• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir sene köpek gibi çalıştım ama tatili hak etmedim..........

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
merhabalar benim bugun tatil için yolu çıkmış olmam gerekiyordu ama bilgisayarın başında gözümde yaşlarla size yazıyorum. gece 5 e kadar uyuyamadım. gözlerim şiş, haksızlığa uğradım tabi bu benim düşüncem.

kısaca anlatmak istiyorum sizden başka bunları anlatacak bi yakınım yok annemle paylaşsam üzülür.

4 yıllık evliyim 3 yasında bir oğlum var eşimi 10 senedir tanıyorum aslında eşimle hiçbir sorunum yok, oğlum eşim ve ben çok mutluyuz ama aile büyüklerinin sorunları hiç bitmiyor.

öğretmenim eşimde teknisyen bir sene çalıştım yoruldum yıprandım deniz güneş istedim.
fethiyede kaynım ve eltim var, hamile 2. tüp bebeğini dünyaya getirecek, eşim kardeşinin yanına gitmeyi çok istiyordu annesinide götürecektik ok buraya kadar hersey yolunda.

eltim çok rahat bir insandır yatak odasına girer kapısını kapatır uyur bu hamile olmadan öncede öyleydi yapısı bu hiçbir seyı takmaz umursamaz evde misafir mi var önemsemez eşim ısrarla gitmek istediği için gidiyoruz kayınvalidemde gitsin görsün istiyorz,

eşime dedimki ben annenın yanında rahat hareket edemem tutucu biri şort giysem sıfır kollu giysem surat asar eşime söylenir, denizede giremem onun yanında bir haftalığına cekirdek aile yakınlarda 5 yıldızlı hersey dahil bi rezervasyon yaptıralım 1 hafta bende gönlümce dinleneyim dedim eşim ok dedi 1 hafta fethiyede kalıcaktık kayınvalidem orda kalıcaktı, 1haftada biz yakın bir yerlderde takılıp sonra fethiyeye dönüp kayınvalidemide alıp memlekete geliecektik...

kayınvalidem durdu durdu cumartesi günü bombaya patlattı benı bırakıp hiç bi yere gidemezsin ben gelmiyorum o zamn dedi eşim üzüldü ben tatil biizm hakkımız dedim ama eşime istersen gitmeyelim dedim.

ve işin ilgincide hala eşimin bi rezervasyon yaptırmamış olması dün küstüm içime attım gece 2 ye kadr ütümü yaptım çamasırımı yıkadım yani kısaca hazırlandım belki hadi gidelim der diye eşim 9da beni uynadırdı anneme gidecem diye o gitti 11 de geldi oğlumuda aldı benimle tek kelime konuşmadan gittiler.. evde yalnız kaldım.

bi evlendiğim sene tatil yaptım 2. sene bebeğim küçük diye gitmedik 3. sene kayınpederim vefat etti tatile gidip geri geldik denize ayağımızı bile sokamadan gecen senede eşimin izni ramazana denk geldi.
çok uzun zaman oldu tail yapmayalı, kısacca şuan ağlıyorum 1 hafta çok değildi kayınvalidem eltimle yalnız kalsa ne olurduki ?

beni biraz sakinleştirin çok ihtiyacım var:25:

ben bi kere tatile çıktım kayınvalidemle saolsun burnumdan getirdi
şu anda şöyle yapıyoruz zaten farklı şehirdeyiz,evimize gidiyoruz diyip 15 gün kafamıza göre takılıyoruz,sorarlarsa da tatildeyiz şurdayız diyoruz,ilk başta bozuluyorlardı,şimdi alıştılar
hepimiz hak ediyoruz tatili,bi de böyle olunca üzülmemek elde değil
siz eşinizi karşınıza alın,konuşın
kayınvalideniz kendisi gidemiyor mu diğer oğlunun yanına
gidemiyorsa diğer oğlu alsın götürsün annenizi
siz de illa ki orada tatil yapmayın,biz oraları gördük başka yerleri görmek istiyoruz deyin

merhabalar benim bugun tatil için yolu çıkmış olmam gerekiyordu ama bilgisayarın başında gözümde yaşlarla size yazıyorum. gece 5 e kadar uyuyamadım. gözlerim şiş, haksızlığa uğradım tabi bu benim düşüncem.

kısaca anlatmak istiyorum sizden başka bunları anlatacak bi yakınım yok annemle paylaşsam üzülür.

4 yıllık evliyim 3 yasında bir oğlum var eşimi 10 senedir tanıyorum aslında eşimle hiçbir sorunum yok, oğlum eşim ve ben çok mutluyuz ama aile büyüklerinin sorunları hiç bitmiyor.

öğretmenim eşimde teknisyen bir sene çalıştım yoruldum yıprandım deniz güneş istedim.
fethiyede kaynım ve eltim var, hamile 2. tüp bebeğini dünyaya getirecek, eşim kardeşinin yanına gitmeyi çok istiyordu annesinide götürecektik ok buraya kadar hersey yolunda.

eltim çok rahat bir insandır yatak odasına girer kapısını kapatır uyur bu hamile olmadan öncede öyleydi yapısı bu hiçbir seyı takmaz umursamaz evde misafir mi var önemsemez eşim ısrarla gitmek istediği için gidiyoruz kayınvalidemde gitsin görsün istiyorz,

eşime dedimki ben annenın yanında rahat hareket edemem tutucu biri şort giysem sıfır kollu giysem surat asar eşime söylenir, denizede giremem onun yanında bir haftalığına cekirdek aile yakınlarda 5 yıldızlı hersey dahil bi rezervasyon yaptıralım 1 hafta bende gönlümce dinleneyim dedim eşim ok dedi 1 hafta fethiyede kalıcaktık kayınvalidem orda kalıcaktı, 1haftada biz yakın bir yerlderde takılıp sonra fethiyeye dönüp kayınvalidemide alıp memlekete geliecektik...

kayınvalidem durdu durdu cumartesi günü bombaya patlattı benı bırakıp hiç bi yere gidemezsin ben gelmiyorum o zamn dedi eşim üzüldü ben tatil biizm hakkımız dedim ama eşime istersen gitmeyelim dedim.

ve işin ilgincide hala eşimin bi rezervasyon yaptırmamış olması dün küstüm içime attım gece 2 ye kadr ütümü yaptım çamasırımı yıkadım yani kısaca hazırlandım belki hadi gidelim der diye eşim 9da beni uynadırdı anneme gidecem diye o gitti 11 de geldi oğlumuda aldı benimle tek kelime konuşmadan gittiler.. evde yalnız kaldım.

bi evlendiğim sene tatil yaptım 2. sene bebeğim küçük diye gitmedik 3. sene kayınpederim vefat etti tatile gidip geri geldik denize ayağımızı bile sokamadan gecen senede eşimin izni ramazana denk geldi.
çok uzun zaman oldu tail yapmayalı, kısacca şuan ağlıyorum 1 hafta çok değildi kayınvalidem eltimle yalnız kalsa ne olurduki ?

beni biraz sakinleştirin çok ihtiyacım var:25:

canım bendede aynı modelden var.eşimle ilk evlendiğimiz yıl hep beraber tatıle gitcez diye anlastık.sonra eşim babasına beraber tatile gidelim ama dönüşte eşimle başbaşa 1 hafta tatil yapcam haberiniz olsun dedi.Kaynanatörüm tabi çıldırıp kapıyı çarpıp çıktı odadan.kadında bir hırs varki sorma biz eşimle beraber nereye gitcek olsak bende geleyim diyo.bizde gizli gidiyoruz artık.gerçi bu tatil gizlisi olmaz biliyorum ama iş eşinde bitiyo tatlım.

kv de amma düşüncesizmiş.. ya bırak gençler istediği gibi davransın.. her yere seni taşımak zorundalar mı.. seninle itişiyor belli ki.. eşin anne biz karar verdik böyle yapacağız deseydi keşke.. utanmadan bu yüzden küserse kendisi bilir... eşinin tutumu önemliydi burda... gerektiğin de hayır demeyi bilmesi gerekio..

valla ben bu kaynanalardaki kuyruk gibi peşinden dolaşma olayına hiçbir anlam veremiyorum burda okudukça şaşırıyorum. Ne anlıyorlar karadiken gibi istenmedikleri yerde durmaktan. Bizimkiler çocuklarım yeter ki iyi vakit geçirsin diye torunlarını alıp kalırlar evde bakarlar ilgilenirler herhalde öpüp tepeme koymam lazım k.validemi:34::34::34:

ne münasabet canım...bi tatile bile eşinle gidemeyeceksen ne yapayım öle evliliği....her yerde birlikte mi olmak zorundasınız...kalsın işte diğer oğlu ve geliniyle ...siz de bi başbaşa tatil yapın stresinizi atın....kv yaptığı tam bir bencillik...ama işin garibi eşin de sessiz kalıyo.....

Kusura bakma da eşşek gibi çalışıp kendi paranla tatile gitmek için eşinden kvden izin alıyorsan daha çoooook ağlarsın
ha siz tabi sorun çıkmasın diye ses çıkarmadınız eşiniz üzülmesin dediniz değil mi
peki eşiniz üzüldü mü şimdi size eşim tatile gidemedim bi sorunlu anam yüzünden diye

Tekrar söylüyorum ya tekrar söylüyorum
bu erkekler hiç bir şey yapmıyor arkadaş
kadınlar yaptırıyor izin veriyor göz yumuyor

Eeee sen kendin demissin tamam sorun yok, gitmeleyim ozaman diye. Esinin yinede seni götürmeni istedin, ama aglamayan bebege emzik verilmez, sen kendi basina agla dur, milletinde cok umrunda, alir bebeyide gider iste anasinin danasinin yanina :(

canım bence sen istersen gitmeyelim demekle iyi etmemişsin sen tavrını koy bu tatile gidilecek diye ne olur en fazla biraz kayınvaliden kızar küser söylenir falan.ama sonuçta bundan sonra bu duruma alışır uzun yıllar rahat edersiniz,hak verilmez hak alınır dedikleri bu:)

Eeee sen kendin demissin tamam sorun yok, gitmeleyim ozaman diye. Esinin yinede seni götürmeni istedin, ama aglamayan bebege emzik verilmez, sen kendi basina agla dur, milletinde cok umrunda, alir bebeyide gider iste anasinin danasinin yanina :(

çok kabasınız tarzınız hiç hoş değil.

Bugün tatil için yola çıkmanız gerekiyordu ve eşiniz rezervasyon yaptırmadıysa zaten o tatile gitmeye hiç niyeti yokmuş.
Anlamadığım siz bu konuyu hiç aranızda konuşmadınız mı?
Eşinize hangi oteli ayarladın diye sormadınız mı?
Madem o yer ayırtmamış , siz bir otel ayarlasaydınız.
Para kazandığınıza göre bir otel seçip ödemesini yapabilirdiniz.

eşinizinde gönlü yokmuş baştan planlasaydınız ıyıce sız butun planı kvdenın eline bırakmışsınız hem nıye sızsız duramıyo oda oğlu değilmi

ben eltınız hamıle olmasını neden tüp olarak belitrtinniz onu anlamadım

canım siz bu konuda çok sessiz kalmışsınız,kararlı hareket etseydiniz ,bu tatil benim hakkım ve ben öyle yada böyle çıkacam gibisinden eşinizin tavrı farklı olurdu ,zaten paranızı kendiniz kazanan bir bayanmışsınız rezervasyonunuzu niye kendiniz yapmadınızki?niye herşeyi önceden ayarlamadınız? zaten baştan yanlış düşünmüşsünüz,kv yi götürecektiniz eltiye 1 hafta sonra siz eve oradan ayrıca tatile çıkacaktınız sormadan hatta söylemeden,ararsa tatildeyiz eve gelince işte canımız sıkıldı birden karar verdik gibi ,ayrıca gerçekten anlattığınız gibiyse çok düşüncesizlik kv nin yaptığı ,ama sizin yerinize olsam ağlamazdım ,ne yapar eder o tatile kocam ve çocuğumla giderdim,sevgiler.

kayınvalidenin yanında sorun yok gitmeyelim dedin
eve gelince eşine anneni kırmamak için gitmeyelim dedim ama gitsek iyi olurdu deseydin
yada gitmeyi istedigini söyleseydin keşke

Ee be gülüm madem bu kadar üzülecektin neden istersen gitmeyelim diyorsun ki
Eşin de hemen konmuş işte sözünün üstüne
Kv n saçmalamış bensiz gidmezsiniz falan diye
Demekki eltine de güvenmiyor rahat edemeyeceğini düşünüyor
O zaman kv ile olan gezinizi iptal edip çekirdek ailenle birlikte tatile çıkacaksınız
Eşin " anne kusura bakma biz tatile gidelim o zaman ,başka bi zaman seni Fethiye'ye götürürüm" desin.

eşiniz cok ayıp etmiş. kv de daha buyuk ayıp etmıs.sizin bu kımseyı kırmayayım dusuncenız yuzunden tabıkı benım gıbı cazgırı olsa oyle bısey yapamazdı tatıl konusunda cok hassasım olum olmadıgı surece kımseye tavız vermem. cok uzuldum o 1 sene boyunca tatılı ozleyıp cıkamamak cok kotu bı duygu.

eşimin izin tarihleri belli olmadığı için erken rezervasyon yaptıramadık. tatil hep aklımızda olan bir seydi, hala öyle eşimin rezervasyon yaptırmamış olma sebebi sadece izne ayrılacağı gün belli değildi ramazanda tatile cıkmak istemedik kısacası bu.
rezervason yapmak istedikten sonra biraz pahalııya her otelde yer var bizim için tarihler sıkıntılıydı sade

kayınvalidemin yanında çıkmayalım o zamn demedim eşime söyledim çünkü 2.sene tatile gittiğimizde yine bir kaç gün fethiyede kalıp otele geçicektik kayınvalidem kayınpederim de gelicek onlar fethiyede kalıcaktı bir kaç gün dönecektik, ama yine biz yalnız gidelim gidelim gitmeyelim muhabbeti oldu ve biz gittik 2. gün kayınpederim ani bir kalp krızı sonucu vefat etti.
bende o zamn kendimde şuçluluk duygusu hissettim onlarda gelmek isterken götürmedik diye çünkü kayınpederim çok istekliydi.

eltimin 2. tüp bebeği zor oldu tedavi sonucu aşğalamk için söylemedim. bunu bile yanlış yorumlayan arkadaşlar olmuş bununda açıklmadı bu yaşı 45 2. bebeği bir kaç tane kaybı oldu.

nedense beni suçlayan çok arkadaş olmuş.
bu bir evlilik hayır kayınvalidem gelmiycek diye ısrar etsem belki eşimi tetikler işi kötülüğe ben süreklerim kalpler kırılır inada biner saygı sevgiyi kaybedip boşanan çok çift oluyor pireyi deve yapmanın illa gidicez diye baskı yapmamında bir anlamı yoktu o anki kızgınlıkla ağladım üzüldüm hak etmedeğimi düşündüm budur.

herkese teşekkürler
:52:

eltim rahat olduğu için kayınvalidemle ilgilenmez odasına gider uyur bano yapar gideceği yerlere gider yani kayınvalidem yalnız kalır.
kayınvalidem iş yapmayı sevmez yemekpişiriyim yardımcı oluyum modunda bi kadın değildir, yaşlı değildir ama iş yapmayı sevmez.
kimse benden bi iş beklemesin der.
aslında kayınvalidemin sıkıntısıda bu fethiyeye gitse iş yapmıycak eltim hamile yapamaz iş beklenmez ondan işleri smile6081 yapıcaktı benim aslında tatile gitmememi o yuzdende istemedi gibi kahvaltı yemek camasır vs bana kalıcak ben tatile gitsem işleri o mecburen kayınvaşdem yapıcak birazda bizi göndermeme sebebi buydu bunuda açıkladım.........

kayınvalide eksik olsun bir yerden bu ne böyle,ama bence sorun eşinde aranızdaki dengeyi kurmayı başaramıyor tamam annesidir ama bir tarafdada eşi ve oğlu var ,sonuna kadar haklısın ama sen yinede öfkeyle kalkıp zararla oturma eşinle acık acık konus

Back
X