Bir tane sokak köpeği var. İçime dert oldu. Ne yapmam gerekiyor bu durumda.Lütfen bir akıl verin siz olsaydınız ne yapardınız?

yalnizlikcaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
593
399
33
Sevgili hanımlar biz köyde yaşıyoruz. köyde kedilerim var bahçede, yani diyeceğim oki hayvaları çok seviyorum yemek veriyorum.Bir sokak köpeği çok açtı arada gelirdi yemek verirdim.Başta sokakta yemek verirken bahçe duvarının üzerinden atlayıp yan komşunun bahçesinden beri bizim tarafa geçmeye başladı. Yan komşu rahatsız oldu. Ben yine onu gördüğümde yemek verdim. Ama her gün gelince artık merdivene çıkıp bizim çöp kovasını dağıtmaya başladı . merdivene tahta koyduk bu seferde bahçede süpürgeyi ve ayakkabıyı çekip veya Yiyecek cuvallarını çekip onların üzerinde yatmaya başladı. bahçedeyken ördeklerimizi salmıştık ördeklerin üzerine koştu belki ısırmazdı ama korktum. En son çareyi atladığı yeri yükseltmekte bulduk ama dün yine girmiş ve balkondaki çöpü ki evde iki tane bezlenen hasta var onların bezini parçalanmış ortalığı batırmış.Kapıda yatıyor benden yemek bekliyor. Ya çokda üzülüyorum ne yapacagım ben şimdi sizce yemek vermelimiyim. çok teşekkür ederim . İçime dert olduğu için yazdım.

Bizim koydeki kopeklerde hasta bezlerini copleri kapinin onunde parcaliyodu. Annem evin altinda ahir kisminda saklamaya basladi copleri orda biriktirip atiyodu gunluk. Sizde oyle bi imkan varsa kapali yerde saklayin erisemesin. Cok ac kaldiklarinda tavuk ordek gibi hayvanlara saldirabilirler. Mumkun oldugunca evden uzakta yemek verin ve evin etrafinda gorunce kovun alismasin. Bizim koydeki kopekler ceviz sigir yemi gibi seuleri de calip yemesini ogrenmisti

evet oda öyle yapıyor ınanın. çok teşekkür ederim sanırım yemek vermeyecegım arada veririm çunku gidince gelmiyor gelincede benı bulamıyor onun için daha dikkatli davranacagım :)

Köpekler bölgeyi sahiplenebiliyor :) Ya da ördeklerle oyun oynamak istiyor olabilir. Evinizden uzak bir yere ona yuva yapın orada besleyin
çok teşekkür ederim. öyle bir yerde yaşıyorumki hayvanlara saygı sevgi sıfır.. yuva yapsam köpeğe huzur vermezler en iyisi bir kaç gün yemek vermeyecegım

çok teşekkür ederim. öyle bir yerde yaşıyorumki hayvanlara saygı sevgi sıfır.. yuva yapsam köpeğe huzur vermezler en iyisi bir kaç gün yemek vermeyecegım
Köylerin durumu fena aktif hayvan haklari görevlisi olarak biliyorum ilcelere gelip gelip köpek atıyorlar. Birkac gün yemej vermemek yerine 2-3 günde bir verin dağ başı değilse hazır yemeğe alıştırmayı doğru ben yarın bir gün tasinsanız yemek bulmakta sorun yaşar, sizi görmemesini sağlayın. Siz yemegi bırakıp gidin o gelip bulup yer

Evden uzak yere mama koyarsanız oraya alışır Ve mamayı her gün değil de 3 günde bir fakan koyabilirsiniz Sizi görmesin bulabileceği bir yere koyun yeter Zamanla düzelecektir Duyarlılığınız için teşekkürler

Davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Köyde bakan gercekten cok iyi bakıyor ama bakmayanda yaşlanınca isine yaramayinca hayvanları terkediyor köpek,at,eşek farketmiyor ilçelere,illere atıyorlar barınaklara bırakıyorlar. O da insaflilarsa insaflı değillerse dağlara bırakıyorlar,tüfekle vuranlar var köyde bunlad cok normal karşılanıyor. Öyle hayvan kendi avlanır biz beslemeyelim dersek açlıktan ölmeye gider.

aynen o kadar haklısınızki ya köyde hayvana yemek veriyorum yandaki komsuya batıyor köpeği kovuyor. Ya gerçekten bu hayvancıklara bir çözüm bulunmalı. bende dediğiniz gibi yapacagım bır kaba yemek koyup ayrılacagım oradan o ınsalah bulup yer bakalım

Genelleme yapmayın lütfen ben de aslen köylüyüm (İzmir'in bir köyü) hiç öyle dediğiniz gibi şeylerle karşılaşmadım hele hele tüfekle vurmak ne demek tüfek diye bir şey yoktur bizim yörenin lügatında

yemek vermemek de olmaz ama. o hayvan nerde karnını doyuracak yaşadığınız yerde hayvan sevmiyolarmış zaten yazık değil mi
evin uzağına koyun zaten kokusunu alır oraya alışır
hatta geldiğinde elinizde mamayla o uzak yere kendiniz götürün ki artık yemekleri oraya vereceğinizi kendi gözüyle görsün
aslında kendisine eski bi minder ayarlasanız onu yatağı beller rahatsız da etmez sizi
aç bırakmayın yazık ya

Onu gördüğünüz bir anda dışarı yanına çıkın, evinizin dışında biraz uzağında ona yemek verin ve imkanınız varsa üstüne yatması için minder gibi birşey koyun ve birazda su. Düzenli olarak oraya yemek koyarsanız oraya alışır ve bahçenize gelmez. Böyle bir zamanda onları beslemekten vazgeçmeyin lütfen Bizim evin yakınlarında bir köpeği bu şekilde alıştırmışlığım var. Umarım çözüm olur.

Onu gördüğünüz bir anda dışarı yanına çıkın, evinizin dışında biraz uzağında ona yemek verin ve imkanınız varsa üstüne yatması için minder gibi birşey koyun ve birazda su. Düzenli olarak oraya yemek koyarsanız oraya alışır ve bahçenize gelmez. Böyle bir zamanda onları beslemekten vazgeçmeyin lütfen Bizim evin yakınlarında bir köpeği bu şekilde alıştırmışlığım var. Umarım çözüm olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…