Bir sigara için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar Ramazan'ın son günlerine gelmiş bulunmaktayız. Oruç tutmak geçerli bir mazereti olmayan her Müslümana farz bunu hepimiz biliyoruz, ve Ramazan'da keyfi olarak oruç tutmamanın çok günah olduğunu da biliyoruz. Neyse gelelim konumuza, eşim 20 gün boyunca orucunu sıkıntısız tuttu ama sürekli sigarasızlık zorluyoe, uyku düzenim bozuldu, uyuyamıyorum, uykumu alamıyorum va diye serzenişlerde bulunuyordu ara ara ama sigara hariç uyku problemi benim için de geçerli ben de uyuyamıyorum düzenim bozuldu ama hiç zorlanmadan oruçlarımı tuttum. Bir kaç gün önce iş yerinde çıkan bir problemden dolauı sahurunu yapamamış o gün oruçtutmamıştı birşey demedim. O günden sonra çorap söküğü gibi gelmeye başladı, eşimin sigara, uyku dışında hiçbir problemi yok, gayet sağlıklı da yani, arkadaşındaki koronadan hastaneye gittiler sahur vaktinde gittik doymam vs diye yine tutmadı, sahura yetiştiği halde, bugün bütün gün evde dinlenip uyuduğu sahurda benle birlikte yiyip içtiği halde ben oruç tutmayacağım bugün dedi halbuki çalışmıuor ve evde ben de yalvardım yakardım lütfen bak sonlsrına geldik sabrwt bırakma, ölümü gör vs dedim. Öyle şeyler deme lütfen ama tutmayacağım uyuyamıyorum vs dedi ama tutmadığı günler de değişen birşey yok uani hep uyuyamıyordu tutsa da tutmasa da aadece tutmamak için baahane yani. Arkadaşıyla yazışırken yanındaydım konuşmasını gördüm arkadaşı diyoki 1 2 dal sigara içn oruç tutmuyoruz abi ayıp ediyoruz filan keşke tutsak az kaldı zaten ama bir kere bırakınca devamı gwliyo ben geçen bıraktım hala tutamıyorum vs diyor. Yani sigara içemediği içmediğinde sinirli olduğu için hatta içtiğinde de sinirli olduğu için tutmuyor. Ben imsak vakti suyunu bile hazırladom sma alıp da içmedi tutmayacağım dedi ve çok üzüldüm ağlamak istedim o derece üzüldğm ve sırtımı çevirdim ona. Biraz trip attım. Küçücük çocuklar bile tutuuorken senin tutmaman beni üzüyor hiçbir gwçerli sebebin yok boş yere bi sigara için tutmuyorsun karşımda yiyoe içiyorsun, birde akşam iftara da kalmana gerek yok tutmadığına göre dedim. İyi bundan sonda iftara da gelmem işten, sahuea da hiçbir şeye gelmem vs. Diye bana söylendi, ne diye üzülüyorsun ne diye düşünüyorsun beni vs düşünme istemiyoeum vs dedi ve küstüm. Birde uyuyamayınca benim uykumı bahane ediypr. Sen iftara kadar uyuyorsun ya. Erkekler givi iftara kadar uyuyorsun çok uyuyorsun erken kalk yemeğini erken yap da rahat oturursun vs diyor. Uyurken benden önce uykuya dalma uyuyamıyorum o xaman vs diyor bazen. 😠 Ev temizliğini de ihmal ettin iyice ramazan bitsin görüşürüz diyor filan. İyice sinir oldum. Kendisi yatarken birşey yok ben yatınca sorun oluyor, yaptığım hiçvir işi görmüyor yemek yapmak çamaşır yıkamak ona göre bir iş değil. İlla her hafta ona göre evi bayram temizliği yapar gibi temizlemem lazım.. Oruç konusundan nereyw geldik ama sinirlendiğim için yazdım. İnşallah bayeama kadar tutar tek isteğim bu.

İyi misiniz ya
İbadet insanın içinden gelen bir şeydir baskıyla olmaz baskıyla olan sizin için yapıldığı anlamına gelir şirk koşmak gibidir...

Abartı değil saygısızlık. Saygı duysaydı yemezdi. Ben nefsime hakim oluyorum etkilenmiyorum ama bazen ben etkşlenryim diye ohhh vs yapıyor, oruçlu insanın yanında öyle yapması saygısızlık. Ramazan dışında neyse de ramazan içinde saygısızlık yani ki ben adet olup oruç tutmadığım zaman bana sen adet olup yemek yersen ben de oruç tutmam bozarım vs diyordu. Benim yanımda yeme ben evdeyken yemek yeme diyordu.
Böyle olunca olası kazandıgınız sevap oranı da artıyordur belki

Neden zorluyorsunuz?
Herkesin günahı sevabı kendine
Yok yalvardım yok ağlayasım geldi yok çocuklar bile tutuyor falan?
Adamın içinden gelmiyor sizin zorlamanızla tutsa ne anlamı var?
Böyle şeyler kişinin içinden gelmeli.

+++
Insanlar baskasinin dinine, ibadetine, tercihlerine saygili olmayi bir turlu ogrenemedi gitti

Okurken ben bunaldım ister tutsun ister tutmasın hayat goruslerinizin aynı olduğunu düşünmüyorum ben oruca niyet ettikten sonra evimdeki insan kuzu cevirse umrumda olmaz sigara kullanıyorum içenlerde oluyor sokakta dahi önemli değil sofrada hazırlarım kahvede yaparım hiç etkilenmem sizin davranisiniz çok bunaltıcı baskıcı oda başka şekilde sizi sinir ediyor ..
Bakın hanımefendi ben sadece 1 kez uyardım o konuda o da sahurdaydı, bir daha da ısrar etmedim. 1 kere söylemem baskı mı oluyır. Sahurda sadece 1 konuşma içerisinde olan şeyi sanki her gün baskı uygulayıp her gün kocama oruç tut diye baskı uygulamışım gibi konuşuyorsunuz ki böyle bir şey yok! Hala anlatamıyor muyum? Bir kere uyardım diyoeum sanki ilk günden beri her gün adama defalarxa söylüyormuşum gibi konuşuyorsunuz. Baskı filan yok. Kendisi de güldü ama iftara kalma dediğimde sinirlendi sadece, olay bu. İftara kalma dememin sebebi de akşama kadar yardımcı olmayıp yaptıklarıma yatmama kalkmama uyumama laf edip, üstüne herşeyi benden beklemesi, saygı göstermeyip tüm evi sigara kokutması(sigaradan midem bulanıyor ve doktorum sigara kokusuna fazla marus kalırsam astım olacağımı söyledi bunu da biliyor.) banyoda vs içiyor camda içiyor tüm odalara kokusu yayılıyor, bu saygısızlık, balkonun kapısını da üstüne kapattırmıyor, he birde tüm bunlara rçkarşılık bana ramazandan sonra seninle görüşeceğiz evi temizliği ihmal ettin diyor. Mutfakta yemek yapma zamanıma, nasıl temizlik yaptığıma herşeye karışıyor. Ben zaten etkilenmiyorum ama bana inat özellikle burnumun dibinde ohhh vanım bak sen yiyemiyorsun ama çok güzel filan demesi hoş değil ve ayıp. O bana saygı duysun ki ben de ona duyayım ki bugüne kadar tutmadığı günlerde hep saygı duydum.

Çoğu kadın şimdi sadece din konusuna odaklanır. Eşinizin yaptıkları ikinci planda kalır. Niyeyse çok hassalar bu konuda. Kocanıza şok oldum. Kusura bakmayın ama duyduğum en merhametsiz adamlardan biri. Kendisi dayanamıyor güya ama siz tutarken herşeyi sizden bekliyor. Yapmayın efendim. Canınızı sokakta mı buldunuz? Zıkkım yesin. Temizlik konusunda sizinle görüşecekmiş. Ne sanıyor kendini? Tepenize çıkarmışsınız. Haddinini bildirin. Şu kadınları hizmetçi gören insan müsveddeleriyle evlenmeyin Allah aşkına ya. O eşiniz olacak adam kendine karıştırmıyor ama eminim ay günah diye onu giyme bunu giyme diye baskı yapıyor. Kabahat sizde. Haddini bildirmiyorsunuz. İstediğinizi giyin. Yemek filan da yapmayın. Çok sinirlendim ya. Ne biçim adamlar var

+++++
+++++

Es zaten 10 yasinda cocuk gibi.

Neden uyarmadın diye sorulacak ama 1 kere uyardım bu güne kadar o da Müslüman olarak görevimdi ki, o beni giyim kıyafet, ev işleri vs konularsa sürekli defalarca uyaran biri dikkat ettiğim halde ki. Ben 1 kere uyardım kötü oldum.

2 kaynana evlenmissiniz birbirinizin beynini yiyorsunuz

Size ne ki adamin sigarasindan, dininden, ibadetinden ... adamin Allahla kendi arasinda siz bir 3.kisisiniz yani size dusen bir sey yok. Adamin kendi beyni yok mu, niye tercihlerine saygi duymuyorsunuz?
Eğer o sigarasının kokusu beni rahatsız ediyorsa banane değil. Evde hiç kokmasa amenna içsin nerde içiyoraa ama hangi odada hangi camda içerse içsin bütün eve koku yayılıyor ve çok içiyor, banyo balkon camlar her yer işgali altında ve bana sigara dumanı kokusu vs zararlı ve yasak astıma yakalanma tehlikemden dolayı zaten bunu bile bile içiyor. Ben onun sigara kokusunu çekmek zorunda mıyım?? Ev olsun kendisi olsun yürüyen sigara gibi geziyor. Evlenmeden önce bırakcam bırakmaya çalışıyorum vs dedi ama sadece laftaymış.

Konu sahibi arkadaşım, oruç konusunu bir tarafa bırak eşine biraz insanlık dersi almasını söyle.
Ergen mi desem?
Beyin gelişimi henüz tamamlanmamış mı desem?
Gerçekten değişik bir tip.

Sen de azıcık sakin ol.
Muhatabın eşin bile olsa kişisel konulara/kararlara müdahil olma özellikle de konu inançsa.
Enerjini eşini yontmaya, daha aklı başında davranmasını sağlamaya harca.
İşin zor, yolun uzun, malzeme kalitesi vasat,
Allah yardımcın olsun.

Tabi ki bu sizin fikriniz fakat ben öyle düşünmüyorum. Sokakta yemek yenmesi de hoş değil zaten. Onları da yememek lazım yollarda.
Yapmayın etmeyin. Hassasiyetiniz vardır yemezsiniz ayrı. Ama yolda yemeğini yiyen insana da karışmayın. Orucu tutan sizsiniz, kimse siz ibadetinizi yerine getiriyorsunuz diye size ekstra duyarlı davranmak zorunda değil. Davranırsa hoş olur tabi ne güzel, ama davranmazsa da yargılanmamalı. Herkesin dini duyguları aynı değil sonuçta inanmayan bir sürü insan var.

Ben size ne , niye baskı yapıyorsunuz demeyeceğim.
Tabi ki zorla birşey yaptıramazsınız, ama beni de ilgilendirmez diyemezsiniz.
Eş seçerken bazı kriterleri unutuyoruz sanırım sonra da hayat görüşü farklılıkları sıkıntı olabiliyor.
Ben şahsen eşim oruç tutmasa rahatsız olurum, içime sinmez ama zorla da tutturamam tabi ki.
Bu benim eşimi en başından seçerken hata yaptığım anlamına gelir.

+++++
+++++

Es zaten 10 yasinda cocuk gibi.
Ben zaten istediğimi giyiyorum çok şükür de dikkat ediyorum ne giydiğime, takmıyorum ona da sinir oluyor zaten.
2 kaynana evlenmissiniz birbirinizin beynini yiyorsunuz
Onun nasıl bi kaynana olduğunu görseniz annesi ve yengesi bile bu durumdan muzdarip. 🤣 Evlenmeden önce bana söylemiyorlar birde bak bu konuda şöyledr böyledir diye. Ben evlendikten sonra farkettim eşimin bu takıntılı huylarını. Kaynanama bile karışıyor temizlik konusunda, onun yaptığı temizliği beğenmeyio üstüne yeniden temizlerdi.🙈

Yapmayın etmeyin. Hassasiyetiniz vardır yemezsiniz ayrı. Ama yolda yemeğini yiyen insana da karışmayın. Orucu tutan sizsiniz, kimse siz ibadetinizi yerine getiriyorsunuz diye size ekstra duyarlı davranmak zorunda değil. Davranırsa hoş olur tabi ne güzel, ama davranmazsa da yargılanmamalı. Herkesin dini duyguları aynı değil sonuçta inanmayan bir sürü insan var.
Başkalarını yargılamıuorum onların sebeplerini bilemem ama, eşimin beni düşünmeden saygısızca hareket etmesinden dolayı ben karıştım açıkçası kendimde hak buldum. Yoksa günahı onun ben bir kere uyardım tamam, gerisini o çeksin benim üstümden uyarma yükü kalkmış. Hee yemeğini de yapıyorum çayını da meyvesini de herşeyin önüne koyuyorum ama ne yaparsak boş bazen...

Eş seçerken bazı kriterleri unutuyoruz sanırım sonra da hayat görüşü farklılıkları sıkıntı olabiliyor.
Ben de bunu anlamıyorum.
Bu kadar önemli konuların evlenmeden önce enine boyuna konuşulması lazım.
Konu sahibi belli ki bu konularda hassas,
inançla ilgili konularda bu kadar duyarsız bir adamla ne işi var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X