Bir solukta mı alınır boşanma kararı???

Erkeklerin bu ailesine olan zaafı hiç bitmez artarak devam eder.eşinin ailesinin aylarca veya kafalarına göre çıkıp size gelmelerini engellersen veya sana saygı duymalarini başarirsan yuvani kurtarabilirsin onun dışında büyütecek bişey yok

Erkeklerin bu ailesine olan zaafı hiç bitmez artarak devam eder.eşinin ailesinin aylarca veya kafalarına göre çıkıp size gelmelerini engellersen veya sana saygı duymalarini başarirsan yuvani kurtarabilirsin onun dışında büyütecek bişey yok
Ahh onu becermem için
Eşimin bana benim hayatıma ve düşüncelerime saygı göstermesi lazım
Ben ona kendimi ifade edebilsem herşey daha iyi olacak ama
anlamış gibi olupta sonra acısını tekrardan benden çıkartıyor malesef

bazen o kadar iyi oluyor ki mutluluktan göklerdeyim
bazende öyle bir hal alıyor ki yerin diplerindeyim...
Boşanmak düşündüğüm ama bir türlü cesaret edemediğim birşey
Erkeksiz yaşayamam diyen kadınlardan değilim hiçte olmadım
Bunca şeye sırf bir başkaları yüzünden yuvamı yıkmamak için katlandım
Katlandıklarımın karşılığında hiç birşey göremedim...
Eşimin aslında güzel huyları varken o kadar şeyler yaşandı ki
Artık onlar bile göze batmaya başladı
En kötü huyu ailesi, onlara karşı zaafı
Karşıdakilerinde bunu çok iyi bilip kullanması
Düzelmedi diyemem bu konuda
Yapılan yanlışları gördü, bunlara izin vermemek için çabaladı
Karşıdakiler kendi kafalarına göre yaşasalarda
Sizce bir solukta almalımıyım bir kaç ay daha bekleyip görmelimiyim?
Hangi arkadaşımla konuşsam evliliklerinde öyle sıkıntılar var ki
Diyorum benim ki onların yanında sıkıntı bile değil
EŞİMİN İYİ YÖNLERİ;
< Malesef ki benim ailemi de kendi ailesi gibi görmesi yani kendi ailesine nasılsa onun on katıda benim aileme karşı yapar (bundan bile mutsuz oluyorum)
<işten eve evden işe arada arkadaşları ile dışarı giden istemediğim bir arkadaşı varsa ondan uzak durmaya çalışan
<söyleye söyleye sonunda anlatabildiğim ev işlerinde yardımcı olması
<kalbinde kin, öfke biriktirmeyen
<güler yüzlü
<dinini hakkını vererek yaşamaya çalışan
<ütüsünü kendi yapan
<hani beni şuraya götür desem götürür hiç ikiletmez
<evinden hiç birşeyi eksik etmeyen
<evde eksik birşey olsa almaya gitse tekrar geldiğinde yine eksik çıksa hani bunu off bile demeden gidip tekrar alan birisi
<önceleri dile getirse bile ailesini aramamı şimdi umrunda bile değil
<ilk evlendiğimiz zaman bir kavgada beni biraz hırpalamıştı ama ondan sonra asla
<küfür etmez, hakaret etmez
KÖTÜ YÖNLERİ
<ailesine olan zaafı
<hep onların bizimle olmasını isteyen
<sinirli, öfke kontrolü olmayan
<ailesinden birini sinek ısırsa bu dünyanın en büyük afeti gibi davranması( artık çoğu şey umrunda değil)
benim kötü yönlerim ise bir erkeği idare etmeyi bilememek. içimde ne varsa dışımında öyle olması. eşimin güzel konuşmayla yaptıramayacağım birşey yokken inat edip dik kafalı olmam. Özgür olmam aslında eşimi en çok yıpratanda bu onu sallamadığımı düşünüyor ama benim kim olursa olsun bir erkeğin yönlerdirmesine ihtiyacım yok. Annesigil böyle salak ayağına yatıyor onlarla her dakika ilgilendiriyor. Ama ben salak değilim o rolüde yapamam. Ben böyleyim işte erkek gibi kadınım. Kusurum bu.
Galiba o benden boşanmalı?
Uzun oldu kusura bakmayın...
O kadar cok bana benziyorsun ki anlatamam. Bende seninle ayni durumdayım suan...

• Beğen
Reactions: mw-
Ben 3 yila yakindir evliyim. Annem bize kucuklugumuzden beri tek tavsiye verirdi : " Asla esinizin ailesiyle olan iliskisine karismayin, o zaman mutlu olursunuz"
Ve inanin öyle. Ben esimin annesine icimden gelip bir sey aldigimda eşim bana daha da aşık oluyor. Bir dahaki sefer almadigimda gozune batmiyor.
Asla ama asla esinizin ailesiyle iliskisine karismayin. Benim aileminde azicik sac teline zarar gelse ataklar geciriyorum. Nefes alamiyorum.
Siz kendi ailenizi yuvanizi mutlu eden bir adamdan ailesinden uzak durmasini beklemeyin. Ben 3 yillik evliligimde bunu yaparak mutlu oldum çünkü annem bize boyle ogretti. Kizim kaynanana git, sor yaziktir tek birakma boylece kocan da sana daha cok deger verir dedi.
Ve annemle babamin evliligi bir gune bir gun catlamadi. Babam anneme hep Allah senden razi olsun derdi. Annem kayinvalidesiyle kayinpederine gözü gibi bakardi çünkü..
Esimin ailesiyle iliskisine hic karismam. Onun da benim iliskime karismasini istemem. Lutfen empati kurarak davranin.
Birakin anasi babasi ne kadar kotu olursa olsun aman "of" demesin. Benim esim kaynanama azcik sesini yukselttigimde gözüm doluyor kiziyorum cunku biliyorum ki " sizden birinin ana ve babasi yaninda yaslandiginda ona kotu davranmasin, of bile demesin"
Inanin huzuru burda bulacaksin. Bosanmak en kolay yol. Biraz caba ki bence zor degil..
Sevgiler..

Canim benim ben 18 yaşında evlendim 3 yaşında bu kizim 5 yaşında da oğlum var geçen sene temmuz ayında eşimden bosandim ama gerçekten bizim ciddi cekilmeyecek sorunlarımız vardı en basiti eşim geçen ramazan boyunca eve gelmedi hep annesinde kaldı eve girmiyordu bunaliyorum diyordu ve bagimliydi arti şizofren hastasiydi en sonunda dayanamadım bosandim ama benim gidecek bir ailem yoktu var ama yok o sekillde babnnem vardı ona gittim eyvallah kabul ettiler ama inan ne olursa olsun eşinin yani kadar olmuyor çok rahattim orda çalışıyordum çocuklarımın velayetini almıştım ama oğlum gelmiyordu babasinda kalıyordu kizim benleydi babannem bakıyordu herşey çok güzeldi ama olmuyor inan olmuyor .Ve biz eşimle aralık ayında baristik suan o kadar iyiyiz ki 6 sene evliliğim boyunca hiç bu kadar mutlu olmamistik. Sabır anladım ki herşeyin başı sabır esimde bağımlılıktan kurtuldu hastalığı düzeldi .Bende artık sinirlanmiuorum herşeye susuyorum .Ve suan ben kaynanamlarin evinde yasiom . Kaynannam gorumcemde kalıyor bende mecbur k ayinpederle yaşıyorum ve onu bakıyorum o kadar pis agizi varki çekilecek bi adam değil .Ama sabrediyorum seneye yazma evimi kuracam.Sabredin kızlar sabrin sonu s elamettir. Ufak sorunlardan yuva yikmayin benim sorunun insanın çok büyüktü aldtma eroin şizofren herşey vardı ama ben başardım .inanin zamnla herşey düzeliyor.

Ben 3 yila yakindir evliyim. Annem bize kucuklugumuzden beri tek tavsiye verirdi : " Asla esinizin ailesiyle olan iliskisine karismayin, o zaman mutlu olursunuz"
Ve inanin öyle. Ben esimin annesine icimden gelip bir sey aldigimda eşim bana daha da aşık oluyor. Bir dahaki sefer almadigimda gozune batmiyor.
Asla ama asla esinizin ailesiyle iliskisine karismayin. Benim aileminde azicik sac teline zarar gelse ataklar geciriyorum. Nefes alamiyorum.
Siz kendi ailenizi yuvanizi mutlu eden bir adamdan ailesinden uzak durmasini beklemeyin. Ben 3 yillik evliligimde bunu yaparak mutlu oldum çünkü annem bize boyle ogretti. Kizim kaynanana git, sor yaziktir tek birakma boylece kocan da sana daha cok deger verir dedi.
Ve annemle babamin evliligi bir gune bir gun catlamadi. Babam anneme hep Allah senden razi olsun derdi. Annem kayinvalidesiyle kayinpederine gözü gibi bakardi çünkü..
Esimin ailesiyle iliskisine hic karismam. Onun da benim iliskime karismasini istemem. Lutfen empati kurarak davranin.
Birakin anasi babasi ne kadar kotu olursa olsun aman "of" demesin. Benim esim kaynanama azcik sesini yukselttigimde gözüm doluyor kiziyorum cunku biliyorum ki " sizden birinin ana ve babasi yaninda yaslandiginda ona kotu davranmasin, of bile demesin"
Inanin huzuru burda bulacaksin. Bosanmak en kolay yol. Biraz caba ki bence zor degil..
Sevgiler..
Ben eşimin ailesine elimden geldiği kadar fedakarım
En son ki fedakarlığım 4 aydır kaynımı burada dersaneye yazdırdık ve sınava hazırlandı
Kayınvalidem kendi keyfi için evladının geleceği adına fedakarlık yapamadı
Ben hem anlayışlı olumlu olmaya çalıştım
Daha sonra da 1,5 aydır kendileri geldiler
Bu terör olaylarından dolayı
Keyiflerine göre kaldılar
Öte gidin gözünüze duman bile kaçar demedim
Eşim bunun karşılığında uzun zamandan beri başbaşa kaldığımız ilk hafta
Benimle vay efendim kız kardeşimi neden davet etmiyoruz diye tartıştı benimle
Görümcem hamile erken doğum riski var
Allah var ben bu yüzden çağırmamıştım
Keşke onların ilişkileri kendi aralarında olsa
Beni yıpratmasa ben asla karışmam
rabbim mutluluğunuzu artırsın
Sizinde

Canim benim ben 18 yaşında evlendim 3 yaşında bu kizim 5 yaşında da oğlum var geçen sene temmuz ayında eşimden bosandim ama gerçekten bizim ciddi cekilmeyecek sorunlarımız vardı en basiti eşim geçen ramazan boyunca eve gelmedi hep annesinde kaldı eve girmiyordu bunaliyorum diyordu ve bagimliydi arti şizofren hastasiydi en sonunda dayanamadım bosandim ama benim gidecek bir ailem yoktu var ama yok o sekillde babnnem vardı ona gittim eyvallah kabul ettiler ama inan ne olursa olsun eşinin yani kadar olmuyor çok rahattim orda çalışıyordum çocuklarımın velayetini almıştım ama oğlum gelmiyordu babasinda kalıyordu kizim benleydi babannem bakıyordu herşey çok güzeldi ama olmuyor inan olmuyor .Ve biz eşimle aralık ayında baristik suan o kadar iyiyiz ki 6 sene evliliğim boyunca hiç bu kadar mutlu olmamistik. Sabır anladım ki herşeyin başı sabır esimde bağımlılıktan kurtuldu hastalığı düzeldi .Bende artık sinirlanmiuorum herşeye susuyorum .Ve suan ben kaynanamlarin evinde yasiom . Kaynannam gorumcemde kalıyor bende mecbur k ayinpederle yaşıyorum ve onu bakıyorum o kadar pis agizi varki çekilecek bi adam değil .Ama sabrediyorum seneye yazma evimi kuracam.Sabredin kızlar sabrin sonu s elamettir. Ufak sorunlardan yuva yikmayin benim sorunun insanın çok büyüktü aldtma eroin şizofren herşey vardı ama ben başardım .inanin zamnla herşey düzeliyor.
Allah mutluluğunuza bereket versin
Eşinize de şifa
Ne güzel sonunda evlatlarınızla birlikte yuvanız düzelmiş

Sevgiler..

Evet ama arada fark var.
Siz eşinizin ailesine saygı gösteriyorsunuz, ilgi gösteriyorsunuz, burada sorun yok.
Eşiniz de aynısını size yapıyor, değil mi?
Kalkıp da sizin kararlarınızı, fikirlerinizi hiçe sayıyor mu? Ailenizle ilgili kendi kafasına göre kararlar alıyor mu?
Sizin evinize kendi ailesini getirip uzuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnn süre kalmalarına izin veriyor mu? Siz buna ses çıkarınca sizi arıza olarak etiketliyor mu?

Allah mutluluğunuza bereket versin
Eşinize de şifa
Ne güzel sonunda evlatlarınızla birlikte yuvanız düzelmiş
Evet canim Allaha şükürler olsun evlatlarim bir arada büyüyor ve artık artık mutluyuz duaniz için allah razı olsun.Allah kimsenin yuvasını yikmasin çok kötü birsey

Evet ama arada fark var.
Siz eşinizin ailesine saygı gösteriyorsunuz, ilgi gösteriyorsunuz, burada sorun yok.
Eşiniz de aynısını size yapıyor, değil mi?
Kalkıp da sizin kararlarınızı, fikirlerinizi hiçe sayıyor mu? Ailenizle ilgili kendi kafasına göre kararlar alıyor mu?
Sizin evinize kendi ailesini getirip uzuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnn süre kalmalarına izin veriyor mu? Siz buna ses çıkarınca sizi arıza olarak etiketliyor mu?

Tabiki etiketlemiyor ama konu sahibinin anlattigina gore kendi esi de boyle yapmiyormus. Yani 2 aileye de cok iyiymis. Buna dayanarak bu yorumu yaptim zaten..

Tabiki etiketlemiyor ama konu sahibinin anlattigina gore kendi esi de boyle yapmiyormus. Yani 2 aileye de cok iyiymis. Buna dayanarak bu yorumu yaptim zaten..

Evet ama 2 aileye de iyi olmak başka bir şey
Bu normal sınırlarda ise iyi bir şey

Konu sahibinin eşi ise ABARTIYOR.
Normalin aşırısı davranıyor. Konu sahibi kendi ailesine de böyle davranılmasını iyi karşılamıyor.

Bu neye benziyor biliyor musunuz? (Eski) eşimle evlenmişiz, 1,5 sene annelerimizin evinde yaşamışız, ev peşinatı biriktireceğiz diye. Sonra evimizi almışız, 3 sene de kredi ödemişiz. 3 seneden sonra çıkacağımız ilk tatile annesini de davet etmiş. Daha doğrusu davet bile değil, eşim nereye, anne oraya anlayışı vardı çünkü. E bunu kamufle etmek için de benim annemi, teyzemi ve eniştemi de çağırdı. Onlar da nasılda kayınvalidem geliyor, nasılsa çocuklar baş başa olamayacaklar diye kabul ettiler ve biz ilk tatilimizi cümbür cemaat yaptık.
Halbuki benim istediğim o değildi. Tamam benim ailemi de çağırdı, onlara iyi davrandı, OK ama onun ailesi bendim.

Konu sahibi için de aynı şey. Konu sahibini "AİLESİ" olarak göremiyor eşi.

Yönlendirmekten kastım
Evliliğimize zarar verecek insanlar hakkında uyarabilir
Ama işim için gideceğim yerlerinde hesabını da kimseye veremem
Bunu hesap görmek olarak görüyorsanız geçmiş olsun..

Saygı duyuyorum fikrinize , hakkınızda hayırlısı

Bunu hesap görmek olarak görüyorsanız geçmiş olsun..

Saygı duyuyorum fikrinize , hakkınızda hayırlısı
Valla ben öyle eşimin istediği gibi
El pençe divan durup şunu yapabilir miyim
Bunu yapabilir miyim diye sürekli soramam
Zaten haberi oluyor herşeyden haberdar ediyorum
Ama onun istediği tarz çok farklı
Sizin algıladığınız gibi değil

Ben eşimin ailesine elimden geldiği kadar fedakarım
En son ki fedakarlığım 4 aydır kaynımı burada dersaneye yazdırdık ve sınava hazırlandı
Kayınvalidem kendi keyfi için evladının geleceği adına fedakarlık yapamadı
Ben hem anlayışlı olumlu olmaya çalıştım
Daha sonra da 1,5 aydır kendileri geldiler
Bu terör olaylarından dolayı
Keyiflerine göre kaldılar
Öte gidin gözünüze duman bile kaçar demedim
Eşim bunun karşılığında uzun zamandan beri başbaşa kaldığımız ilk hafta
Benimle vay efendim kız kardeşimi neden davet etmiyoruz diye tartıştı benimle
Görümcem hamile erken doğum riski var
Allah var ben bu yüzden çağırmamıştım
Keşke onların ilişkileri kendi aralarında olsa
Beni yıpratmasa ben asla karışmam
rabbim mutluluğunuzu artırsın
Sizinde
Ve sen kendini sucluyorsun oyle mi? Kaybediyorsun kisiligini dikkat et.

Evet ama 2 aileye de iyi olmak başka bir şey
Bu normal sınırlarda ise iyi bir şey

Konu sahibinin eşi ise ABARTIYOR.
Normalin aşırısı davranıyor. Konu sahibi kendi ailesine de böyle davranılmasını iyi karşılamıyor.

Bu neye benziyor biliyor musunuz? (Eski) eşimle evlenmişiz, 1,5 sene annelerimizin evinde yaşamışız, ev peşinatı biriktireceğiz diye. Sonra evimizi almışız, 3 sene de kredi ödemişiz. 3 seneden sonra çıkacağımız ilk tatile annesini de davet etmiş. Daha doğrusu davet bile değil, eşim nereye, anne oraya anlayışı vardı çünkü. E bunu kamufle etmek için de benim annemi, teyzemi ve eniştemi de çağırdı. Onlar da nasılda kayınvalidem geliyor, nasılsa çocuklar baş başa olamayacaklar diye kabul ettiler ve biz ilk tatilimizi cümbür cemaat yaptık.
Halbuki benim istediğim o değildi. Tamam benim ailemi de çağırdı, onlara iyi davrandı, OK ama onun ailesi bendim.

Konu sahibi için de aynı şey. Konu sahibini "AİLESİ" olarak göremiyor eşi.
Evet aynen anlattığınız gibi durum
Benim ailemede iyi ama bu anormal derece de abartı
Belki içinden böyle geliyordur ama normal değil yani
Ne benim ailem gelsin aylarca kalsın
Ne de onun ailesi
Ben ikimiz birlikte aile olmak istiyorum
Benim kardeşim gelecekti bir iki günlüğüne
Hayır dedim
Biz uzun süre yatılı misafir düşünmüyoruz diye
Benim ki de kardeş onun ki de

Back
X