Bir tuhaf iş arkadaşı.

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Bundan 7 ay önce bizim buraya 2 arkadaş işe başladı.
1 bayan 1 erkek.Servis sorunu yüzünden bayanı bizim vardiyaya verdiler.
O zamana kadar tek bayan bendim bu vardiyada.
Sözleşmeli olarak girdiler.Ben elimden geldiğince yardımcı oldum,kalması için destek verdim işi öğrettim.
Sordukları zaman iyi yapabiliyor vs dedim.
Kendisi eşinden ayrı cocuğu ile hayat mücadelesi veriyor.Kalsın istedim.
bu arada ben ameliyat oldum.
2 ay yoktum.
Bu süre içinde beni hiç aramadı.
Geldiğimde tmmen değişmiş buldum.
Kadroya kalmış canı isterse çalışan ve sürekli arkamdan konuşan biri.
Biraz sabrettim baktım devam ediyor çekip konuştum.
Benimle ne sorunun var neden arkamdan konuşuyor sun dedim.
Bir sorunu olmadığını,sadece işi öğretirken biraz hep sen yapıyordun vs vs dedi.
bende bir sorunu olursa gelip bana söylemesini arkamdan konuşmasını söyledim tamam dedi.
Burda 2 bayanız birbirimize sahip çıkmalıyız da dedim.
Kendisi bana ailevi ve özel sorunlarını durmadan anlatır.Ben hiç kimseye anlatmam.Sevmem de zaten.
Ama sosyal medyadan beni takıp edip x şuraya gitmiş gelince anlatır ,x şunu almış gelince anlatır,bla bla diye defaatle arkamdan konuştu.
ki anlatan kendisi.

Hasta olsa derim git izin al, para yoksa yanında vereyim falan.
Destek olurum yani.
Salı günü boğazım kötüydü şirket druna göründüm,
Antibiyotik ve bazı ilaçlar yazdı.
Gece ateşlendim hali ile Çarşamba Perşembe rapor aldım.
İlaç kullanıyorum.
Hemoroid e bağlı kanamam da var.
Bugun işe geldim.
Bütün erkek arkadaş lar geçmiş olsun nasıl oldun demesine rağmen o hiç demedi.
Yüzüme bakıyor öyle.
Ben bu süreçte mesela msj atar sorardım durumunu.
Salı günü bir sorun da yaşmadık.
Ben yokken benim yerime birini veriyor lar zaten işim ona kalmıyor.
Neden böyle davranıyor sizce?

Onu bilmem de nasıl böyle kan bagı olusturdunuz is arkadasınızla?
Yani iyi güzel merhametlisiniz ama arkanızdan konusuyoırmus,mesafe mi koysanız acaba?

Hemen kıskanıyorcular gelmiş. Ben açıkçası seni de çok sağlıklı bulmadım. Arkamdan konuşuyor dediğin senin sosyal medyada paylaştığın şuraya gitmen vs’miş. Ben arkandan sallıyor sanmıştım. Sen kendin onları sosyal medyanda paylaşmışsın zaten.

Anlattıklarında gerçekten problem olan tek şey, başına bir şey geldiğinde senin arayıp sorman ama onun arayıp sormaması, bir geçmiş olsun bile dememesi. Onun dışında sürekli kendini öven ve onu gömen dilin çok üstten bakışcı ve rahatsız edici.

Yok o ailevi sorunlarını anlatır, ben anlatmam, parası yoksa veririm falan… farkında olmadan kendini onunla kıyasa girmişsin ve onu kendinden aşağı görüyor gibi konuşuyorsun.

Son düzenleme:

gereksiz insanlık yapmışsınız.. yaşadığım tecrübeler bana ilk kazıktan sonra aynı kişiye bir daha asla aynı özeni göstermemem gerektiğini öğretti.
size de tavsiye ederim.

İş yerinde iki kadınsınız diye samimi olmak zorunda değilsiniz. Belki sizinle samimi olmak istemiyor ama siz sürekli ona " iki kadınız destek olmalıyız" vurgusu yaptığınız için sizden uzak duramıyor. Muhatap olmayın sosyal medyanızdan silin ikiniz de rahat edersiniz

ben de bilemedim, anlattıklarınıza istinaden diyorum yanlış yaptığınız bir durum göremedim.
Arkanızdan konuşması "bunu yapmış kesin gelince havasını atar" anlamında mı konuşmuş yoksa aa Nora buraya gitmiş gelince detay verir" havasında mı?
Bu konuşmalar sizin kulağınıza nasıl geliyor mesela? Hani ne tarzda geliyor?

Ben olsam günaydın, iyi akşamlar ve iş konuları dışında muhatap olmam anlattığı bir şey olduğunda işime devam edip cevap vermem ve sosyal medyadan iletişimi keserim. Gayet iyi niyetli bir yaklaşımla yardım etmişsiniz ama bazı insanlara gerçekten değmez hiçbir tepki göstermeden kendinizi çekin enerjinizi sömürecek yoksa iki yüzlü insan.

siz sınırı çok aşmışsınız. çok kısa zamanda hemen sahiplenip yakınlık kurmuşsunuz. arkanızdan konuştuğu halde de devam ediyorsunuz yakınlığa.
tek kadın çalışmak zor biliyorum, muhtemelen hem cinsinizle daha rahat muhabbet edeceksiniz diye heyecanlandınız ama kendinizi geri çekin.

fazla içselleştiriyorsunuz olayları. yardımcı olmuşsunuz tamam sonra işi öğrenmiş kadroya geçmiş. iki kadınız birbirimize sahip çıkmalıyız vs biraz arabesk olmuş. tüm iş arkadaşlarımızla ilişkilerimiz profesyonel olmalı bence. ayrıca arkamdan konuşuyordan kastınız ne tam olarak? sosyal medyada paylaştıklarınız zaten herkesin görmesini istediğiniz şeyler, bunlardan bahsetmesi onu kötü biri yapmaz ki. fazla anlam yüklemeyi bırakın bence ilişkinize. ha hasta olduğunuzda geçmiş olsun demesi gerekirdi ama bazı insanlar bu konularda tutuk oluyorlar mesela. belki o da öyledir. kasıtlı yapmıyordur. beklent,ilerinizi minimumda tutun ve fazla takılmayın derim. sonuçta adı üstünde iş arkadaşı.

sizde onun gibi davranın

işte olduğum için detaylı yazamadım.Başka şeyler de konuşuyor.süekli kendini öven biri değilim.Daima destek oldum,boş kalınca idare ettim,ederim de sorun değil.
arkamdan konuşmasını gerektirecek birşey yok.sorduğumda da inkar edemedi zaten.

sürekli vurgulamadım sadece o konuşmada söyledim 1 kez.

Onu bilmem de nasıl böyle kan bagı olusturdunuz is arkadasınızla?
Yani iyi güzel merhametlisiniz ama arkanızdan konusuyoırmus,mesafe mi koysanız acaba?
Mesafeli yim zaten vıcık vıcık değilim sadece insan gibi davranıyor ve davranış bekliyor um.

Mesafeli olun ayni yerde çalışıyorsunuz diye samimi olmak zorunda değilsiniz

gelince havasını atar tarzda....Herkesin yanında konuştuğu için geldi haliyle

ben sizde gerçekten sorun göremedim
şimdi sizin hatalarınızı çıkarmaya çalışıyoruz doğal olarak konuyu siz açtığınız için
ama ben fazla iyi niyetiniz dışında sıkıntı gerçekten göremedim
sonuçta insan hastalanıp gelince bir geçmiş olsun denir tabi ki hani mesafe başka bir şey adap başka...
hemen kıskanıyor diyenler gelmiş yazmış bir üye ama sonuçta kıskanmak/kıskanılmak gerçek bir durum
öyle olmasa bir terim olarak literatürde yer almazdı
gerçekten sizi rakip gördüğünü düşünüyorum ben de. bir de siz pek fazla şeyinizi anlatmayınca ben anlattım o anlatmıyor ketum vs diye düşünmüş de olabilir ki en doğrusunu yapmışsınız.
Bazen mesafe kendiniz anlatmamakla değil karşı tarafı çok dinlememekle de oluyor demek ki.
bazı insanlar vardır çok dertliyken çok iyi gözüküp destek beklerler/ sorunları ortadan kalkınca birden size ihtiyaçları kalmadığı hem de en zayıf anlarını bildiğiniz için bir düşmanlık beslerler. İş arkadaşınız o tiplerden gibi geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…