Bir sorum olacak

sblvsr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
551
478
73
41
Bu hafta sonu tanık olduğum bir olay vardı.Sizinde fikirlerinizi almak istedim

Bir tanıdığım-ailemden ve akrabam değil- yeni evlendi.Ve eşi bankacı.Kendisi ise 4 yıllık ünv. mezunu ve daha önce çalışıp evlenmeden önce işten ayrıldı.Eşi düğün borçlarından-ki 5 000 civarı-kalan kısmı hemen bitmesi ve tek maaşla zorlanmamak adına eşinden bir müddet çalışmasını istemiş.Eşi çalışmak istemediğini ve kendisinin bakmasının zorunda olduğunu ve madem o kadar düşünceli ise birikimini ona göre yapmasının gerektiğini söylemiş.Tanıdığın eşi de o zaman en azından 1-2 bilezik bozduralım demiş ama tanıdığım bunu da kabul etmemiş.Ve eşi de gizlice bozdurmuş.Tabiiki daha sonra da iş ortaya çıkınca kıyamet kopuyor

Bende uzatılmaması gerektiğini söyledim.Ancak mevzu tanıdığım tarafından ailesine kadar gidiyor.

Bu kadar abartılacak bir konu mu acaba ?

Evlen bayan yardımcı olmamakla suçlu.
Eşi arkasından iş çevirip altını bozdurmakla suçlu.
Körler sağırlar birbirini ağırlar bir evlilik olmuş. Hayırlısı.

Arkadasiniz nekadar bencilmis, kendine baktirmak icin,sefa sürmek icin, koca parasi harcamak icinmi evlenmis? Allah esine sabir versin, böyle tutumla pek saglikli bi evlilik olmaz bence, adam kurtarsa bari kendini...

Tanıdın eşinin babasının da çevresi geniş.İşi de hazırdı.Banka vs. heryere sokturacak çevreye sahip.Hatta babası da teklif etmiş ama yok ben istemiyorum filan tersleyince olaylar bu raddeye gelmiş

her iki tarafta da suç var..
hayat müşterek..
bu kadar borç içindeyken, "çalışmıycam" deyip , 2 bileziği bile evliliğinin huzuruna çok görmek çok büyük suç...
eşinden gizli iş çevirip, bilezikleri bozdurmak da ayrı suç..

adamına göre muamele olmuş yani...

Hatta eşi de sonra yerine koyarız söz hele şu kışı bir çıkaralım filan demiş ama yine de tanıdık kabul etmeyince adamcağız bunu yapmış ve kıyametin kopması bir de tanıdık ailesine bile söylemesi eşinin böyle böyle yaptı diye , çok tuhafıma gittii

Hatta altınları değil.5 adet 25 gram bilezik toplamda 125 gram bileklik 3 lü set filan hepsi varken sadece 1-2 tanesini diyor sadece

hayat müşterek arkadaşım, ne demek bana bakmak zorundasın... oldu canım başka?
yok öyle bir dünya, eşi sıkıntıdaysa çalışmasını istemesi gayet doğal.... üstelik sıkıntıa hiç ortak olmak istemiyor maşallah..hadi çalışmıyorsun bari ver bileziğini de adam kurtulsun borcundan...sanki yabancı biri...kocan yahu...

Canım bu kadın adama ceza diye mi gönderilmiş ben anlamadım. Çalışma imkanı olduğu halde çalışmayan kadın, çalışmayan erkekle aynı konuma düşer gözümde.

Bu nasil bir terbiyesizliktir ya? Nedemek ben calismam sen bana bakmaya mecbursun? Bu adam elden ayaktan dusse kadin birakip gidicekmi? Evlenirken herseyi aldirirken iyide adam isteyincemi kotu? Evlilik herzeyi beraber yapip birlik olmaktir. Adam cok dusunceli ve haklida. Rahat icinde yasamak varken neden sikisik yasasin ki? Tabiki keske gizli yapmasaymis ama bayan cok egoist biri..

Yani arkadaşınızın biraz fedakarlık etmeyi öğrenmesi gerek.
2 bilezik sonuçta eşi istemiş nolur ki?
Bence adamı bu raddeye getirmiş eşi lakin yapmamalıydı.Hiç mi etraftan borç alacak kimsesi yok yahu?
Hanımefendi pastam btmesin hem karnım doysun istiyor ama yok öyle bir dünya.

millet ne kadar da işini biliyormuş,pes yani.Çalışmıyorsun diyelim bileziği bozdur yani,ne olacak.Evlilikten bihaber sanırım kadın.

Haklısınız arkadaşlar.Bende çok tuhaf karşıladım zaten

bua benzer bende çok yakın zamanda duydum eşimin iş arkadası trafik kazası geçiriyor mahkeme sonucu ya hapiseney girecek yada belli miktar para ödeyip kurtulacak eşinden bilezikleri istiyor kadında bileziklerini vermiyor eşinin hapse gitmesine razı bu nasıl bir kafa ben anlamadım sizin söylediğiniz kişide çok ayıp etmiş eşine

Borç daha kötü ama....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…