- 14 Ağustos 2015
- 1.319
- 1.021
- 133
- Konu Sahibi Bortecineee
Kızlar Ramazan'ın son günlerine gelmiş bulunmaktayız. Oruç tutmak geçerli bir mazereti olmayan her Müslümana farz bunu hepimiz biliyoruz, ve Ramazan'da keyfi olarak oruç tutmamanın çok günah olduğunu da biliyoruz. Neyse gelelim konumuza, eşim 20 gün boyunca orucunu sıkıntısız tuttu ama sürekli sigarasızlık zorluyoe, uyku düzenim bozuldu, uyuyamıyorum, uykumu alamıyorum va diye serzenişlerde bulunuyordu ara ara ama sigara hariç uyku problemi benim için de geçerli ben de uyuyamıyorum düzenim bozuldu ama hiç zorlanmadan oruçlarımı tuttum. Bir kaç gün önce iş yerinde çıkan bir problemden dolauı sahurunu yapamamış o gün oruçtutmamıştı birşey demedim. O günden sonra çorap söküğü gibi gelmeye başladı, eşimin sigara, uyku dışında hiçbir problemi yok, gayet sağlıklı da yani, arkadaşındaki koronadan hastaneye gittiler sahur vaktinde gittik doymam vs diye yine tutmadı, sahura yetiştiği halde, bugün bütün gün evde dinlenip uyuduğu sahurda benle birlikte yiyip içtiği halde ben oruç tutmayacağım bugün dedi halbuki çalışmıuor ve evde ben de yalvardım yakardım lütfen bak sonlsrına geldik sabrwt bırakma, ölümü gör vs dedim. Öyle şeyler deme lütfen ama tutmayacağım uyuyamıyorum vs dedi ama tutmadığı günler de değişen birşey yok uani hep uyuyamıyordu tutsa da tutmasa da aadece tutmamak için baahane yani. Arkadaşıyla yazışırken yanındaydım konuşmasını gördüm arkadaşı diyoki 1 2 dal sigara içn oruç tutmuyoruz abi ayıp ediyoruz filan keşke tutsak az kaldı zaten ama bir kere bırakınca devamı gwliyo ben geçen bıraktım hala tutamıyorum vs diyor. Yani sigara içemediği içmediğinde sinirli olduğu için hatta içtiğinde de sinirli olduğu için tutmuyor. Ben imsak vakti suyunu bile hazırladom sma alıp da içmedi tutmayacağım dedi ve çok üzüldüm ağlamak istedim o derece üzüldğm ve sırtımı çevirdim ona. Biraz trip attım. Küçücük çocuklar bile tutuuorken senin tutmaman beni üzüyor hiçbir gwçerli sebebin yok boş yere bi sigara için tutmuyorsun karşımda yiyoe içiyorsun, birde akşam iftara da kalmana gerek yok tutmadığına göre dedim. İyi bundan sonda iftara da gelmem işten, sahuea da hiçbir şeye gelmem vs. Diye bana söylendi, ne diye üzülüyorsun ne diye düşünüyorsun beni vs düşünme istemiyoeum vs dedi ve küstüm. Birde uyuyamayınca benim uykumı bahane ediypr. Sen iftara kadar uyuyorsun ya. Erkekler givi iftara kadar uyuyorsun çok uyuyorsun erken kalk yemeğini erken yap da rahat oturursun vs diyor. Uyurken benden önce uykuya dalma uyuyamıyorum o xaman vs diyor bazen.Ev temizliğini de ihmal ettin iyice ramazan bitsin görüşürüz diyor filan. İyice sinir oldum. Kendisi yatarken birşey yok ben yatınca sorun oluyor, yaptığım hiçvir işi görmüyor yemek yapmak çamaşır yıkamak ona göre bir iş değil. İlla her hafta ona göre evi bayram temizliği yapar gibi temizlemem lazım.. Oruç konusundan nereyw geldik ama sinirlendiğim için yazdım. İnşallah bayeama kadar tutar tek isteğim bu.
İyi misiniz ya
İbadet insanın içinden gelen bir şeydir baskıyla olmaz baskıyla olan sizin için yapıldığı anlamına gelir şirk koşmak gibidir...