Bir solukta mı alınır boşanma kararı???

Karşınızda ki insanların zihniyeti farklı , haklı olarak anlamakta zorlanıyorsunuz bu nedenle ilk zamanlar tepki vermediğinizi düşünüyorum . Onları değiştiremezsiniz ama zor da olsa size , aile mahreminize saygı duymalarını sağlayabilirsiniz tabii eşinizle ortak hareket ederek .

Tek sorun oğlan bizim ev bizim . Böyle tanıdığım aileler var maalesef . Eşiniz huzurlu bir evlilik istiyorsa önce kendi değişecek sonra ailesine bunu kabul ettirecek . Bu değişim için de zamana ihtiyaç var , sizin de biraz daha dişinizi sıkıp sabretmeniz gerek . Bu süreçte misafir almamaya çalışın tabii .
Hatanın %75 nin kendine ait olduğunu biliyor
Ama çabası yok
Bu kadar mı değersizim
Bilmiyorum
Üzülüyorum yalnızca

Ya bilmiyorum sanki çok abartıyor ailesini mesela 4 aydır kardeşi bizdeydi (terörden ve annesi sahip çıkmadığı için dersaneye yazdırdık)
1,5 ayda annesigil (terör olaylarından dolayı)
Hani onlar gitti yalnızca 1 hafta yalnız kaldık onun sonunda da
Hamile kardeşi bize yakın bir şehre gelmişti
Onu neden çağırmadığımız için benimle tartıştı
Kardeşinin sorunlu bir hamileliği var
Erken doğum bekleniyor ki Allah var sıkıntısı olmasa çağırırdım
Ama öyle deyince attı benim tepem
Ben hiç doğurmadım doğurtturmadım da kimseyi ben burada rahatsızlansa birşeyden anlamam
Ama yok sen anlarım diyorsan çağır dedim
Bizimki biraz abartı
Bu sıra aksilikler üst üste gelmiş .

Çok önceki konularınızı bilmiyorum en sonuncuyu okumuştum.Bu sıra aksilikler üst üste gelmiş olanlarda sinirlerinizi yıpratmış biraz zaman verin kendinize.Eşinizde mutlaka öfke terapisi alsın .
Eşimi anlamakta zorlanıyorum
Bana diyor ki bende onların uzun uzun kalmasından bunalıyorum diyor
Sonrada vay efendim neden kız kardeşimi davet etmedik diyor
Sorunlu çocukluk galiba insanı bu hale getirebiliyor

Bilmiyorum ki havalardan mı acaba :KK76:
Eee ben 1,5 yıldır hep öyleydim
Mutluyken bile bu adam yine birşey yapacak yine başa döneceğiz derdim
Tabi hiç zaman kaybetmezdi eşim
Bence evlilik 1 hafta iyi 2 hafta kötü olarak gidecek birşey değil
İyi günler kötü günleri geçmeli
Çok haklisin canim, senin yine 1,5 sene, benim 4 senenin ilk iki senesi hep kotuydu, tabi sadece bana kotuydu cunku hep sustum sabrettim, son ikisi senesi ikimize de kotu cunku cevap verip, rahatsizligimi dile getirmeye basladim, sorf esimin ailesine olan tutumuna guvenmedigim icin 4 senedir hasreti ile yandigim cocuk tedavisini bile erteledim, aslinda esime erteledim dedim, ben vazgectim cocuktan cunku onu koz olarak kullanacagina eminim ve ben onun eline boyle bir koz vermek istemiyorum!

Evet tamamen sorunlu cocukluk ve sorunlu aileden sebep! Benim cocuklugum dolu dolu ve huzurluydu ancak esimin ki cok kotuymus, ailesinde kavga eksik olmazmis, huzurlu bir yuva istiyorum demisti ama huzurumuz yine onun tavirlari nedeniyle bozuluyor

Çok haklisin canim, senin yine 1,5 sene, benim 4 senenin ilk iki senesi hep kotuydu, tabi sadece bana kotuydu cunku hep sustum sabrettim, son ikisi senesi ikimize de kotu cunku cevap verip, rahatsizligimi dile getirmeye basladim, sorf esimin ailesine olan tutumuna guvenmedigim icin 4 senedir hasreti ile yandigim cocuk tedavisini bile erteledim, aslinda esime erteledim dedim, ben vazgectim cocuktan cunku onu koz olarak kullanacagina eminim ve ben onun eline boyle bir koz vermek istemiyorum!
bende hepatitim tedavi görüyorum
Ağır ilaçlar kullanıyorum
Bununla birlikte evliliğime güvenmediğim için
Bende çok istediğim birşeye sahip olamıyorum
Tedavim bırakılabilecek düzeye geldi
Ama düşünmüyorum
Bilmiyorum herkes mutluluğunu yaşarken
Biz başkaları için mutsuz oluyoruz
Yazık bu kocalarımıza

Evet tamamen sorunlu cocukluk ve sorunlu aileden sebep! Benim cocuklugum dolu dolu ve huzurluydu ancak esimin ki cok kotuymus, ailesinde kavga eksik olmazmis, huzurlu bir yuva istiyorum demisti ama huzurumuz yine onun tavirlari nedeniyle bozuluyor
aynen öyle
Huzur istiyorum diyor
Ama iç huzuru hiç yok
Hep olumsuz birşeyler var
Onun tavırları mutsuzluk sebebimiz

çok zor bunlarla baş etmek
Ben çok nezih huzurlu bir evde yetişmiş bir insanım
Normal konuşmaları bile bağıra çağıra
Rahatsız ediyor yaptıkları herşey
Bekliyorum
Tartışmaktanda yoruldum
Artık kabuğuma çekildim
Akşam yemeği yiyip kendi odama çekiliyorum
Bir haftadır felan aynı yatağıda paylaşmıyorum
Öyle gidiyor yani
Böyle nereye kadar gider bilmiyorum
Akademisyensiniz birde kültür farkı eşiniz sanırım çekirdek aile olmayı hazmedememiş. Anne kardeş hep bir arada yaşamayı istiyor.Bir değil iki değil üçüncüye herkes patlar .Ev ev üstüne olmuyor zorlamamak lazım.Zorla gidiyorlar bir bahane bulup geri geliyorlar ya kardeşi ya başka birisi .Eşinizde çanak tutuyor.

Akademisyensiniz birde kültür farkı eşiniz sanırım çekirdek aile olmayı hazmedememiş. Anne kardeş hep bir arada yaşamayı istiyor.Bir değil iki değil üçüncüye herkes patlar .Ev ev üstüne olmuyor zorlamamak lazım.Zorla gidiyorlar bir bahane bulup geri geliyorlar ya kardeşi ya başka birisi .Eşinizde çanak tutuyor.
Aynen öyle
O istiyor zaten
Bende madem ailenle yaşamak istiyordun benimle ne diye evlendin dedim
Kaynım burada
Gidecekmiş aradı biraz önce
Yenge kitaplarımı almıyorum tekrar geleceğim ya dedi
Tabi bende sinirlendim
Biz evde yokuz abin sana söylemedi mi dedim

Aynen öyle
O istiyor zaten
Kaynım burada
Tabi bende sinirlendim
Açık açık söyle bence uzun süre kimseyi misafir edemem, GELMEYİN.

Hem bunalıyor hem de bir türlü uzak durmuyor.Buradan benim bile sinirimi bozdu.Tamam ailene yardım edersinde eşini de düşünmen lazım.Siz ağzınızı açmasanız hiç gitmeyeceklerdi belkide komün halde yaşayacaktınız.

bende hepatitim tedavi görüyorum
Ağır ilaçlar kullanıyorum
Bununla birlikte evliliğime güvenmediğim için
Bende çok istediğim birşeye sahip olamıyorum
Tedavim bırakılabilecek düzeye geldi
Ama düşünmüyorum
Bilmiyorum herkes mutluluğunu yaşarken
Biz başkaları için mutsuz oluyoruz
Yazık bu kocalarımıza
Birkac ayda oldukca buyuk iki uc kavgamiz oldu, bosanmaya karar verdim ama birileri araya girdi toparladik ama o gunden beri hep kendimi yokluyorum bosansam simdikinden daha mi iyi olacak, nasil olurdu hayatim diye dusunmekten alikoyamiyorum, yavas yavas kendimi bosanmaya hazirliyorum aslinda, kismen sogudum esimden, cok fazla sevgi var aramizda zaten o olmasa coktan bitmisti bu evlilik ama benden yana sevgi de saygi da tukenmeye basladi, simdilik idare ediyorum, diyorum gitti yere kadar, zaten dogru durmaz ailesi de kendisi de, iste o zaman inceldigi yerden koparacagim, annem babam hicbir sey bilmiyor, uzulmeyeceklerini bilsem bu kadar bile dusunmem, neyse hakkimizda hayirlisi olsun canim, benimki simdilik ite kaka gidiyor

Bence boşanmak yerine yuvanı kurtarmaya bak. Emin ol çoğu kisinin mumla aradığı ozellikler bunlar.
Zaten sende boşanma taraftarı değilsin gibi geldi bana...
Yoksa pişman olacağın kesin.
Erkek gibi kadın olmak her zaman mutsuzluk getirir. Sen kadın gibi yaşa....

Aynen öyle
O istiyor zaten
Kaynım burada
Tabi bende sinirlendim

Evi en iyisi onlara ver kurtul. Bu ne rahatlık

Doğruyu söylemişsin.Ailesinden ayrılmayacaksa evlenmeseymiş.Bu kadarda içiçe olunmaz.

Benim eşimde aileci . Kalabalık bir ailede yetişmiş. Baba ve oğulları eşleri çocukları 15 kişi birarada bizse tam tersi çekirdek aile..O şekilde yaşadığı için onu benimsemiş bugün 15 kişi bir araya gelelim desem hemen kabul eder .Oysa kalabalıktan bana afakanlar geliyor.İstesende herşeyine karışılıyor kendi evinde misafir oluyorsun.

Çok zorlarsa eşiniz kendi için hiç iyi olmayacak.Aman annemler aylarca bizde kalsın,aman kardeşim derhaneye yazılsın bizde kalsın, aman kardeşim erken doğuruyormuş bizde kalsın herkesin derdini niye o yükleniyor.Çok abartıyor.Ailem diye diye yakında kendi çekirdek ailesi olmayacak.

Aynen öyle
O istiyor zaten
Kaynım burada
Tabi bende sinirlendim
Ya bir kere de abisi ya da yengesi soylemeden kendileri dusunsun bu insanlarin ya da ailelerinin diger fertleri bunu dusunsun, cok gitmeyelim, gidince rahatsizlik vermeyelim, laf sokmayalim desinler, biz geliniz, egolarini tatmin edecekleri stres topu degil!

Evi en iyisi onlara ver kurtul. Bu ne rahatlık

Doğruyu söylemişsin.Ailesinden ayrılmayacaksa evlenmeseymiş.Bu kadarda içiçe olunmaz.

Benim eşimde aileci . Kalabalık bir ailede yetişmiş. Baba ve oğulları eşleri çocukları 15 kişi birarada bizse tam tersi çekirdek aile..O şekilde yaşadığı için onu benimsemiş bugün 15 kişi bir araya gelelim desem hemen kabul eder .Oysa kalabalıktan bana afakanlar geliyor.İstesende herşeyine karışılıyor kendi evinde misafir oluyorsun.

Çok zorlarsa eşiniz kendi için hiç iyi olmayacak.Aman annemler aylarca bizde kalsın,aman kardeşim derhaneye yazılsın bizde kalsın, aman kardeşim erken doğuruyormuş bizde kalsın herkesin derdini niye o yükleniyor.Çok abartıyor.Ailem diye diye yakında kendi çekirdek ailesi olmayacak.
Canim inan senin sorguladigin kalabalik, cekirdek aile kisimlarini coktan aştik, ben de cekirdek aile, esim de degil 15 neredeyse 25 kisilik ailede buyumus, oyle bir konumdayiz ki diyosun isterlerse 50 kisi gelsinler yeter ki fitne sokmadan gitsinler, evimin icine etmeden, laf sokmadan, biseye karismadan gitsinler raziyim diyosun, geldiklerinde hicbir seyden memnun kalmiyorlar, her hizmeti senden bekliyorlar, giderken darilip gidiyorlar, her sosyal medya hesabindan seni siliyorlar, arkandan demediklerini birakmiyorlar, sonra bisey diyince sen kimsin, orasi kardesinin evi istedigini yaparmis, eee o zaman niye benden ilgi alaka hizmet bekliyorsun, madem kardesinin evi bana niye kusuyorsun, kardesine küs! Gelmediklerinde de telefondan talepleri, istekleri bitmiyor, ilk yillarda sorundu benim icin kac kisi geldikleri, kac gun kaldiklari, simdi ise yuvami huzursuz etmesinler yeter diyorum, gelmelerini engelleyebiliyorsun ama zehirlerini akitmalarina engel olamiyosun canim

Aynen öyle
O istiyor zaten
Kaynım burada
Tabi bende sinirlendim
Yorumsuz.

Back
X