Bir oğlum var yeni bir birliktelik

matmazelAnjel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
1.367
2.488
133
32
Merhabalar, ben eşimden boşandim 26 yaşımdayim, 2 yaşında bir çocuk annesiyim. Boşanalı henüz uzun bir süre geçmedi, şimdi taniştigim biri var, hoşlandim bana iyi geldi ilgisi kendisi de boşanmış oğlumla aynı yaslarda kızı olan biri. Bu tarz bir ilişki yürür mü? Daha çok erken bunlari düşünmek için ama olur da ciddiyete giderse aynı evin içinde yaşanilabilir mi? Oğlum bu durumdan etkilenir mi? Oğlum için bekar bir anne olmam mı daha rahat büyümesini sağlar...

Merhabalar, ben eşimden boşandim 26 yaşımdayim, 2 yaşında bir çocuk annesiyim. Boşanalı henüz uzun bir süre geçmedi, şimdi taniştigim biri var, hoşlandim bana iyi geldi ilgisi kendisi de boşanmış oğlumla aynı yaslarda kızı olan biri. Bu tarz bir ilişki yürür mü? Daha çok erken bunlari düşünmek için ama olur da ciddiyete giderse aynı evin içinde yaşanilabilir mi? Oğlum bu durumdan etkilenir mi? Oğlum için bekar bir anne olmam mı daha rahat büyümesini sağlar...
Önce biraz nefes alsaydınız keşke. Bu kadar erken birliktelik sağlıklı olmayabilir.

Aslinda merak ettiğim şey bu durumdayken oğlum büyüyene kadar gönül işlerinden uzak mı durmalıyım bu mu oğlum için daha sağlıklı olur? Ben yeniden bir aile kurabilirsem günün birinde oğlum buna adapte olabilir mi... O yüzden boşanmış annelerin fikirlerini almak istedim. Önümü goremiyorum çünkü.

Aslinda merak ettiğim şey bu durumdayken oğlum büyüyene kadar gönül işlerinden uzak mı durmalıyım bu mu oğlum için daha sağlıklı olur? Ben yeniden bir aile kurabilirsem günün birinde oğlum buna adapte olabilir mi... O yüzden boşanmış annelerin fikirlerini almak istedim. Önümü goremiyorum çünkü.

Ergenlerin boşanma işlerine adapte olması daha zor oluyor tam aksine.

Cokta guzel olabilir bence.. durumunuz esit cunku

Acikcasi siz kendinizi nasil daha iyi hissederseniz ve nasil mutlu olursaniz bu oglunuza da yansir. Bosandim oglum var aman aramiza baska birini almiyim biz boyle iyiyiz demek ne kadar dogrudur? Kendinizi de dusunun biraz yasiniz cok genc elbette birileriyle tanisacaksiniz etkileneceksiniz. Karsiniza cikan insanla birbirinizi iyi anlayabilirsiniz diye dusunuyorum ikinizin de cocugu var bosanmissiniz. Belki karsinizdaki insanin cocugu oglunuza arkadas, kardes de olur. Bence sizinle hemen hemen ayni seyleri yasamis bir insandan daha iyi bir hayat arkadasi olamaz yani acikcasi neden olmasin :)

Erkek arkadaşımın anneside 2.evliliğini yaptı ve evlendiği adamın erkek arkadaşımla yaşıt kızı vardı tabii onlar artık çocuk olmadığı için problem olmuyordu gayet anlaşıyolardı :)) ama 2.evlilik için acele etmemelisiniz bence, adamı çok iyi tanımıyorsanız özellikle. Devir çok kötü çok..

Acele etmeyin. Zamana bırakıp iyice tanıyın.
Oğlunuz ve karşı tarafın kızı anne babanın yeni birlikteliğinden çok etkilenecek yaşta değiller.
Sonuçta çocuklara ilgiyi azaltmayacaksınız.

Yani 2 yaşındaki bir çocukta kabullenmeme durumu olmaz. Biraz daha büyük olsaydı olurdu..

Erkek arkadaşımın anneside 2.evliliğini yaptı ve evlendiği adamın erkek arkadaşımla yaşıt kızı vardı tabii onlar artık çocuk olmadığı için problem olmuyordu gayet anlaşıyolardı :)) ama 2.evlilik için acele etmemelisiniz bence, adamı çok iyi tanımıyorsanız özellikle. Devir çok kötü çok..
Açıkçası uzun bir süre belki de bir daha hiç bilemiyorum evlilik düşünmüyorum, fakat yine de ihtimali kafamda dönüyor ve korkuyorum. Dediginiz gibi kendimi nadasa biraktim.

Ciddi bir ilişkiden daha yeni ağzınız yanmış, biraz yoğurdu üfleyerek yiyin, şu an ciddi düşünmek için çok erken değil mi sizin için. Birbirinizi tanıyın tadını çıkarın. Ne aceleniz var hemen beraber taşınmak filan.

Oğlan çocuğuyla eş arasında başarılı bir baba-oğul ilişkisi kurmak diyince CuteMom CuteMom ile Milana22 Milana22 geliyor benim aklıma. Doğru hatırlıyorsam ikisininde oğulları şuanki eşlerinden değil ama oğullarına karşı benim diyen babadan daha çok sevgi, ilgi gösteriyor eşleri. Eş seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda en iyi tavsiyeleri verirler muhtemelen.

Gayet de mutlu olursunuz , ama bunun belirli sartlari var:)

Cocuklar arasinda ayrim yapmamaniz gerekiyor , benim cocugum , onun cocugu diye dusunmemeli de iki taraf
Elbette cocuklarin babasi ve annesi var ama sizin de bu cocuklar bizim diyebilmeniz lazim ayni eve girince ( bunu hem siz hem sevgili adayiniz icin soyluyorum)

Cikacak anlasmazliklara karsi hosgorulu olmali ve guclu olabilmelisiniz

Cocuklarin yasinin kucuk olmasi boyle bir iliski icin cok guzel , cunku onlarin dogali bu olacak , daha buyudukleri zaman daha cok sorgulayip cevreden etkilenme olasiliklari artiyor

Her iki ebeveyn de akli basinda , olgun , birbirine saygili olursa son derece de sahane bir yuva kuruluyor :)

Bi bekleseydin canim cok acele etmissin

Denklik çok önemli bence. Hem siz kendisini iyi anlarsınız hem de o sizi.
Ayrıca neden senelerce bekleyecekmişsiniz ?
Bence büyüyünce çocuk daha zor adapte oluyor. Ama yine de tabi çok dikkat edin.

Back
X