Bir pantolon için mi tüm bunlar

valla canim ne diyeyim bende uzuldum.
Benim gordugum annen ile iletisim sorunu var gibi cunku ben kendimden biliyrm.. Anne kiz kiz ayni kusaktan veya ayni "kafadan" olmayinca iletisim kurmak zor heleki boyle agir kirici sozler gecince, insan kiriliyor ve hislerini ifade etmekte zorlaniyor, belki sizde bu sorun olabilir. Annenin belki ozel bilmedigin sorunlari vardi oyuzden sana tavir aliyordur, pantolon dar olmasa bile patlayack bir yer aradi ki eve girer girmez atlamis ustune.
Sen uzulme, buyukler her zaman buyuktur, o haksiz olsa bile sen ona saygini eksiltme, sonucta anne bu.

Dar giymemeni istedigini anliyrm ama dedigin kadar bu pantolon dar degilse zamana ver..
insallah okulundan almaz cunku okumak kadar guzel bir huriyet yok

Pantolon giyme konusunda snnle aynı şeyleri yaşadım ben de (:
Benim ailemde muhafazakàr bir aile ben tek kızım babam genelde akrabalar yüzünden bana kızardı pantolon giyme diye sonra laf oluyo falan falan... Bir gün bnmle sırf pantolon yüzünden acayip tartıştı bana demediğini bırakmadı ben de çok şaşırmıştım duyduklarıma snn gibi ama ben inat ettim giyicem dedm giydim de ... Babam bir ara konuşmuyodu bunun yznden bnmle ama şimdi hiçbir şey demiyor yani geçer zamanla cnm üzülme (:

umarım dediğiniz gibi düzelir her şey en kısa zamanda. hepinizin yazdıkalrını tek tek okudum daha iyiyim şu anda.
şimdi çıkıyorum evden pantolon yanımda geri verip ona bişey alabilirim onun yerine.
hepinize çok teşekkür ediyorum tekrar akşam gelip anlatıcam neler olduğunu :)

hadi canim guzel haberlerinle gelirsiniz insallah........ pantolonu verip annene birsey alman cok guzel bir fikir

Bence sorun menepoz ya da pantolon değil.Pantolon sadece patlama noktası olmuş.Çok derin bir yorum yapmadan birşey sormak istiyorum tuubaa annen okulun konusunda hep böyle olumsuz mu yaklaşıyor.Mesela benim babam maddi olarak hep ona bağımlı olayım onu bırakmayayım diye okulumu bıraktırmak için yapmadığını bırakmadı hep birşeyleri bahane etti.

Gerçi ben hiç pes etmedim ama çok yordu beni hep başka şeyleri bahane edip okulu bıraktırmaya çalıştı acaba seninkide bunu mu yapıyor?

Son düzenleme:
ya biz 1 sene içinde anneanemi dedemi ve annemin dayısını kaybettik. bunun annem üzerinde çok büyük bir etkisi oldu ama ben de onunla üzüldüm yeri geldi ben de onunla ağladım. yeri geldiğinde de ben onu teselli ettim. bunlar üzerine bu kadar ağır lafları haketmediğimi düşünmüştüm. keşke hiç olmasaydın dedi bana:59:

üzme kendini bu kadar bak annenin yaşadıklarıda kolay değil onun yerine koy bır kendini. en yakının da, nazını en çok çekercek kisi sen olduğun için sana patlamıs demek ki. soylediği sozler ağır olmus haklısın ama düzelir anne kız arasında olur boyle seyler.(kendimden bılıyorum) bence sen o pantolonu geri ver onun yerine annene bır hediye al. daha sonra alırsın nasıl olsa istediğin pantolonu.

bence arkadaşımızın sorunu ne pantolon, ne istediği gibi giyinme şekli. Sorun sadece annesinin ona tavrı. Beklediği annesinin bu anlaşılamaz tavrı. çok özür dileyerek söylüyorum biraz saygı ve insan yerine konmak. Söylenen sözler çok ağır.
Sabrının karşılığını alırsın inşallah. Annen de yaptığı yanlışı anlar. Hiçbirşey zorla olmaz. Beğenmediğimiz, hoylanmadığımız bize ters gelen şeyleri söylemenin de bir adabı olmalı. Karşınızdaki üç yaşında da olsa otuz yaşında da bu böyle.
Annene anlat ne kadar üzüldüğünü. Ve sor ona bir sorunun mu var diye. Amacının anneni üzmek olmadığını da anlat. Ve annenin bu kadar sinirli olmasının seni ne kadar üzdüğünü, aslında anneni mutlu görmek istediğini

Anladığım kadarıyla annenin fikirlerine çok önem veriyorsun.:46: Bu devirde artık kızlar ailesine ne alıp almayacağını pek sormaz ama doğru yoldasın ailenin fikirlerini almaya devam et bence her konuda hemde. Bu tutumundan dolayı seni tebrik ediyorum canım. Annenin tepkisi evet aşırı olmuş ama diğer arkadaşlarında dediği gibi ya söyleyemediği bir derdi vardır ya da o anda aşırı tepki verdiğini fark edememiştir. Biraz zaman geçince eminim annen ile konuşup senin fikrini alacaktım eğer beğenmezsen değiştirecektim ama söylediklerin canımı acıttı diye güzel bir dille anlatabilirsin seni üzen şeyleri. Eminim annende aşırı tepki verdiğini anlamıştır. Karşılıklı konuşunca inşallah sorununuzu çözersiniz. Annene karşı yaklaşımını çok beğendim. Bende bir dönem ailemle çok çatıştım ama inan evlenince o evden ayrılınca kıymetini anlıyorsun. Şimdi diyorum keşke senin kadar duyarlı olabilseydim. :5:

eve geldim şimdi ama annem yok evde.
ona hediye alamadım pantolonu bile geri almıyorlardı az daha bir de bilindik marka olacak.
uzun uzun dil döktükten sonra pantolonu iade edebildim ama derse de geç kalma korkusuyla anneme bir şey alamadan çıktım.kötü oldu bu ama pantolonu verdiğime sevindim.

sonuç olarak daha bana nasıl davranacağı belli değil bekleyip görcem ama yumuşadığını pek sanmıyorum.
bugün okulda hep söylediği sözler aklıma geldi başımın ağrısına dayanamayıp dersten erken çıkıp geldim eve.

yazdıklarınız çok olumlu şeyler inşallah dediğiniz gibi olur da halledilir bu sorun.

bence arkadaşımızın sorunu ne pantolon, ne istediği gibi giyinme şekli. Sorun sadece annesinin ona tavrı. Beklediği annesinin bu anlaşılamaz tavrı. çok özür dileyerek söylüyorum biraz saygı ve insan yerine konmak. Söylenen sözler çok ağır.
Sabrının karşılığını alırsın inşallah. Annen de yaptığı yanlışı anlar. Hiçbirşey zorla olmaz. Beğenmediğimiz, hoylanmadığımız bize ters gelen şeyleri söylemenin de bir adabı olmalı. Karşınızdaki üç yaşında da olsa otuz yaşında da bu böyle.
Annene anlat ne kadar üzüldüğünü. Ve sor ona bir sorunun mu var diye. Amacının anneni üzmek olmadığını da anlat. Ve annenin bu kadar sinirli olmasının seni ne kadar üzdüğünü, aslında anneni mutlu görmek istediğini

aynen öyle. demekki anlatabilmişim burda derdimi keşke annem beni dinlese de ona da anlatabilsem hçi bir şeyin ondan önemli olmadığını. teşekkür ederim

Bence sorun menepoz ya da pantolon değil.Pantolon sadece patlama noktası olmuş.Çok derin bir yorum yapmadan birşey sormak istiyorum tuubaa annen okulun konusunda hep böyle olumsuz mu yaklaşıyor.Mesela benim babam maddi olarak hep ona bağımlı olayım onu bırakmayayım diye okulumu bıraktırmak için yapmadığını bırakmadı hep birşeyleri bahane etti.

Gerçi ben hiç pes etmedim ama çok yordu beni hep başka şeyleri bahane edip okulu bıraktırmaya çalıştı acaba seninkide bunu mu yapıyor?

ya okul konusunda hiç böyle bir şey duymamıştm ondan. aksine konusu açıldığında akrabalar arasında çok da gururlanır. ama bugün söyledikleri çok farklıydı. bilmiyorum bu akşam konuşamayabilirm siniri çabuk geçen bir insan değil çünkü. çok teşekkürler

Cahil insanların çocugu olmak çok zordur.5 yaşında alim eder insanı.

Canım bu durumun cahillikle alakası yok... Aynı şeyleri ben kendi ailemle de yaşadım şuan pantolon giyiyorum onların o zmnki düşüncesine kızmadım mı kızdım evet ama yine de biliyorum hepsi bnm iyiliğim için muhafazakàr bir aile varsa bu dünyadan çok öbr dünyayı düşünür yani herkesn bakış açısı farklı (:

Ah biraz da düşüncelerini nedenleriyle sonuçlarıyla sabırla anlatabilse şu aileler. Sadece talimat.

Annenin derdi pantolon falan değil bence.
Belli ki psikolojik sorunları var.
Hep böyle fevri midir yoksa yeni yeni mi böyle olmaya başladı?

Ayrıca lütfen kafanı takma çok fazla.
Onun derdi seninle değil başka bir şeylerle.
Okulu bırakmak da neymiş?
Sıkı sıkı sarıl okuluna, sakın soğuma.
Hatta daha çok bağlan.

Vee şunu hep aklının bir köşesinde tut ailelerimiz mükemmel değildir.
Onlar her şeyin doğrusunu bilir, her dedikleri doğrudur diye bir şey yok.
Senden daha çok şey bilirler ve senden üstündürler diye de bir şey yok.
Evet annen olabilir ama senden cahil olabilir, senin kadar bilgili, görgülü de olmayabilir.
Ailemizi eksiklikleriyle, kusurlaruyla sevelim. Ama eksiklikleri ve kusurları olduğunu kabul edelim.

Annen demiş ki "herkes okuyupta mı evleniyor?"
Ne kadar yanlış bir düşünce.
Sanki bir kadının hayatının tek amacı evlenmekmiş gibi...
Ben annenin cahilce konuştuğunu görebiliyorum.
Sen de gör.
Anneni yine çok sev ama gör.
Yanlışlarını görebil ki seni kötü yönlendirmesine izin verme.

Butun yorumları okumadan, bır kac yoruma dayalı olarak yazıyorum.

Kusak catısması oldugu dogru. Bu nedenle anne ve cocuklar kımı zaman anlasamazlar.
Bu butun yuzyıllar boyu olmustur mutlaka.
Ama sen su yastasın, dıledıgını gıyınmeye hakkın var fıkrıne katılmıyorum.
Dıledıgını gıyınmek, dıledıgını yapmak... Herkes dıledıgı gıbı yasama gayretınde.
ıyı guzel de, bızı buyuten o annelerın hıc mı bıze karısma hakları yok.
Anneler hıc mı 'sunu gıyınme, bunu yapma' dıyemeyecek.
Evet, genclık, evet heves, evet bır daha bu yas gerı gelmeyecek.
Ama annelerımız de hep yasamayacak kı.
Ne var onların kalbını kırmasak.
Ne var bıraz da onlar ıcın yasasak.
Zamanında onların bızım ıcın yaptıgı fedakarlıklara karsılık, bıraz onları dınlesek.
Bıraz uzerımızde hakları oldugunu kabul etsek.
Hıc degılse bu hakkın hatırına, bıraz daha onları uzmemeya gayret etsek.
Bunları yazarken ıcımde pısmanlıklarım var.
Annemı 3 kurusluk ınsanlar ıcın kırdıgım ıcın pısmanım.
Onu uzdugumu bıle bıle yapma dedıklerını yaptıgım ıcın pısmanım.
Ve sımdı donup arkama baktıgımda 'yapma' dedıgı ne varsa yapmısım,
ama hıc bırı benı mutlu etmemıs, hıc bırı bugunkı pısmanlıgıma degmezmıs dıyorum.
Keske, bugun annemın yanında olsaydım ve bana kızsaydı.
Yapma bunu deseydı, bende sarılıp boynuna, hıc bırsey senden daha degerlı degıl annecıgım deseydım.
Annemı kaybetmedım, cok sukur.
Onun dedıgı gıbı henuz anne de olmadım, onu anlamak ıcın.
Ama yıne de annemı sımdı daha ıyı anlıyorum.
Hıc bırsey ama hıc bırsey annenın uzulmesıne sebep olacak kadar onemlı degıldır.
Ve onun soyledıgı hıc bır soze alınma.
Kalbınde oyle bır sevgı vardır kı onun, senı ıncıttıgı ıcın kendıne bınlerce kez kızar.
Cunku annedır o.

Kusak catısması oldugu dogru. Bu nedenle anne ve cocuklar kımı zaman anlasamazlar.
Dıledıgını gıyınmek, dıledıgını yapmak... Herkes dıledıgı gıbı yasama gayretınde.
Zamanında onların bızım ıcın yaptıgı fedakarlıklara karsılık, bıraz onları dınlesek.
ama hıc bırı benı mutlu etmemıs, hıc bırı bugunkı pısmanlıgıma degmezmıs dıyorum.
Yapma bunu deseydı, bende sarılıp boynuna, hıc bırsey senden daha degerlı degıl annecıgım deseydım.
Hıc bırsey ama hıc bırsey annenın uzulmesıne sebep olacak kadar onemlı degıldır.
Kalbınde oyle bır sevgı vardır kı onun, senı ıncıttıgı ıcın kendıne bınlerce kez kızar.
Cunku annedır o.

İyi hoş söylüyorsun da bu annenin hiç mi yanılma payı yok?
Ya kızını yanlışa yönlendiriyorsa?
Kıyafet konusunda değilim ben.
Ama anne "seni okuldan alırım", "herkes okuyupta mı evlenecek" falan demeye başladı mı orda dur diyeceksin.
Çünkü anne artık kızının iyiliğini düşünmekten çıkmış.
Çocuğunun aklını bulandırıyor.

Ayrıca olaya bir de şu açıdan bakalım.
Madem anneler için yaşanmalı diyorsun.
O zaman senin eşinin annesi de bir anne.
Ama eşin annesi için yaşayıp, onu kırmamak için seni ezdirse o zaman durr bakalım orda dersin değil mi?
Bu düşüncenden eser kalmıyor.

Aslında ben de senin gibi düşünüyorum. Annelerimizin kıymetini bilelim, onları çok sevelim.
Ama onların da hataları olabileceğini görelim. Hayatımıza sadece annenin değil kimsenin yanlış şekilde müdahale ettirmesine izin vermeyelim.

Cunku annedır o.

tabiki annelerimiz hepimiz için çok değerli varlıklar haklısınız bu konuda.
emin olun ben de annemi üzmemek için elimden geleni yapıyorum.

ayrıca aramız düzeldi çok şükür kendisi de farketti ."sinirlenince söylediklerimi duymuyorum beni yanlş anlama senin kötülüğünü istemem" dedi.
ben de neye darıldığımı anlattıktan sonra bi sorun kalmadı aramızda.:nazar:

hepinize çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp da okuduğunuz için Allah razı olsun :1:

Back
X