Bir solukta mı alınır boşanma kararı???

Bence artık esin çabalamali. Evlilik terapisine gitmesini iste.
gidecekmiş
Öyle demişti
Geçenlerde sordum ne yaptın diye
Sen karışma ben hallederim kendi işimi dedi
Zannetmiyorum gittiğini
Ama benim psikoloji yerle bir
Ben gideceğim

bazen o kadar iyi oluyor ki mutluluktan göklerdeyim
bazende öyle bir hal alıyor ki yerin diplerindeyim...
Boşanmak düşündüğüm ama bir türlü cesaret edemediğim birşey
Erkeksiz yaşayamam diyen kadınlardan değilim hiçte olmadım
Bunca şeye sırf bir başkaları yüzünden yuvamı yıkmamak için katlandım
Katlandıklarımın karşılığında hiç birşey göremedim...
Eşimin aslında güzel huyları varken o kadar şeyler yaşandı ki
Artık onlar bile göze batmaya başladı
En kötü huyu ailesi, onlara karşı zaafı
Karşıdakilerinde bunu çok iyi bilip kullanması
Düzelmedi diyemem bu konuda
Yapılan yanlışları gördü, bunlara izin vermemek için çabaladı
Karşıdakiler kendi kafalarına göre yaşasalarda
Sizce bir solukta almalımıyım bir kaç ay daha bekleyip görmelimiyim?
Hangi arkadaşımla konuşsam evliliklerinde öyle sıkıntılar var ki
Diyorum benim ki onların yanında sıkıntı bile değil
EŞİMİN İYİ YÖNLERİ;
< Malesef ki benim ailemi de kendi ailesi gibi görmesi yani kendi ailesine nasılsa onun on katıda benim aileme karşı yapar (bundan bile mutsuz oluyorum)
<işten eve evden işe arada arkadaşları ile dışarı giden istemediğim bir arkadaşı varsa ondan uzak durmaya çalışan
<söyleye söyleye sonunda anlatabildiğim ev işlerinde yardımcı olması
<kalbinde kin, öfke biriktirmeyen
<güler yüzlü
<dinini hakkını vererek yaşamaya çalışan
<ütüsünü kendi yapan
<hani beni şuraya götür desem götürür hiç ikiletmez
<evinden hiç birşeyi eksik etmeyen
<evde eksik birşey olsa almaya gitse tekrar geldiğinde yine eksik çıksa hani bunu off bile demeden gidip tekrar alan birisi
<önceleri dile getirse bile ailesini aramamı şimdi umrunda bile değil
<ilk evlendiğimiz zaman bir kavgada beni biraz hırpalamıştı ama ondan sonra asla
<küfür etmez, hakaret etmez
KÖTÜ YÖNLERİ
<ailesine olan zaafı
<hep onların bizimle olmasını isteyen
<sinirli, öfke kontrolü olmayan
<ailesinden birini sinek ısırsa bu dünyanın en büyük afeti gibi davranması( artık çoğu şey umrunda değil)
benim kötü yönlerim ise bir erkeği idare etmeyi bilememek. içimde ne varsa dışımında öyle olması. eşimin güzel konuşmayla yaptıramayacağım birşey yokken inat edip dik kafalı olmam. Özgür olmam aslında eşimi en çok yıpratanda bu onu sallamadığımı düşünüyor ama benim kim olursa olsun bir erkeğin yönlerdirmesine ihtiyacım yok. Annesigil böyle salak ayağına yatıyor onlarla her dakika ilgilendiriyor. Ama ben salak değilim o rolüde yapamam. Ben böyleyim işte erkek gibi kadınım. Kusurum bu.
Galiba o benden boşanmalı?
Uzun oldu kusura bakmayın...
Her eş genelde ailesine düşkündür . Senin evlatların olsa evlendiklerinde senden kopsun istermisin ... Ayrıca aynı ilgiyi senin ailen içinde gösteriyormuş ..
40 yaşında 22 senelik evliyim , eşinin kıymetini bil kocana sahip çık ve kendi hatalarınıda gör derim çünki eşinde saydıgın iyi özellikler birçok erkekte olmadı halde evliğini sürdüren birçok kadın var ..

Her eş genelde ailesine düşkündür . Senin evlatların olsa evlendiklerinde senden kopsun istermisin ... Ayrıca aynı ilgiyi senin ailen içinde gösteriyormuş ..
40 yaşında 22 senelik evliyim , eşinin kıymatini bil kocana sahip çık ve kendi hatalarınıda gör derim :KK66:
Ailesine düşkünlüğü 1,5 yılımızın 1 yılını onların cümbür cemaat bizde kalmasını gerektirmiyor
Uzun uzun gelip kalmasalar
Kv çocuklarını benim üzerime atmasa
4 aydır kaynıma bakıyorum dersaneye gitti
1,5 ayda kendileri geldi
ben tek bir kırıcı şey söylemedim onlara karşı benim hatalarımdan biride bu
Benim evladım olursa evlenirse eşiyle aile olsun
Ben ona kv eşime yaptığı eziyeti yapmayayım
Ona kocammış gibi davranmayayım

Severim erkek gibi kadinlari ben de oyleyim hic eyvallahim yoktur, helal olsun size hic bozmayin kendinizi derim..
Psikolojim alt üst
Eşim ve ailesi yüzünden
Hep haksızmışım gibi davranıyor
Benimde kişiliğim bu yani ne yapayım içim dışım bir olduğu için mi
Bunları çekiyorum
Bilmiyorum

Psikolojim alt üst
Eşim ve ailesi yüzünden
Hep haksızmışım gibi davranıyor
Benimde kişiliğim bu yani ne yapayım içim dışım bir olduğu için mi
Bunları çekiyorum
Bilmiyorum
Mecbur musun guzelim, cekme yaa niye cekiyosun mutsuzsan :(

Bit ara bende sinir oluyordum eşimin ailesine..bir zaman sonra sessiz olmayı bıraktım. .laf sokmalarına karşılık vermeye başladım. .oldukça rahatladım. .İlginç bir şekilde ilişkiler düzeldi sonra..çok saygılı ve sessiz olmak iyi değil bazen..kaynanana söyle. .bizim sorunlarımız var halletmek istiyorum biraz yalnız kalmaya ihtiyacimiz var de..ne demek 4 ay kalmak..

Ailesine düşkünlüğü 1,5 yılımızın 1 yılını onların cümbür cemaat bizde kalmasını gerektirmiyor
Uzun uzun gelip kalmasalar
Kv çocuklarını benim üzerime atmasa
4 aydır kaynıma bakıyorum dersaneye gitti
1,5 ayda kendileri geldi
ben tek bir kırıcı şey söylemedim onlara karşı benim hatalarımdan biride bu
Benim evladım olursa evlenirse eşiyle aile olsun
Ben ona kv eşime yaptığı eziyeti yapmayayım
Ona kocammış gibi davranmayayım
Bu durum farklı . Kendimdende biliyorum , bu durum sizin sessiz kalıp eşinize değilde ailesine katlanmanızdan kaynaklı ;)
Doğru zamanda doğru uslupla eşinizle bu durumu konuşun ;) halve hareketlerinizlede zaten ailedine bunu hissettirirseniz biraz çekilirler belki . Eşinizlede bu durumu önceden konuşursanız onunda diyecek bişiyi kalmaz . Önemli olan eşinizin sizin bu konuda ciddi oldugunuzu anlaması .

Mecbur musun guzelim, cekme yaa niye cekiyosun mutsuzsan :KK43:
Mecbur değilim
Yalnızca bir kez daha fırsat verseydim iyi olur muydu pişmanlığını yaşamak istemiyorum
Bana verdiği sözler var
Bakayım tutabilecek mi
Düşüncelerimde bitti bu evlilik
Yatağı ayırdım
Muhabbeti kestim
Aynı evin içinde 2 yabancı tabi onun kardeşi var ihtiyacı yok bana şimdilik

Bu durum farklı . Kendimdende biliyorum , bu durum sizin sessiz kalıp eşinize değilde ailesine katlanmanızdan kaynaklı :KK66:
Doğru zamanda doğru uslupla eşinizle bu durumu konuşun :KK66: halve hareketlerinizlede zaten ailedine bunu hissettirirseniz biraz çekilirler belki . Eşinizlede bu durumu önceden konuşursanız onunda diyecek bişiyi kalmaz . Önemli olan eşinizin sizin bu konuda ciddi oldugunuzu anlaması .
Anlıyorum seni haklısın diyor
Uzun uzun gelmelerine asla izin vermeyeceğim diyor
Ama sonra 4 ayın sonunda yalnız kaldığımız ilk hafta neden kız kardeşim gelmedi diye benimle tartışıyor

Hissettiğin duyguları eşine söyle. .artık siz ayrı bir ailesiniz.hatta dediğim gibi kaynananla konuş. .o ev senin sonucta..sizin gibi evli çiftlerle görüşün çevre edinmeye çalışın. .inan terapi gibi oluyor..bize zaman tartissak sevdiğimiz arkadaş ortamında barışıriz hemen..

Daha yeni evlisin sanırım 1,5 yıl yazmışsın ... Zaman geçtikçe evliliğiniz oturur yeterli dogru uslupla rahatsızlıklarını eşine bildir ...

Birde eklemem gereken bir durum , sadece konu sahibi kızımızla ilgili degil yazacaklarım genel ...

Boşanmaşar o kadar çogaldıki nedenini bu linklerde görüyorum . Her evliliği güllük gülistanlikmi sanıyorsunuz hanımlar . Kul kusursuz olmaz , önce dönüp aynaya bakmamız lazım .. Sanmayinki boşanıp 4/4 lük birini bulup tekrar evlenicem :( gelen gideni aratır demiş eskiler bola dememiş ... Evlilikte yıllar geçtikçe eşlerin uyumu artar birbirini dengeler .

Umarım herkes gönlündeki muglu yuvayı kurar :68:

Hissettiğin duyguları eşine söyle. .artık siz ayrı bir ailesiniz.hatta dediğim gibi kaynananla konuş. .o ev senin sonucta..sizin gibi evli çiftlerle görüşün çevre edinmeye çalışın. .inan terapi gibi oluyor..bize zaman tartissak sevdiğimiz arkadaş ortamında barışıriz hemen..
Onun ailesinden fırsat bulup ben kendi aileme gidemiyorum
Kaldı ki arakadaşlarla görüşeceğiz
kv kendi kafasına göre yaşayan biri
sallamaz bizim yuvamızın bozulacağına
huzursuz olduğumuzu bildiği halde aylarca gelip kalabiliyor
Hiç umrunda değil

Back
X