Bir şey danışmak istiyorum

CansuTore

En büyük derdimin ömrü, omzuna kadar..
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2016
223
183
103
Kızlar iyi aksamlar
Benimki aslında bir dert sayılmaz ama aslında bir cok kişinin ortak derdi bence
Bizim eşimle instagram hesabımız var sadece onu kullanıyoruz
Ama bu akşam biraz konuştuk aslında istemeden o kadar bağımlı olmuşuz ki arkadaslarimiz olsun akrabalarımız olsun şu suraya gitmiş bu buraya gitmiş bak şu şöyle fotoğraf atmış falan filan herkes birbirini ordan takip eder oldu
Herkes icin söylemiyorum ama bazı fotoğraflar instagrama atılmak icin çekiliyor mesela
Mesela bende öyleyim yemeğe gidiyoruz örneğin güzel bir mekana ayy fotoğraf cekinelim burası cok güzel diyorum ama onu bize kalsın diye değil instagrama atmak icin çekiniyorum ki zaten ilk is onu koyuyorum oraya bu bi tur bağımlılık oldu
Sabah uyanıyorum daha yatakta telefonu elime alıp bakiniyorum anasayfada
Eşim de bu akşam bana bunlara istinaden dedi gel kapatalım hesaplarımızı kullanmayalim oraya ayırdığımız vakti birbirimize ayıralım mesela sabah ilk is oraya bakmak yerine günaydın öpücüğü ver bana dedi
Eskiden sosyal medya mi varmış o gelmiş insanların hali ortada dedi tabiki kızlar herkes icin konuşmuyoruz bunu
Bana da cok mantıklı geldi olabilir aslında dedim hatta daha güzel olur diye düşündüm
Ama iste genciz sonuçta etrafımızda es dost arkadaş akraba herkes kullanıyor bunu
Siz bu fikre nasıl bakiyorsunuz sosyal medya kullanmamaya bu konudaki fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum

Sosyal medyada aldıkları nefesi paylaşanlar bir yana, aslında yaşamadıkları ve yaşayamayacaklardı hayatı yaşıyormuş gibi lanse etmeye çalışanlardan, en son okudukları kitap Cin Ali serisi olmasına rağmen kahve eşliğinde kitap okuyormuş gibi yapan insanlardan başka ne var ki? Eşiniz sanal hayatları izlemek yerine, size hayata dokunmayı, onu yaşamayı teklif etmiş. Bence bu çok cazip bir öneri.

Bence de abartmanın anlamı yok. Ben eşimi göndermeden girmem sosyal medyaya falan.
Bir de gittiğim yerlerde çektiğim fotoları paylaşırım bana hiç anormal gelmiyor aksine arkadaşlarımın akrabalarımın fotoğraflarını görmek beni mutlu ediyor.
Sanırım siz aşırı bağlanmışsınız gibi.
Düşünün yani buraya bile fotonuzu koymuşsunuz o derece :))))

Sanırım 2007 gibi Face e üye olmustum, başlarda çok bakıyordum, gündemle ilgili paylaşımlar filan yapıyordum, uzaktaki arkadaşlardan haber alıyordum, evlenmiş çocuğu olmuş vs.
, 2-3 yıldır hiç girmiyorum nerdeyse, şimdi çok değil arada ig"a bakıyorum. Bence bu da bir süreç ve zamanla insanın hevesi geçiyor. Siz Yeni evli ve gençsiniz sanırım, zamanla sorumluluklar filan arttıkça insan heveste etmiyor, çocuklarla ilgileniyorsun , başka uğraşlar oluyor, yada
KK da bdv "ye yazıyorsun mesela

tabi bu her insanda bir değil , ama bende öyle oldu, patolojik boyutta olmadıkça sosyal medya güzel ama benimde çok kızdığım durumlar var, instamom lar gibi

Valla bu konusmanin %90 benzerini 20 gun once bizde yaptik face ve instagrami kapattik ikimizde. Kim nerde ne yapiyor merak etmiyorum artik. Cektim fotolar bize ozel kalıyor. Yasadim anin tadini cikariyorum. Cok güzel oldu valla...

Bencede eşiniz haklı. Ben özellikle sırf sosyal medyada paylaşmak için fotoğraf çekme olayına baya kızıyorum. Bir yere gidiyoruz ne yazık ki herkes almış eline telefonu yok efendim mekanı yok yemeği çekiyor. Ne yazık ki anın tadını çıkarmak yerine boşa zaman harcıyoruz :)
Hem bazı şeyler özel kalmalı, ikinize ait olmalı. Herkesin mutluluğunuza ortak olmaya hakkı yok :)

İnstagramım vardı kapattım çünkü boş vakit kaybı.Millet çoğunu gösteriş için yapıyor cidden sıkıldım vaktimi çalıyor diye kapattım.Her gün az az baksan bile totalde çok zaman alıyor.Bir de insta kullananların beğeni sayısı,kimler beğenmiş,filanca neden beğenmemiş diye takip ettiğini gördüm neyse ki kapatmışım dedim.
Eşinizin önerisi mantıklı fakat siz hazır değilsiniz bence.Kendiniz de soğumalısınız kapatmak için.O da zamanla olur diye düşünüyorum.

Tecrubeli arkadaslara soruyorum sirf meraktan. Bazilari bazi resimleri ozellikle cocuklarin falan nazar deger diye koymuyor. Dogruluk payi var mi? Basiniza geliyor mu boyle bir sey? Ya da her seyi koyabiliyorum tas gibiyim nazar neymis diyen var mi?

Ben sosyal medyayi arkadaslarimi takip etmekten ziyade haberleri, sevdigim yazarlari, karikaturistleri, sanatcilari, pratik bilgiler veren sayfalari takip etmek icin kullaniyorum agirlikli olarak. O sebepten kapatamiyorum maalesef.s sanki cok sey kaciracakmisim gibi geliyor bana. Ama bu sekilde gunde rahat 4 saatimi aliyor.
Sosyal medya anlik bilgi erisimi icin sart artik. Ha anlik bilgiye erisiyoruz da noluyo orasi ayri bi dava.

Açıkçası bana sosyal medya çok ütopik geliyor sanki orda başka bir hayat var insanlar davranışlarını sosyal medyada saygı görmek için değistiriyor. Ben hiçbirini kullanmıyorum , böyle de mutluyum ( bu arada gayet gencim yaşım 19 :)) Eşinizin böyle bir şey önermesi de gayet tatlı ben çok güzel bir karar olarak buldum

Bugün dondurdum facebook hesabını. Hastalık derecesindeydi bende hiç çıkmıyordum. Kişi takip etme değil de son dk haberleri, yorumlar ne olmuş ne bitmiş, yemek tarifleri, bir de en sevdiğim geri dönüşüm sayfaları.. Bundan sonra belli zamanlarda açar bakarım tekrar dondururum. Yani öyle umuyorum. Vakit kaybı çünkü.

Evet, yazdiginiz gibi aynen eşim banada soyledi, bende kabul etim ozaman instigram filan yoktu sade face vardi.. Kapatik birlikte karar verip, cok guzel de oldu cidden.. Tavsiye ederim, esinize katilin diye dusunuyorum..

Tecrubeli arkadaslara soruyorum sirf meraktan. Bazilari bazi resimleri ozellikle cocuklarin falan nazar deger diye koymuyor. Dogruluk payi var mi? Basiniza geliyor mu boyle bir sey? Ya da her seyi koyabiliyorum tas gibiyim nazar neymis diyen var mi?
Çocuklarının resmini koymayan çok gördüm. Sanırım nazar falan sanırım belki başka sebepler de vardır. Sadece 1 arkadaşım doğduğundan beri koyuyor. O da rahat nazara inanmaz takılmaz öyle şeylere.
birisi hamilelik fotosunu bile koymamıştı.

Nazardan ziyade sosyal medyada fotoğrafların kime ulaşacağını bilemiyoruz. Zaman kötü maalesef. Kızımın fotoğraflarını bu yüzden paylaşmıyorum şahsen.

Benim esim hic acmamis bile herhangi bir sosyal medya hesabi. Benim de bir instagram vardi, onu da bağımlılıktan 2 ay once kapattim. Bir eksikligini yaşamadım. Bir daha da acmam herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…