Bir şeyi çok istersin olmaz, ne zamanki vazgeçersin o an olur...

“Üzülme; İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için, ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur." Hz. Mevlana

Ben hep bu söze inanmışımdır çok istediğimiz anda olmaması hayırlı olmadığı içindir diye düşünürüm...

Yıllarca mücadele ettim memur olabilmek icin. Ankara gibi bir yerde acıktan atama yapan bütün kamu kurumlarını gezdim. Elimde basvuru belgelerinin heyecanı ile girdiğim mülakat kapılarından bahçesinde ağlayarak cıktım. Tam 3 yıl boyunca olmadı. Bu arada özel sektörde calısıyordum. O kadar yılmıştım ki istifa ettim. Dünya kadar borcum vardı. İstifa ettiğim günün ertesi günüydü; atandığımı öğrendim.

Allah herkesi en cok istediği şeyle sınıyor, mücadeleden kopmamak lazım.

Son düzenleme:
Ben yurt disina cikmayi cok istemistim. Cokta kolay geldim ama gelmeseymisim daha iyiymis. Hayirsizmis yani. Her gun dusunuyorum hayirli bir tarafini bulamiyorum:)

:1: belki türkiyede kalsan kötü bişey yaşayıp, daha mutsuz olacaktın. fazla mı polyannacılık oluyor bilmem ama ben hep böyle düşünmeye çalışırım :9:

:1: belki türkiyede kalsan kötü bişey yaşayıp, daha mutsuz olacaktın. fazla mı polyannacılık oluyor bilmem ama ben hep böyle düşünmeye çalışırım :9:

Bunun dibi yok kindarrr emin ol:) Buyuk konusmam ama bu konuda konusurum. Hayatimi bilmiyorsun. Burda anlatacakta degilim ama artik hemen olan seyleri istemiyorum ben. Bana hayirsiz gibi geliyor.

Bunun dibi yok kindarrr emin ol:) Buyuk konusmam ama bu konuda konusurum. Hayatimi bilmiyorsun. Burda anlatacakta degilim ama artik hemen olan seyleri istemiyorum ben. Bana hayirsiz gibi geliyor.

yok özel olarak senin hayatın için düşünme, genel düşünce yapım bu şekilde.

ben de büyük konuşmuş olmayayım. kötü şeyler yaşadım evet, ama belki çok daha kötüsünü yaşasam senin gibi umutsuz olurdum...

bilmem...

“Üzülme; İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için, ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur." Hz. Mevlana

Ben hep bu söze inanmışımdır çok istediğimiz anda olmaması hayırlı olmadığı içindir diye düşünürüm...

Bu gerçekten güzel bir söz ben de inanıyorum bu söze ama aklıma geliyor sonra Allah sonuçta istese istediğim şeyi de hakkımda hayırlı yapabilirdi,yapar da..O yüzden sanırım bu sınanmak sabır gerek ya bende ondan da kalmadı çaresiz ööyle duruyorum açıkçası :31:

Son düzenleme:
yok özel olarak senin hayatın için düşünme, genel düşünce yapım bu şekilde.

ben de büyük konuşmuş olmayayım. kötü şeyler yaşadım evet, ama belki çok daha kötüsünü yaşasam senin gibi umutsuz olurdum...

bilmem...

Bir de istemedigin seyler var, onlarda bazen hemen oluyor . O daha kotu. Neyse onumuze bakicaz:)

üzülme sakın, hayatta hiçbirşey sebepsiz değildir,

olmaması belkide senin için daha hayırlıdır.

olmadı diye kahırlanma,Allahım sen herşeyin en iyisini bilirsin

bana da hayırlısını ver diye dua et,herşey yoluna girer inşallah.

hayatta hıcbırsey bana altın tepsilerde sunulmadı..
hep mucadele etmem hep defalarca dafalarca denemem gerektı
sonunda oldu
ben hep "bırseyı cok ıstersen onun ıcın calsıırsan olur" felsefesıyle yurudum
basardımda ama ben basardıgımda hep okadar gec oldukı mıllet baska yokuslara tıramanmaya baslamıstı bıle
ben su son gunlerde pes ettım
hıc bısey beklemıyorum artık senden hayat ıyım ben boyle tırnaklarımla geldıgım yerden baska bsıı yok elımde
ama istemıyorum artık baska seyler sıfır beklentı sıfır hayal kırıklıgı....

bence yanlış bir düşünce.... birşeyi istersin olmaz.. vazgeçersin olur.. mu?? hiç düşünmüyor musunuz istediğimiz şeyin olma zamanı henüz gelmemiştir.. tam olma zamanı gelmiştirki sen vazgeçersin... yani sen vazgeçtiğin için oluyor değil..... olma zamanı geliyor bu seferde insan sıkılıp vazgeçiyor oysa biraz sabretse ...... herşeyin hayırlı bir zamanı vardır... biz bilmeyiz O bilir..... en iyisi sabretmeyi öğrenmek....

Benimde hayattan tek istediğim birşey var olmuyor, olmayacakta biliyorum ama sanki içimden bir diğer seste bekle zamanı gelince olucak diyor yada ben öyle istediğim için belki olur gözüyle bakıyorumdur..

bazı şeylerin zamanından önce olmadığına inanıyorum istersen ortandan ikiye çatla ,zamanı gelmeden bir şey olmuyor...
önemli olan sebebini işleyip tevekkül etmek.

Back
X