Bir rüya olsa sabah olunca her şey normale dönse.

Clarkkent

Bir kedi annesi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
3.516
5.895
158
30
Arkadaşlar iki gün önce annemi kandırarak psikiyatri polikliniğine götürdüm. Benim için gidicez dedim onu götürmüş oldum. Doktor dedi çok hafif bir ilaç vericem kalp hastası olduğunu, kan sulandırıcı kullandığını da söyledik. Özellikle ilaçla ilgili ekstra bilgi almak için doktora sorular da sordum. Herhangi bir uyarıda bulunmadı. Prospektüsü de standart her ilaçta yazan yan etkilerdi. Normalde asla bu ilacı kullanmam diyen annem kendi isteğiyle getir bakayım yutayım bir tane dedi kendisi kullanmak istedi.

O gece bir küt sesi ve annemin banyodan bağırmasıyla açtım gözümü. Koştum baktım düşmüş sırtüstü yere. Ambulansla götürdük hastaneye beyin kanaması geçirmiş. Yoğun bakımda yatıyor iki gündür.

O kadar pişmanım ki niye psikiyatriste götürdüm. Neden farklı bir doktora götürmedim. Neden o gece yanında uyumadım diye içim içimi yiyor. Allak bullak oldum. Dün gece yoğun bakımı katmış birbirine çıkarın beni diye. Çağırdılar beni belki ikna edersiniz diye. Girdim odasına çıldırdı beni götür diye. Üstünden çarşafları falan attı. Hemşire de tamam kıyafetlerini getirin diye çıkardı beni odadan. Ben sakinleştiririm, siz gidin dedi. Kıyafetlerini getirip çıkarıcam seni diye yalan söyleyip çıkıp gitmiş oldum. Şimdi ne halde acaba kızgın mı acaba. Çok üzgünüm. Gerçek değilmiş gibi geliyor ama uyuyup uyanıyorum hiç bir şey değişmiyor.

Çok dağınık yazdım. Kusura bakmayın. Umarım anlayabilirsiniz. Dualarınızi iyi dileklerinizi iyi enerjinizi ne varsa bana ve anneme gönderin lütfen. Bitsin bu kabus.

İki gün yoğun bakımın ardından servise çıktık şükür. Annemi de doğru dürüst görme imkanım oldu. İlla çıkıcam illa çıkıcam. Başka bir şey söylemiyor. Doktor da bir hafta on günden önce çıkmaz diyor. Kadının durumuna ayrı üzülüyorum zaten sağlam aldım hasta ettim diye. Bir de o böyle gitcem gitcem dedikçe ayrı üzülüyorum.

Son düzenleme:
Allah şifa versin inşallah. Bir an once toparladım kendisini. Fakat sonuçta eminim ihtiyaçtan goturmussunuzdur. Keyfi değil.
Gerçekten götürmek zorundaydım. Çok şiddetli hezeyanları vardı. Gerçek olmayan şeylere inanıyordu. Bu kadar şiddetli olmasa zorlamazdım. Ilacı kendi isteğiyle alınca nasıl havalara uçtuk eşimle çok sevindik. Nereden bilelim gece gözümüzü felakete açacağımızı.

Allah şifa versin inşallah. O durumda başına birşey gelseydi neden goturmedik diye uzulecektiniz. Lütfen sakin olun fakat doktoru şikayet etmeniz gerekiyor. Eğer sucsuzsa ortaya ciksin. Suçluysa belki bir daha kimseye bu şekilde davranamaz

Anlayamadim, bu nasil bir beyin kanamasi? Normalinde insanin mecali kalmiyor yada felç oldugundan dolayi elini kaldaramaz. Doktorlar niye sizi çagiriyor? Bu tip durumlarda sakinlestirici veriliyor.

Ve gerçek olmayan seylere inaniyorduysa, sizofreni bir durum vardir. Doktor tani koymadi mi? Bunun nasil "hafif hapi" olabilir? Niye yatis verilmedi o zaman?

Ve bu hap hemen etki edip ilk günden beyin kanamasi yapacagini sanmiyorum.

Konu bana acaip tuhaf geliyor.

Mutlaka şikayet edicez. Dediğiniz gibi varsa bir hata. Ortaya çıksın.

Evet beyin kanaması geçiren bazı hastalar kan beyne baskı uyguladığı için beyni hasar görüp felç yaşayabiliyor. Bizim kanamamız az olduğu için öyle bir etkisi olmadı. Gayet ayıldığından beri kendinde. Ilaç mı beyin kanamasına sebep oldu. Yoksa düşüp kafasını vurduğu için mi doktor bunu bilemeyiz dedi. Belki ilaçla da ilgisi yok, sadece tansiyonu fırladı dedi.

Uyutmuyorlar sakinleştirmiyorlar. Kendinde olup olmadığını sürekli kontrol etmek için sanırım. Hemşirye sordum doktor sakinleştirici vermeyin demiş.

Psikiyatrist tanı koymadı. Bir ay kullanıp gelin dedi sadece.

Çok geçmiş olsun ay okuyunca içim parçalandı acaba ilaç mı yaptı bu etkiyi.
Doktor olabilir de olmayabilir de dedi. Tansiyonu çıkmış da olabilir dedi. Zaten kan sulandırıcı kullananlar beyin kanamasına yatkın oluyor dedi.

Çok geçmiş olsun inşallah iyileşir kısa zamanda. Ben direkt ilacın bu etkiyi yapacağını üstelik tek dozla pek zannetmiyorum. Kendinizi suçlamayın kimse böyle olsun istemez ki.

Bu aşı durumundan sonra çok fazla beyin kanaması durumları yaşandığını duymuştum. Anneniz aşı olmuş muydu acaba?

Tek dozunu oldu. Ikinci dozu için randevu almıştık. Biontech oldu.

Az kanamali beyin kanamasimi oluyor da? Neticede beyin kanamasi, insanin mecali kalmiyor. Sakinlestirici vermek ile "kendinde olmak ile bakmaya" alakasi yokki. Bu standart bir uygulamadir agresiv hastalarda. Her hastanin sanki cocugumu var? Onu geçtim, onu sakinlestirecek biri olacak bide. Evladi olmayan hastalara ne oluyor?

Ve banyoda düsmek ile hemen beyin kanamasi olmuyor ki? Bayilmak ile öyle küt diye kafa gitmiyor ki.

Nasil yani? Tani olmadan rastgele hapmi veriliyormus?

Kusura bakma ama konu bana hiç inandirici gelmiyor artik. Baska bir üyenin annesi beyin kanamasi geçirip, herkesin o konuyu yorum yapilmasindan sonra açilmis bir konu gibi duruyor.

Annem 8 Temmuz’da beyin kanaması geçirdi. Kanama çok büyüktü ve bilinci hala gidip geliyoru, konuşamıyor, yürüyemiyor.. hatta yemek Bile yiyemiyor.
Hastaneden ne zaman çıkacağı belli değil.
Her geçen gün ufacık bir adım ilerleme olduğunda şükredip şükür namazları kılıyorum. Demem o ki, içinizi ferah tutun. Allahın izniyle anneniz atlatacak hem küçükmüş kanama hem de kendindeymiş.
Doktor değilim elbette yanlış bilgilendirmek istemem ama 1 gün alınan bir ilacın beyin kanaması yapacağını hiç duymamıştım. Annem de kalp hastası, ve kan sulandırıcı da kullanıyordu. Doktorun bize söylediği yüksek tansiyondan beyin kanaması gerçekleşmiş ve kan sulandırıcıdan dolayı da kanamanın şiddeti artmış.
Allah tüm hastalara annenize ve ve benim de anneme şifa versin
Beklemekten başka çareniz yok

Allah acil şifa versin.siz annenizin rahatlaması için götürmüşsünüz dr a.kendinizi suclamayin.yaslilar bebek gibi oluyorlar ne kadar sevip deger versekte bazen gercekten zor oluyor..Tek dozla böyle bi sonuç olacağını sanmıyorum tevafuk eseri oldu belkide.yasliliga dayalı tansiyonu dusmusse dengede duramamistir.dr hangi ilacı verdi bilmiyorum ama başka bi poliklogie gidince her türlü tahlil yapılır öyle ilaç verilir.psikitride bir dakika dinleyip seretonini gozkarariyla ölçmüş gibi ilacı basıyorlar.üzülmeyin annenize şefkatle davranın ınslalah hemen toparlanır

beyin kanaması ille en kötü senaryo ile olmuyor. kanamanın yerine göre değişiklik gösterir yakın zamanda bir yakınımızın hareketlerinde değişiklik, konuşma boxukluğu vs gibi birşeyler oldu.doktora götürdüklerinde doktor beyin kanaması geçirdiğini söylemiş. yalnız kanama olup durmuş. çarpmaya ya da vurmaya bağlı demiş. 1haftalık bir durummuş bu. ameliyat ettiler şu an eskiye döndü.

annenize acil şifalar. bence ilaçtan değil u durum.

Canım benim çok gecmis olsun insallah en kısa sürede sağlığına kavuşur annen. Ama belliki psikolojik bir rahatsizligi oldugu için götürdün sende. Kendine suç bulma ve bol bol dua et.

Siz de haklısınız. Her beyin kanamasının beyin de bıraktığı etki bir olmuyor. Konuya inanmıyorsanız yorum yapmamak da bir seçim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…