• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir "o an" fotoğrafı...

Mikerinos

ATAM izindeyim...
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.131
21
66
Diğer
Bu inanılmaz fotoğraf Matador Torero Alvaro Munera kariyerinin sonunu getirdi. Bir anda pişmanlık duyan matador güreşi bıraktı ve boğa da ona saldırmadı.
Torrero Munera : "Ve aniden boğaya baktım ve onda tüm hayvanların gözlerinde olan bir masumiyet vardı ve yalvarış duyguları olan bir bakışla bana baktı. O bakış adalet isteyen bir çığlık gibiydi. Dua etmek istedim ve yeryüzündeki en büyük b*k benim diye düşündüm''.

$408312_10151103445738808_1554027325_n.webp

Alıntı

Son düzenleme:
:14: gözlerim doluyor hep böyle durumlarda...

dünyada böyle keyif için öldürmenin en büyük eğlencelerden biri sayıldığı bir ülke de vardı değil mi... o insanların da acı çektiğini görsek...

O kadar hayvanın canını yaktıktan sonra mı aklı başına gelmiş.. Evet dünyadaki en büyük b*k sen ve senin gibi insandan başka canlının yaşam hakkına saygı göstermeyen pislikler..

Bu inanılmaz fotoğraf Matador Torero Alvaro Munera kariyerinin sonunu getirdi. Bir anda pişmanlık duyan matador güreşi bıraktı ve boğa da ona saldırmadı.
Torrero Munera : "Ve aniden boğaya baktım ve onda tüm hayvanların gözlerinde olan bir masumiyet vardı ve yalvarış duyguları olan bir bakışla bana baktı. O bakış adalet isteyen bir çığlık gibiydi. Dua etmek istedim ve yeryüzündeki en büyük b*k benim diye düşündüm''.

Eki Görüntüle 509702

Alıntı

"bir o an fotografı" başlığını okuyunca yine canımı yakan bir resim göreceğim diye endişe ederek, korkarak açtım konunu mikerinos..sonra baktım matador savunmasız boğa zaten savunmasız..ne yalan söliyim oh iyi olmuş dedim, sonra yazdıklarını okudum ohh be dedim..boğaya 3-4 ok sapladıktan sonra durmuş olmasına rağmen, (gelenek için) geç olmasına rağmen böyle bir haber okumuş olmaya sevindim..bazı şeyleri değiştirmek, ve bazı akıllarda soru işareti oluşturmak adına iyi bir başlangıç..

İspanya devlet televizyonu altı yıllık bir aradan sonra ilk defa canlı olarak boğa güreşi yayınlayacak.

Altı yıl önce televizyonlarda boğa güreşi müsabakalarının yayınlanması yasaklanmıştı ancak Başbakan Mariano Rajoy bu yasağı kaldırdı.

Ülkenin kuzeyindeki Valladolid'de gerçekleşecek müsabaka Television Espanola'da (TVE) Çarşamba akşamı yayınlanacak.

Bir önceki İspanyol Sosyalist İşçi Partisi hükümeti boğa güreşi canlı yayınlarını maliyetleri yüksek olduğu ve çocukların uyanık olduğu saatlere denk geldikleri için yasaklamıştı.

Ancak ülkede boğa güreşi karşıtları giderek güç kazanıyor. Katalonya bölgesi Ocak ayında boğa güreşini yasakladı.

Özerk bölgedeki yasa yapıcılar sporu yasaklama kararını geçen sene 180 bin kişinin yasağı talep eden bir dilekçe imzalamasının ardından almıştı.

Sanat mı işkence mi?

Ancak İspanya'da ''corrida'' olarak bilinen boğa güreşi İspanya'nın Kanarya Adaları dışındaki tüm bölgelerinde serbest.

Kanarya Adaları boğa güreşini 1991 yılında yasaklamıştı.

Başbakan Rajoy'un da aralarında bulunduğu boğa güreşi destekçileri bu geleneğin İspanyol tarihinin önemli bir parçası olduğunu ve bir sanat formu olarak görülmesi gerektiğini söylüyor.

Boğa güreşinin tarihi en az 4 bin yıl öncesine dayanıyor. Geleneğin Romalılar tarafından popüler hale getirildiğine inanılıyor.

TVE'nin önümüzdeki aylarda yerel saatle altı boğu güreşi müsabakalarını canlı yayınlama kararı sporu destekleyenler tarafından büyük bir zafer olarak görüldü.

Kanal adına açıklama yapan bir kişi ''Bu müsabakaları izlemek için sabırsızlanan kitle bu yayını yapmak için yeterli bir neden'' dedi.

BBC'nin Madrid muhabiri Tom Burridge'e göre Rajoy'un merkez sağ Halk Partisi'nin bir çok üyesi bu karara sevindi.

Parti boğa güreşinin yasaklanması talebine şiddetle karşı çıkıyor.

Burridge boğa güreşi yayınının serbest bırakılmasına Aralık ayında Halk Partisi seçimleri kazandığında karar verildiğini söylüyor.

Ancak boğa güreşi karşıtları sporun barbarca olduğunu söylüyor ve bu geleneğin hayvan haklarına karşı olduğunu düşünüyor.

Hayvan hakları savunucuları, boğa güreşini ülke çapında yasaklatmak için çalışmalarına devam ediyor ancak sporun anavatanı kabul edilen Endülüs ve Madrid bölgelerinin bu gelenekten vazgeçmesi oldukça zor görünüyor.

alıntıdır.
bbc.co.uk/turkce/haberler/2012/09/120905_bullfighting_spain.shtml

doğmatik bilgilerden vazgeçmek önyargıların belki de en sert olanıdır..birşeyi doğumundan bu yana benimsemiş, "doğruluğunu hiç sorgulamamış" insanlara, "doğrusu budur" diyerek o yola sevketmek çok çok zordur..o nedenle burada iş o insanları yönlendireceklere kalıyor malesef..din adamları,siyasiler,sanatçılar,düşünürler vs. bunun yanlış olduğunu ve tabiki spor olarak kabul edilemeyeceğini söylemeliler..ama gelin görün ki burada yasağı kaldıran başbakanın kendisi..ne demeli ne yapmalı bilemiyorum ama şu bir gerçek ki biz istemedikten hiçbirşey yapamazlar.. burada iş halka düşüyor..halk yanlış bir inanışa sahipse ülkenin ilerigelenleri,sözüne kulak verilenleri bunları söylemeli..nihayetinde birileri taşın altına elini koymalı..

Katliam..
Kurban bayramlarında da durum fena..
Keşke 'can' kesileceğine,fakir fukaraya kışlık erzak yardımı yapılsa....

Bu fotoğrafın bir boğa güreşçisinin bu mesleğinden yılmasına neden olduğunu ileri süren kaynaklarda, güreşçinin Álvaro Múnera Builes isimli matador olduğu iddia edilmektedir. Ayrıca kendisinin Kolombiyalı bir hak aktivisti olduğu ileri sürülmektedir. Matadorun sözde sözleri şu şekilde aktarılmaktadır:
"Ve birden, boğaya baktım. Her hayvanda olan masum bakışlar onun da gözlerinde vardı ve bana yalvarır gibi bakıyordu. İçimde bir yerlerde adaletin hıçkırarak ağladığını duydum. Bir dua gibiydi, çünkü itiraf edersem, bağışlanacağımı hissediyordum. Dünya üzerindeki en kötü bok gibi hissettim kendimi."

Bu fotoğraf neden yanlıştır? Çünkü daha en başından, görseldeki kişi Álvaro Múnera Builes değil, aşağıda fotoğrafını görebileceğiniz Francisco Javier Sánchez Vara'dır. Bu en kritik hata bile görselin neden güvenilmez olduğunu anlamamıza yetmektedir.

Diğer bir hata ise şudur: Bu sözler, esasında gerçekten de sarfedilmiştir. Ancak sözleri sarfeden kişi bir matador değil, bir İspanyol gazetesi olan El País'te yazan bir yazar ve melodramatist olan Antonio Gala Velasco'dur ve sözler onun bir 1995 senesinde gazetede yayınlanmış bir makalesinden alınmıştır.

Görseldekinin o olduğu iddia edildiği Múnera ise esasında bir matador değil, "çaylak matador" anlamına gelen bir novillero'dur. Bu kişiler, "ışıktan kıyafet" anlamına gelen bir kıyafet giyerler ve henüz matadorluk seviyesine erişemeyen boğa güreşçileridirler. Aşağıda, gerçek "ışıktan kıyafeti" içerisinde Múnera görülmektedir:
Ancak fotoğrafla ilgili en büyük saçmalık, ne bu kritik hatalar, ne de çarpıtmalardır. Asıl en ciddi hata, Múnera'nın duygusal sebeplerle boğa güreşlerini bıraktığını iddia etmektir. Múnera gerçekten de boğa güreşlerini bırakmıştır; ancak bunun sebebi duygusallık değil, bir boğadan aldığı darbeler sonucunda bırakmak zorunda kalmasıdır. Yani Múnera boğa güreşlerini bırakmaya bir boğa tarafından zorlanmıştır.

1984 senesinde Marqués de Villagodio soyundan gelen Terciopelo isimli bir boğa, Múnera'yı ayağından yakalayarak ringin dışına fırlatmıştır. Bu da, boynundaki beşinci servikal omurunun kırılmasına ve daha başka zedelenmelere neden olmuştur. Bunun sonucunda parapleji, ya da halk arasında bilinen adıyla belden aşağı felç olmuş ve boğa güreşlerini bırakmak zorunda kalmıştır.İspanya'da hastaneye kaldırılan ve sonrasında fizyoterapiye alınan Múnera, hastanede onu yalnız bırakmayan ve boğa güreşleriyle etik olarak problemleri olan akrabaları, doktorları, hemşireleri ve benzeri insanların söyledikleriyle boğa güreşlerine karşı bir tavır almaya başlamıştır (yani haberin bu kısmı da doğru; ancak çarpıtılmıştır). Múnera'nın kendi ağzından söylediklerine göre (ki bunlar çoğunluğa başvurma dediğimiz bir mantık hatasından kaynaklanmaktadır), boğa güreşlerine giderek karşı olan bir insan haline dönüşmesinin nedeni, "boğa güreşlerine karşı olan çok fazla insan olması ve bu insanların yanılıyor olamayacağı"dır.

Ancak boğa güreşlerine karşı olmaya başlamasının nedeni her ne olursa olsun, kariyeri boyunca 150 boğayı öldürmüş birinin, ölmek üzere olan bir boğanın gözlerine bakarak bundan vazgeçtiğini iddia etmek saçmalık olacaktır.

Peki bu görselde esasında görülen nedir? Yani sık paylaşılan bu fotoğraftaki asıl matador olan Sánchez Vara ne yapmaktadır? Herhangi bir şey olabilir. Aldığı bir darbeyle kendinden geçiyor olabilir; hatta alnındaki teri silmek için, zaten zayıflattığı boğadan korkacak bir şey olmadığını düşünerek bir anlık ring şeridine çökmüş bile olabilir. Benzer bir durum, aşağıdaki matador Sebastian Castella'da da görülmektedir:

Bu oturuşa boğa güreşlerinde desplante, yani gözdağı oyunu adı verilir. Sonuçta her ne kadar olayın adı boğa güreşi olsa da, boğa güreşlerinin amacı "güreşmek" değil, "şov yapmak"tır. Zira "güreş" sözcüğü, daha eski bir kökenden, köpek dövüşleri ve güreşlerinden İngilizceye, sonrasında da Türkçeye girmiştir. Her ne olursa olsun, bu "şov" içerisinde böyle hareketler sıkça görülür. Bunun "pes etmek" ya da "yılmak" ile alakası yoktur.

İşte böyle. Boğa güreşlerine karşı olabilirsiniz (ki Evrim Ağacı olarak biz kesinlikle ve şaşmaz bir kararlılıkla karşıyız). Ancak kimsenin gerçekleri çarpıtmaya ve insanları aldatmaya hakkı yok. Bu çürütme güvenilirdir, çünkü olanları Múnera ile ilgili bilgilerin de yer aldığı Into The Arena: The World Of The Spanish Bullfight isimli kitaptan kendiniz de okuyabilirsiniz. Hayvanların keyfi ve "şov amaçlı", sözde "spor" olarak katledilmesi akılalmaz bir aptallıktır ve hiçbir izahati olamaz.
ALINTIDIR

Katliam..
Kurban bayramlarında da durum fena..
Keşke 'can' kesileceğine,fakir fukaraya kışlık erzak yardımı yapılsa....

Kurban bayramı bir ibadeti yeri getirmek için yapılan kutsal bişey. Ve kurbanlıklar Allaha kurban olduklarının bilincinde olduğundan emin ol canları yanmıyor...O zaman kimse Allahın verdiği et olarak tüketilen nimeti yemesin. Boğa güreşi vahşet ama Allah için kurban kesmek sırat köprüsünden geçirir insanı...

Kurban bayramı bir ibadeti yeri getirmek için yapılan kutsal bişey. Ve kurbanlıklar Allaha kurban olduklarının bilincinde olduğundan emin ol canları yanmıyor...O zaman kimse Allahın verdiği et olarak tüketilen nimeti yemesin. Boğa güreşi vahşet ama Allah için kurban kesmek sırat köprüsünden geçirir insanı...

Şu lafada ayrı hayranlığım vardır. :60: :60:

Bu yüzden kaçmıyorlar ve bu yüzden kesilirken çırpınmıyorlar değil mi?

Dini içerikli konuşulmasa........

Son düzenleme:

canları yanmadığı için mi kaçıyor her sene o danalar, koyunlar? kurban miktarı bir çocuk esirgeme kurumuna bir kızılaya ya da 2-3 aileye bölüştürülse fena mı olur? sevabı mı kaçar?

her sene yollar kan gölü, yazık günah.

sen nasıl buna bu kadar emin olabilirsin ? ben bir kuzunun annesini kesilirken görüp ağladığını biliyorum. gözlerinden insan gibi yaş geldiğini... bence en mantıklısı teknolojiden yararlanmak, yani bayıltmak ama insanlar acı çektirmeye o kadar meraklı ve bağnaz ki bunu yanlış zannediyorlar. yaşar nuri öztürk de bir din adamı ve bunun çok yerinde olacağını söylüyor. çünkü acı çektirerek kesenler sevaptan öte günah işliyorlar. işte ben de bundan eminim. allah'ın içime verdiği vicdan ve şefkat duygusu benim bundan emin olmamı sağlıyor...

Back
X