• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorum olacak

babet89

Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
5
0
6
Tekirdağ
Arkadaşlar merhaba.Benim size bir sorum olacak bilgi sahibi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.Ben boşanmayı düşünüyorum nedeninini daha sonra açarım şimdi asıl sorum bizim evlendikten sonra aldığımız bir gayrimenkulümüz var eşimin üstüne ben avukata gitmeden eşimin ailesi onu başkasının üstüne yaparsa ben birşey alamazmıyım.Yanlış anlaşılmasın ben paragöz biri değilim hakkım olmayanı da almam fakat o gayrimenkul benim gelinliğimin üstüne takılan takılarla alındı.Ben takılarımı görmedim bile.Eşim ve ailesi çok paragöz kuruşun hesabını yaparlar.Boşanma lafı ağzımdan çıkmadı daha ama eminim ki farkettikleri gibi çaresine bakarlar.Akıllı davranmak istiyorum hakkımı onlara yedirmek istemiyorum.Sorumu acilen cevaplarsanız çok yardımcı olmuş olrsunuz.

Arkadaşlar merhaba.Benim size bir sorum olacak bilgi sahibi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.Ben boşanmayı düşünüyorum nedeninini daha sonra açarım şimdi asıl sorum bizim evlendikten sonra aldığımız bir gayrimenkulümüz var eşimin üstüne ben avukata gitmeden eşimin ailesi onu başkasının üstüne yaparsa ben birşey alamazmıyım.Yanlış anlaşılmasın ben paragöz biri değilim hakkım olmayanı da almam fakat o gayrimenkul benim gelinliğimin üstüne takılan takılarla alındı.Ben takılarımı görmedim bile.Eşim ve ailesi çok paragöz kuruşun hesabını yaparlar.Boşanma lafı ağzımdan çıkmadı daha ama eminim ki farkettikleri gibi çaresine bakarlar.Akıllı davranmak istiyorum hakkımı onlara yedirmek istemiyorum.Sorumu acilen cevaplarsanız çok yardımcı olmuş olrsunuz.

Avukata gittiginiz an avukatınızla konuşarak tedbir koydurabilirsin ama diyelimki eşin senden önce davrandı ve gayrimenkulu başkasının üzerine yaptı onun mutlaka bir kayıtı vardır hangi tarihte yapıldıgının şahitler ile birlikte ispatlarsınız ne oldugunu.

Teşekkür ederim ben de öyle düşünüyorum ama yine de yaş tahtaya basmak istemiyorum.Manevi olarak çok şey kaybettim.Maddi kayıpları ekleyerek katmerlemeyeyim bunu.

Boşanma davası açtıktan sonra taşınmazın üzerine tedbir koydurursun.Zaten mal kaçırma yoluna gidip satış yapsa da,satışın iptali davası açabilirsin.

Yarın avukata gideyim o zaman o çaresine bakar.Eşimle de akşama konuşuruz.Bayrama kadar aileler duysun istemiyorum.Tanıdığım bir avukat var ama onu ailem de tanıyor onun için tereddüt ediyorum.

Eşinizin üstüne de olsa yeni yasa ile eşler eşlerinin rızası olmadan hiç bir şey satamaz diye biliyorum.Sizin rızanız şart. Araştırın yine de emin olmakta yarar var:) Bence sorun olmaz içiniz rahat olsun.
Avukat tanıdık bile olsa kimseye bir şey söylemez bence mesleği ve yemini gereği.

Son düzenleme:
Evlendikten sonra alinan mallar bosanma asamasinda yari yariya paylastirilir
Bu kanunla belirlenmistir

Ancak madem esinizin bu sekilde davranacaginizi dusunuyorsunuz
serh koydurun.

Evet ben de eşimle boşanma konusunu konuşupta ben avukata gidene kadar olan zaman da böyle birşey olmasından korkuyorum
Ama en yakın zamanda gidicem avukata o da gerekeni yapar
Avukata gittikten sonra konuşmak daha saçma olur
Aileme de bayramdan sonra söylerim onlar çok üzülecek onun için üzülüyorum.

baska bırıne devretmesı hakkında bırsey dıyemem ama eve serh koymazsan esın senden habersız satabılır evlendıkten sonra alınan mallar ortak ama serh koydurmadıgın surece satabılıyorsen gıdıp tapudan ıkametgah evlık cuzdanı ve 1 adet fot. Basvuru yapıyosun sonra evıne serh koyuluyor sonrada esıne teblıg edılıyo haberın olsun

Evet ben de eşimle boşanma konusunu konuşupta ben avukata gidene kadar olan zaman da böyle birşey olmasından korkuyorum
Ama en yakın zamanda gidicem avukata o da gerekeni yapar
Avukata gittikten sonra konuşmak daha saçma olur
Aileme de bayramdan sonra söylerim onlar çok üzülecek onun için üzülüyorum.

Canım hayırlısı olsun. Hayatının sonuna kadar üzülmektense bir süre üzülüp yeni ve huzurlu bir hayat kurmak daha iyidir bence. Allah yardımcın olsun, en iyisi neyse o olsun inşallah. İnsan bunca yaşanmışlığı bir anda kesip atmak,silmek istemiyor tabi ama gelecekte mutlu olmak ve yeni bir sayfa açmak; en azından yeni sayfa için bir adım atmak gerçekten gerekli. Ne olursa olsun bu hayatta sadece sen önemlisin bunu unutma. Çocuklarım önemli diyebilirsin ama sen iyi olacaksın, mutlu ve huzurlu olacaksın ki çocuklarına bakabilesin. Sen olmazsan onlar da olmaz. Bugune kadar sürekli başkaları mutlu olsun diye kendinden ödün vermiş biri olarak söyluyorum, kimse madalya takmadı valla:)) Biraz kendini düşünmesi lazım insanın. Diyorum ya Allah gönlüne göre versin.

Son düzenleme:
Back
X