Gerçekten götürmek zorundaydım. Çok şiddetli hezeyanları vardı. Gerçek olmayan şeylere inanıyordu. Bu kadar şiddetli olmasa zorlamazdım. Ilacı kendi isteğiyle alınca nasıl havalara uçtuk eşimle çok sevindik. Nereden bilelim gece gözümüzü felakete açacağımızı.Allah şifa versin inşallah. Bir an once toparladım kendisini. Fakat sonuçta eminim ihtiyaçtan goturmussunuzdur. Keyfi değil.
Allah şifa versin inşallah. O durumda başına birşey gelseydi neden goturmedik diye uzulecektiniz. Lütfen sakin olun fakat doktoru şikayet etmeniz gerekiyor. Eğer sucsuzsa ortaya ciksin. Suçluysa belki bir daha kimseye bu şekilde davranamazGerçekten götürmek zorundaydım. Çok şiddetli hezeyanları vardı. Gerçek olmayan şeylere inanıyordu. Bu kadar şiddetli olmasa zorlamazdım. Ilacı kendi isteğiyle alınca nasıl havalara uçtuk eşimle çok sevindik. Nereden bilelim gece gözümüzü felakete açacağımızı.
Mutlaka şikayet edicez. Dediğiniz gibi varsa bir hata. Ortaya çıksın.Allah şifa versin inşallah. O durumda başına birşey gelseydi neden goturmedik diye uzulecektiniz. Lütfen sakin olun fakat doktoru şikayet etmeniz gerekiyor. Eğer sucsuzsa ortaya ciksin. Suçluysa belki bir daha kimseye bu şekilde davranamaz
Evet beyin kanaması geçiren bazı hastalar kan beyne baskı uyguladığı için beyni hasar görüp felç yaşayabiliyor. Bizim kanamamız az olduğu için öyle bir etkisi olmadı. Gayet ayıldığından beri kendinde. Ilaç mı beyin kanamasına sebep oldu. Yoksa düşüp kafasını vurduğu için mi doktor bunu bilemeyiz dedi. Belki ilaçla da ilgisi yok, sadece tansiyonu fırladı dedi.Anlayamadim, bu nasil bir beyin kanamasi? Normalinde insanin mecali kalmiyor yada felç oldugundan dolayi elini kaldaramaz. Doktorlar niye sizi çagiriyor? Bu tip durumlarda sakinlestirici veriliyor.
Ve gerçek olmayan seylere inaniyorduysa, sizofreni bir durum vardir. Doktor tani koymadi mi? Bunun nasil "hafif hapi" olabilir? Niye yatis verilmedi o zaman?
Ve bu hap hemen etki edip ilk günden beyin kanamasi yapacagini sanmiyorum.
Konu bana acaip tuhaf geliyor.
Doktor olabilir de olmayabilir de dedi. Tansiyonu çıkmış da olabilir dedi. Zaten kan sulandırıcı kullananlar beyin kanamasına yatkın oluyor dedi.Çok geçmiş olsun ay okuyunca içim parçalandıacaba ilaç mı yaptı bu etkiyi.
Tek dozunu oldu. Ikinci dozu için randevu almıştık. Biontech oldu.Çok geçmiş olsun inşallah iyileşir kısa zamanda. Ben direkt ilacın bu etkiyi yapacağını üstelik tek dozla pek zannetmiyorum. Kendinizi suçlamayın kimse böyle olsun istemez ki.
Bu aşı durumundan sonra çok fazla beyin kanaması durumları yaşandığını duymuştum. Anneniz aşı olmuş muydu acaba?
Umarım sadece kötü bir tesadüftür. Ne diyeyim bilemedim.Tek dozunu oldu. Ikinci dozu için randevu almıştık. Biontech oldu.
Evet beyin kanaması geçiren bazı hastalar kan beyne baskı uyguladığı için beyni hasar görüp felç yaşayabiliyor. Bizim kanamamız az olduğu için öyle bir etkisi olmadı. Gayet ayıldığından beri kendinde. Ilaç mı beyin kanamasına sebep oldu. Yoksa düşüp kafasını vurduğu için mi doktor bunu bilemeyiz dedi. Belki ilaçla da ilgisi yok, sadece tansiyonu fırladı dedi.
Uyutmuyorlar sakinleştirmiyorlar. Kendinde olup olmadığını sürekli kontrol etmek için sanırım. Hemşirye sordum doktor sakinleştirici vermeyin demiş.
Psikiyatrist tanı koymadı. Bir ay kullanıp gelin dedi sadece.
Arkadaşlar iki gün önce annemi kandırarak psikiyatri polikliniğine götürdüm. Benim için gidicez dedim onu götürmüş oldum. Doktor dedi çok hafif bir ilaç vericem kalp hastası olduğunu, kan sulandırıcı kullandığını da söyledik. Özellikle ilaçla ilgili ekstra bilgi almak için doktora sorular da sordum. Herhangi bir uyarıda bulunmadı. Prospektüsü de standart her ilaçta yazan yan etkilerdi. Normalde asla bu ilacı kullanmam diyen annem kendi isteğiyle getir bakayım yutayım bir tane dedi kendisi kullanmak istedi.
O gece bir küt sesi ve annemin banyodan bağırmasıyla açtım gözümü. Koştum baktım düşmüş sırtüstü yere. Ambulansla götürdük hastaneye beyin kanaması geçirmiş. Yoğun bakımda yatıyor iki gündür.
O kadar pişmanım ki niye psikiyatriste götürdüm. Neden farklı bir doktora götürmedim. Neden o gece yanında uyumadım diye içim içimi yiyor. Allak bullak oldum. Dün gece yoğun bakımı katmış birbirine çıkarın beni diye. Çağırdılar beni belki ikna edersiniz diye. Girdim odasına çıldırdı beni götür diye. Üstünden çarşafları falan attı. Hemşire de tamam kıyafetlerini getirin diye çıkardı beni odadan. Ben sakinleştiririm, siz gidin dedi. Kıyafetlerini getirip çıkarıcam seni diye yalan söyleyip çıkıp gitmiş oldum. Şimdi ne halde acaba kızgın mı acaba. Çok üzgünüm. Gerçek değilmiş gibi geliyor ama uyuyup uyanıyorum hiç bir şey değişmiyor.
Çok dağınık yazdım. Kusura bakmayın. Umarım anlayabilirsiniz. Dualarınızi iyi dileklerinizi iyi enerjinizi ne varsa bana ve anneme gönderin lütfen. Bitsin bu kabus.
Geçmiş olsun Rabbim şifa versin çok üzüldüm
Canım benim çok gecmis olsun insallah en kısa sürede sağlığına kavuşur annen. Ama belliki psikolojik bir rahatsizligi oldugu için götürdün sende. Kendine suç bulma ve bol bol dua et.Arkadaşlar iki gün önce annemi kandırarak psikiyatri polikliniğine götürdüm. Benim için gidicez dedim onu götürmüş oldum. Doktor dedi çok hafif bir ilaç vericem kalp hastası olduğunu, kan sulandırıcı kullandığını da söyledik. Özellikle ilaçla ilgili ekstra bilgi almak için doktora sorular da sordum. Herhangi bir uyarıda bulunmadı. Prospektüsü de standart her ilaçta yazan yan etkilerdi. Normalde asla bu ilacı kullanmam diyen annem kendi isteğiyle getir bakayım yutayım bir tane dedi kendisi kullanmak istedi.
O gece bir küt sesi ve annemin banyodan bağırmasıyla açtım gözümü. Koştum baktım düşmüş sırtüstü yere. Ambulansla götürdük hastaneye beyin kanaması geçirmiş. Yoğun bakımda yatıyor iki gündür.
O kadar pişmanım ki niye psikiyatriste götürdüm. Neden farklı bir doktora götürmedim. Neden o gece yanında uyumadım diye içim içimi yiyor. Allak bullak oldum. Dün gece yoğun bakımı katmış birbirine çıkarın beni diye. Çağırdılar beni belki ikna edersiniz diye. Girdim odasına çıldırdı beni götür diye. Üstünden çarşafları falan attı. Hemşire de tamam kıyafetlerini getirin diye çıkardı beni odadan. Ben sakinleştiririm, siz gidin dedi. Kıyafetlerini getirip çıkarıcam seni diye yalan söyleyip çıkıp gitmiş oldum. Şimdi ne halde acaba kızgın mı acaba. Çok üzgünüm. Gerçek değilmiş gibi geliyor ama uyuyup uyanıyorum hiç bir şey değişmiyor.
Çok dağınık yazdım. Kusura bakmayın. Umarım anlayabilirsiniz. Dualarınızi iyi dileklerinizi iyi enerjinizi ne varsa bana ve anneme gönderin lütfen. Bitsin bu kabus.
Siz de haklısınız. Her beyin kanamasının beyin de bıraktığı etki bir olmuyor. Konuya inanmıyorsanız yorum yapmamak da bir seçim.Az kanamali beyin kanamasimi oluyor da? Neticede beyin kanamasi, insanin mecali kalmiyor. Sakinlestirici vermek ile "kendinde olmak ile bakmaya" alakasi yokki. Bu standart bir uygulamadir agresiv hastalarda. Her hastanin sanki cocugumu var? Onu geçtim, onu sakinlestirecek biri olacak bide. Evladi olmayan hastalara ne oluyor?
Ve banyoda düsmek ile hemen beyin kanamasi olmuyor ki? Bayilmak ile öyle küt diye kafa gitmiyor ki.
Nasil yani? Tani olmadan rastgele hapmi veriliyormus?
Kusura bakma ama konu bana hiç inandirici gelmiyor artik. Baska bir üyenin annesi beyin kanamasi geçirip, herkesin o konuyu yorum yapilmasindan sonra açilmis bir konu gibi duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?