Bir solukta mı alınır boşanma kararı???

Evden ise isten eve gelmeyi niye iyi huy olarak goruyosaniz, sanki baska turlu olmaliymis gibi. Ama duzgun yerlere de gidiyosa sorun degil bence cok sıkıcı gelmiyo mu boyle sadece ev is arasi adamlar size.. Ayrica dinini yasamasi, evinde eksik birakmamasi, sizi istediginiz yere goturmesi bunlar iyi yon degil olmasi zorunlu seyler, nimet gibi saymayin listenin cogunun ustunu cizin yani. Olmasi gerekeni nimetten sayiyosunuz.. Kotu yonler agir basiyo o zaman. En kotu yani da kendini erkek gibi hissetmek istedigi icin sizin kirilgan ve yardima muhtac olmaniz bi kere, daha ne olsun...
Burada bir çok kadının eşlerinin sahip olamadığı şeyler olduğu için bahsettim
Normalde zaten bunlar olması gerekenler

erkek gibi kadın değilsin
insan gibisin
kimsenin yönlendirmesine ihiyacın yok çünkü kendi kararını alıp kendi işini görebilirsin
ve bence boşanmalısın
bi evlilikte bu kadar sorun olmamalı
Bu duygu bende de o kadar ağır basıyor ki
Bunun için o kadar çok nedenin kırılmışlıklarım var ki
Bilmiyorum kalbimde bir yerler halen bir şans verilebilir diyor
Hani o şans felan istediğinden değil
Haksız olmasına rağmen halen kuyruğu dik
Ciddi olarak gitme kararı alsam ne yapar inanın onu bile bilmiyorum
Ama ben çok yoruldum
Hayatım bu evlilikten sonra hiç ilerleme di hep geriye gittim

Benim de izinli olduğum şu hafta aklımdan bunlar o kadar çok geçti ki boşanıcam dedim ertesi gün vazgeçtim sonraki gün boşanıcam dedim yine vazgeçtim...

Sonra bikaç arkadaşla görüştüm hepsinin evliliği aynı, zaman zaman çok mutlu zaman zaman nefret dolu..

Bana bu geçişler çok ağır geliyor hep mutlu huzurlu olalım hep gülelim şakalaşalım sohbet edip birlikte zaman geçirmek için can atalım istiyorum ama böyle bir evlilik yok galiba...

Boşanmış olmanın toplumda ki yeri hala kötü maalesef kadınlar için..

Ailem arkamda olur biliyorum ama çocuğum olmazken annemin her sohbetin 3. cümlesi olarak elalemin hamileliğinden bahsetmesi olurken boşandığımda da muhabbet bilmem kim evlenmiş bilmem kim kocasını almış şuraya getirmiş vs olacak bunu da biliyorum..

Eşim lanet herifin teki diyemem, çekilmez yönleri var ama o da aslında artık içini biliyor oluşumdan. Ve kimi bu kadar yakın tanısam sevmediğim nefret ettiğim huyları çıkacak onu da biliyorum..

Benim de çekilmez olan noktalarım var bunu da biliyorum..

Ben şimdilik akışına bıraktım herşeyi... Ama evliliğim pamuk ipliğinde gibi hissettiğim de yalan değil..

Hepimiz için hayırlısı olsunla kapatayım yorumumu :deli:
Benim eşim biraz anormal
Hep ailesinden biri olsun istiyor yanımızda
Ya 4 aydan sonra 1 hafta baş başa kaldık onda da kız kardeşimi neden çağırmıyoruz diye tartıştı benimle
Artık yatakları ayırdım
Gereksiz muhabbet yok
Akşam yemeğini yiyip geçiyorum odama
Çok zoruma gitti benim her fedakarlığımı silipte kardeşi için tartışması
Dün gece mesaj atmış
Bu yatağa tekrar döndüğünde bu seferde ben olmayacağım diye
Bende farkında değilsin galiba 3. şahıslar yüzünden evliliğimiz bitiyor dedim
He tamam iyi geceler deyip kapattı
Yoruldum zorlanıyorum
Agustosta yıllık iznime ayrılıp ailemin yanına gideceğim
Belki daha

sanırım görüş ve görgü farkı da var aranızda,
memleketleriniz yaşadığınız şehirler çok mu farklı idi

bende evliliğimde çok fazla görgü farkından dolayı sıkıntı yaşamıştım.
Ben ailesine gittiğimde sofra kurulurken yemek yapılırken yardım etmeye çalışıyordum mesela,
ama ona göre bu yaptığımın adı yardım değil hizmet etmek demekti.
Evet kültürel olarak çok farklıyız
Yok bizimkiler beğenmedikleri için dokundurmazlar birşeye
Adıda gelin çalışıyor yorgun oluyor

Sevgili pink burda yorum yapan çoğu arkadaş bu konunuzun üzerinden yazmış. Kadın fedakar olmalı iyilikle yap şu bu vs vs. Konularınızın tamamını bilen biri olarak bende diyorum ki siz ister güler yüzlü olun, ister işveli, ister cilveli, hatta isterseniz melek olun eşiniz bu halinden Asla daha iyi olmazdı hatta ailesiyle Aynı evde yaşamaya temelli olarak devam ederdiniz. Eşiniz size bilinçli yada bilinçsiz nasıl bir psikolojik baskı uyguluyorsa artık kendinizi suçlamaya olmayan hatalarınızı (ailesi konusunda) aramaya başlamıssınız.eşiniz sizi sindirmiş sizin gibi bir kadını bırak, memlekentinden evleneceği alalade bir kadın bile bu yaşadıklarınızı bir gün çekmezdi. Daha gitmelerinin üstünden 3-5 gün geçmişken kardeşi yüzünden yine sizin kalbinizi düşünmeden kırabiliyor.ve bu konularınız bu şekilde katlanarak artacak. bu forumda kimseye boşan diyerek sözlerimle bile vebal almak istemem keza sizede demem böyle birşey. Uzaktan bakınca iki ihtimal var ya eşinizi böyle kabul edeceksiniz yada gemileri yakacaksınız. Eşiniz sizin için fedakarlık yapmaz tercihi belli gibi dediğinize göre ama sizin bu kadar üzülmenize bile aldırış etmemesi canınızı nasıl yakıyordur kimbilir. Siz bu sitede yazdıklarıyla kendini belli eden, akılllı güçlü, kültürlü bir kadın profilisiniz gözümde. lütfen kendi değerinizin farkına varın.vicdanlı insan olduğunuz için takdir edilmessiniz 40 yıl sırtınızda taşırsınız bir gün indirince en kötü siz olursunuz. 1,5 yıldır göz yummussunuz sabretmissiniz şimdi istemeyince merhametsiz vicdansız agresif insan oldunuz bir anda yani. Eşinizin tabiriyle Biraz vicdansız(aslında olması gereken özel hayat konusunda) olsaydınız bugün bu kadar mutsuz olmazdınız gibi.
Bazen ağzıma o kadar kötü bir kelime geliyor ki
Zor tutuyorum kendimi eşime karşı
Ona sorsa o hep beni sırtında taşıyormuş
Öyle diyor artık benim için ne yapmışsa
Nankör ve vefasız insanlar
Düşüncelerimde yandı bütün gemiler
Rabbim hayırlısını versin
Boşanmak için o kadar çok bahanem var ki

Nacizane kendi tecrubelerimce yardimci olayim. 2 ay evli kalip bosanmis bir bayanim. Bosanma sureci de sonrasi da baya zor. Benim tutunabilcegim hic bir dalim yoktu bosanmak zorunda kaldm. Ama esinizin her seye ragmen gayet guzel huylari var. Ve insan dedigimiz varligin hele de erkeklerin 4x4 lüğü yok. Iyi huylari hurmetine kotu huylarina da katlanmak zorundayiz herkesin. Bu sadece esiniz icin gecerli degil insan kendi annesi babasina bile katlaniyor.

Bosanmaniz gerektigini degil de taktik degistirmeniz gerektigini dusunuyorm ben. Ben de erkek gibi bir bayandim degistim. Biraz salak rolu yapmakta fayda var. Bi laf var hatta akilli kadin nerede salak rolu yapacagni bilen kadindir diye.

Madem tatli dille yola gelen biri, ailesi gibi davranip ilgiyi ustunuze cekin o zaman. Kavanozu bile acamayin ondan isteyin gibi. Bosanmis yipranmis erkek gibi bir kadin olacaginiza, psikologlardan haplardan yardim dileneceginize mutlu bir kadin olma ihtimalinz varsa denemeye deger derm.

Baska biriyle evlensenz onun da kotu huylari olcak. Bunun sonu yok yani. Esiniz iyi bir adamsa katlanmaniz daha mantikli.

Ben 21 yasinda bosandim. Belki de 15 yas buyudum. Ve gercekten bosanmak cocuk oyuncagi degil. Kk'da hemen bosanmalisin tarzi yorumlar bazen gereksiz yere de kullaniliyor ve kadinlarimiz gaza gelebiliyor. Ama siz bosandinzda ve sacinizda sikintilardan beyazlar cikmaya basladiginda kimse yaninizda olmayacak.

Ben cok da bosanacak bisey goremedm yasantinizda. Sinir bozucu seyler var ama bunun yaninda elle tutulur seyler de var.

He uygularsiniz ya da uygulamazsiniz o.sizin.bileceginiz is. Ben sadece kucuk yasta edindigim agir tecrubeleri paylasmak istedim.

Ex sahis, cinsel acidan yanasinca basim agriyo diyen evini gecindirmeyen asiri aileci maddi sekilde somurmeye kalkan yalanci ilgisiz sahip cikmayan embesilin tekiydi. Ben bosanmaya mecbur kaldim.

Iyice dusunun. Siz mecbur musunuz diye.. mutluluklar
Benim eşimin tek zaafı var oda ailesi
Ailesi için yapamayacağı hiç birşey yok
Sadece onlar var dünyasında bana yer yok
Benimle evliliği bile yok
Sürekli ailesi olsun istiyor yanımızda
4 ay kaynım vardı 1,5 ay kvler
onlar gittikten sonra yalnızca 1 hafta yalnız kaldık
onda da kız kardeşim neden evime gelmiyor diye tartıştı
1,5 yıllık evliliğin 1 yılını onun ailesine bakarak geçirdim
Tahammül edemiyorum
Onun dışında maddi olarak sıkıntı yok
Ailesi dışında başka birşey için kullanmıyor benim iyi niyetimi
bende o 15 yaş büyümekten korkuyorum
bilmiyorum daha mutlu olurum gibime geliyor
tahammül edemiyorum ne ona nede ailesine

Aynı bizi tarif eder gıbısınız ailesi dışında sıkıntımız yok arttık takıntı oldu bende görüşmüyoruz da 7 aydır falan rahatım biraz en iyisi doğrucu olmamak birazda görmezden gelmek ben sevıyorum eşimi ailesi yüzünden ayrılmak ıstemıyorsam azda salağı oynamakta fayda var bence tam olarak yapamasamda yapmaya çalışıyorum
:KK14:

Benim eşim biraz anormal
Hep ailesinden biri olsun istiyor yanımızda
Ya 4 aydan sonra 1 hafta baş başa kaldık onda da kız kardeşimi neden çağırmıyoruz diye tartıştı benimle
Artık yatakları ayırdım
Gereksiz muhabbet yok
Akşam yemeğini yiyip geçiyorum odama
Çok zoruma gitti benim her fedakarlığımı silipte kardeşi için tartışması
Dün gece mesaj atmış
Bu yatağa tekrar döndüğünde bu seferde ben olmayacağım diye
Bende farkında değilsin galiba 3. şahıslar yüzünden evliliğimiz bitiyor dedim
He tamam iyi geceler deyip kapattı
Yoruldum zorlanıyorum
Agustosta yıllık iznime ayrılıp ailemin yanına gideceğim
Belki daha
Sana minnet duyup mutesekkir olmasi, gönlünü almak icin uğraşması gerekirken bir de tehdit mi ediyor yüzsüz nankor ?

Sana minnet duyup mutesekkir olmasi, gönlünü almak icin uğraşması gerekirken bir de tehdit mi ediyor yüzsüz nankor ?
Evet malesef
Ne yapması gerektiğini bilmiyor
tv kırdığı için beni suçlu görüyor
gerçi ben hep suçluyum
Haklı olduğum hiç bir nokta yok

Evet malesef
Ne yapması gerektiğini bilmiyor
tv kırdığı için beni suçlu görüyor
gerçi ben hep suçluyum
Haklı olduğum hiç bir nokta yok
Hic özeleştiri yapmıyor yani. Allah akıl fikir versin.

kendine yakıştıramıyor yaptığını fakat
benim onu o hale getirdiği mi söylüyor
bu dünyada ailesi ve kendisi kusursuz insanlar
Benim gibi mükemmel bir insani ne hâle getirdin diyor öyle mi?
Cidden psikologa gitsin. Bu kadari fazla.
Sen de kendi iyiliğin İç huzurun için umursama onu. Ya sen pasif ve mutsuz olarak bu evliliği devam ettireceksin ya da inceldigi yerden kopsun deyip artık kendinden taviz vermeden hayatına devam edeceksin.

Benim gibi mükemmel bir insani ne hâle getirdin diyor öyle mi?
Cidden psikologa gitsin. Bu kadari fazla.
Sen de kendi iyiliğin İç huzurun için umursama onu. Ya sen pasif ve mutsuz olarak bu evliliği devam ettireceksin ya da inceldigi yerden kopsun deyip artık kendinden taviz vermeden hayatına devam edeceksin.
Böyle devam ettiremeyeceğim
Çünkü ortada bir evlilik yok
Zaten güvenebileceğim bir kocamda yok
Neden sürekli ailesinin kahrını çekeyim ki
Neyin kimin hatrına
Ama bir müddet daha gözlemlemem lazım
Sonunda pişman olmaktan korkuyorum
Ailemle de paylaşamadım bu durumu
Onların tavrı ne yönde olur bilmiyorum

Bosanmaya gider mi bu sebepler?? Sanmam... Bence biraz sakinles kendine de esine de zaman ver.. Emin ol pisman olursun dersinki ortada aslinda bosancak sebep yokmus... Ki bence yok

Böyle devam ettiremeyeceğim
Çünkü ortada bir evlilik yok
Zaten güvenebileceğim bir kocamda yok
Neden sürekli ailesinin kahrını çekeyim ki
Neyin kimin hatrına
Ama bir müddet daha gözlemlemem lazım
Sonunda pişman olmaktan korkuyorum
Ailemle de paylaşamadım bu durumu
Onların tavrı ne yönde olur bilmiyorum
Bence artık esin çabalamali. Evlilik terapisine gitmesini iste.

Back
X