ben de böyle oldum. benimki maddi sıkıntılardan. işsizim şu an ondan ne ailemin ne sevgilimin parasıyla bir şey almak istemiyorum özellikle kıyafet vs gibi gerekli olmayan şeylerse.
bence ülkede pahalılık çok arttı, dolar 3.25 idi bi ara şimdi kaçtır bilmiyorum, ister istemez insan parası olsa bile gerekli görmediği şeyi almak istemez, bilinç altı bu, ileride kötü günler için tutma gibi bi his oluşuyodur içinizde. çok normal bence.
bir bankada güzel bir hesap açın vardır da zaten kesin, aylık atıyorum 200 lira kıyafet alışverişi limiti koyun kendinize, o zaman ihtiyacınız olan şeyi alırsınız sadece.
bir de ben mesela şey yapıyorum her spor yapışımda atıyorum 1 lira koyuyorum kenara, sonra o biriken parayla spor kıyafetleri spor sütyeni taytı vs alıyorum hem spor için motivasyon oluyor hem almak için, ama çok aşırı da alışveriş olmamış oluyor. dengeli oluyor yani.
belki başka şeylerde de öyle yapabilirsiniz mesela her verdiğiniz kilo için 10 lira koyun kenara, 5 kilo verince elbise alacağım vs diyin kendi kendinize, böylece bi taşla iki kuş olmuş olur.