Hayatta bir insanın karşılaşabileceği en büyük sıkıntılardan birisi ne istediğin bilmemektir. Ne istediğine karar veremeyen kişi olduğu yerde saymaya, yanlış adımlar atmaya ve bir sorunu çözmek isterken iyice içinden çıkılamaz bir hale sokmaya mecbur bırakır kendini. İş hayatında ya da hangi arabayı almak istediğinde, tatile nereye gideceğinde, hangi eve taşınacağında vb. kararsız kalmak ve aslında istenilmeyen bir karar vermek hayatımızı çok da olumsuz etkilemez belki ama, söz konusu olan aşksa, atılan her yanlış adım yüreğimize bir çizgi daha atmamıza, biraz daha pes etmemize sebep olabilir.
Çoğumuz yolunda gitmeyen ilişkimizi düzeltmek için elimizden geleni yaptığımızı düşünürüz, çabalar, bir çok yol dener, eskiye dönebilmek için uğraşır dururuz. Ve tüm bu çabalar sonuç vermediğinde de ayrılmanın yapılabilecek en doğru şey olduğuna ikna ederiz kendimizi. Kestirip atar, ayrılırız. Yüreğimizin bir kısmını birinin eline verir, sessizce uzaklaşırız içimiz yana yana.
Oysa denenmesi gereken her şey denenmemiştir henüz. İşte ilişkiye ara verme mefhumu tam olarak da bu kararın verildiği anda devreye girmesi gerekendir. Yoğun duygusallık barındıran, ciddi ilişkilerde en son çare olarak her zaman mutlaka denenmesi gerekendir. Ne istediğine gerçekten karar verebilmek için son ve tek çaredir. İlişkiyi çıkmaza sokan şeylerin boyutları hakkında fikir verebilecek, gerçek soruna işaret edebilecek en doğru yöntemlerden biridir.
Bu ayrılıkta "hayır...bu değildi benim istediğim..ben onu istiyormuşum, onsuz yapamam" da denebilir; "evet...işte aradığım istediğim şey tam olarak da buymuş" da denebilir.
Ama bu karar beraberken, yüz yüzeyken, sorunlarla kuşatılmış ve objektif bakamazken, üstelik de durumdan haberdar 3. şahısların her birinin kafasından ayrı bir ses çıkarken maalesef verilemez işte. Bilinmesi ve emin olunması gereken odur ki, verilen ara sonrası alınan nihai karar her zaman doğru olanı yansıtacaktır. İleride geriye dönüp acaba dememizi engelleyecektir.
Dolayısıyla ilişkiye ara vermek her zaman ayrılık demek, aşka veda etmek demek değildir.
Çoğu zaman aşkın asıl başladığı nokta tam olarak da bu ayrılığın bittiği gündür.