Bir tarhana mevzusu

gulceayyuzlum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
2.670
1.271
333
Bir hafta once yogurdugum tarhanam,malesef nasil olduysa asiri sekilde asitlendi ve yaklasik 6kilo olan tarhana hamurumu cope attim morelim cok bozuldu

Simdi yeniden yapicam bilen arkadaslar nasil yaptiklarini anlatabilirmi?

Olculeri kaca kac kullaniyorsunuz?

ben ,iki buyuk yemek tabagi dolusu yogurt,4kirmizi bibet,3buyuk yesil biber,4 yesil biber,2domates sanirim en buyuk hataydi ki bir kok sarimsak ve yaklasik 4 kilo geliyo un koydum bide kaya tuzu
aslinda heryil ayni malzemeyle yapiyordum
cokda guzel oluyordu

4.gun herne akildaysam uzerini jeletinle kapatmistim ve sabah uzeri beyaz kuf gibi atmis ertesi gunde feci asit kokuyordu attim gitti.artik nasip diyim napalim
siz nasil yapiyorsunuz.

Tarhanaya sarımsak konulduğunu ilk defa duydum. Biz soğan, nohut, fasulye falan da koyarız ayrıca mayalarız ve bir gece bekletip ertesi gün dökeriz. Fakat hiç tek başıma yapmadım, anneme yardım ederim sadece, o yüzden ölçü olarak bi fikrim yok.

Tarhana bunlarla mı yapılıyormuş :oha: Ellerinize sağlık , ben anca kaynanam bir küçük kavanoz gönderirse o oluyor, anneme çekmişim bu yönden, annemde anlamaz hiç hamur açmaktan baklava mantı yapmaktan nerde kaldı tarhana :deli:

Malzemelerini bile ilk defa duyduğum için yardımcı olamayacağım, kolay gelsin size

Hey maşallah...
Ellerinize sağlık. Her sene yapıp bir sorun görmüyorsanız bu sefer yaptığınız hata yüzünden gitti bence tarhanalar.

Sorun ölçülerde değil üstünü kapatmakta bence.Geçen sene de annem yapmıştı.Üstü açıktı diye hatırlıyorum arada karıştırıyordu.

Bence alüminyum folyo orda olmamalı zararlı hamuru annem sert yoğurup üstünü sofra beziile kapatıyor arada yoğurup un serpilir birde annem domates rendeleyin torbada süzüyo suyunu fazla kullanmamak için

Bu tarhananın da amma farklı versiyonları var..biz günlük yaparız yogurur ertesi gün dökeriz.. üstünu hamurken tülbentle falan kapariz, yine hava alır yani.. havasızlıktan mefta olmuş tarhanan geçmiş olsun..yine yaparsın..

Tarhanaya sarımsak konulduğunu ilk defa duydum. Biz soğan, nohut, fasulye falan da koyarız ayrıca mayalarız ve bir gece bekletip ertesi gün dökeriz. Fakat hiç tek başıma yapmadım, anneme yardım ederim sadece, o yüzden ölçü olarak bi fikrim yok.
Fasulye derken yesil fasulyemi?
Onuda nasil katiyorsunuz
sadece bir gecemi kaliyor
ee bizimki 6,10 gun arasi mayalaniyo acaba bu sefer 3 gunmu bekletsem ne
annenizden az bilgi alsaniz ve bu fasulsenin hangi asamada nasil katildigini yazsaniz iyi olur

Bu tarhananın da amma farklı versiyonları var..biz günlük yaparız yogurur ertesi gün dökeriz.. üstünu hamurken tülbentle falan kapariz, yine hava alır yani.. havasızlıktan mefta olmuş tarhanan geçmiş olsun..yine yaparsın..
Super yorum, hakikaten havasizliktan mevta oldu:kızgın:
hangi kafayla orttuysem ustunu
sanki ilk yapisimdi

Hava almalı bir örtü konması yeterlidir. Birde sarımsak bilmiyorum, koymuyor annem.oda yapmış olabilir. Annem 4,5gün hatta bir haftaya kadar bekletir tarhanayi sonra çıkarır. Trakya da öyle herhalde. Ama yinede asitlenme olmaz.havasız kalmış o.

A
Bence alüminyum folyo orda olmamalı zararlı hamuru annem sert yoğurup üstünü sofra beziile kapatıyor arada yoğurup un serpilir birde annem domates rendeleyin torbada süzüyo suyunu fazla kullanmamak için
lemuyum fulyo hic kullanmam.
seffaf olandandi.zaten herzaman sofra bezi orterdim uzerine fakat bu sefer boyle oldu
domatesin suyunu suzuyor demek
ozaman ben bu sefer oyle yapiyim .
bende sert bir hamur tutuyorum .
Peki anneniz kac gun eksitiyo

Hava almalı bir örtü konması yeterlidir. Birde sarımsak bilmiyorum, koymuyor annem.oda yapmış olabilir. Annem 4,5gün hatta bir haftaya kadar bekletir tarhanayi sonra çıkarır. Trakya da öyle herhalde. Ama yinede asitlenme olmaz.havasız kalmış o.
Aynen resmen bogmusum.
neden bilmiyorum boyle bir hata yaptim kafalar neredeydi;((

Back
X