikrara gelinse devamı da gelir büyük ihtimalle. Namazın önemiyle ilgili kitap okuyup ve video dinleyin bol bol, dua edin, etrafınızdakilerden bu konuda dua isteyin. Nasip olur inşallah.

Namaz içinde tavsiyem ezan okunduktan sonra ilk vakitte kılmaya çalış gecikince zoruna gidiyor bide namazları geçirmeyin geçince devamı gelmiyor şöylede yapabilirsiniz mesela öglenı kılmadınız diyelim ikindiden önce öğlenın kazasını kılın

Bir kitap okumuştum zamanında, ölüm ve sonrasıydı sanırım ismi tam hatırlayamıyorum. İnsan onları okuyup idrak ettikçe Allahım ben bu günleri ne kadar boş geçiriyorum diye kendini sorgulayıp üzülüyor. Aslında en iyi dostun "o" olduğunu anlıyorsun. Kitaptan çok etkilenmiştim..Çok iç açıcı değil ama..o yüzden ilk evrede daha rahatlatıcı kitaplarla başlaman daha güzel olur. Namaza ilk başladığında bir daralma olabiliyor, onu bir tümsek gibi düşün. Bir şekilde o tümseği atlatmalısın sonrası düzlük.. bazen insan diyor ki "hof bu soğukta abdest nasıl alacağım, ne güzel yatıyorum kim kalkacak şimdi..." gibi gibi. Nefis.. sabırla kılmaya devam etmelisin. Ve inan şu yaşıma kadar namazda bulduğum huzuru hiçbir şeyde bulamadım. O huzurun tarifi mümkün değil.

Bu konuların yasak olmasını bende istemezdim. Yani inancı olmayan birinin gelip ters bir şeyler yazmayacağını düşünüyorum ben. İnancı olmayan herkese ben saygı duyuyorum çünkü. İnsanlar istediğine inanmakta,düşünmekte özgürler.. En mühimi saygı.. :)
Çok teşekkür ederim bu konuda sohbetler va dinliyorum o an bi aşka gelip başlıyorum ama daha sonra o şevkim kırılıyor nedense bir vakit iki vakit derken artık komple bırakıyorum. Artık 40 gün kesintisiz kılmayı deneyeceğim en azından cabalayacagim inşallah devamlılığı sürdürebilirim😊 diğer konuda da çok haklısınız bende öyle düşündüğüm için açtım konuyu zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X