Bir solukta mı alınır boşanma kararı???

Valla ben öyle eşimin istediği gibi
El pençe divan durup şunu yapabilir miyim
Bunu yapabilir miyim diye sürekli soramam
Zaten haberi oluyor herşeyden haberdar ediyorum
Ama onun istediği tarz çok farklı
Sizin algıladığınız gibi değil

sanırım görüş ve görgü farkı da var aranızda,
memleketleriniz yaşadığınız şehirler çok mu farklı idi

bende evliliğimde çok fazla görgü farkından dolayı sıkıntı yaşamıştım.
Ben ailesine gittiğimde sofra kurulurken yemek yapılırken yardım etmeye çalışıyordum mesela,
ama ona göre bu yaptığımın adı yardım değil hizmet etmek demekti.

Sevgili pink burda yorum yapan çoğu arkadaş bu konunuzun üzerinden yazmış. Kadın fedakar olmalı iyilikle yap şu bu vs vs. Konularınızın tamamını bilen biri olarak bende diyorum ki siz ister güler yüzlü olun, ister işveli, ister cilveli, hatta isterseniz melek olun eşiniz bu halinden Asla daha iyi olmazdı hatta ailesiyle Aynı evde yaşamaya temelli olarak devam ederdiniz. Eşiniz size bilinçli yada bilinçsiz nasıl bir psikolojik baskı uyguluyorsa artık kendinizi suçlamaya olmayan hatalarınızı (ailesi konusunda) aramaya başlamıssınız.eşiniz sizi sindirmiş sizin gibi bir kadını bırak, memlekentinden evleneceği alalade bir kadın bile bu yaşadıklarınızı bir gün çekmezdi. Daha gitmelerinin üstünden 3-5 gün geçmişken kardeşi yüzünden yine sizin kalbinizi düşünmeden kırabiliyor.ve bu konularınız bu şekilde katlanarak artacak. bu forumda kimseye boşan diyerek sözlerimle bile vebal almak istemem keza sizede demem böyle birşey. Uzaktan bakınca iki ihtimal var ya eşinizi böyle kabul edeceksiniz yada gemileri yakacaksınız. Eşiniz sizin için fedakarlık yapmaz tercihi belli gibi dediğinize göre ama sizin bu kadar üzülmenize bile aldırış etmemesi canınızı nasıl yakıyordur kimbilir. Siz bu sitede yazdıklarıyla kendini belli eden, akılllı güçlü, kültürlü bir kadın profilisiniz gözümde. lütfen kendi değerinizin farkına varın.vicdanlı insan olduğunuz için takdir edilmessiniz 40 yıl sırtınızda taşırsınız bir gün indirince en kötü siz olursunuz. 1,5 yıldır göz yummussunuz sabretmissiniz şimdi istemeyince merhametsiz vicdansız agresif insan oldunuz bir anda yani. Eşinizin tabiriyle Biraz vicdansız(aslında olması gereken özel hayat konusunda) olsaydınız bugün bu kadar mutsuz olmazdınız gibi.

Sayfaları okurken evliligimden çok şeyler buldum doğrusu. Sanırım net kadinlar çok şey kaybediyor aile ile ilgili şeylerde. Ailesine çok düşkün demiştin ya peki acaba maddi anlamda destek oluyor mu benim en kıl olduğum konulardan biri bu

Hepsını okumadım ama bı anda alınan kararlar rısklıdır pısmanlık getrebılır... ıyıce tart karar ver

Eşin bence genel olarak aileci. Senin aileni seni ve kendi ailesini ayırt etmediği için bu kanatta vardım. Bence aşılmayacak sorunlar değil

bazen o kadar iyi oluyor ki mutluluktan göklerdeyim
bazende öyle bir hal alıyor ki yerin diplerindeyim...
Boşanmak düşündüğüm ama bir türlü cesaret edemediğim birşey
Erkeksiz yaşayamam diyen kadınlardan değilim hiçte olmadım
Bunca şeye sırf bir başkaları yüzünden yuvamı yıkmamak için katlandım
Katlandıklarımın karşılığında hiç birşey göremedim...
Eşimin aslında güzel huyları varken o kadar şeyler yaşandı ki
Artık onlar bile göze batmaya başladı
En kötü huyu ailesi, onlara karşı zaafı
Karşıdakilerinde bunu çok iyi bilip kullanması
Düzelmedi diyemem bu konuda
Yapılan yanlışları gördü, bunlara izin vermemek için çabaladı
Karşıdakiler kendi kafalarına göre yaşasalarda
Sizce bir solukta almalımıyım bir kaç ay daha bekleyip görmelimiyim?
Hangi arkadaşımla konuşsam evliliklerinde öyle sıkıntılar var ki
Diyorum benim ki onların yanında sıkıntı bile değil
EŞİMİN İYİ YÖNLERİ;
< Malesef ki benim ailemi de kendi ailesi gibi görmesi yani kendi ailesine nasılsa onun on katıda benim aileme karşı yapar (bundan bile mutsuz oluyorum)
<işten eve evden işe arada arkadaşları ile dışarı giden istemediğim bir arkadaşı varsa ondan uzak durmaya çalışan
<söyleye söyleye sonunda anlatabildiğim ev işlerinde yardımcı olması
<kalbinde kin, öfke biriktirmeyen
<güler yüzlü
<dinini hakkını vererek yaşamaya çalışan
<ütüsünü kendi yapan
<hani beni şuraya götür desem götürür hiç ikiletmez
<evinden hiç birşeyi eksik etmeyen
<evde eksik birşey olsa almaya gitse tekrar geldiğinde yine eksik çıksa hani bunu off bile demeden gidip tekrar alan birisi
<önceleri dile getirse bile ailesini aramamı şimdi umrunda bile değil
<ilk evlendiğimiz zaman bir kavgada beni biraz hırpalamıştı ama ondan sonra asla
<küfür etmez, hakaret etmez
KÖTÜ YÖNLERİ
<ailesine olan zaafı
<hep onların bizimle olmasını isteyen
<sinirli, öfke kontrolü olmayan
<ailesinden birini sinek ısırsa bu dünyanın en büyük afeti gibi davranması( artık çoğu şey umrunda değil)
benim kötü yönlerim ise bir erkeği idare etmeyi bilememek. içimde ne varsa dışımında öyle olması. eşimin güzel konuşmayla yaptıramayacağım birşey yokken inat edip dik kafalı olmam. Özgür olmam aslında eşimi en çok yıpratanda bu onu sallamadığımı düşünüyor ama benim kim olursa olsun bir erkeğin yönlerdirmesine ihtiyacım yok. Annesigil böyle salak ayağına yatıyor onlarla her dakika ilgilendiriyor. Ama ben salak değilim o rolüde yapamam. Ben böyleyim işte erkek gibi kadınım. Kusurum bu.
Galiba o benden boşanmalı?
Uzun oldu kusura bakmayın...
kendimi gördüm sizde düğünüme 3 haftam kaldı inanın ki aynıyım çok şükür .ok büyük olaylarımız olmadı inşallah da olmaz ama eşim diyebilirim artık sanırım sizin kendi huylarım dedğiniz şeyleri bende yapıyorum bundan aşırı yorulmuş durumda istiyor ki bilsem de bilmeyim haklıysam susuyum o savunsun beni içgüdüsel olarak var sanırım bu onlarda :) bende artık karar aldım dilimdeki neyse söylemeyip yeri geldiğinde üzüldüğümü kırıldığımı söyleyeceğim bırakıcam o beni yönetiyor sansın ben onu yöneticem o anlamayacak . o zaman işler eminim çok değişecek üstün olduğumu ihtiyacım olmadığını bilmesi onu yıpratıyor zaten bazen tak tak lafı söylediğimde kızıyor saygıda kusur ediyorsun diye iş mi çevireyim arkasından yanlıştı ama '' hahah annecim babacım mı diyim' diyorum bazende ailesi değilse konu kime laf yapıştırsam aslında senın böyle olmanı seviyorum ben yapamam ama hak edene yaptığında öyle hoşuma gidiyor öyle mutlu oluyorum ki ben yedi kat yabancı da olsa bir daha görmeyecek olsam tak tak söyleyemiyorum senin bunu yapmana bayılıyorum diyor . Özetle önerim eşine karşı biraz tutumunu değiştir ailesine karşı da tabi onun sana daha bağlandığını göreceksin hele ki eşin aynı yatağı paylaşıyorsun beraber yemek yiyip içiyorsun avantaja çevirmek senin elinde :) belki küçüğüm sizden ama nacizane yaşadığım gördüğüm kendimce tavsiyem ..

bazen o kadar iyi oluyor ki mutluluktan göklerdeyim
bazende öyle bir hal alıyor ki yerin diplerindeyim...
Boşanmak düşündüğüm ama bir türlü cesaret edemediğim birşey
Erkeksiz yaşayamam diyen kadınlardan değilim hiçte olmadım
Bunca şeye sırf bir başkaları yüzünden yuvamı yıkmamak için katlandım
Katlandıklarımın karşılığında hiç birşey göremedim...
Eşimin aslında güzel huyları varken o kadar şeyler yaşandı ki
Artık onlar bile göze batmaya başladı
En kötü huyu ailesi, onlara karşı zaafı
Karşıdakilerinde bunu çok iyi bilip kullanması
Düzelmedi diyemem bu konuda
Yapılan yanlışları gördü, bunlara izin vermemek için çabaladı
Karşıdakiler kendi kafalarına göre yaşasalarda
Sizce bir solukta almalımıyım bir kaç ay daha bekleyip görmelimiyim?
Hangi arkadaşımla konuşsam evliliklerinde öyle sıkıntılar var ki
Diyorum benim ki onların yanında sıkıntı bile değil
EŞİMİN İYİ YÖNLERİ;
< Malesef ki benim ailemi de kendi ailesi gibi görmesi yani kendi ailesine nasılsa onun on katıda benim aileme karşı yapar (bundan bile mutsuz oluyorum)
<işten eve evden işe arada arkadaşları ile dışarı giden istemediğim bir arkadaşı varsa ondan uzak durmaya çalışan
<söyleye söyleye sonunda anlatabildiğim ev işlerinde yardımcı olması
<kalbinde kin, öfke biriktirmeyen
<güler yüzlü
<dinini hakkını vererek yaşamaya çalışan
<ütüsünü kendi yapan
<hani beni şuraya götür desem götürür hiç ikiletmez
<evinden hiç birşeyi eksik etmeyen
<evde eksik birşey olsa almaya gitse tekrar geldiğinde yine eksik çıksa hani bunu off bile demeden gidip tekrar alan birisi
<önceleri dile getirse bile ailesini aramamı şimdi umrunda bile değil
<ilk evlendiğimiz zaman bir kavgada beni biraz hırpalamıştı ama ondan sonra asla
<küfür etmez, hakaret etmez
KÖTÜ YÖNLERİ
<ailesine olan zaafı
<hep onların bizimle olmasını isteyen
<sinirli, öfke kontrolü olmayan
<ailesinden birini sinek ısırsa bu dünyanın en büyük afeti gibi davranması( artık çoğu şey umrunda değil)
benim kötü yönlerim ise bir erkeği idare etmeyi bilememek. içimde ne varsa dışımında öyle olması. eşimin güzel konuşmayla yaptıramayacağım birşey yokken inat edip dik kafalı olmam. Özgür olmam aslında eşimi en çok yıpratanda bu onu sallamadığımı düşünüyor ama benim kim olursa olsun bir erkeğin yönlerdirmesine ihtiyacım yok. Annesigil böyle salak ayağına yatıyor onlarla her dakika ilgilendiriyor. Ama ben salak değilim o rolüde yapamam. Ben böyleyim işte erkek gibi kadınım. Kusurum bu.
Galiba o benden boşanmalı?
Uzun oldu kusura bakmayın...

Nacizane kendi tecrubelerimce yardimci olayim. 2 ay evli kalip bosanmis bir bayanim. Bosanma sureci de sonrasi da baya zor. Benim tutunabilcegim hic bir dalim yoktu bosanmak zorunda kaldm. Ama esinizin her seye ragmen gayet guzel huylari var. Ve insan dedigimiz varligin hele de erkeklerin 4x4 lüğü yok. Iyi huylari hurmetine kotu huylarina da katlanmak zorundayiz herkesin. Bu sadece esiniz icin gecerli degil insan kendi annesi babasina bile katlaniyor.

Bosanmaniz gerektigini degil de taktik degistirmeniz gerektigini dusunuyorm ben. Ben de erkek gibi bir bayandim degistim. Biraz salak rolu yapmakta fayda var. Bi laf var hatta akilli kadin nerede salak rolu yapacagni bilen kadindir diye.

Madem tatli dille yola gelen biri, ailesi gibi davranip ilgiyi ustunuze cekin o zaman. Kavanozu bile acamayin ondan isteyin gibi. Bosanmis yipranmis erkek gibi bir kadin olacaginiza, psikologlardan haplardan yardim dileneceginize mutlu bir kadin olma ihtimalinz varsa denemeye deger derm.

Baska biriyle evlensenz onun da kotu huylari olcak. Bunun sonu yok yani. Esiniz iyi bir adamsa katlanmaniz daha mantikli.

Ben 21 yasinda bosandim. Belki de 15 yas buyudum. Ve gercekten bosanmak cocuk oyuncagi degil. Kk'da hemen bosanmalisin tarzi yorumlar bazen gereksiz yere de kullaniliyor ve kadinlarimiz gaza gelebiliyor. Ama siz bosandinzda ve sacinizda sikintilardan beyazlar cikmaya basladiginda kimse yaninizda olmayacak.

Ben cok da bosanacak bisey goremedm yasantinizda. Sinir bozucu seyler var ama bunun yaninda elle tutulur seyler de var.

He uygularsiniz ya da uygulamazsiniz o.sizin.bileceginiz is. Ben sadece kucuk yasta edindigim agir tecrubeleri paylasmak istedim.

Ex sahis, cinsel acidan yanasinca basim agriyo diyen evini gecindirmeyen asiri aileci maddi sekilde somurmeye kalkan yalanci ilgisiz sahip cikmayan embesilin tekiydi. Ben bosanmaya mecbur kaldim.

Iyice dusunun. Siz mecbur musunuz diye.. mutluluklar

Nacizane kendi tecrubelerimce yardimci olayim. 2 ay evli kalip bosanmis bir bayanim. Bosanma sureci de sonrasi da baya zor. Benim tutunabilcegim hic bir dalim yoktu bosanmak zorunda kaldm. Ama esinizin her seye ragmen gayet guzel huylari var. Ve insan dedigimiz varligin hele de erkeklerin 4x4 lüğü yok. Iyi huylari hurmetine kotu huylarina da katlanmak zorundayiz herkesin. Bu sadece esiniz icin gecerli degil insan kendi annesi babasina bile katlaniyor.

Bosanmaniz gerektigini degil de taktik degistirmeniz gerektigini dusunuyorm ben. Ben de erkek gibi bir bayandim degistim. Biraz salak rolu yapmakta fayda var. Bi laf var hatta akilli kadin nerede salak rolu yapacagni bilen kadindir diye.

Madem tatli dille yola gelen biri, ailesi gibi davranip ilgiyi ustunuze cekin o zaman. Kavanozu bile acamayin ondan isteyin gibi. Bosanmis yipranmis erkek gibi bir kadin olacaginiza, psikologlardan haplardan yardim dileneceginize mutlu bir kadin olma ihtimalinz varsa denemeye deger derm.

Baska biriyle evlensenz onun da kotu huylari olcak. Bunun sonu yok yani. Esiniz iyi bir adamsa katlanmaniz daha mantikli.

Ben 21 yasinda bosandim. Belki de 15 yas buyudum. Ve gercekten bosanmak cocuk oyuncagi degil. Kk'da hemen bosanmalisin tarzi yorumlar bazen gereksiz yere de kullaniliyor ve kadinlarimiz gaza gelebiliyor. Ama siz bosandinzda ve sacinizda sikintilardan beyazlar cikmaya basladiginda kimse yaninizda olmayacak.

Ben cok da bosanacak bisey goremedm yasantinizda. Sinir bozucu seyler var ama bunun yaninda elle tutulur seyler de var.

He uygularsiniz ya da uygulamazsiniz o.sizin.bileceginiz is. Ben sadece kucuk yasta edindigim agir tecrubeleri paylasmak istedim.

Ex sahis, cinsel acidan yanasinca basim agriyo diyen evini gecindirmeyen asiri aileci maddi sekilde somurmeye kalkan yalanci ilgisiz sahip cikmayan embesilin tekiydi. Ben bosanmaya mecbur kaldim.

Iyice dusunun. Siz mecbur musunuz diye.. mutluluklar
çok merak ediyorum özel olmazsa ne kadar görüşüp tanışıp evlenmiştiniz ailenizin fikri neydi eski eşiniz için ?

Konuşurken çok sinirleniyoruz
Önceden eşim yumuşaktı
Kötü olunca dayanamazdı
Ben daha katıydım
Şimdi ikimizde inat
Yanaşan yok
Çoğu zaman ben konuşmak için çabalıyorum
Evet görüyor bide açığa vermiyor

Aynı bizi tarif eder gıbısınız ailesi dışında sıkıntımız yok arttık takıntı oldu bende görüşmüyoruz da 7 aydır falan rahatım biraz en iyisi doğrucu olmamak birazda görmezden gelmek ben sevıyorum eşimi ailesi yüzünden ayrılmak ıstemıyorsam azda salağı oynamakta fayda var bence tam olarak yapamasamda yapmaya çalışıyorum

Evden ise isten eve gelmeyi niye iyi huy olarak goruyosaniz, sanki baska turlu olmaliymis gibi. Ama duzgun yerlere de gidiyosa sorun degil bence cok sıkıcı gelmiyo mu boyle sadece ev is arasi adamlar size.. Ayrica dinini yasamasi, evinde eksik birakmamasi, sizi istediginiz yere goturmesi bunlar iyi yon degil olmasi zorunlu seyler, nimet gibi saymayin listenin cogunun ustunu cizin yani. Olmasi gerekeni nimetten sayiyosunuz.. Kotu yonler agir basiyo o zaman. En kotu yani da kendini erkek gibi hissetmek istedigi icin sizin kirilgan ve yardima muhtac olmaniz bi kere, daha ne olsun...

Benim de izinli olduğum şu hafta aklımdan bunlar o kadar çok geçti ki boşanıcam dedim ertesi gün vazgeçtim sonraki gün boşanıcam dedim yine vazgeçtim...

Sonra bikaç arkadaşla görüştüm hepsinin evliliği aynı, zaman zaman çok mutlu zaman zaman nefret dolu..

Bana bu geçişler çok ağır geliyor hep mutlu huzurlu olalım hep gülelim şakalaşalım sohbet edip birlikte zaman geçirmek için can atalım istiyorum ama böyle bir evlilik yok galiba...

Boşanmış olmanın toplumda ki yeri hala kötü maalesef kadınlar için..

Ailem arkamda olur biliyorum ama çocuğum olmazken annemin her sohbetin 3. cümlesi olarak elalemin hamileliğinden bahsetmesi olurken boşandığımda da muhabbet bilmem kim evlenmiş bilmem kim kocasını almış şuraya getirmiş vs olacak bunu da biliyorum..

Eşim lanet herifin teki diyemem, çekilmez yönleri var ama o da aslında artık içini biliyor oluşumdan. Ve kimi bu kadar yakın tanısam sevmediğim nefret ettiğim huyları çıkacak onu da biliyorum..

Benim de çekilmez olan noktalarım var bunu da biliyorum..

Ben şimdilik akışına bıraktım herşeyi... Ama evliliğim pamuk ipliğinde gibi hissettiğim de yalan değil..

Hepimiz için hayırlısı olsunla kapatayım yorumumu :deli:

Inanın ki ben de yazsam maddelerim aynı olurdu birebir diyebilirim.. kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama.. benim 5 yıl bitiyo.. ve biz bu sıkıntıları büyük oranda çözdük çok şükür.. siz de zaman içinde aşarsınız diye düşünüyorum.. benim eşim öyle böyle ana kuzusu değil.. o bile aştıysa sizin eşiniz de aşabilir.. ayrıca sizin yazdıklarınıza ilaveten kötü yönlerine ekliyebileceğim evliliğin otomatikman bitmesine sebep şeyler de yaşadık..
Sabırlı olun derim..
Ya bilmiyorum belki daha fazla kötü veya iyi huyları vardır
Bilmiyorum aklıma gelen bunlar
Bilmiyorum bizimki ailesini takıntı haline getirmiş
İnanın ben böylesini hiç görmedim
Ne yapsam nasıl yol alsam bilemiyorum
Zamana bıraktım

Biz allaha şükür boşandıktan 5 ay sonra baristik .Hersey atlatılıyor canim çok iyi DÜŞÜN fevri karar vermeyin herşey zamanla düzeliyor bosanmayin iyi kötü esin ondan sana hayır başkasından değil . Bunları atlattığım için çok iyi biliyorum.
Yani bazı şeylerin kıymetini anlayabilmek için
Kaybetmek mi gerekli önce
Rabbim mutluluğunuzu daim etsin

Özgür ruhlu, erkeğe ihtiyacı olmadan mutlu mesut yaşayacağını düşünen, ailesi tarafından abuk sabuk, olur olmadık işlere koşturulan, bu yüzden akılsız görülen koca kişisi...çok tanıdık geldi:bicak:
Bakış açınızı değiştirin, dilinizin sivriliğini yontun. Ara vermek çok iyi geliyor, aile ziyareti çok güzel fırsat. Evlilik zor iş :KK43:
:KK14:
Gerçekten zor
Bilmiyorum belkide ben kıvıramıyorum bu işi

erkek gibi kadın değilsin
insan gibisin
kimsenin yönlendirmesine ihiyacın yok çünkü kendi kararını alıp kendi işini görebilirsin
ve bence boşanmalısın
bi evlilikte bu kadar sorun olmamalı

Ben tek solukta almıstım bu kararı
Asıl ailesi ve snrasında kendisi idi sebep

Ama konunun sonunda kendiniz de demişsiniz içim ne ise dısım da o diye
Bir baskası ile evlenseniz de siz yıne böyle olaxaksınız be cok erkek boyle erkek gbi kadınlarla yapamıyor
Kimse kusura bakmasın ama salak kadınlar hep mutlu
Politik kadınlar
Tatli dilli kadinlar
Beceriksiz kadınlar
Saf kadınlar
Kendi kndine birsey beceremeyen kadınlar hep mutlu
Kendinizi biraz törpülemeniz lazım
İstesem eşime yaptıramayacagım sey yok demişsiniz ya
Bnm eşim de öyle mesela
Ama ben cok netimdir
Direkt kınusurum
Ailesi öyle değildir sakin konsur,işlerini bilirler, hep magdurı oynarlar ve eşimi sürekli onaylarlar
Ben eşimin hatalarını soylerim
Ama bir konu oldugunda ailesi ya sessiz kalır ya da onaylar eşimi
Bu sefer de bazı konularda ben sorun cıkartan olurum
Erkekleri hep pofpıflayacaksin
Yıne istediğini yapacaksın ama konusrak belli ederk değil
Ya bende netim
öyle eveleyip gevelemem neysem o
Bu eşime karşı değil yalnızca kişiliğim bu
Evet salak rolüne yatan mağdureler var her daim
Nerdeyse eşine sormadan nefes nasıl alınır onu bilmeyen
Ya ben öyle değilim diye
İlgiye sevgiye ihtiyacım yok mu yani