Bir tavsiye lütfen

Çok teşekürler canım her kelimen de haklısın geçmişi bırakmam lazım geleceğe bakmam lazım artık.

İstersen geçmiste yaşa, düşün düşün aynı sarmalın içinde ömrün geçer gider, istersen delir. Ama bu sekilde mutlu olamazsın, kimsenin de umuru olmaz. Fakat sana muhtaç olan kızlarını da düşünmelisin eğer sen iyi olmazsan emin ol kimse onlara senin gibi bakamaz, güçlü ve mutlu olmak zorundasın bu yüzden öncelikle ruhsal destek al.

Hayatında hep birileri senin adına karar vermis, hep savrulmuşsun. Inanki çok gençsin ve hayatını istediğin yönde değistirebilirsin. Belki sana destek olacak biri yok diye düşünüyorsun, boşver, kimseye ihtiyacın yok. Hepimiz yalnızız aslında. Kendi kendine anne-babalık yapacaksın, kendi kendine destek olacaksın. dediğim gibi hedefler koy zaten ilk basta su okulunu bitirince kendine güvenin gelecek, ne güzel üniversite de düşünüyorsun, insallah yolun açık olur.

İstersen geçmiste yaşa, düşün düşün aynı sarmalın içinde ömrün geçer gider, istersen delir. Ama bu sekilde mutlu olamazsın, kimsenin de umuru olmaz. Fakat sana muhtaç olan kızlarını da düşünmelisin eğer sen iyi olmazsan emin ol kimse onlara senin gibi bakamaz, güçlü ve mutlu olmak zorundasın bu yüzden öncelikle ruhsal destek al.

Hayatında hep birileri senin adına karar vermis, hep savrulmuşsun. Inanki çok gençsin ve hayatını istediğin yönde değistirebilirsin. Belki sana destek olacak biri yok diye düşünüyorsun, boşver, kimseye ihtiyacın yok. Hepimiz yalnızız aslında. Kendi kendine anne-babalık yapacaksın, kendi kendine destek olacaksın. dediğim gibi hedefler koy zaten ilk basta su okulunu bitirince kendine güvenin gelecek, ne güzel üniversite de düşünüyorsun, insallah yolun açık olur.
Güzel dileklerin için teşekkürler canım ben iyi olunca herşey iyi olur inşallah

Hepimizin hayatında değiştiremeyeceğimiz şeyler var. O kadar gençsin ki şimdi sorun olarak gördüğün yasadigin her ne varsa geçip gittiğinde ki, geçip gidecek, dönüp uzuldugune üzüleceksin. Hayat şu andan ibaret değil. Çok kıymetli bir şeye sahipsin. Gençlik. Herşeyin değiştiğini görüp pek çok yeni şey tecrübe edecek zamanın var. Çık şu karabulutun içinden.

Bu konu kızlarını erkenden evlendirmek isteyen tüm cahil ailelere ve çocuk yaşta koca derdine düşen ergen kızlarımıza ders niteliğinde bir konu.Yanlış anlamayın sizi böyle itham etmiyorum belli ki zor bir çocukluğunuz olmuş ve çareyi kendinizden yaşça büyük bir erkekte aramışsınız.Çocuğunuz var ve iyi değilsiniz size acilen psikiyatriye gitmenizi öneririm cidden o kadar iyi geliyor ki insanı yanlış şey yapmaktan koruyor.

Yani benim bu duruma gelmenin eşimin çok büyük payı var omzuma o kadar ağır yükler verdi ki altından kalmadım bütün sorumluluk bende ev çocuklar iş güç para konusu kendisi sadece çalışıyor. Ben ise özel sgksız maaşsız bakıcı işçi gibiyim sabah 6 da gider akşam 9 da gelir. Hayatta hiç bir zaman hırsı olmadı. Ben hep hırslı oldum ama onun bu monotonluğu benim yaşam enerjimi emdi benimle sohbet eden biri kendin çok küçüksün ama 40 yaşında kadın gibi konuşuyorsun diyorlar o kadar çok şey yaşadım gördüm ki
Esınız kac yasında

Hepimizin hayatında değiştiremeyeceğimiz şeyler var. O kadar gençsin ki şimdi sorun olarak gördüğün yasadigin her ne varsa geçip gittiğinde ki, geçip gidecek, dönüp uzuldugune üzüleceksin. Hayat şu andan ibaret değil. Çok kıymetli bir şeye sahipsin. Gençlik. Herşeyin değiştiğini görüp pek çok yeni şey tecrübe edecek zamanın var. Çık şu karabulutun içinden.
Sanırım şu an ki sosyal medya VS. Bunlar da çok etkili hayatımızda şuna bak şunu yapıyor bunların yaşantısı ne güzel falan diye düşünüyorum. Bu karısına bunu almış bu kocasına bunu yapmış. Sanki tek benim hayatım kötü gibi geliyor. Sonra düşünüyorum. Benden daha kötü yaşantısı olanlar vardır şükür de. İşte kendi kendime vesvese verip kendi kendime tavsiye vermekten yoruldum sanırım sizin güzel mesajlarınız vesile olur inşallah

Bu konu kızlarını erkenden evlendirmek isteyen tüm cahil ailelere ve çocuk yaşta koca derdine düşen ergen kızlarımıza ders niteliğinde bir konu.Yanlış anlamayın sizi böyle itham etmiyorum belli ki zor bir çocukluğunuz olmuş ve çareyi kendinizden yaşça büyük bir erkekte aramışsınız.Çocuğunuz var ve iyi değilsiniz size acilen psikiyatriye gitmenizi öneririm cidden o kadar iyi geliyor ki insanı yanlış şey yapmaktan koruyor.
Baba sevgisi görmeyen kızlar hep dışarda sevgiyi arıyor. İnanın böyle bir insan değildim herkese tavsiye akıl verirdim yapmam dediğim ne varsa yaptım. Evlenmem asla dedim evlendim. Kv ile oturmak neymiş gençliğinize yazık dedim 2 sene oturdum. Ben şu olucam bu olucam derdim tırt oldum. Çocuğu dövmeye devam edip ağlama diyen anneler çocuğa doğmasına sebeb olduğu için bütün hayatına söz sahibi olmak isteyen babalar olduğu sürece bu devran böyle sürecek gibi tek ben değilim eminin her kız bir kurtuluş diye arıyor ama en iyisi sosyal hizmetlere gidip ben ailemle yaşamak istemiyorum beni alın ailemden deseydim hayatım çok farklı olurdu. Zaten buna benzer birşey yaptım ama hep bana yanlış insanlar denk geldi. Ailemden şiddet baskı görüyorum diye polise gittim. Polis babamı tanıyormuş beni öylece gönderdi bir işlem yapmadan. Ben çıkınca babamı aramış birsürü dayak yemiştim. Şimdiki aklım olsa o polisi bulur şikayet ederdim. Ama o zaman çocuklukta polis bile birşey yapamayınca evlenince kurtulurum dedim.

Sosyal medyaya aldanma.orda çok insan olmak istediği kişiyi, hatta aslında kendi içinde eksikliğini yaşadığı şeyleri sergiliyor. Belki birçoğu senden mutsuz. Git evlerinde yalnızlarken gör bakalım ne hallerdeler.

Sosyal medyaya aldanma.orda çok insan olmak istediği kişiyi, hatta aslında kendi içinde eksikliğini yaşadığı şeyleri sergiliyor. Belki birçoğu senden mutsuz. Git evlerinde yalnızlarken gör bakalım ne hallerdeler.
Haklısın canım. Herkes görünmek istediği gibi görünüyor. Ama insan özeniyor

Kocamla sorununuz ne tam anlamadım aslında. Bana pek bi sorun var gibi gelmedi. Sen hayatından üstündeki baskıdan onu sorumlu tutuyor olabilirmisin acaba. Sabah 6 dan akşam 9a çalışan bir adam ev ve çocuk bakımında birşey beklememek lazım bence.

Yani gözü dışarda olur alkol, kumar vs. olur ne bileyim şiddet eğilimi olur haklisin derim de sanki ona bulanıp kendi kendini hem ona hem hayata karşı dolduruyor gibisin.

O
Kocamla sorununuz ne tam anlamadım aslında. Bana pek bi sorun var gibi gelmedi. Sen hayatından üstündeki baskıdan onu sorumlu tutuyor olabilirmisin acaba. Sabah 6 dan akşam 9a çalışan bir adam ev ve çocuk bakımında birşey beklememek lazım bence.
Ona kızgınlığım kendi bu şekilde çalışmayı tercih etti. Ailesi onun herşeyi. Erkek kuaförüyken abisinin durumu kötü diye dükkanını isteyerek kapattı yapma dememe rağmen sonra abisiyle çalışmaya başladı dükkanı çok güzel batırdılar zaten batmakta olan dükkana ortak oldu ve 100 bin TL borca saplandık. Hiç borcumuz yokken. Yaşıtlarımız tatil yapıp gezerken biz kirayı nasıl ödüceğimizi düşündük. Eltim de evine yeni mobilya almakla meşgul oldu. Sindiremedim bunları beni hiçe saymasını ailesini önde tutmasını. Biz birikim yaparız o ailesine yedirir içirir. Onlara alır herşeyi ama benim onun için ne değim önemsiz ben bu yüzden onu suçluyorum deprosyana girmeme çok büyük etkisi oldu bu olanların herşeyi detaylı anlatamadığım için anlayamadınız

E
Baba sevgisi görmeyen kızlar hep dışarda sevgiyi arıyor. İnanın böyle bir insan değildim herkese tavsiye akıl verirdim yapmam dediğim ne varsa yaptım. Evlenmem asla dedim evlendim. Kv ile oturmak neymiş gençliğinize yazık dedim 2 sene oturdum. Ben şu olucam bu olucam derdim tırt oldum. Çocuğu dövmeye devam edip ağlama diyen anneler çocuğa doğmasına sebeb olduğu için bütün hayatına söz sahibi olmak isteyen babalar olduğu sürece bu devran böyle sürecek gibi tek ben değilim eminin her kız bir kurtuluş diye arıyor ama en iyisi sosyal hizmetlere gidip ben ailemle yaşamak istemiyorum beni alın ailemden deseydim hayatım çok farklı olurdu. Zaten buna benzer birşey yaptım ama hep bana yanlış insanlar denk geldi. Ailemden şiddet baskı görüyorum diye polise gittim. Polis babamı tanıyormuş beni öylece gönderdi bir işlem yapmadan. Ben çıkınca babamı aramış birsürü dayak yemiştim. Şimdiki aklım olsa o polisi bulur şikayet ederdim. Ama o zaman çocuklukta polis bile birşey yapamayınca evlenince kurtulurum dedim.
Aslında kimseyi yargılamamak ve kınamamak lazım.Çocuklarınız var onlar sizin yaşama sebebiniz en azından onlar için hayata tutunun tedavi görün bende gördüm ve faydasını gördüm.

Depresyon belirtileri anlattıklarınız. Kendi kendinize aşabilirsiniz ama çok zor olur. Bence mutlaka psikoloğa yada daha derinse psikatriste gidin. İlaç,terapi mutlaka işe yarar. Bu kadar genç yaşta derin düşünceler hoş değil. Çocuklarınızın size ihtiyacı var. Mücadele etmek zorundasınız.

Yaşadıkları zor haklisin kizmakta da haklisin yerden göğe kadar. Ama şöyle düşünmeyi dene , evlendiniz ya hani, iyi gün-de kötü gün-de diye söz verdiniz. O istermiydi bu kadar borca batmak. Belki pişmandır. Bu da onun yanlış adımı demekki. Malesef yaşayarak öğreniyoruz bazı şeyleri.

Yaşadıkları zor haklisin kizmakta da haklisin yerden göğe kadar. Ama şöyle düşünmeyi dene , evlendiniz ya hani, iyi gün-de kötü gün-de diye söz verdiniz. O istermiydi bu kadar borca batmak. Belki pişmandır. Bu da onun yanlış adımı demekki. Malesef yaşayarak öğreniyoruz bazı şeyleri.
Haklısın canım ben biraz güçsüz kaldım sanırım. Aynı şeyi bende yaşabilirdim

Çocukluk yıllarımı özlüyorum diyen iki çocuk annesi bir çocuk...Kardeşim var senle yaşıt ve o kadar çocuk ki. Hiç mi yapma etme diyeniniz olmaz kayınvalide evinde oturmuşsunuz bi de. Ah ki ne ah.

İki çocuğunun hatrına kendini toplayıp devam etmek zorundasın malesef. Çok şey yaşasan da daha çok başındasın hayatın. Üniversite okumanı tavsiye ederim lise mezunsundur herhalde. Hayata daha geniş bir pencereden bakabilirsin biraz insan içine karışırsan. Kendini soyutlama. Ve lütfen başka çocuk yapma en azından önünü görene kadar.

Son olarak sunu soylemeliyim, yazdiklarindan anladigim kadariyla, o kadar aklibasindasin o kadar olgunsun ve farkındalığın o kadar yuksek ki, ben tedaviye falan ihtiyacın olduğunu hiç sanmıyorum. Herşey yolundayken bu duygulara giriyor olsan tamam ama ortada bir hayat stresi var gayet normal duygudurumun. Basedemeyeceğin mevzular da değil açıkçası. Hayat boyle bisey. Sen kendini salmışsın o kadar. Toparlan kalk ve yoluna devam et. Bu yolda eşinle elele yürümek de senin elinde. Umarım tercihin bu yönde olur. Yolunuz aydınlık olsun canım.

Back
X