Bir sigara için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle de ben oan oruçluyken hizmet etmek zorunda değilim ki, oruçluyken odanın camında balkonunda sigara içiyor leş gibi kokusu bana geliyor rahatsız oluyorum, tuvaletre içiyor tuvalet o gün boyunca hatta her gün sigara kokuyor, karşımda çay içip yemek yiyor ve benim ona birşeyler hazırlamamı da bekliyor yani. Ben ona neden sayhı duyayım ki ramazanda, ramazan dışında bir gün oruö tutsam gerek yok ama ramazanda onunda oruç tutması gereken bir dönemde yanımda yiiyp içmesi ayıp ve saygısızlık. Yatıyor kalkıyor su içiyor her defasında. Sinirini vs sigaraya oruça bağlanmayacak o zaman.
Şu saygısızlık işlerine de sinir oluyorum. Ya yesin içsin naparsa yapsın nefsine hakim olamıyorsan rahatsız oluyorsan sende. Tutma. Benim yanımda biri yesin içsin umrumda olmaz hiç rahatsız da olmam dilede getirmem

Bakın hanımefendi eşim sürekli oturma odasında yemek yiyip içiyor çayını vs sigarasını oturma odasının balkonunda. Ve bu 1 saatlik birşey değil saatlerce. Ben her yemek yiyişinde vs oda mı değiştireceğim. O oruçlu iken ben gözüne soka soka veya canı çeksin diye saygısızca ohhh ımmhhh çok güzelmiş sen yiyemezsin de şimdi bundan oruçlusun ya hani tarzında laf etmesi ne kadar doğru?? Ben sadece onu uyardım tatlı dille söyledim hatta, yalvarırken de öyle güler yüzle kızarak değil, hatya güldü sarıldı o an bana ama konuşmanın devamında yarın akşam iftarda eve gelmene gwrek yok işe erken gidebilirsin dedim.(işe başlama saati 19.00 ama iftardan dolauo 21. 00 de gidiyor ama çoğu arkadaşları iftarını işte yapıyor.) sinirlendi bana kızdı. O bana baskı uygularken benim 1 2 kere söylediğim laf kabahat oluyor.
Siz uyarinizi yapmışsınız bosverin istediğini yapsın,yanınızda caninizi çektirerek tarzda yemiş yaptığı dusuncesizlik terbiyesizlik başka odaya geçin yatın,bende özel gunumdeyim 4gundur eşim evde sürekli sıkıntı olmaz onun icin ama suyu bile gizli içtim yemeği gizli yedim azicikta olsa canı istemesin diye,ibadetlerindede bir iki sefer uyarın devam etmeyin karı koca birbirinden sorumlu ama eşiniz buyuyememis bir ergen henüz

Evet namaz kılmamak da günah. Bilmiyor muydunuz? Araştırın isterseniz. Farz olan herşeyi yapmamak günah. Buna ben karar vermedim Allah karar verdi kusura bakmayın ama dini bilginiz yoksa dini bir konuyla alakalı yorum yapmayın.
Siz de dini konuyu BdV'ye açmayın o zaman. Yasak hanımefendi. Her ramazan ayında şu oruç kavgalarını okumaktan gına geldi. Bu kadar problemli oruç tutan bizden başka bir ülke var mı acaba? Millet kendi cennetini garantilemiş bir de eşininkini düşünmeye başlamış. Vay be!

Son düzenleme:
Günahı sevabı biliyorsa eğer beni rahatsız etmesin sigara kokusuyla, oruç tutmayıp benden kendine özel hizmet beklemesin, uykuma temizliğime laf etmesin. Onlara laf ederse ben de karışırım.
Siz ona karıştığınız için oda sizin uykunuza temizliğinize laf ediyor. Oruç irade meselesidir. Birisi yanınızda yiyip içince saygı beklemeniz tuhaf. Ben sinir oluyorum böyle düşünenlere. Emziriyorum su içmem lazım bol bol ama oruçmuş karşımdaki ben orda içemezmişim. Falan filan. Bana tutmuyorsun ya ne yapayım. Ama eşinizde haksız. Tamam ye iç ama neden ohhh falan diyorsun. Yada neden kendi hazırlamıyor eli ayağı tutmuyor mu. Benim eşim ben oruç olmasam bile kendi yemeğini kendi hazırlar. Bu konuda siz haklısınız. Hele tuvalette sigara içme olayı beni bitirdi. Nefret ederim oranın sigara kokmasından afedersiniz umumi wc ler gibi kokuyor öyle olunca. Gerçi ben genel olarak sigaradan nefret ediyorum. Neyseki evde içen yok.

Çoğu kadın şimdi sadece din konusuna odaklanır. Eşinizin yaptıkları ikinci planda kalır. Niyeyse çok hassalar bu konuda. Kocanıza şok oldum. Kusura bakmayın ama duyduğum en merhametsiz adamlardan biri. Kendisi dayanamıyor güya ama siz tutarken herşeyi sizden bekliyor. Yapmayın efendim. Canınızı sokakta mı buldunuz? Zıkkım yesin. Temizlik konusunda sizinle görüşecekmiş. Ne sanıyor kendini? Tepenize çıkarmışsınız. Haddinini bildirin. Şu kadınları hizmetçi gören insan müsveddeleriyle evlenmeyin Allah aşkına ya. O eşiniz olacak adam kendine karıştırmıyor ama eminim ay günah diye onu giyme bunu giyme diye baskı yapıyor. Kabahat sizde. Haddini bildirmiyorsunuz. İstediğinizi giyin. Yemek filan da yapmayın. Çok sinirlendim ya. Ne biçim adamlar var

Herkez kendi hayatından mesul. Günah onun günahı siz tutmasını söylüyorsunuz. Gerisi sizlik değil ona kalmış bir şey. Ev konusuna gelince begenmiyorsa kendisi yapsın. Hasbam.. :sinirli:

Sonuna kadar okumadıysanız okuyup yorum yapın bir zahmet. O bana saygı duymuyor ama. Oruçlu olanlara saygı duyulmuyor peki? Oruç nefsi terbiye etmek diye karşıdakinin saygısızca ohhh miss gibi de kokuyor sen yiyrmezsin şimdi bundan gideyim dw dışarıda da bi güllaç yiyeyim demesi saygı oluyor ama benim güzelce onu uyarmam saygısızlık oluyor. O bana saygı duysa ben de duyarım günlerce duydum da. Beni sigara kokusuyla evin bütün odalarında rahatsız ederken rahatsız olduğuöu bildiği halde içmesi de saygısından dimi o içebilir ama o içerken benim saygı duymam lazım dimi.
Sanki ikiniz de birbirinize karşı saygısızsınız.

Sanki eşiniz ilk kez sigara içiyor da ramazan da başlamış gibi rahatsız olmanız biraz ilginç bu adam zaten içiyordu. Ayrıca oruç tutmak aç kalmak değil manevi tatmin için değilmidir aç insanla empati yapmak nefsi terbiye etmektir benim bildiğim. o yesin içsin siz zaten Allah rızası için yapıyorsunuz manevi bi doyuma ulaşıp bunlardan etkilenmemeniz gerekir. Siz uyardınız gerisi sizi bağlamaz dua edin onun için. Onun sizden sürekli temizlik bekleme kısmı doğru değil birbirinize öfkenizi küçük olaylardan çıkarıyorsunuz gibime geldi.

Şu saygısızlık işlerine de sinir oluyorum. Ya yesin içsin naparsa yapsın nefsine hakim olamıyorsan rahatsız oluyorsan sende. Tutma. Benim yanımda biri yesin içsin umrumda olmaz hiç rahatsız da olmam dilede getirmem
Mevzu yenilmesi içilmesi değil saygı duyulması. Ne olur yani başka yerde yese, içse. Ölür mu yani insanlar. Bir ay Ya. Sana öyle gelmeyebilir ama karşıdaki insan böyle hissediyor. Ben de asla yiyene içene bir şey demem. Ama bunun dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.
Ama eşim bunu yapsa hele ki bundan hoşlanmadığını bile bile o zaman söylenirim işte.

Adamın içinden gelmiyor demek ki. Kendi isteğiyle tutmadıktan sonra size tutuyorum der gizli gizili yine yer içer. Böyle şeyler zorlamakla olmaz .

Eşinizin bir sağlık sorunu olmadığı halde, oruç tutmayı bırakmasından rahatsız olmanızı anlıyorum ben açıkçası. Üzerine konuşur düşüncenizinde söylersiniz ama yalvarmaya, küsmeye ne gerek var?

Eşinizin tavırları, söylemleri de çok saygısızca, alttan altta sizi tehdit etmesi de öyle. Aranızda iletişim ve saygı problemi var çok açık.

Acaba eşinizin inancı sandığınız kadar çok olmayabilir mi? Siz adet olunca da ben tutmam falan diyormuş, demek ki isteyerek tutmuyor. Bundan önce tuttukları da göstermelik geldi bana. Günümüz de çoğu insan öyle çocukluktan alıştığı fakrlı türlüsünü bilmediği için oruç tutuyor zaten, ibadetten çok alışkanlık. Eşinizin de öyle olabilir.

Mevzu yenilmesi içilmesi değil saygı duyulması. Ne olur yani başka yerde yese, içse. Ölür mu yani insanlar. Bir ay Ya. Sana öyle gelmeyebilir ama karşıdaki insan böyle hissediyor. Ben de asla yiyene içene bir şey demem. Ama bunun dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum.
Ama eşim bunu yapsa hele ki bundan hoşlanmadığını bile bile o zaman söylenirim işte.
Allah için yaptığı bir şeye neden ben saygı duyuyorum? Normalde sokakta yemek yiyip içen insanlar aç insanın halini anlamak istiyorlar, karşılığında da sevap kazanacaklar. E empati yapmak istedikleri yoksullar normalde hep görüyorlar yiyen içeni? Yolda atılan sandalyelerde yaz kış iskender, kumpir pizza gibi kokulu şeyleri yerken canı çeker mi demeyen insanlar iş kendi ibadetlerine gelince saygı bekliyor.
Böyle bir beklentiye hakkınız yok. Sevap size, ibadet sizinle Allah arasında.

Benim de moralim bozulurdu tutmasa, ama ölümü gör çok fazla.
Teşvik edilir, tutmayacaksa da kendi kararı.
Ama yok sahur yapmadım, yok acıkıyorum vs...
Bahane ni bunlar yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X