Oğlum 10 aylıkken hemşirenin kucağında onu bırakıp ameliyat olmuştum:), telefon rehberimde kimi arasam açmıyordu (şimdide beni arıyorlar aynı kişiler ben açmıyorum:)). Benim konularımı biliyor musun bilmiyorum, çok kötü günler geçiriyorsun ama ardı aydınlık oluyor sen hiç merak etme.
çok doğurusun canım iş diye çırpınıyorum bakalım eğer istediğim yer olursa herhalde hastalığı bile atlatırım canım işte aslında bneım sıkıntım bu adama bu yuvaya çok bel bağlamam çok güvenmem ile oldu kendim yaptım hoş hangimiz boşanacağim diye evlenirki üzerine de sevdiğim insanlar dirsek gösterince daha çok canım yandıVega, bak kuzum burda daha ne ayrılanlar ne iftiralar, aşağılanmalara işkencelere maruz kalan kadınlar okuyoruz. Milletçe bazen acıdan beslenmeyi kendimize acımayı, bize yapılanları tekrar tekrar düşünüp içimizi kanatmayı seviyoruz işin gerçeği. Öyle mi öyle vallahi. Ama ortada kalkacak bi ölü var. Öyle derler ya. Bekletmeye, oyalanmaya gelmez. Annep öyle der. Şu ölüyü bi kaldıralım hele... Planlarına odaklan. Bir an önce başla biyerden. bırak komşuyu eşi dostu akrabayı ana babayı. ne yapıcaksın beynini yiyecek her biri bi tarafa çekiştirip duracak insan kalabalığını. Kalk sıcacık bi duş al. Duşa girmeden ıhlamur kaynat, o yoksa su kaynat içine zencefil zerdeçal tarçın koy, o da yoksa limon sık. Çık duştan bi güzel viksle belden üstünü. Giyin kat kat. İç sıcacık çayını. Bi bardak daha yanına al gir yorganın altına. Güzelce biterle. Biraz da uyu. Uyan al bi duş daha giyin sıcacık pijamalarını. Artık bi güzel dua mı edersin, tv yi açıp film mi izlersin, pencereyi açıp sokağı seyrederek çay mı içersin bilmem. Sana hangisi iyi gelecekse. Hepimize de bir tek allah yeter kuzum. Hiç gerek yok başkasına. Allasen hangimiz yalnız değiliz? Hepimiz de yapayalnızız. Silkinmek lazım. Hayat koşuyor. Yetişmek lazım. Dertlerden kurtulup önüne bakmak lazım. Yurt dışındayım burda olduğunu bilsem çıkıp gelicem çayını da çorbanı da yapıcam vallahi ama tr desin muhtemelen. Sen sana yeter de artarsın bile ömrün boyunca unutma bunu. Allah bizi yalnız ayakta kalabilecek şekilde programlayıp göndermiş dünyaya.
Benim dertlerim daha fazla
hiç güleceğim yoktu yaMetre cinsinden mi kilogram cinsinden mi? Bazen daha kisa dertler daha agir tartabiliyor da...
çok doğurusun canım iş diye çırpınıyorum bakalım eğer istediğim yer olursa herhalde hastalığı bile atlatırım canım işte aslında bneım sıkıntım bu adama bu yuvaya çok bel bağlamam çok güvenmem ile oldu kendim yaptım hoş hangimiz boşanacağim diye evlenirki üzerine de sevdiğim insanlar dirsek gösterince daha çok canım yandı
konuştukça batıyorsunBen senin çektiğin dert birçok insanda var abartıyorsun demek istedim
ayrıca sen kımsın kı kırılayım sanaBen senin çektiğin dert birçok insanda var abartıyorsun demek istedim
anlattıgınız bı anımı hatırlattı.. 3-5 yıl once karadenızde bır otelde kalıyordum. bı kadın var otelde kalan karnı burnunda yanındada 3 yaslarında bır cocukla.. sonra gece yanıma geldı sancım başlıyor bu gece hastaneye gıdıcem cocugu uyutup bıraksam sende kalabılırmı yarın bı care bulurum dediyüreğim parcalandı. uyutmana gerek yok bakarım ben uykusu gelıncede uyuturum merak etme burayı dedım. ama sasırdım kaldım sonra yanımda oturdu bıraz aılen yokmu dedım dogudan tarım işciliğine geldıgınde burdan bırıyle evlendırmısler. kaynanam deli cocugu bıle bırakamam buraya hıc gelmez.kocamda davarlara bakıyor gelemedı dedi :O daha da üzüldüm davarları bırılerıne emanet edememıs kadını tek basına köyden sehre gondermıs ustelık parada yok hastaneye gitmiş yardım ıstemıs kımsem yok dıye onlar beledıyeye ulasmısda beledıye otele yerlestırmış. neyse aldım cocugu bırkac esyasını kadını ambulansla gonderdık.. yavrum ne akıllı bı cocukmus ılk kez kaldıgı benle sorun etmedı akıllı akıllı durdu bıraz tv actım sonra uyudu bıberonuyla..
Sabaha karsı tlf caldı.hastahanedekı bashemsıre kadının cocugunu almaya gelmıs.Bashemsıre bakacakmıs gönüllü olmus. kadın otelı arayıp soylemıs. hazırlayıp gonderdım cocugu. 3 gün sonra bana tesekkur etmeye otele gelmıstı dayanamayıp aglamıstım sarılınca.. kımsesız caresız genc bı kadın dogumu gelmıs ama diğer cocugunu dusunuyor.. o 3 gün içindede otelde calısanlar kadının cocugu ıcın kendı cocuklarından cevreden bebek esyası toplamıs bır pakette bezle vermıslerdı..
aklıma geldi
Yazik ya okurken ben de cok etkilendim annelik boyle işte hep parcalara bölünüranlattıgınız bı anımı hatırlattı.. 3-5 yıl once karadenızde bır otelde kalıyordum. bı kadın var otelde kalan karnı burnunda yanındada 3 yaslarında bır cocukla.. sonra gece yanıma geldı sancım başlıyor bu gece hastaneye gıdıcem cocugu uyutup bıraksam sende kalabılırmı yarın bı care bulurum dediyüreğim parcalandı. uyutmana gerek yok bakarım ben uykusu gelıncede uyuturum merak etme burayı dedım. ama sasırdım kaldım sonra yanımda oturdu bıraz aılen yokmu dedım dogudan tarım işciliğine geldıgınde burdan bırıyle evlendırmısler. kaynanam deli cocugu bıle bırakamam buraya hıc gelmez.kocamda davarlara bakıyor gelemedı dedi :O daha da üzüldüm davarları bırılerıne emanet edememıs kadını tek basına köyden sehre gondermıs ustelık parada yok hastaneye gitmiş yardım ıstemıs kımsem yok dıye onlar beledıyeye ulasmısda beledıye otele yerlestırmış. neyse aldım cocugu bırkac esyasını kadını ambulansla gonderdık.. yavrum ne akıllı bı cocukmus ılk kez kaldıgı benle sorun etmedı akıllı akıllı durdu bıraz tv actım sonra uyudu bıberonuyla..
Sabaha karsı tlf caldı.hastahanedekı bashemsıre kadının cocugunu almaya gelmıs.Bashemsıre bakacakmıs gönüllü olmus. kadın otelı arayıp soylemıs. hazırlayıp gonderdım cocugu. 3 gün sonra bana tesekkur etmeye otele gelmıstı dayanamayıp aglamıstım sarılınca.. kımsesız caresız genc bı kadın dogumu gelmıs ama diğer cocugunu dusunuyor.. o 3 gün içindede otelde calısanlar kadının cocugu ıcın kendı cocuklarından cevreden bebek esyası toplamıs bır pakette bezle vermıslerdı..
aklıma geldi
Bende öyleydim, sonra eski koca müsfettesi iftira atınca bir bir görüşmeyi kestiler. Boşanma bence başlı başına bir yıkım. Hafif nezleysen bile vucüdunun kansermiş gibi hissetmene neden oluyor.ya vega diyenın yanına koştum ben
Ablana Allah rahmet eylesin canım mekanı cennet olsun inşallah çok üzüldüm ölüm ayrı bi olay inanki bende yaşadımKırdıysam hakkını helal et ben hamileyken doğumuma az bir zaman kala anlamı kaybettim çok Genç bir yaşta kazada vefat etti travmalari atlattım o yüzden herkesin derdi bana ufak gelir ablam bebeğimi göremedi
Bak işte sen busun ben içimi döktüm dilerim kınadıkların başına gelirkonuştukça batıyorsun
çok saolun allah razı olsunYaşadığın şey kader. Senin suçun yok. Olması , o evladın dünyaya gelmesi, bunları yaşamanız gerekiyormuş. Allah önce imtihan edep sonra mutlu eder. Güzel günler yakındır. :) içini ferah tut. Huzurlu ol. İyi ol. Kendine çok iyi bak ve toparlan olur mu? Bu günler çok çabuk geöecek emin ol. Bak bugün bitti bile. Yarın hastalığın hafiflemiş olacak biraz daha. Senin ailen sana olamamışsa sen evladına destek ol. Dağ gibi ol arkasında. Ayrılık kararı alabilen kadın çoook güçlüdür. Dua ediyorum sana.
Dertlerin kalp gözünü kör etmişBen hani
Bak işte sen busun ben içimi döktüm dilerim kınadıkların başına gelir
gelsin sorun değil şükür ki seni kınamadımBen hani
Bak işte sen busun ben içimi döktüm dilerim kınadıkların başına gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?