Bir sigara için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eşiniz baya bencilmiş o zaman.size benim yanımda yeme diyen adam karşınıza geçip oh diyorsa kızmakta haklısınız .saygı duymak zorunda
Bana öyle bakma, ben vicdan yapıyorum, üzülüyorum niye bana destek olmuyorsun diye duygu sömürüsü yapıyor ne desteği vereceksem artık.

Siz neden karışıyorsunuz anlayamadım. Koskoca adam günahı,sevabı bilir herhalde. Zorla yapmasının da bir anlamı yok. İçinden gelmiyor demekki. Allah sizin orucunuzu kabul etsin. İslamda zorlama yoktur unutmayın
Günahı sevabı biliyorsa eğer beni rahatsız etmesin sigara kokusuyla, oruç tutmayıp benden kendine özel hizmet beklemesin, uykuma temizliğime laf etmesin. Onlara laf ederse ben de karışırım.

Dinde zorlama yoktur. Kendinize düşeni yapmışsınız daha ne?
Siz oruçluyken karşınızda yemek yiyen adam için fazla yoruyorsunuz kendinizi.

Abartı değil saygısızlık. Saygı duysaydı yemezdi. Ben nefsime hakim oluyorum etkilenmiyorum ama bazen ben etkşlenryim diye ohhh vs yapıyor, oruçlu insanın yanında öyle yapması saygısızlık. Ramazan dışında neyse de ramazan içinde saygısızlık yani ki ben adet olup oruç tutmadığım zaman bana sen adet olup yemek yersen ben de oruç tutmam bozarım vs diyordu. Benim yanımda yeme ben evdeyken yemek yeme diyordu.

Oruc tutmayi karsilikli inat haline getirmissiniz, sen regl olursan oruc tutmam sen karsimda yersen oruc tutmam vs diyenleri ilk defa gordum. Ben olsam tutmaya gonlun yok o zaman derdim, birbiriniz icin mi oruc tutuyorsunuz? Birakin oruc tutmuyorsa tutmasin yalvararak kimseye ibadet ettiremezsiniz.

Amaaan annesimisiniz ne bu baskı ben tutmadığım için eşim böyle yapsa inadına tutmam.bu kadar oruc oruc diye yalvaracağına sigarayı bırakması İcin yalvarmalısın hoş oda ilgilendirmez ama kokusu ve sağlık acısından falan leş

Eşinizin oruç tutması veya tutmaması sizi ilgilendirmez ki. Sevabını, günahını size yazmıyorlar sonuçta. Içinden gelmiyorsa gelmiyordur. Allah'ın sorması gereken soruları bir kulun sorması ne kadar yanlış. Allah herkese bir akıl vermiş sonuçta, kendi düşünebilir.

Siz kendi ibadetinize bakın lütfen.

Oruc tutmayi karsilikli inat haline getirmissiniz, sen regl olursan oruc tutmam sen karsimda yersen oruc tutmam vs diyenleri ilk defa gordum. Ben olsam tutmaya gonlun yok o zaman derdim, birbiriniz icin mi oruc tutuyorsunuz? Birakin oruc tutmuyorsa tutmasin yalvararak kimseye ibadet ettiremezsiniz.
Sen karşımda yersen oruç tutmam demedim ben. Nasıl okudunuz yazdıklarımı onu anlayamadım??

Sen karşımda yersen oruç tutmam demedim ben. Nasıl okudunuz yazdıklarımı onu anlayamadım??

Siz dediniz demedim, karsilikli inatlasmissiniz dedim. 'bana sen adet olup yemek yersen ben de oruç tutmam bozarım' demis ya esiniz. Siz yazmissiniz, yazdiginiza da mi unuttunuz.
Sadece esinize karsi degil genel olarak sinirlisiniz sanirim :))

Size tek bir soru soracagim.

Size ne?
Kocam olduğundan dolayı olabilir mi? Siz arkadaşınızın yanlışını gördüğünüzde uyardığınız gibi ben de doğal olarak kocamın yanlışını uyarıyorum.??? Ne var bunda, birini yanlış yaptığı birşeyden dolayı uyarınca, tavsiye verince birşey yok keyfi oruç tutmadı diye uyarınca mı sanane oluyor??? Ki o ben adetken oruç tutmuyorum diye benim yanımda yeme, ben evdeyken yeme sen yersen ben de tutmam derken onane

Kocam olduğundan dolayı olabilir mi? Siz arkadaşınızın yanlışını gördüğünüzde uyardığınız gibi ben de doğal olarak kocamın yanlışını uyarıyorum.??? Ne var bunda, birini yanlış yaptığı birşeyden dolayı uyarınca, tavsiye verince birşey yok keyfi oruç tutmadı diye uyarınca mı sanane oluyor??? Ki o ben adetken oruç tutmuyorum diye benim yanımda yeme, ben evdeyken yeme sen yersen ben de tutmam derken onane
Hanimefendi siz uyarmiyorsunuz, resmen adama baski yapıyorsunuz. Ben okurken bunaldim. Bir salin adami, ister tutar ister tutmaz.

Siz dediniz demedim, karsilikli inatlasmissiniz dedim. 'bana sen adet olup yemek yersen ben de oruç tutmam bozarım' demis ya esiniz. Siz yazmissiniz, yazdiginiza da mi unuttunuz.
Sadece esinize karsi degil genel olarak sinirlisiniz sanirim :))
Eşim yemek yerse karşımda ben oruç tutmam diye dedim dediniz sandım 🙈 o yüzden. Aslında küçüklükten beri çabuk sinirlenen bir yapım var ama eşim kadar değil sinirlensem de ses etmem içime atarım

Hanimefendi siz uyarmiyorsunuz, resmen adama baski yapıyorsunuz. Ben okurken bunaldim. Bir salin adami, ister tutar ister tutmaz.
Onun bana yaptığı baskılar yanında hiç kalır bir kere oruç için uyarmışım çok mu? Sadece 1 kere uyardım o da bugün yani. Ne salması ya??? Bağıran çağıran o.

Onun bana yaptığı baskılar yanında hiç kalır bir kere oruç için uyarmışım çok mu? Sadece 1 kere uyardım o da bugün yani. Ne salması ya??? Bağıran çağıran o.

Demek yetmis o uyarmaniz.Farkinda oldugu biseymis ustune gidince patlamis size.Birakin naparsa yapsin.
Valla biz kadinlar su kocalarimizin annesi olmadigimizi hatirladigimizda kafalar cok daha rahat olucak.

Ben nerden bilebilirim size yaptigi baskilari ya da bagirip cagirmasini? Burada yazdığınız kadariyla yorum yapiyorum. Kusmek, surat yapmak falan cok gereksiz. Kim ne ibadet yaparsa kendine. Daha fazla UYARMAYIN bence.

Sonuna kadar okumadım🙄 , herkes oruç tutmak zorunda değil ama siz saygı duymak zorundasınız eşiniz de olsa Zorla oruç tutturamazsiniz örnek de olduğu gibi
Sonuna kadar okumadıysanız okuyup yorum yapın bir zahmet. O bana saygı duymuyor ama. Oruçlu olanlara saygı duyulmuyor peki? Oruç nefsi terbiye etmek diye karşıdakinin saygısızca ohhh miss gibi de kokuyor sen yiyrmezsin şimdi bundan gideyim dw dışarıda da bi güllaç yiyeyim demesi saygı oluyor ama benim güzelce onu uyarmam saygısızlık oluyor. O bana saygı duysa ben de duyarım günlerce duydum da. Beni sigara kokusuyla evin bütün odalarında rahatsız ederken rahatsız olduğuöu bildiği halde içmesi de saygısından dimi o içebilir ama o içerken benim saygı duymam lazım dimi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X