Bir sigara için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tutması da tutmaması da allahla onun arasında. Neden bu kadar baskı kurdunuz ki? Ölümü gör demek, trip atmak çok fazla değil mi? Siz eşi olarak onu desteklemişsiniz, teşvik etmişsiniz, sahurunu hazırlamışsınız. Gerisi de onun bileceği iş. İbadetler zorla yerine getirilir mi? Zorla olsa bir kıymeti kalır mı?

O oruçlu iken ben gözüne soka soka veya canı çeksin diye saygısızca ohhh ımmhhh çok güzelmiş sen yiyemezsin de şimdi bundan oruçlusun ya hani tarzında laf etmesi ne kadar doğru??
Bu kadar dini hassasiyeti olan bir kadınsanız neden boyle bir adamla evlendiniz??
İnsan olan yanında yiyemeyecek kişiye 'mmh güzelmiş, sen şimdi yiyemezsin' der mi??

Benim sevgilim türk değil, ortodox hristiyan. Geçen ramazan'da yanımdaydı . Böyle bir cümle kurmadi asla, su bile içmedi yanımdayken, beni bekledi.

Dinle de alakası yok kesinlikle, tamamen insanlıkla alakalı bir konu. Eşiniz insanlıktan sınıfta kalmis bence. Allah size sabır ,kocaniza merhamet versin

Bu kadar dini hassasiyeti olan bir kadınsanız neden boyle bir adamla evlendiniz??
İnsan olan yanında yiyemeyecek kişiye 'mmh güzelmiş, sen şimdi yiyemezsin' der mi??

Benim sevgilim türk değil, ortodox hristiyan. Geçen ramazan'da yanımdaydı . Böyle bir cümle kurmadi asla, su bile içmedi yanımdayken, beni bekledi.

Dinle de alakası yok kesinlikle, tamamen insanlıkla alakalı bir konu. Eşiniz insanlıktan sınıfta kalmis bence. Allah size sabır ,kocaniza merhamet versin
Amin. Onun dini yönünü böyle bilmiyordum da o yüzden hem de o evlenince ona dini konularda bilmediklerini öğretmemi istemişti. İ

Zaten öyle yapmaya çalışıyorum ama dinimizin görevi olarak da 1 kere de olsa uyarmak müslümanın görevi bende tstlı dille uyardım gülerek filan hatta sarıldı (ölümü gör) derken gülüyordum ciddi ciddi demedim yani. Normalde iftarı işte yapması gerekiyor kumanya vs veriyprlar ama o evde yapıp işe öyle gitmwyi tercih ediyor o yüzden işe 2 saat geç gitmiş oluyoe. Bende nasıl olsa oruç tutmuyorsun evde iftar yapmana gerek yok işe erken gidebilirsin dedim. Ben de bunaldım çünkü. Ben oruç olsamda olmasam da ona her türlü hizmette bulunuyorum. Yemeğini vs yetiştiriyorum da o anca bana kendisi sinirlendiğinde temizlik filan yapıp yardım ediyor.

valla kusura bakmayın ben "ben oruçluyum o oruçsuz iş yapsın, yardım etsin" kafasını da anlamıyorum. bunu diyen insan da oruca dayanamıyordur zaten. manevi anlamda dayanma gücü olan birinin yaptığı işten bunalıp ama ben oruçluyum diyeceğini sanmıyorum.
madem bu kadar dini yaklaşıyoruz olaya o zaman böyle düşünen herkes sahabeyi örnek almalı. onlar çok daha zor şartlarda ve yiyecekleri çok azken oruç tuttu neticede. o zaman normalde işini yapabilen de oruçluyum demeyecek bence.
sizin durumunuzda da bir kere tatlı dilli uyarmaktan ötesine geçtiğiniz belli ki kalkıp buraya kadar yazmışsınız. bana göre belli yaş aralığında temel eğitimini verdikten sonra anne baba çocuğuna dahi karışamaz böyle konularda. keza peygamberimiz de anlatmıştır hangi yaşlarda nasıl davranılıp belli bir noktadan sonra çocuğa karışılmayacağını..
evet neyin günah olup olmadığı bellidir ancak hangi günahı affedip affetmeyeceği Allah'ın tasarrufudur. ki bu da pek çok yerde açıkça belirtilmiştir.
belki de 80 senelik ömründe bir gün orucunu aksatmamış insanlar cehennemlik, ama ömrünün son bir senesi ibadetle geçmiş biri cennetlik olacak.
o yüzden ben insanların bunu yapma çok günah, kalk oruç tut, ben oruçluyum sen tutmuyorsun iş yap, namaz kılmazsan olmaz gibi söylemlerini yanlış ve aksine dinden uzaklaştırıcı buluyorum.

konu dini, banlanmak istemediğim için uzatmayacağım, kısacası tutumunuzu baskıcı ve hatalı buldum. bence siz de kendi içinize dönüp önce kendini eleştirin.

Öyle ohhlu mohluu şeuler yapmadığında sıkıntı yok ama öyle ohh vs derken şakası bile kötü oluyor.

Evliliğiniz çok ruh sıkıcı. Kimsenin ibadetine karışılmaz. Bir sabah kalksa ve sorguladığını söylese bile karışılmaması gerek.
Ayrıca eşinizin "ay temizliği yapmamışsın, görüşürüz" falan demesinin amacı üste çıkmak fakat kaba davranmış.
Şunu da eklemeden bitiremeyeceğim. Oruç tutmayan insana karşında yiyip içtiği için laf etmen,iş yüklemen falan... Bu da bir saygısızlık. Birşey desek "oruçluyum saygı duy " diyoruz ama tutmayan insana her türlü laf etme hakkını kendimizde buluyoruz. Ama bu saygıszlık değil,doğru yola çağrı değil mi?! Güzel mantık

valla kusura bakmayın ben "ben oruçluyum o oruçsuz iş yapsın, yardım etsin" kafasını da anlamıyorum. bunu diyen insan da oruca dayanamıyordur zaten. manevi anlamda dayanma gücü olan birinin yaptığı işten bunalıp ama ben oruçluyum diyeceğini sanmıyorum.
madem bu kadar dini yaklaşıyoruz olaya o zaman böyle düşünen herkes sahabeyi örnek almalı. onlar çok daha zor şartlarda ve yiyecekleri çok azken oruç tuttu neticede. o zaman normalde işini yapabilen de oruçluyum demeyecek bence.
sizin durumunuzda da bir kere tatlı dilli uyarmaktan ötesine geçtiğiniz belli ki kalkıp buraya kadar yazmışsınız. bana göre belli yaş aralığında temel eğitimini verdikten sonra anne baba çocuğuna dahi karışamaz böyle konularda. keza peygamberimiz de anlatmıştır hangi yaşlarda nasıl davranılıp belli bir noktadan sonra çocuğa karışılmayacağını..
evet neyin günah olup olmadığı bellidir ancak hangi günahı affedip affetmeyeceği Allah'ın tasarrufudur. ki bu da pek çok yerde açıkça belirtilmiştir.
belki de 80 senelik ömründe bir gün orucunu aksatmamış insanlar cehennemlik, ama ömrünün son bir senesi ibadetle geçmiş biri cennetlik olacak.
o yüzden ben insanların bunu yapma çok günah, kalk oruç tut, ben oruçluyum sen tutmuyorsun iş yap, namaz kılmazsan olmaz gibi söylemlerini yanlış ve aksine dinden uzaklaştırıcı buluyorum.

konu dini, banlanmak istemediğim için uzatmayacağım, kısacası tutumunuzu baskıcı ve hatalı buldum. bence siz de kendi içinize dönüp önce kendini eleştirin.
Ben hiçbir zaman ona ben oruçluyum sen kalk iş yap demedim, temizliğime uykuma laf ettiği için efendimiz de eşine yardım ederdi dedim gayetre normal bunu demem çünkü o sürekli hizmet etmemi bekliyor, temizliği ihmal ettim diye bayramdan sonra görüşvez senle diyor. Beklemedim de ama bana oruç tutmadığı zamanlar bir jest yapmasını bir kere olsun iftar veya sahur hazırlamasını beklerdim. Ama o hep benden bekledi. Ben zorlanmıyorum gayette rahat tutuyorum işimi de yapıyorum ama işimi ihmal ettiğimde de bana gelip sen işi ihmal ettin ramazandan sonra görürsün demesi çok yanlış.

Evliliğiniz çok ruh sıkıcı. Kimsenin ibadetine karışılmaz. Bir sabah kalksa ve sorguladığını söylese bile karışılmaması gerek.
Ayrıca eşinizin "ay temizliği yapmamışsın, görüşürüz" falan demesinin amacı üste çıkmak fakat kaba davranmış.
Onu bu olaydan saatler önce söylemişti. Ben uyarmadan önce yani.

Olsun bu konuda eşiniz kaba davranmış. Yani kırmak istemem sizi ama yardımcı muamelesi yapmış gibi düşündüm.
Evet malesef öyle oldu. Ama ben yine kendi istediğim gibi davranıyorum. En sonunda dedim. Burası benim evim, yatarım da uyurumda istersem iftara kadar uyurum, istersem hiçbirşey yapmam bunun erkeği kadını yok.

Evet malesef öyle oldu. Ama ben yine kendi istediğim gibi davranıyorum. En sonunda dedim. Burası benim evim, yatarım da uyurumda istersem iftara kadar uyurum, istersem hiçbirşey yapmam bunun erkeği kadını yok.
İyi demişsiniz. İnsanların işin cinsiyetinin olmadığını öğrenmesi gerek.

Şunu da eklemeden bitiremeyeceğim. Oruç tutmayan insana karşında yiyip içtiği için laf etmen,iş yüklemen falan... Bu da bir saygısızlık. Birşey desek "oruçluyum saygı duy " diyoruz ama tutmayan insana her türlü laf etme hakkını kendimizde buluyoruz. Ama bu saygıszlık değil,doğru yola çağrı değil mi?! Güzel mantık

anneannem 90 yaşında oruç tutuyor. ben diyabetten dolayı tutamıyorum ve doğal olarak saatli yemek yiyorum. onun yanında yemek istemediğimde "neden yalnız yiyeceksin ki, birinin yemesinden etkileneceksem vay benim orucuma, tutmam o zaman" diyor.
bu konuda ince bir çizgi var. oruçlu insana laf edilmez ama o oruçlu ise istediğini söyleyebilir gibi.
eşinin tavırları ayrı bir tartışma konusu. onun oruçla değil direkt insanlıkla alakası var.

Boşverin.
her koyun kendi bacağından asılır.
çocuk değil ki, sizin demenizle yapsın.

eşler birbirinden sorumlu. uyarmakla iyi etmişsiniz. ama trip vs atmak yerine daha tatlı dilli olmakta fayda var. daha güzel anlatabilirsin.

Kızlar Ramazan'ın son günlerine gelmiş bulunmaktayız. Oruç tutmak geçerli bir mazereti olmayan her Müslümana farz bunu hepimiz biliyoruz, ve Ramazan'da keyfi olarak oruç tutmamanın çok günah olduğunu da biliyoruz. Neyse gelelim konumuza, eşim 20 gün boyunca orucunu sıkıntısız tuttu ama sürekli sigarasızlık zorluyoe, uyku düzenim bozuldu, uyuyamıyorum, uykumu alamıyorum va diye serzenişlerde bulunuyordu ara ara ama sigara hariç uyku problemi benim için de geçerli ben de uyuyamıyorum düzenim bozuldu ama hiç zorlanmadan oruçlarımı tuttum. Bir kaç gün önce iş yerinde çıkan bir problemden dolauı sahurunu yapamamış o gün oruçtutmamıştı birşey demedim. O günden sonra çorap söküğü gibi gelmeye başladı, eşimin sigara, uyku dışında hiçbir problemi yok, gayet sağlıklı da yani, arkadaşındaki koronadan hastaneye gittiler sahur vaktinde gittik doymam vs diye yine tutmadı, sahura yetiştiği halde, bugün bütün gün evde dinlenip uyuduğu sahurda benle birlikte yiyip içtiği halde ben oruç tutmayacağım bugün dedi halbuki çalışmıuor ve evde ben de yalvardım yakardım lütfen bak sonlsrına geldik sabrwt bırakma, ölümü gör vs dedim. Öyle şeyler deme lütfen ama tutmayacağım uyuyamıyorum vs dedi ama tutmadığı günler de değişen birşey yok uani hep uyuyamıyordu tutsa da tutmasa da aadece tutmamak için baahane yani. Arkadaşıyla yazışırken yanındaydım konuşmasını gördüm arkadaşı diyoki 1 2 dal sigara içn oruç tutmuyoruz abi ayıp ediyoruz filan keşke tutsak az kaldı zaten ama bir kere bırakınca devamı gwliyo ben geçen bıraktım hala tutamıyorum vs diyor. Yani sigara içemediği içmediğinde sinirli olduğu için hatta içtiğinde de sinirli olduğu için tutmuyor. Ben imsak vakti suyunu bile hazırladom sma alıp da içmedi tutmayacağım dedi ve çok üzüldüm ağlamak istedim o derece üzüldğm ve sırtımı çevirdim ona. Biraz trip attım. Küçücük çocuklar bile tutuuorken senin tutmaman beni üzüyor hiçbir gwçerli sebebin yok boş yere bi sigara için tutmuyorsun karşımda yiyoe içiyorsun, birde akşam iftara da kalmana gerek yok tutmadığına göre dedim. İyi bundan sonda iftara da gelmem işten, sahuea da hiçbir şeye gelmem vs. Diye bana söylendi, ne diye üzülüyorsun ne diye düşünüyorsun beni vs düşünme istemiyoeum vs dedi ve küstüm. Birde uyuyamayınca benim uykumı bahane ediypr. Sen iftara kadar uyuyorsun ya. Erkekler givi iftara kadar uyuyorsun çok uyuyorsun erken kalk yemeğini erken yap da rahat oturursun vs diyor. Uyurken benden önce uykuya dalma uyuyamıyorum o xaman vs diyor bazen. 😠 Ev temizliğini de ihmal ettin iyice ramazan bitsin görüşürüz diyor filan. İyice sinir oldum. Kendisi yatarken birşey yok ben yatınca sorun oluyor, yaptığım hiçvir işi görmüyor yemek yapmak çamaşır yıkamak ona göre bir iş değil. İlla her hafta ona göre evi bayram temizliği yapar gibi temizlemem lazım.. Oruç konusundan nereyw geldik ama sinirlendiğim için yazdım. İnşallah bayeama kadar tutar tek isteğim bu.
Her koyun kendi bacağından şahsen benim eşim tutmasa umrumda olmaz banane hesabını ben mi vericem Allah a . Hayır. Dinde zorlama yoktur senin ona ölümü gör tut diye ısrar etmen çok yanlış . Tutmak istemiyorsa tutmasın günahını sevabını o çekecek sende boş yere dertlenme. Yetişkin bir insan neticede günah sevap biliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X