Bir sigara için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah için yaptığı bir şeye neden ben saygı duyuyorum? Normalde sokakta yemek yiyip içen insanlar aç insanın halini anlamak istiyorlar, karşılığında da sevap kazanacaklar. E empati yapmak istedikleri yoksullar normalde hep görüyorlar yiyen içeni? Yolda atılan sandalyelerde yaz kış iskender, kumpir pizza gibi kokulu şeyleri yerken canı çeker mi demeyen insanlar iş kendi ibadetlerine gelince saygı bekliyor.
Böyle bir beklentiye hakkınız yok. Sevap size, ibadet sizinle Allah arasında.
Tabi ki bu sizin fikriniz fakat ben öyle düşünmüyorum. Sokakta yemek yenmesi de hoş değil zaten. Onları da yememek lazım yollarda.

Iki insan birbirine ancak böyle hayatı dar eder sanırım.
Arkadaşım oruç tutmayan adamı zorlamak ne demek? İçinden gelmiyor demek ki ya da tutamıyor insan bunun için eşini zorlar mı?

Eşinizin ev temizliği için, yemek için söylenmesi de rezalet. Ama karşılıklı yapıyorsunuz her ne yapıyorsanız.

Sizin gibi tipler oruçtan, namazdan soğutuyor yalnız insanları bilin istedim. Dininizi içinizde yaşayın başka insanları zorlamayın, eşiniz ya da çocuğunuz bile olsa.

Mevzu yenilmesi içilmesi değil saygı duyulması. Ne olur yani başka yerde yese, içse. Ölür mu yani insanlar. Bir ay Ya. Sana öyle gelmeyebilir ama karşıdaki insan böyle hissediyor. Ben de asla yiyene içene bir şey demem. Ama bunun dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.
Ama eşim bunu yapsa hele ki bundan hoşlanmadığını bile bile o zaman söylenirim işte.
Benim fikrimce gereksiz bir söylenme . Çok büyütülüyo bu konu

Allah için yaptığı bir şeye neden ben saygı duyuyorum? Normalde sokakta yemek yiyip içen insanlar aç insanın halini anlamak istiyorlar, karşılığında da sevap kazanacaklar. E empati yapmak istedikleri yoksullar normalde hep görüyorlar yiyen içeni? Yolda atılan sandalyelerde yaz kış iskender, kumpir pizza gibi kokulu şeyleri yerken canı çeker mi demeyen insanlar iş kendi ibadetlerine gelince saygı bekliyor.
Böyle bir beklentiye hakkınız yok. Sevap size, ibadet sizinle Allah arasında.

dilerim böyle insanlar bahsettiğiniz gibi sokakta yiyip içilenleri görüp, kokusuyla yutkunan yoksullarla-evsizlerle ellerindeki yemeği paylaşabilen, en azından görüp o insana bir yemek parası verebilen insanlardır.
ne yazık ki artık bir sürü şey sadece alışkanlıktan, o işin ruhu ve gerçek amacı bilinmeden yapılıyor.

Mevzu yenilmesi içilmesi değil saygı duyulması. Ne olur yani başka yerde yese, içse. Ölür mu yani insanlar. Bir ay Ya. Sana öyle gelmeyebilir ama karşıdaki insan böyle hissediyor. Ben de asla yiyene içene bir şey demem. Ama bunun dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.
Ama eşim bunu yapsa hele ki bundan hoşlanmadığını bile bile o zaman söylenirim işte.
Orucun anlamı ne? Bir ay dikkat miş. Dışarda açlıktan ölen o kadar insan varken. Sadece bir ay dikkat etsek yeterli zaten. Siz orucu pek anlayamamışsınız.

kusura bakmayında çok saçma buldum konunuzu, ibadet kişinin kendi içinden gelir zorlamayla gelmez. siz söylenmesi gerekeni söylemişsiniz, herkesin sevabı günahı kendine. benim de eşim oruç tutmaz, ne yapayım kavga mı çıkarayım oruç tutsun diye. en azından kandillerde tutsun diye ısrar ederdim eskiden baktım oralı değil ben kendi ibadetime bakarım dedim bıraktım. size de tavsiye ederim.

dilerim böyle insanlar bahsettiğiniz gibi sokakta yiyip içilenleri görüp, kokusuyla yutkunan yoksullarla-evsizlerle ellerindeki yemeği paylaşabilen, en azından görüp o insana bir yemek parası verebilen insanlardır.
ne yazık ki artık bir sürü şey sadece alışkanlıktan, o işin ruhu ve gerçek amacı bilinmeden yapılıyor.
Ben oruç tutmam ama kızıma dondurma alırken bizi gören ve alamayacağını düşündüğüm çocuklarada alırım dondurma. Yada kızıma da almam fazla param yoksa. Yemeği de aynı şekilde. Yemek parası isteyeni eşim geri çevirmez gider ekmek arası bişeyler alır verir. Ama bazıları orucu akşama kadar aç kalıp akşam ziyafet çekmek sanıp aç insanları düşünmek yerine saygı bekliyorlar ya. Deli oluyorum.

Oruç ibadeti bireyseldir, eşiniz de olsa ısrarcı olmanız doğru değil. İbadetini yerine getirmediği için uzulmenizi anlıyorum ancak bunun için aşırı ısrarcı olmanız doğru değil. Kaldı ki sizin israrinizla oruç tutması da bir anlam ifade etmiyor.

Ben oruç tutmam ama kızıma dondurma alırken bizi gören ve alamayacağını düşündüğüm çocuklarada alırım dondurma. Yada kızıma da almam fazla param yoksa. Yemeği de aynı şekilde. Yemek parası isteyeni eşim geri çevirmez gider ekmek arası bişeyler alır verir. Ama bazıları orucu akşama kadar aç kalıp akşam ziyafet çekmek sanıp aç insanları düşünmek yerine saygı bekliyorlar ya. Deli oluyorum.

zaten ne yazık ki oruç ülkemizde hep çok yanlış anlaşılıyor. oruç tuttuğu için ayrıcalık beklemek, oruç tutmayanın her davranışında saygısızlık aramak yada oruç tutması için baskı kurmak, yüklenmek, vs..
oruç bedeni olduğu kadar ruhu da temizlemek değil midir ?
tabi ki oruçlu birinin karşısında ay çok lezzetli diye diye yemek yemek hoş değil ama konu sahibi zaten bu olaydan önce baskı yapmış.
eşi de saygısız, kendisi de.
zaten ilişkilerinde oruç tutmaktan daha büyük sıkıntı var bence. bu saygısız tutumlar bir günde ramazan dolayısıyla olmamıştır. her zaman böyledir diye düşünüyorum.

Burada bahsettiğim dikkat orucunun karşısında yemek konumundaydı. Yoksa her daim dikkat etmek gerekir. Siz sadece su anda söylediğimi bir yöne çekiyorsunuz.
Bu kadar saygı ve özgürlükten bahsediliyorsa sizin benim ibadetimden ne anladığım konusunda da böyle yorum yapmanız kendinizle çalıştığınızı gösterir.
Orucunun karsısında yemek yiyebilir, eşi de olsa zahmet edip oda değiştirmesine bile gerek yoktur. 1 aylığına bile olsa. Ama insanların cümlelerini başka yere çekip ibadetleri, aldıkları sevaplar, ne hissettikleri vs ile ilgili her türlü konuşmak serbest.
Işte sadece kendi doğrusunu doğru gören ve sonra özgürlükten, saygıdan bahseden meşhur insan tipi

Orucun anlamı ne? Bir ay dikkat miş. Dışarda açlıktan ölen o kadar insan varken. Sadece bir ay dikkat etsek yeterli zaten. Siz orucu pek anlayamamışsınız.
Burada bahsettiğim dikkat orucunun karşısında yemek konusundaydı. Yoksa her daim dikkat etmek gerekir. Siz sadece su anda söylediğimi bir yöne çekiyorsunuz.
Bu kadar saygı ve özgürlükten bahsediliyorsa sizin benim ibadetimden ne anladığım konusunda da böyle yorum yapmanız kendinizle çalıştığınızı gösterir.
Oruclunun karsısında yemek yiyebilir, eşi de olsa zahmet edip oda değiştirmesine bile gerek yoktur. 1 aylığına bile olsa. Ama insanların cümlelerini başka yere çekip ibadetleri, aldıkları sevaplar, ne hissettikleri vs ile ilgili her türlü konuşmak serbest.
Işte sadece kendi doğrusunu doğru gören ve sonra özgürlükten, saygıdan bahseden meşhur insan tipi

Sizene ya resmen şuan erkeğe şiddete hayır diyesim geldi... feministlik duygularımı öldüren ilk kişi oldunuz cidden tebrik ederim. Tek rahatsızlığınız eşinizin yanınızda yiyip içmesiyse onu uyarın. Allah için mi oruç tutturuyorsunuz kendiniz için mi bilemedim. Sizin ısrar etmede asla hakkınız yok

Kızlar Ramazan'ın son günlerine gelmiş bulunmaktayız. Oruç tutmak geçerli bir mazereti olmayan her Müslümana farz bunu hepimiz biliyoruz, ve Ramazan'da keyfi olarak oruç tutmamanın çok günah olduğunu da biliyoruz. Neyse gelelim konumuza, eşim 20 gün boyunca orucunu sıkıntısız tuttu ama sürekli sigarasızlık zorluyoe, uyku düzenim bozuldu, uyuyamıyorum, uykumu alamıyorum va diye serzenişlerde bulunuyordu ara ara ama sigara hariç uyku problemi benim için de geçerli ben de uyuyamıyorum düzenim bozuldu ama hiç zorlanmadan oruçlarımı tuttum. Bir kaç gün önce iş yerinde çıkan bir problemden dolauı sahurunu yapamamış o gün oruçtutmamıştı birşey demedim. O günden sonra çorap söküğü gibi gelmeye başladı, eşimin sigara, uyku dışında hiçbir problemi yok, gayet sağlıklı da yani, arkadaşındaki koronadan hastaneye gittiler sahur vaktinde gittik doymam vs diye yine tutmadı, sahura yetiştiği halde, bugün bütün gün evde dinlenip uyuduğu sahurda benle birlikte yiyip içtiği halde ben oruç tutmayacağım bugün dedi halbuki çalışmıuor ve evde ben de yalvardım yakardım lütfen bak sonlsrına geldik sabrwt bırakma, ölümü gör vs dedim. Öyle şeyler deme lütfen ama tutmayacağım uyuyamıyorum vs dedi ama tutmadığı günler de değişen birşey yok uani hep uyuyamıyordu tutsa da tutmasa da aadece tutmamak için baahane yani. Arkadaşıyla yazışırken yanındaydım konuşmasını gördüm arkadaşı diyoki 1 2 dal sigara içn oruç tutmuyoruz abi ayıp ediyoruz filan keşke tutsak az kaldı zaten ama bir kere bırakınca devamı gwliyo ben geçen bıraktım hala tutamıyorum vs diyor. Yani sigara içemediği içmediğinde sinirli olduğu için hatta içtiğinde de sinirli olduğu için tutmuyor. Ben imsak vakti suyunu bile hazırladom sma alıp da içmedi tutmayacağım dedi ve çok üzüldüm ağlamak istedim o derece üzüldğm ve sırtımı çevirdim ona. Biraz trip attım. Küçücük çocuklar bile tutuuorken senin tutmaman beni üzüyor hiçbir gwçerli sebebin yok boş yere bi sigara için tutmuyorsun karşımda yiyoe içiyorsun, birde akşam iftara da kalmana gerek yok tutmadığına göre dedim. İyi bundan sonda iftara da gelmem işten, sahuea da hiçbir şeye gelmem vs. Diye bana söylendi, ne diye üzülüyorsun ne diye düşünüyorsun beni vs düşünme istemiyoeum vs dedi ve küstüm. Birde uyuyamayınca benim uykumı bahane ediypr. Sen iftara kadar uyuyorsun ya. Erkekler givi iftara kadar uyuyorsun çok uyuyorsun erken kalk yemeğini erken yap da rahat oturursun vs diyor. Uyurken benden önce uykuya dalma uyuyamıyorum o xaman vs diyor bazen. 😠 Ev temizliğini de ihmal ettin iyice ramazan bitsin görüşürüz diyor filan. İyice sinir oldum. Kendisi yatarken birşey yok ben yatınca sorun oluyor, yaptığım hiçvir işi görmüyor yemek yapmak çamaşır yıkamak ona göre bir iş değil. İlla her hafta ona göre evi bayram temizliği yapar gibi temizlemem lazım.. Oruç konusundan nereyw geldik ama sinirlendiğim için yazdım. İnşallah bayeama kadar tutar tek isteğim bu.
çok pardon da size ne ya koca adam , madem o kadar dini bilginiz var ibadetin inancın Allahla kul arasında olduğunu bilmeniz lazımdı.yok çok günahmış yok yalvarmalar falan.siz kendiniz istiyorsanız tutun bitsin kimseye dayatma gibi bi hakkınız yok. :işsiz: :işsiz: neyse...

Hanımefendi annesi gibi davranmıyorum zaten ama annesinden fazla davranmamı isteyen o. O her konuda kaynana gibi bütün işlerime karışıyor ben neden bir konuda laf edince saygı duyun diyorsunız anlamıyorum sizi de.
çünkü laf etmeniz gerekene sesinizi çıkartmayıp en sizi ilgilendirmeyen şey hakkında baskı yapıyosunuz

Okurken ben bunaldım ister tutsun ister tutmasın hayat goruslerinizin aynı olduğunu düşünmüyorum ben oruca niyet ettikten sonra evimdeki insan kuzu cevirse umrumda olmaz sigara kullanıyorum içenlerde oluyor sokakta dahi önemli değil sofrada hazırlarım kahvede yaparım hiç etkilenmem sizin davranisiniz çok bunaltıcı baskıcı oda başka şekilde sizi sinir ediyor ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X