Bir solukta mı alınır boşanma kararı???

Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm.. Bence siz en başından tavrınızı koyamadığınız ve aşırı sessiz kalmanızdan dolayı, eşinin ailesi evinize yerleşmiş.. Bence bu durumu bir kriz çözer..
Senin yerinde başka birisi olsa, bir gün çekmez bunları. Sende de ne sabır varmış. Sırf eşinin hatırı için. Sen bu fedakarlığı yapıyorsun, aynı durum da senin ailen olsa eşinin tavrı nasıl olurdu?
Evlilikler de sevmek yetmiyor.. Bu evlilik sana zarar vermiş, psikolojini bozmuş. Sen eşinle evlendin. Ailesi ile değil.. Kimseler için, sağlığından olmaya değmez.. Gerektiği yerde lafını da esirgeme. Senin içini yiyeceğine, onların içini yesin.
Bu devirde de kimse için fedakarlıklar değmiyor. Gün gelir, bunların hepsi unutulur, psikolojinin bozulduğu ile kalırsın.. Kendi değerini, kendin belirle..
Ben kötü bir insan olmak istemedim
Ailesiyle kötü olsun asla istemedim
Ama bütün iyi niyetim kullanıldı
O kadar sessin kalmışım ki
Eşim artık beni haklı bile görmüyor

Esinle çok net konuş. .gerekirse sınır koy..onlar çok gelince çok bunaldigini annenlere gidecegini söyle. .zor gerçekten işin. .benim kayinpeder diyordu kızım sizi rahatsız ediyoruz diye..kaynanam diyordu ne rahatsızlığı canım yemeğini yapıyoruz daha iyi diye..sanki hersey yemekle bitiyor..o da çalıştığım için sonucta..sonra onlarla fazla oturmamaya başladım. .içerde ödevi var diye oyalaniyordum..ama benim eşimde pek istemiyordu..bir sinemaya gitsek laf ediyorlardı. .ama tedavi için geliyorlar mecbur..allahtan iyileştiler..yoksa zor
He tek önemli şey zaten yemek
Onlar olmasa belki ekmek arası yiyeceksin ama daha mutlu yiyeceksin

Eşimin de ailesine,sülalesine karşı zaafı var. Bazen düzeliyor,bazen yine tartışma çıkıyor ama kökten çözülemedi hiç. Bu sebepten boşanmayı bile düşündüğünü eşine söyledin mi hiç?

Eşimin de ailesine,sülalesine karşı zaafı var. Bazen düzeliyor,bazen yine tartışma çıkıyor ama kökten çözülemedi hiç. Bu sebepten boşanmayı bile düşündüğünü eşine söyledin mi hiç?
Evet söyledim
Umrunda değilmiş gibi davranıyor
İnanın bilmiyorum gitsem ne yapar

Evet söyledim
Umrunda değilmiş gibi davranıyor
İnanın bilmiyorum gitsem ne yapar
Muhtemelen iki tatli söz, biraz güleryüz, biraz tatil keyfi. Biraz da vicdanina oynarim , karim benden ayrılamaz diye mi düşünüyor acaba ?

Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm.. Bence siz en başından tavrınızı koyamadığınız ve aşırı sessiz kalmanızdan dolayı, eşinin ailesi evinize yerleşmiş.. Bence bu durumu bir kriz çözer..
Senin yerinde başka birisi olsa, bir gün çekmez bunları. Sende de ne sabır varmış. Sırf eşinin hatırı için. Sen bu fedakarlığı yapıyorsun, aynı durum da senin ailen olsa eşinin tavrı nasıl olurdu?
Evlilikler de sevmek yetmiyor.. Bu evlilik sana zarar vermiş, psikolojini bozmuş. Sen eşinle evlendin. Ailesi ile değil.. Kimseler için, sağlığından olmaya değmez.. Gerektiği yerde lafını da esirgeme. Senin içini yiyeceğine, onların içini yesin.
Bu devirde de kimse için fedakarlıklar değmiyor. Gün gelir, bunların hepsi unutulur, psikolojinin bozulduğu ile kalırsın.. Kendi değerini, kendin belirle..
Aynen katılıyorum...

Muhtemelen iki tatli söz, biraz güleryüz, biraz tatil keyfi. Biraz da vicdanina oynarim , karim benden ayrılamaz diye mi düşünüyor acaba ?
Belki de
Bir gün çok sinirlendim
Telefonu aldım bir odaya geçtim babamla konuşuyor gibi yaptım
Baba gel beni al dedim, eşyalarımı topluyorum
Yok gelince konuşuruz dedim güya
Ama koştu geldi silemedim arama kaydını hani aklıma da gelmedi
Silseydim arayıp aramadığı mı bilemeyip o iki buçuk saat zehir olsaydı ona
Dedi aradın mı doğru söyle aradın mı dedi
Ağlayacaktı resmen telefonu aldı baktı ki aramamışım
O an çok kötü olmuştu
Aslında çekip gidecek gücümün olduğunu biliyor ama neden böyle davranıyor bilemedim

Belki de
Bir gün çok sinirlendim
Telefonu aldım bir odaya geçtim babamla konuşuyor gibi yaptım
Baba gel beni al dedim, eşyalarımı topluyorum
Yok gelince konuşuruz dedim güya
Ama koştu geldi silemedim arama kaydını hani aklıma da gelmedi
Silseydim arayıp aramadığı mı bilemeyip o iki buçuk saat zehir olsaydı ona
Dedi aradın mı doğru söyle aradın mı dedi
Ağlayacaktı resmen telefonu aldı baktı ki aramamışım
O an çok kötü olmuştu
Aslında çekip gidecek gücümün olduğunu biliyor ama neden böyle davranıyor bilemedim
Çünkü blof yaptigini düşünüyor.

ne kadar cok catisiyoruZ degil mi?
cunku artik biz degistik , nesil degisti ama aileler eski duzenin devam ettigini saniyor .
bence psikologlar bu konu hakkinda calismali .

herkeste ayni dert
her kaynana ogluna BAGIMLI....
ben de sizin.gibiyim nasil çözecez bilmiyorum . :(

Ya bende netim
öyle eveleyip gevelemem neysem o
Bu eşime karşı değil yalnızca kişiliğim bu
Evet salak rolüne yatan mağdureler var her daim
Nerdeyse eşine sormadan nefes nasıl alınır onu bilmeyen
Ya ben öyle değilim diye
İlgiye sevgiye ihtiyacım yok mu yani
Bende gemileri yakacak gibiyim
Ailesi kendi istediklerini yapıp ben istediğim için yapılmış gibi gösterirler
Sonra da ahh gelinim canım gelinim
Ben karaktersiz değilim ne yapayım yaaa
Cnm yaa bende yasiyorum bunları
Esim tam bir anaci kp de yok gorumcemle yasiyolar
Esim isten gelmeden hergun ugrar yorucu bi isi var bazen uyuya kalir orda
Evlerine herseyi alir bi asgari ucret veriyo bence o eve
Kv o kadar savurgan ki anlatamam 63 yasinda hala en unlu magazadan alışveriş yapar paraya degmicek bi penyeve etege 200 kusur para verir maaşı 300 kqynima kredi cekti oraya gidiyor 600 kaliyo ona heryere takst yapar gunluk 50 kesin harcar
Esim bana gelince tasarruf et der tabi 2eve yetisemiyo ve bunlari benden saklar kv de saklar esimde eltim anlatti banada maasini bile bilmem ee belli olmicak kv yardimi
Napalim ya bu gunlerde gecer Allah biliyor

Kv o kadar savurgan ki anlatamam 63 yasinda hala en unlu magazadan alışveriş yapar paraya degmicek bi penyeve etege 200 kusur para verir maaşı 300 kqynima kredi cekti oraya gidiyor 600 kaliyo ona heryere takst yapar gunluk 50 kesin harcar
Esim bana gelince tasarruf et der tabi 2eve yetisemiyo ve bunlari benden saklar kv de saklar esimde eltim anlatti banada maasini bile bilmem ee belli olmicak kv yardimi
anasına gelince bol keseden harcasa kocam, hiç de tasarruf yapmam. gitsin iki işte çalışsın o zaman.

Ya bilmiyorum belki daha fazla kötü veya iyi huyları vardır
Bilmiyorum aklıma gelen bunlar
Bilmiyorum bizimki ailesini takıntı haline getirmiş
İnanın ben böylesini hiç görmedim
Ne yapsam nasıl yol alsam bilemiyorum
Zamana bıraktım
Bak şöyle söyleyim.. cuma akşam düğünümüz oldu. c.tesi sabaha karşı evimize girdik. Ve aynı gün öğlen saat 1 miydi 2 miydi biz kvlere bir gittik pir gittik.. gece yarısı döndük evimize.. ertesi gün balayına gidicez peşimize takıldılar cümbür cemaat.. balayında rahat vermediler.. dönüşte aynı.. bi de bunlar sürekli laf sokan cinsler.. hatta 2 günlük evliyken kv uyuduğumu zannedip oğlum bugün benim koynumda uyu yalnız uyuyuversin o da. Zaten çoktan uyumuştur hahaha diye güldü.. eşim hiç sesini çıkarmadı ama bi saat sonra falan yanıma geldi güzel bi dirsek yemişti benden midesine..
Balayından döndük kv geldi her Allahın günü 2 ay eşimle başbaşa kalamadık hiç..
Hergün ya bizdelerdi ya ordaydık. Sıkıysa gitme bi dünya kavga gürültü eşimle.. annesinin dolduruşları kıskançlıkları. Gebelik lohusalık hepsi burnumdan geldi yemin ederim.. çocuğumun sütü bile kesildi onların yüzünden.. anlatsam çookkk uzun sürer..
eşimin yakın arkadaşı bana dedi ki eşin annesine çok düşkün annesi de çok fenadır.. Allah kolaylık versin sana. Komşular bu kızın başını yiyip boşatcaklar diyodu.. hakkaten her tartışmamızda içine girip ayrılcaksınız derdi kv.. gebeyken bile o çocuk alıncak bitti bu iş demişti.. eşim hep mal gibi sustu.. ben hep ezildim.. ama hep bi mücadele halindeydim.. kv ile ayrı eşimle çok ayrı.. küstüm konuşmadım.. kavgalar ettik hem de ne kavgalar.. yok saydım o yokmuş gibi davrandım.. yettiniz canıma anandan da ailenden de nefret ediyorum hergün görüşmek zorunda mıyım dedim inan ki güzel bi tokat yedim gözümün yaşıyla kolumdan çeke çeke götürdü oraya.. bunca problemden sonra cinsel hayatımız bitti ve eşimin gözü dışarı kaymaya başladı ve ben evi terkettim.. tabi 24 saat ayrı kalamadı yalvar yakar babamın da bi şans daha ver demesiyle geri döndüm ben..

Sonra Allah yardım etti.. eşim ailesiyle sorunlar yaşadı hatta en son kalp spazmı geçirdi.. ve yeter artık önceliğim sensin onların yüzünden benim yuvam yıkılıyodu dedi.. ablasıyla bağı o zaman koptu.. düşkünlüğü bitti.. annesine bigün bağırdı şunu kafana sok ben karımı boşamam bizi ölüm ayırır ancak dedi.. sonra zorla götürmekten ve onları çağırıp durmaktan vazgeçti.. o arada ben annesinin bi açığını yakaladım ve diğer şeytanlıklarının önünü de onunla kestim..
Bundan daha kötü olamaz eşin. Ailesi de daha beter olamaz.. ki anlatmadığım neler var neler.. hep iftira yalan yere oğlunu doldurması hiç bitmemişti.. eşimle haftada bir gideriz ailesine dipdibe oturmamıza rağmen çok şükür.. zaten kv çat kapı gelemiyo artık.. eşim annesini günde 3 4 defa arayan adamdı artık asla aramaz bile.. ben annemlere kalmaya gittiğimde çok sevgili anneciğine karın doyurmaya bile çıkmaz bazen dışardan söyler..
Onlarsız bi defa gezmeye alışverişe gidemezdik. Araba aldı sırf bu yüzden eşim kafamıza göre takılıyoruz. Babam anamı çok gezdiriyo ben karımla çocuğumla yalnız kalamıcam mı dedi.. ki kv ne kaynana ne kp görmüş kendi çalıp kendi oynamış.. bi de yaptıklarına bak..

Sabırla Allahtan yardım iste.. bak nasıl değişicek her şey zaman içinde.. naparsan yap sadece eşine ailesini çekiştirme kötüleme şikayet etme.. zaten zamanla eşin aile olduğunuzu anlıycak.. gerçi benimki oğlum doğduktan bi zaman sonra dank etti kafasına.. o yüzden bi çırpıda bitirme evliliğini..

ne kadar cok catisiyoruZ degil mi?
cunku artik biz degistik , nesil degisti ama aileler eski duzenin devam ettigini saniyor .
bence psikologlar bu konu hakkinda calismali .

herkeste ayni dert
her kaynana ogluna BAGIMLI....
ben de sizin.gibiyim nasil çözecez bilmiyorum . :KK43:
Kabullenemiyorlar ki
Sanki biz onların eşi değilde annesi olmaya çalışıyoruz
Ayy benimkiler hiç tahammül edilecek gibi değil
İnanın onlarla ilgili konuşurken bile elim ayağım titriyor

off off
bu ne yaaa
bizde mi böyle olacağız yaaa
bizde maddi çıkar yok şimdilik
yada ben öyle biliyorum
Ama bizim eve gelince herşeyleri kendiler alırlar ama
Tencere tencere yemek dökerler
Öyle içim acır ki
İsrafı o yönden severler

Bittercoffee Bittercoffee
Allah mutluluğunuzu daim etsin
Çok görmüş çok yaşamışsınız
Rabbim tüm acılarınızı kalbinizden söküp atsın inşaallah
Bende 1,5 yıla çok şey sığdırdım
evliliğimizin 3, haftası annesi 2 görümcemi 2 aylığına yolladı
Ufak bir tartışmada ki yüzde yüz ben haklıyken öyle iftiralar atmışlardı ki hakkımda
Eşim beni onlar sayesinde evden kovdu ve evliliğimiz böylece en büyük yarayı aldı
Kardeşleri birlikte oldu beni dışladılar
Sonrasında aylarca yollanan kayınlar, görümceler devam etti bu süreçte
Eşime sorsan çok acizler
İhtiyaçları var bize ama benim kimseye ihtiyacım yok
Bir tek onun annesi ve kardeşleri bayan ben kimim ki
Benle bir aile olmasına başta büyük olarak kayınvalidem izin vermedi
Hiç birine hakkım helal değil
Daha anlatacak o kadar şey var ki inanın anlatırken bile yoruluyorum

off off
bu ne yaaa
bizde mi böyle olacağız yaaa
bizde maddi çıkar yok şimdilik
yada ben öyle biliyorum
Ama bizim eve gelince herşeyleri kendiler alırlar ama
Tencere tencere yemek dökerler
Öyle içim acır ki
İsrafı o yönden severler
Cnm ben 2 yil olucam evleneli daha yeni anladim yardm ettigini gorumcemle eltim soyledi onceden bu kadar samimi degildk, miras kaldi kp den kaynana yedirdi yeni evlenen kaynima ordan patlak verdi herkes kizdi tek ona yardim ediyo diye durum bole olunca kv aciklari ortaya cikti
Esime bisey denmez ailesi hakkinda bende takmiyorum

Bittercoffee Bittercoffee
Allah mutluluğunuzu daim etsin
Çok görmüş çok yaşamışsınız
Rabbim tüm acılarınızı kalbinizden söküp atsın inşaallah
Bende 1,5 yıla çok şey sığdırdım
evliliğimizin 3, haftası annesi 2 görümcemi 2 aylığına yolladı
Ufak bir tartışmada ki yüzde yüz ben haklıyken öyle iftiralar atmışlardı ki hakkımda
Eşim beni onlar sayesinde evden kovdu ve evliliğimiz böylece en büyük yarayı aldı
Kardeşleri birlikte oldu beni dışladılar
Sonrasında aylarca yollanan kayınlar, görümceler devam etti bu süreçte
Eşime sorsan çok acizler
İhtiyaçları var bize ama benim kimseye ihtiyacım yok
Bir tek onun annesi ve kardeşleri bayan ben kimim ki
Benle bir aile olmasına başta büyük olarak kayınvalidem izin vermedi
Hiç birine hakkım helal değil
Daha anlatacak o kadar şey var ki inanın anlatırken bile yoruluyorum
Haklısın bi yaşayan biliyo bunların acısını.. ben dobra olduğum gibi düz bi kadındım.. ve hiçbirine eyvallah etmedim diye çok sorunlar yaşadım.. sizin de öyle gibi.. bu karakterdeki insanlara yapılanlar ayrı bi koyuyor.. ailen eğer destekçinse sen de ayrılmak istiyorsan eşinle bir defa daha konuş olmadı yoluna bakarsın.. ömür boyu böyle bir hayat çekilcek dert değil.. 27 yaşımdayken sayelerinde saçımın yarısı beyazladı. Kv 60 küsur yaşında tek tel beyazı yok adi kadının.. çıkış bulamazsan o zaman ayrılık kararı al

anasına gelince bol keseden harcasa kocam, hiç de tasarruf yapmam. gitsin iki işte çalışsın o zaman.
Zaten 18 saat calisiyor
2 is gibi
Bende caktrmadan evin eksiklerini tamamliyorum
Annesine yeni buzdolabi almis bisey demedim ne zamandr derin dondurucu ihtiyacim vardi alalim dedim sonra dedi anasina aliyo ama sonra herzaman dile getirdm buzlugu acamiyorum falan carsiya gidincede indirime girmis derindondurucu oldu bittiye geldi aldi sonunda fazla para verince atiyorm kenara
Eee napalim uyandm artik
Bisey desem kotu olcaz

Haklısın bi yaşayan biliyo bunların acısını.. ben dobra olduğum gibi düz bi kadındım.. ve hiçbirine eyvallah etmedim diye çok sorunlar yaşadım.. sizin de öyle gibi.. bu karakterdeki insanlara yapılanlar ayrı bi koyuyor.. ailen eğer destekçinse sen de ayrılmak istiyorsan eşinle bir defa daha konuş olmadı yoluna bakarsın.. ömür boyu böyle bir hayat çekilcek dert değil.. 27 yaşımdayken sayelerinde saçımın yarısı beyazladı. Kv 60 küsur yaşında tek tel beyazı yok adi kadının.. çıkış bulamazsan o zaman ayrılık kararı al
Ailem nasıl bir tavır alır bilmiyorum
Biraz daha sabret diyecekler
Klasik cümleler kuracaklar
İçkisi, kumarı yok diyecekler
Abdestinde namazında diyecekler
Herkes diyecekte diyecek
Ama aynı evin içinde beni yiyip bitirecek
Konuşacağım eşimle ama malesef beni ciddiye almıyor

Back
X