Bir sorun sorusu

shinee1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
359
21
48
İstanbul
Selam kizlar

Sorum su erkek arkadasinizla yada esinizle tartistiniz ve haklisiniz oda bnun farkinda peki o an ozur diledi ama cok sinirlisiniz hemen affedermisiniz yoksa git basimdan diye konusurmusunu ? Git basimdan dediniz erkek arkadasinizda sizinle konusmaz mi yoksa gonlunuzu alana kadar ugrasirmi ? Benim erkek arkadasim olmadik birsey soyler hatasinin farkindadir benden ozur diler bende git basimdan derim daha o lafi sindirememisimdir kendime ve boyle yuzune bakmak istemem etrafa bakarim bi nevi trip iste erkek arkadasim ozur diledi bende git dedim ya o gun benimle konusmaz elimden tutmaz ben yokmusum gbi davranir sizce bu normalmi surekli bnu tartisiyoruz ve iliskimiz bitmek uzere ben boyle olmasina dayanamiyorum etrafima bakiyorum cogu iliskide cocuk haksizsa eger kizin gonlunu alana kadar ugrasiyor benim erkek arkadasim neden boyle diye kendime soruyorum ama bulamiyorum sevgiyle alakasi yok diyorum insan az cok anlar karsindakinin hislerini sizce sorun nerede ? Yorumlariniza tecrubelerinize ihtiyacim var

Etrafına bakma, herkesin karakteri farklıdır
Tartışma her ilişki de var, benim ki özür dileyecek bende git başımdan diyeceğim, ömür boyu gider, asla affetmez =)
Özür kısmından sonra oturup konuşuruz biz, neye kızmışsam izah ederim ha bir de şu var, ne kadar şiddetli tartışırsak tartışalım birbirimize affedilmeyecek sözler sarf etmeyiz; küfür gibi, aşağılama gibi. O da benim yapımı bilir, daha başında söylemişimdir bana küfür eden ya da küfür edecek kadar canımı yakan bir adamı asla hayatımda tutmam diye. Yani her ilişki farklı ama özür dileyen birini tersleyip sonra da peşinden koşmasını beklemek bana normal gelmiyor. Özür dileyerek ben bir adım atmışımdır ama kimse beni şimdi git biraz burnun sürtülsün diye terbiye edemez, ben bir adım attıysam o da atmalı, atmıyorsa hiç durmam üstünde.

kişilik meselesi bence yani 5 parmağın 5 i bir değil değilmi? bir arkadaşınızın sevgilisi sürekli özür diler siz bunu görürsünüz sizinki tavır yapıyorsa bu size anormal gelir halbuki bu kişilikle alakalıdır ne sevmediğini gösteririr nede değer vermediğini, onunda mizacı öyle demek ki misal benim arkadaşımda susar öyle böyle değil hemde ..ifrit olurum ama yapısı bu :)

"Git başımdan" demem... Diyemem kıyamam zaten.
Dersem de geri dönüşü olmaz sanırım bazı işlerin.
Ama kırgınsam gönlümü almak için çabalar.
Ben de 3 günlük dünyada çok da uzatmak istemem tatsızlığı...

Hatasını anlayıp özür dilemişse, tribe devam etmem.. Konuşup çözmeye çalışırım.

herkesin kişiliği farklıdır sen ona kızıyorsun ama bnce senin yaptığında hoş değil git başımdan demek yanlış bence kırgınsan o bunun farkındaysa ve özür dilediyse uzatmak çocukluk olur tamam kırgınlığın hemen geçmeyebilir ama özür dilediyse tepkilerini daha yumuşak vermelisin nihayetinde binbir çeşit kişilik var ki bu durum erkeklerde daha fazla kendimden örnek verecek olursam biz kavga ettiysek olay büyükse o özür dilediyse ser kelimeler kullanmam tavrım hemen biter demiyorum ama daha sakin olmayı tercih ederim o bu ılımlı yanımı gördüğünde kendini affettirip olayı unutturana kadar uğraşır bence biraz daha sakin kal

yaptığı hataya bağlı eğer ufak tefek hatalarda sen kızıp git başımdan gibi bir laf kullandıktan sonra senden özür diliyor ama yine de sen tribine devam ediyorsan sen ona özrünü kabul ettiğinle ilgili bir dönüş yapmadıkça üstüne gelmek istememesi normal... çivi çiviyi söker mantığıyla gidiyor erkek arkadaşın en doğrusunu yapıyor...
ama eğer ki yaptığı büyük bir hata ise sadece özür dileyip çekiliyorsa kenara kalbini gerçekten(!) çok kırmışsa sadece özür ile geçiştirmeye çalışıyorsa ortada bir hata var demektir.

nolursa olsun ben trip atmamanız taraftarıyım tabi yaş itibari ile olgun bir hatunsanız
kızmanızın sebebini söylersiniz evet haklısın özür dilerim derse daha da uzatmaya gerek yok...
biz kaydederiz bir kenara zaten erkeklerin her hatalarını bir kenara vakti geldiğinde kafalarına kakmak için arşivden çıkarırız...
ben hep bu yöntemi kullanıyorum

Sorduğun sorunun cevabı insanların karakterine göre değişir.
Herkes farklı benim eşim böyle onun eşi/sevgilisi böyle değildir.
Bu gibi şeyler sizinde eşiniz yada sevgiliniz böyle yapıyor mu diye kıyaslanamaz bence.

Mesela eski eşim hatasını anlar özür dilerdi.Sinirliysem hiç tahammül edemem üstüme gelinmesine. 5 dk. da siniri geçen tiplerden değilim malesef.. Git başımdan dediğim çok olmuştur. Gitse bile en fazla 5 dk. arayla affettim diyene kadar gelir giderdi.

Ama ben hatalı olsam ve özür dilesem uzatmazdı kesinlikle. Çünkü 2.defa gidip özür dilemem. Belki de bunu bildiği içindir. Bende mesela benimle küs kalamayacağını bildiğimden rahat rahat uzatırdım tribimi.

Özetlemek gerekirse karakter meselesi :)

Fazla naz aşık usandırır derler,
Karşındaki hatasının farkındaysa ve özür dilediyse uzatmanın anlamı yok.
Neden kırıldığını anlatıp tekrarlanmasını söyleyebilirsin , trip yapıp uzatacağına .
Bu tavırlar zamanla iletişimsizliğe sebep olur, siz hatalı olduğunuzda bu sefer o uzatır.

Son düzenleme:
Tartışmanın konusuna ve özüre göre değişir karşımdaki tahammül edemeyeceğim bir harekette veya söz sarfetmişse ve arkasından laf olsun diye özür diliyorsa git başımdan demek az bile kalır birde bir ton laf ederim hele bu durum sık oluyorsa ay özür diledi uzatmayayım diyecek bir tip değilim ben, insan özür dileyecek lafı etmeyecek o zaman heleki bu durum artık ilişki bitirecek boyuta geldiyse sizde değil karşınızdakinde bir problem var bence

Aslinda bnu her defasinda yapiyor ama bi sebep soyliyim mesela kuzenim hakkinda benim aklima fikrime sacma sapan seyler sokuyor ben bisey yapmicam diyorsam bende tugceyle yaparim diye dalga geciyor bu bana gore cok agir bisey o bunu dalga maksatli soyliyor sonra benm suratim dusup tepki verince saka yaptm ozur dilerim diyo elimi kolumu tutmaya calisiyor bende bu sefer sinirleniyorum ve git basimda diyorum sonra gidiyor hic bisey yapmiyor

Aynen senin gbidiym bende o an sinirliysem ustume gelinmesindeb nefret ederim o an kestirip atarim oda farkindadir sinirli oldugumun ama sonrasinda affetn mi gbi hic bir cumle kullanmaz belki dedigin gbi karakteri bu ama bende boyle biseye dayanamaz oldum

Gercekten tahammul edemicegm seyler soyluyor bu sefer gulerek ozur dileyip elimi kolumu tutmaya calisiyor bende o an ustume gelinmesindeb hoslanmam kizarak tersliyorum oda sonra hic bisey yapmiyor hatasinin farkinda ama onu bir kere terslersem bir daha asla bakmiyor yuzume

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yaş ilerledikçe fikirlerde değişiyor. Yaptığı hata çok büyük değilse özür de dilediyse uzatmanın bi anlamı yok aslında.. Erkek arkadaşın özür diliyor nihayetinde. Bunu hiç yapmayanlarda var.
Birbirinizi de seviyorsanız ufak şeyleri büyütüp güzel geçireceğiniz vakitlerden çalmayın bence.

Haklıysam,sinirliysem, sinirim geçene kadar konuşmak istemediğimi söylerim.
"Git başımdan" çok kötü bir kelime.
Yaptıklarında haklı bence. Her kavgada böyle tepki veremezsiniz.
Konuşarak halledebilirsiniz de.
Kavgayla zedelersiniz ilişkinizi.
Anlayış gsterin biraz.Değdiğine inanıyorsanız birşey kaybetmezsiniz.

Normal bi zamaninizda, yani kavgali olmadiginiz zaman bu konuyu konusun... Kavga edip baristiktan sonra ben senin gibi hemen unutamiyorum, benim karakterim böyle, üstüme gelme ben sakinlesene kadar deyin... Bu durum oldumuda git basimdan demeyin, suan konusmak istemiyorum sinirim daha gecmedi daha fazla kirmayalim birbirimizi deyin... Her insanin tepkisi farklidir, birbirinizi oldugunuz gibi kabul edin, ama iliskiniz sizin icin önemliyse ayni zamandada biraz alttan almayi ögrenin, her iki tarafta... Siz git basimdan gibi kirici cümleler kullanmayin, oda özürden sonra sizi sIkbogaz etmesin, bunun böyle olmasi icinde iyi oldugunuz zaman sakince konusun, birbiriniz isteklerini bilinizki ona göre davrana bilesiniz...

Erkek arkadaşınız hem suçlu hem güçlü bir tip bence sizi sinirlendirende sizi kırdığı şeyler konusundaki ciddiyetsizliği tepki görüncede laf olsun diye özür dilemesi ben böyle anladım sizin durumunuzu
Durum böyleyse bence çok haklı davranıyorsunuz erkek arkadaşınızın bu alaycı tavrını bırakması lazım insan aynı hataya en fazla 3 kere düşer sevgilisinin neye kırıldığını hala öğrenenmemişse onda bir problem var , şahsen ben fazla özür dileyen insanlardan hiç hoşlanmam davranışlarını düzelteceklerine özür dileyerek işin kolayına kaçıyorlar

benim erkek arkadasim da yaklasik boyle. ozur diler biraz israr eder bi iki sebeklik yapar ama hala inat ediyosam -ki genelde affederim- o da e iyi ozaman deyip susar.konusmaz falan. ama bunun sevgiyle falan alakasi yok. erkek uzerine duseni yaptigina inaniyorsa fazlasini yapsam da bisey degismiycek diye dusunebiliyo. bence takma. biliyorum bazrn cok sinir bozucu oluyor ama iliski bitircek seviyede bi sorun degil bence. gercekten hatasini anladiysa sen de uzerine cok gitme alttan al,sinirlerini kendi icinde yatistirmayi dene:))

Malesef sinirim saman alevi gibi degil. Sinirlendim mi bi sure gecmiyor. O da huyumu bildiginden sinirlendigimde ozur diledikten sonra beni bi sure yalniz birakir. Ben nasil olsa cok gecmeden onu ozleyip affedecegimdir bunu bilir hinzir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…