bir süre görüşmemek ilişkiyi toparlar mı ???

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne tür bir ara olduğuna bağlıdır bence.
eşler sürekli en ufak şeyden bile tartışır hale gelmişlerse,birbirlerini anlamaktan uzaklaşmışlarsa,
bir süre ara werilebilir.
ailenin yanına ya da tatile gidilebilir,bir arkadaşta birkaç gün kalınabilir.
ayrı kalınca daha net düşünür bence insanlar.
ama ara werildiğinde,sanki bir ilişki bitmişcesine dawranmayı,özgür olmayı hayal ediyorsa kişi,bekarlığı ws tatmayı planlıyorsa o arada,
geri dönüşü olsa da zordur dewamı..

BANA KALIRSADA MESAFE İLİŞKİYE İYİ GELİYOR. BİRAZ UZAK DURUP KAFANI DİNLEYİNCE ÖZLEYİNCE BOŞLUĞUNU HİSSEDİNCE ZATEN BUNLARIN FARKINA VARINCA ONSUZ OLAMIYORSUN TIPKI ODA SENSİZ OLAMADIĞI GİBİ
TABİ HALA SEVGİ VARSA ARADA GEÇERLİ BU DEDİĞİM
SEVGİ BİTMİSSE BİR ARADADA OLSAN BOŞkaydirigubbakcemile

Kişiden kişiye değişir bu bazısı sever ve nerde hata yapıyorum der ve kendi yanlışını düşünür ilişkimi nasıl düzeltebilirim der bazısı da hep onun yüzünden oluyo ben ona bişey yapmıyorum der ve zaten uzak olmanında verdiği umursamazlıkla ilişkiyi tamamen bitirir...

Aynen katılıyorum.

Burada ara vermekten kasıt bir süre ayrı kalmak ama "sevgili" olarak ayrı kalmak demek. Yoksa elbette biz bir ay ayrılalım, bu sürede herkes hayatını yaşasın sonra tekrar biraraya gelelim şeklinde bir "ara" sözkonusu bile olamaz. Amacını tamamen şaşar çünkü. İlişkiye ara vermek demek sevgili kalarak bir süre görüşmemek, düşünmek, sakin bir ortamda sakince olayları gözden geçirebilmek demektir. Diğer türlü ara falan olmaz zaten.

bana ters bi durum ne demek biraz ara verelim uzatmanin son dakikalaridir ayrilmanin kibar sekli zate boyle bi dusunce varsa olay bitmis demektir ya devamdir ya tamamdir ortasi yok

Bencede ara vermek ilişkiyi kurtarmaz aksine dahada soğutarak ayrılığa hazırlar ben aşkımla tartışmış bile olsam bir gün değil bir saat bile ondan haber alamamayı düşünemiyorum öyle ara verelim bir süre görüşmeyelim deniliyorsa bence ayrılık rüzgarları esmeye başlamıştır..

eşşek saatimdeyim ben gidiyom eşref saatimdeyim ben geldimm gibi
geliyor banaa mesafe
oturup konuşupp gerekirsee kavga bile olsaa mesafe konmaması gerekirr arayaa

ayrı kalıp düşününce sorunlar bitmiyo ki...aksine dahada büyüyo...düşündükçe daha da çok takıcak şey buluosun...
bence en iyisi yol yakınken sorunu beraber halletmek...
ayrıca mesafe soğukluk getirebilir bu düşüncelerele beraber...
tabi kişiye ve duruma göre değişir bu...
ben bizzat sıcağı sıcağına hallederim problemi..uzarsa dallanır budaklanır...
arada sorun olmayıp sadece heyecan eksildiyse belki mola vermek iyi gelebilir...ben vermedim bilemicem...

kesinlikle hayır..ilişkiye ara verildiğinde insan yokluğuna alışıp ayrılık kararını daha çabuk verebilir.zaten kişi çok seviyorsa 1 gün bile görüşmeden ondan haber almadan yapamaz.ha diyeceksiniz ara verip sevgisini ölçüp deneyebilir ve ayrılamayacağını anlar.böyle bir şeye karar vermek için illa ara vermeye gerek yok.bir an oturup düşünün sevdiğiniz kötü bir hastalığa yakalandı ya da sevdiğiniz allah korusun öldü veya sizi terketti..eğer gözleriniz doluyorsa içinize bir yumruk iniyorsa böyle birşeyi asla kaldıramam diyorsanız siz ayrılmaya da hazır ve istekli değilsinizdir.o yüzden ara vermeye gerek yok...gereksizz

ben kendi ilişkimi düşünerek söyleyeyim ara vermek hiçbir şeyi değiştirmez..
ancak uzun uzun konuşup halledebiliriz.
ara verilirse tekrar birleşince akla gelir problemler muhakkak..
O yüzden de en güzeli halletmek..
İnsanlar konuşa konuşa anlaşırmış..

artık her söylenen yanlış anlaşılıp ayrı bi tartışma sebebi oluyosa ara vermek en iyisi.biraz toparlanmak lazım diye düşünüyorum.bu süre içerisinde taraflardan biri soğursa ilişki tamamen biterse zaten en doğru karar verilmiş demektir.sevgi kalmamışsa birlikte de olunsa işe yaramaz.sevgi varsa birlikteyken sürekli tartışma oluyosa sonra daha beter bi ayrılık olur.ama ara verilirse birbirlerini özleyip yanlıştan dönerler.

Her insanın karekteri farklı olduğu için,kişiden kişiye değişir...

kesinlikle toparlar eger sevgi hala varsa özlemek güzeldir ilişkiyi kuvvetlendirir anlayana tabiki.

kısa bi ara toparlayabilir belki.. kafa dinlemek için pek yeterli olmayabilir ama uzatılırsa soğuma yaratır bence.. elimizde olan bi parça samimiyeti de yitirmeyelim yok yere..

4,5 ay önce 3 yıllık beraberliğimi "ara verelim" saçma geliyor diye bitirmiştik. yani sevgili sıfatlarımızı bırakmış, "sadece arkadaş" olmuştuk. tabii benim tarafımdan bu "sadece" liğin altı kalın kalın çizilmişti.
1,5 ay boyunca git gide daha zor gelse de, sürekli mail-sms-telefon yoluyla ve yüzyüze görüştük. belki de çıktığımız 3 sene hiç böyle yoğun bir trafik yaşamamıştık ya da o günlerde bana öyle gelmişti.

3 ay kadar önce yine bir yerde oturmuş bir şeyler içerken, artık ben de dayanamadım ve sevgilimin 2. ya da 3. teklifini kabul ederek tekrar ellerimizi birleştirdik.

bizim için çok yararlı oldu bu "ara" ama dediğim gibi görüşmemek değildi. çünkü o süreçte bana güç veren, umut veren, beni ayakta tutan, duygularımın ve onun duygularının derecesini unutmamamı sağlayan o görüşmelerimiz, haberleşmelerimiz oldu. en duygu yüklü mesajlardı o günlerdeki mesajlar belki de...

bu şekilde bir ara ya da aslında sevgililiği askıya alma çok yaradı bize. çünkü iki taraf da aşırı güvenden dolayı nasıl olsa diğeri hep var diye düşünmeye başlamıştı. ikimiz de kendimizdeki hataları gördük, yontulduk diyeyim kabaca.

ama şöyle bir şey var ki, bitecek ilişkilerde kavgasız patırtısız bitirmek için çok kullanılır bu tabir, bir süre görüşmeyelim. ben onunla o süreçte görüşmeseydim, bilinçli olmasa bile zihnim beni korumaya alıp, etrafıma duvar örebilirdim ona karşı. o da aynı şekilde, çünkü duygusal biri.

bence planlı olarak ara vermek değil ama ..içinden gelmiyorsa bir süre uzak durmak sağlıklı ve daha az yıpraıcı ..akışına bırakmak lazım ..su yolunu bulur ..evlenmeden önce bu kadar mücadele ilerde evlilik olursa oraya harcayacağımız emeği azaltabilir....

çok güzel bi yazı.. paylaşım için saol...

ara verdiğinde zaten zayıflayan ipler tam ortadan kopup gidiverir ne olursa oplsun ara vermek sorunu ortadan kaldırmaz... ve ben buna en çok karşı olanlardan biriyim. bir tartışma varsaa sorun varsa ya o dakika orada halledilecek yada ara vermek kelimesi yerine herşey bitip gidecek....
yoksa o ara verilir ve tekrar dönülürse temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp önüne sunulur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…