bir sorum var ve sorunum varr...

egal

RÜZGAR ÇOK SERT ESECEK...
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
771
7
46
Almanya
soru => hanimlar malum ben kayinvalidemle tartistim cok sik gitmiyorum gelmiyorum haftada 1kere falan,, simdi soruma gelelim kaynanam kendiliginden hic cikip gelmez ve sürekli davet bekler 3yildir böyle oldu hep davet derken bakasini haber vermeden yatiliga misafir gönderir bizim yerimize karar verir ama davet etmeden gelmez..ben davet ettim o geldi hep simdi hanimlar bu ev esiminde evi ben istiyorumki ben davet etmde kendiliginde müsaitmisiniz size gelecegiz desin. aslinda problem yokk böyle daha iyi ama iste aramiz limoni ben davet etme tarftari degilim ama gende kafama takildi ben davet edeyim mi yoksa onun size gelecegiz diye aramasinimi beekleyeyim??

.

sorun => kaynanamla cok SIKI FIKI icli disli olmak istemiyorum artik görüselim konusalim ama bana laf sayma gücünüde bulmasin.. birkeresinde esimin dogum günü vardi ben basbasa gecirmek istiyordum .. kalabaligiz esimin amcasi falan var kaynanam pat diye ogulumun dogum günü var egallerde toplanacagiz sizde gelin demisti bende bozmamak icin birsey demeyip sabaha kadar hazirlik yapmistim niye anlattim cünkü gene esimin dogum günü yaklasti ve bu sefer bas basa gecirmek istiyorum..:23::23::23::

Son düzenleme:
Eşinizin doğumgününü imkanlarınız dahilinde dışarda kutlayın.
Böyle bir program yapsanız eşiniz ne der?
Kayınvalidenizi de mümkün olduğunca aramayın ama o aradığında da tavırlı konuşmayın bence

hanimlar malum ben kayinvalidemle tartistim cok sik gitmiyorum gelmiyorum haftada 1kere falan,, simdi soruma gelelim kaynanam kendiliginden hic cikip gelmez ve sürekli davet bekler 3yildir böyle oldu hep..ben davet ettim o geldi hep simdi hanimlar bu ev esiminde evi ben istiyorumki ben davet etmde kendiliginde müsaitmisiniz size gelecegiz demesini istiyorumm ( kaynanam anlayisili kibarligindan yapiyordur ama 3 yil oldu yeni evli fastini gectik basta yeni evlisiniz derdide.. ) aslinda problem yokkta iste aramiz limoni ben davet etme tarftari degilim ama gende kafama takildi ben davet edeyim mi yoksa onun size gelecegiz diye aramasinimi beekleyeyim??

kaynanamla cok SIKI FIKI olmak istemiyorum artik.. birkeresinde esimin dogum günü vardi ben basbasa gecirmek istiyordum .. kalabaligiz esimin amcasi falan var kaynanam pat diye ogulumun dogum günü var egallerde toplanacagiz sizde gelin demisti bende bozmamak icin birsey demeyip sabaha kadar hazirlik yapmistim niye anlattim cünkü gene esimin dogum günü yaklasti ve bu sefer bas basa gecirmek istiyorum..:23::23::23::23::23::23::23:

Eşinin doğum gününden 2 3 gün önce çağır ağırla ki doğum gününde gelmesinler gelmezler heralde dimi iki günde bir :)

hiçbirşey anlamadım. yani birinci paragrafta kayınvalidem davet etmeden gelsin diyorsun ikincisinde ise samimi olmak istemiyorum gelmesin gibi şeyler.

Eşinizin doğumgününü imkanlarınız dahilinde dışarda kutlayın.
Böyle bir program yapsanız eşiniz ne der?
Kayınvalidenizi de mümkün olduğunca aramayın ama o aradığında da tavırlı konuşmayın bence

ben disarda gecirmek isterim ama esim calisiyor aksam geliyor onuda o yorgunlukla disari cikarmak istemyorum..

kaynanaya gelince 1 aydir hic aramiyordum pazar günü oturmaya gittik3 saatligine ve birdaki outmaya gidisimize kadarda aramayacagim hafta 1 kere oturmaya gitmek yeter herhalde (esim arar ailesini ben aramiyorum) gittigimdede ikimzde birbirimizin yüzüne gülüyoruz
(kaynanam ve ben)

Eşinin doğum gününden 2 3 gün önce çağır ağırla ki doğum gününde gelmesinler gelmezler heralde dimi iki günde bir :)

iyi fikir ama sanmam gelmese bile bizi oraya cagirir.. kendide gelmiyor milleti davet ediyor insan bi bana sorar söylerde ona göre milleti davet eder hay alaahim yaa neysee.. esimin dogum günü yilbasinda sonra yilbasini esimle anlastik (normalde 2yildir kaynanamlarla kutluyoruz bi kaynanamin annnesi SIKILIYORUM) ikimiz birsey yapacagizda gelelim dogum gününe der simdi yilbasinda yoktunuz dogum gününde beraber olalim.. halbuki benim hyellerim var esime süpriz yapacamda mumlar flan romatik takilcam..

eşinizin doğum gününden önce ya siz ona gidin ya da eve davet edin.
konuşma arasında eşime sürpriz yapmak için x restauranttan rezerve yaptırdım,
romantik bi yemek yicez de mesaj yerine ulaşır..
hatta eşime sakın çaktırmayın dersin:))

kaynanan ararsa esınle konus gıtmeyın , daha sonra bı pasta da onlarla kesersınız nolcak kı anlayıslı olsunlar bıraz

hiçbirşey anlamadım. yani birinci paragrafta kayınvalidem davet etmeden gelsin diyorsun ikincisinde ise samimi olmak istemiyorum gelmesin gibi şeyler.

yukari soru asagi sorun oluyor tatlim.. aramizda problem olsada esimin ailesi istiyorumki kendiliginden gelsin artik ( kötü olsakta iyi geciniriz yani alttan alirim hep) bu zamana kadar hep cagirdim bundan sonrada kendi arasin istiyorum.. yaa özel günlerde hep beraber geciriyoruz ben esimle beraber olmak istiyorum .. yani özel günler disinda demek istedimm..

eşinizin doğum gününden önce ya siz ona gidin ya da eve davet edin.
konuşma arasında eşime sürpriz yapmak için x restauranttan rezerve yaptırdım,
romantik bi yemek yicez de mesaj yerine ulaşır..
hatta eşime sakın çaktırmayın dersin:))

yok canm kaynanam agzini tutamiyor esimin ilk dogum gününde ben hediye almistim önceden. sonra dogum günü günü geldi esimin benimle birlikte ilk dogum günü ben heyacana kapildim aksam veririm dedim evin temizligine basladim kedimi iyi kaptirmisimdi aksam nasil oldu farkina varamadim. sonra aksam oldu pasta falan almistim hazirliklara gectim sonra tel caldi kaynanam oglum egal sana hediye aldi begendinmi? tabi bütün hersey söndüü kapatti telli hediyem nerde dedi verdim siradan gecti süpriz yapcaktim halbuki 2 yildir icimde kaldi bi mumlu romantik bi süpriz yapamadim..

Kendi kendinizle ters düştüğünüzün farkında mısınız bilmiyorum...Çok sıkı fıkı olmak istemiyorsanız kayınvalidenizin kendiliğinden de çıkıp gelmesini beklememelisiniz.Gelmeye başladığı an aradaki mesafeyi de bozmuşunuz demektir.

Kendiliğinden çıkıp gelmesi karakter meselesidir bence..Benim kayınvalidem de ben çağırmadan gelmiyor hatta bir kaç kere çağırmam gerekiyor gelmesi için...

Kendi kendinizle ters düştüğünüzün farkında mısınız bilmiyorum...Çok sıkı fıkı olmak istemiyorsanız kayınvalidenizin kendiliğinden de çıkıp gelmesini beklememelisiniz.Gelmeye başladığı an aradaki mesafeyi de bozmuşunuz demektir.

Kendiliğinden çıkıp gelmesi karakter meselesidir bence..Benim kayınvalidem de ben çağırmadan gelmiyor hatta bir kaç kere çağırmam gerekiyor gelmesi için...

aslinda uzatmak istmedim yaziyi sunu demek istedim bizim aramiz kötü.. önceden ben aryinca naza cekiyordu simdi ise naz kaldircak durumda degilim. ben cagirmiyorum anlar gelmiyor simdi cok kötüde olmak istmiyorum davet etmeyince zamninda laftta etti simdi gelmek istiyorsa gelir diye düsünüyorum ama oda davet bekliyor sanirim.. ne yapayayimm.. celiskiye düsmemin sebebi su mesafe olsun ama bagda kopmasin.. ilerde sende sunu yapmadin diye yüzüme vurulmasin...

3 senelik evlilik ve hala davet edilmeden gelmiyor. ne güzel işte... saygılıymış bak. benimki evliliğimin 2. haftası yeğenlerini toplayıp yatılı geldi. sormak falan yok pat diye. şehirdışında kendisi ama geleceği zaman hiç bana haber vermez :) canı sağolsun gene de... neyse sen d.gününden evvel davet et, orada da konuyu aç eşinden gizli "anne eşimin d.gününde başbaşa olacağız, şöyle olanladık falan..." diye. gelmez.

yasadiklarim cok hafif degil azda degil .. hepsini anlatmaya calissam sayfalar yetmez duygularim karisik her nekadar onlari sevmesemde esimin ailesi anlayin beni.. o kadar cok laftan sözden biktim ki ayni seyleri yasamamak icin önlem almaya calisiyorum.. esimin ailesiyle arasini acmak gibi bi derdim yok ben mesafeli olacagim.. simdi ben cagirmiyorum onlar gelmiyor simdi cok kötüde olmak istmiyorum davet etmeyince zamninda laftta etti simdi gelmek istiyorsa gelir diye düsünüyorum ama onlarda davet bekliyor sanirim.. ne yapayayimm.. haa birde kaynanamin isine gelince gelir mesela kaynanamin annesi gelcek bana sormadan onu bana yatiliga göndere biliyor kendi kendine davette verebiliyor. ama kendi davet bekliyor..ben anlamadimki anlam veremiyorumki size anlatmaya calisiyorum dedim belki siz anlarsiniz..

Son düzenleme:
aslinda uzatmak istmedim yaziyi sunu demek istedim bizim aramiz kötü.. önceden ben aryinca naza cekiyordu simdi ise naz kaldircak durumda degilim. ben cagirmiyorum anlar gelmiyor simdi cok kötüde olmak istmiyorum davet etmeyince zamninda laftta etti simdi gelmek istiyorsa gelir diye düsünüyorum ama oda davet bekliyor sanirim.. ne yapayayimm.. celiskiye düsmemin sebebi su mesafe olsun ama bagda kopmasin.. ilerde sende sunu yapmadin diye yüzüme vurulmasin...

O halde annecim sürekli ben çağırıyorum artık gelmek istemediğinizi düşünüyorum...Oğlunuzun evi davet mi bekliyorsunuz aklınızada düştükçe sizde gelin dersin tabi bunun sonucuna da katlanman gerek...

Doğum günü içinde planınız olduğunu anlatın laf arasında...Eşinize sürpriz yapacağınızı evde olmayacağınızı bir kaç kere dile getirin...

O halde annecim sürekli ben çağırıyorum artık gelmek istemediğinizi düşünüyorum...Oğlunuzun evi davet mi bekliyorsunuz aklınızada düştükçe sizde gelin dersin tabi bunun sonucuna da katlanman gerek...

Doğum günü içinde planınız olduğunu anlatın laf arasında...Eşinize sürpriz yapacağınızı evde olmayacağınızı bir kaç kere dile getirin...

TAMAM ANLADIM böylesi daha iyi söyle bi düsündümde öyle kalsin.. simdi kaynanamla aramiz yürüyerek 10 dk bize 2-3 aydir gelmiyorlar ben onlara gidiyordum 1 ay öncede telle kavga ettim.. kirgin oldugum icin daha yeni gittim oturmaya oda esim istedigi icin.kirginliklar var hala ben onu davet edeyimmi ve nezamana birazdaha gecsinmi zaman...

Son düzenleme:
TAMAM ANLADIM böylesi daha iyi söyle bi düsündümde öyle kalsin.. simdi kaynanamla aramiz yürüyerek 10 dk bize 2-3 aydir gelmiyorlar ben onlara gidiyordum 1 ay öncede telle kavga ettim.. kirgin oldugum icin daha yeni gittim oturmaya oda esim istedigi icin. simdi uzun mesafe oldu kirginliklar var hala ben onu davet edeyimmi ve nezamana birazdaha gecsinmi zaman...

Madem görüşmek istemiyorsunuz ve çok samimi olmak istemiyoruz şu anki durumunuzdan iyi olamazsınız.Arada ararsınız buyrun gelin oturalım dersin gelirse gelir gelmezse yapacak birşey yok ama diğer türlü çat kapı gelecek sana sormayacak bile müsaitmisin gelelim mi diye hadi sordu diyelim bu sefer müsait olmasan geri çevirsen gelin beni istemiyor olacak...Sen çağırmak istemiyor isen bir kere sen davet ediyorsan iki kere eşine davet ettir hem senin kırgın olmadığını eşin ve aileside görür hemde sen onların nazını daha az çekmiş olursun :34::34::34:

Madem görüşmek istemiyorsunuz ve çok samimi olmak istemiyoruz şu anki durumunuzdan iyi olamazsınız.Arada ararsınız buyrun gelin oturalım dersin gelirse gelir gelmezse yapacak birşey yok ama diğer türlü çat kapı gelecek sana sormayacak bile müsaitmisin gelelim mi diye hadi sordu diyelim bu sefer müsait olmasan geri çevirsen gelin beni istemiyor olacak...Sen çağırmak istemiyor isen bir kere sen davet ediyorsan iki kere eşine davet ettir hem senin kırgın olmadığını eşin ve aileside görür hemde sen onların nazını daha az çekmiş olursun :34::34::34:

haklisin yaa ben burasini hic düsünemedim.. tmm simdiki mesafe iyi ben haftada 1 kere giderim peki onlari nezamanda nezamana cagirayim herzaman laf arasinda söylüyordum gelmiyordu ama özel davet ettigim zaman geliyor.. nekadar siklikda bize gelin diye arayayim.. off yaa aslinda hic umrumda degil hic gelmesinler ama esim icin onu öyle görünce sucluluk vicdan azabi cekiyorum.. suc bende degil ama cnm kocami o sekilde görmek istemiyorum..

k.validenize söyleyin, eşimle başbaşa kalacağız doğumgününde, ben yer ayırtacağım deyin. kutlamak istersenizde ertesi gün buyurun beklerim deyin. böylece kırmazsınız sanırım.

geçenlerde eşimin doğum gününde, kendi ailemi ve eşimin ailesini çağırdım süpriz olsun eşime, sevinsin diye. hata etmişim. sevgili k.validem babamın (babam bu kanserdi iyi oldu ama çok duygusal) üzüleceği birşey söyleyivermiş. bir dahamı tövbe...

k.validenize söyleyin, eşimle başbaşa kalacağız doğumgününde, ben yer ayırtacağım deyin. kutlamak istersenizde ertesi gün buyurun beklerim deyin. böylece kırmazsınız sanırım.

geçenlerde eşimin doğum gününde, kendi ailemi ve eşimin ailesini çağırdım süpriz olsun eşime, sevinsin diye. hata etmişim. sevgili k.validem babamın (babam bu kanserdi iyi oldu ama çok duygusal) üzüleceği birşey söyleyivermiş. bir dahamı tövbe...

senin kaynanada yani baybi dengesizlik etmiss..

biraraya gelelim sonra mutfakta falan derim artik o degil kkizim kocanin dogum günü süriz yapalimmi diye falan haberim yokkken toplulukta dang diye söyledi yaa .. neyse ben yer ayirtirma degilde heryere girisi mum yapsam o geldiginde (dogum günün kutlu olsun tugba özerkde sarkisini acsam güzel romatik bi yemek hazirlasam pasta flan sonra hediyemi versem cokmu abarti olur?? ne hediye alsam bide? yilbasinda disarida olmak istiyorum bi disarda bi evde öyle daha iyi degilmi. bide esim dogum gününde calsiyor yorgun olcak tabi bide..

birkeresinde esimin dogum günü vardi ben basbasa gecirmek istiyordum .. kalabaligiz esimin amcasi falan var kaynanam pat diye ogulumun dogum günü var egallerde toplanacagiz sizde gelin demisti bende bozmamak icin birsey demeyip sabaha kadar hazirlik yapmistim niye anlattim cünkü gene esimin dogum günü yaklasti ve bu sefer bas basa gecirmek istiyorum..:23::23::23::[/COLOR][/B][/FONT]

Böyle şeylere takılı kalmamanızı öneririm.. özellikle bu tip kayınvalide türlerinde..
Zira, ehemniyetini hissettikleri vakit, çok daha farklı bir şekilde o günü törenlerle kutlamaya ve özelliğinden çıkarmaya çalışacaklardır..
Siz eşinizin doğumgününü bir gün önce, yani o günün gecesinde kutlayın.. Olabilecek en özel haliyle.. (Yine aynı tarih.. bir şey farketmiyor) Hatta "mest" edin =) Doğum günü hediyesini de verin...
Ertesi gün zaten ya soracaklar ya bir şekilde bahsi geçecek hediyenizin.. Böylelikle size "özel" doğum gününden bahsetme şansınız da olacak... Hem gayet özel, hem gayet ele geçirilemez bir zaman diliminde, hem kimseyi kırmadan... hem de ilk sizin kutlama hakkınızı da kapsayan en özel şekilde =)
Bu tarz rekabetlere girişme huyu olan biriyse... Doğru hareketlerle "kaybettirmiş" hissettiriyorsunuz zaten..
Rekabet değil de "aman hep birlikte olalım, tüm sevenleriyle" iyi niyeti varsa da... zaten yetinecektir o günün akşamı kutlamayı bekleyerek...
Tarihlere takılı kalmayın... Eşinizin doğduğu gün, zaten sizinle evlendiği gündür.. Onu da başbaşa kutluyorsunuz zaten =)

Back
X