canım benim bi süreligine gelip kalmak güzel ama sürekli köyde yasamak ve hic sevmedigin insanlarla komsuluk etmek gercekten zor bisey, eminim ki sıkılır büyük sehir hayatlnl arardın...ben köyde yaşamayı çok isterdim . ama imkansız tabi . iş durumum yüzünden . ama bir köyde herkesten uzakta yaşamak çok güzel olurdu . büyük bir şehirde doğdum büyüdüm ama köy hayatına çok özenirim nedense .
sizin tabirinizle samimi insanlar kızlarını 15nden snra okula göndermiyo, 15- 20 milyar baslık parası alıp evlendiriyo, gecen gün komsuma gitim, kadının kocası simdiden 9-10 yasındaki kızına 1 gün okula git 2 gün gitme diyomus sırf okuldan sogusun diye simdiden alıstırma yapıyomus, pardon kusura bakmayın cahil degil samimi insanlarmısmıs....Köy hayatı muhteşemne zaman köyüme gitsem,istanbula dönmek istemem "cahillik"kelimesi hoş olmamış..yok şu etek moda,yok saçımın boyası geldi vs...yerine.tavuktan,inektek konuşmayı tercih ederim ne güzel,sebzeler ekerim,çiçekler yetiştiririm...sizin "cahil"benim ise "samimi"bulduğum insanların arasında vaktin nasıl geçtiğini anlamazdım..yapacak o kadar çok şey varki köyde aslında umarım alışırsınız.
benim koyümde ne okul var, ne bakkal var, ne camii var, keske dediginiz gibi bir köyde yasasaydım, insanları ayırmıyorumBen akdenizde yaşıyorum yaşadıgım yerin köyleri ve yaylaları hiç şehiri aratmaz.Havuzlu siteleri,internet cafeleri,resturantları,çay bahçeleri herşeyleri var şehirden farksız oldu.
Siz köyde yaşıyorsunuz diye eşarp takmak yada uzun kollu giymek zorunda degilsiniz.Ayrıca insanları cahil diye ayırmayalım herkesin yaşamı düşünce biçimi farklıdır.
sanlıurfaya baglı bi mezra canım daha köy bile degilNeredeymiş bu köy böyle merak ettim doğrusuu
bende eski yasantımı ne kadar özledim ya bazen inanamıyorum köyde olduguma, canım sıkıldıgında cantamı koluma takar carsı pazar gezerdimannemlerin köyünü özledimgezmek için gitmek mümkün olsaydı giderdim.
bende eski yasantımı ne kadar özledim ya bazen inanamıyorum köyde olduguma, canım sıkıldıgında cantamı koluma takar carsı pazar gezerdim
ay canım benim cok sükür evlmiz düzgün (yerler fayans, wc icerde) ama ben bu kücük yerde yasamaya alısamadım bir türlü.. Ya benim tavuktan iknekten bahsetme sebebim bu tür isler yapmayı sevmiyorum fazlada ilgi alanıma girmiyo... Bir an evin icinde dolanırken icim daraldı bi konu acayım biraz rahatlayayım derken herkes beni yanlıs anladı ben kimseyi kücük görmüyorum ki zihniyetleri beni rahatsız ediyo bu kadar...ben istanbulda yaşıyorum, annem istanbul doğumlu köye gelin gelmiş öyle bir köy ki sene 2013 doğru düzgün evlere su getiremediler ,yol yok ,bakkal çakkal hiçbiri yok,tv de belli 1-2 kanal ya çeker ya çekmez ,evlerin altı ahır , piresi , kokusu eksik olmazyeni yeni birkaç evde wc düzenli eski evlerde o kısımda kötü ..annem 2 yıl yaşamış köyde ,babamda askere gitmiş üstüne babaannem dedem halalarım amcalarım hepsi bir evde 2 yıl .. ilk gittiğinde çok garipsemişler, köy halkı garipsemiş istanbullu gelin diye diye .. ama annem çabuk adapte olmuş geçirmiş kafasına yemenisini ineği kitaplarda gören kadın babaannemin yardımıyla başlamış inek sağmaya hamur açmaya davar gütmeye tarla tapan işleri yapmaya ,ahır temizlemeye..sonra memuriyet hayatı taşınmışlar haliyle .. bayramda seyranda gidiyoruz.. yine gider gitmez yemenisi bağlar kolları sıvar girişir,şalvarınıda giyer ,, ama herkes böyle olacak diye birşey yok eğer sabrınız varsa sabırlı olun kotunuzu giyin ,ama yok sabrım diyorsanız ortam size değil siz ortama uyarsanız mutlu olursunuz çünkü oraya giden sizsiniz adapte olması gereken sizsiniz dedikodu demişsiniz ama tavuktan bahsediyolar hep diyende sizsinizkonuşmalar hoşunuza gitmezse işim var der kalkarsınız köy yerinde iş bitmez malum
canım ben evli degilim, bekarım ailemle beraber yasıyorum...gerçekten zor bir yaşam tarzı köy hayatı belki 10 -15 gün çekici olabilir ama sürekli kalmayı düşünün bir de ....kışın soba yakarsın doğru düzgün evin düzeni olmaz kafa dengi sohbet edip dertleşeceğin kişi çok az belkide yok (9 haneli dediğin için).dışarda çok gezsen laf olur küçük ilçelerde bile böyleki gel gelelim köye....eşine sehirden bir iş bakmaya çalışın bence sende çalışabilirsin eşin dışarda çalıştırmazsa çocuk bakabilirsin
mutlaka olumlu taraflar vardır ama benim lcin sehır merkezi bambaska, bir gün evlenırsem ilk kosulum merkezde yasamak olcak baska türlü asla evlenmem... Sen hangi sehırdesın ve köyünüz kac hane?Ben de eşimin işinden dolayı köye gelin geldim. Ömrü hayatımda köy nedir bilmezken onu sevdiğim için kabullendim bu durumu. Şehir hayatına alışan bir insan için köyde yaşamak gerçekten de kolay değil. Köy insanı sıcak ve samimidir fakat çerçeveleri dardır, dünyaları köylerinden ibaret... Bazen komşulara gidiyorum muhabbetleri benim dünyamdan öyle farklı ki ayak uydurmak zor. Çok fazla dedikodu var zira herkes birbirini tanıyor falanca filancayla ne yapmış kaynatıp dururlar. Ben de dedikoduyu hiç sevmem bu sebeple çok sık görüşmek istemiyorum. Haa hepsi aynı değil içlerinde kendini geliştirmiş kimselerde var onlarla muhabbet hoş oluyor. Öte yandan ulaşım imkanı kısıtlı, elektirik kesintisi, su kesintisi sürekli oluyor. Bakın ben hamileyim ha deyince şehre gidemiyorum. Sıkıntı sadece insanıyla da alakalı değil. Buradakiler bu koşullara alışmış. Fakat bizler için durum gerçekten daha da sıkıntılı... Bunlara alışmak hiç de kolay değil. Fakat orada yaşayacaksan kabullenmek zorundasın. İyi taraftan bakmaya çalışmalısın. Benim en çok hoşuma giden doğal besinler, taze sebze meyveler, temiz hava sessiz ortam. Şehirde de bunları bulmak imkansız...
canım bence sende yeni köye tasınmıssın ve adaptasyon sorunu yasıyosun :) merkezde yasayanlar icin alıs demek kolay tabi, bende kücük bi örnek vereyim, haber bile yolamadan müsaitmisiniz deglmisiniz demeden pat diye misafirlıge geliyolar belki ben müsaid degilim belki temizlık yapıyorum insan biraz düsünceli olur ya...Cahillik meselesine gelince evet maalesef ben de ara sıra öfkelendiğimde bu talihsiz sözcüğü sarfediyorum. Ama cidden beni çileden çıkarıyorlar bazen. Sizlere bir örnek vereyim: Bir sabah uyandım evimin girişinde balkon var epey de geniştir demirlere halı sermişler. TEpem attı. İnsan bir kapıya vurur komşu müsait misin balkonunu kullanabilir miyim der değil mi? Kim bilir kimin halısı! Belki ben de bu gün halı sereceğim belki balkonu yıkayacağım işim var belki insan sormaz mı yahut haber etmez mi? Bu olayı sadece bir kere de yaşamadım bir kaç kere oldu. Birinde asarken yakaladım. Komşu dönüp bakmıyor bile o günde çamaşır yıkamıştım beş on dakika sonra serecektim. Söyledim artık ne yapayım. E gel de cahil deme şimdi... Bana haber etse çamaşır yıkamazdım. Üstelik halılarını kollarım rüzgar eserse düşmesin diye kontrol ederim neden haber verme zahmetinde bulunmuyorsun be kadın! İçerde insan yaşıyor ama değil mi? Bir örnek daha vereyim mi? Bir gün yakın komşunun annesi vefat etmişti ben de komşu hakkıdır diye adetlerini sordum yemek götüreceğim. Meğerse burada şehirdeki gibi herkes yemek götürmezmiş. Kişi öğünün yemeğini üstlenirmiş. Neyse ben de kabul ettim eşim çok severdi o teyzeyi sevaptır dedim. Etli pide yaptırdık çorba salata falan. Eşimle gönderdim yemeği. Vay efendim bir dedikodu aldı köyü neymiş yemeği göndermişim de başında neden durup da servis etmemişim bire mübarekler ben hiç bir akrabalığım yokken üstelik daha da yeni gelinken size yemek yapıp gönderiyorum siz kalkmış benden bir de servis bekliyorsunuz. O günden sonra tövbe ettim yok bacım yok bunlara iyilik yaramaz...
cok tesekur ederım canım duygularıma tercüman oldunDavulun sesi uzaktan hoş gelir, bazı insanlar için uzaktan ahkam kesmek kolay tabii. 9 haneli bir mezrada eminim yaşamak çok zordur. Hiç bir sosyal faaliyet olmaması, kültür farkı yaşadığın sınırlı sayıda insanla görüşmeye mecbur olmak, için sıkılsa şöyle bir yol boyu yürüyüş yapamamak eminim çok çok zordur. Hele hele çocuk varsa ufacık bir yerde büyümesi bayaa bi sıkıntı. Almak istediğin bişeyi bile bulupta alamazsın kolayca. Orda yaşamak isteyen insanları koy oraya eminim ki 2 hafta sonra çıldıracak gibi olurlar o yüzden o laflara bakma hiç. Allah yardımcın olsun. İnşallah durumunuz tez zamanda düzelir ve merkeze taşınırsınız yeniden.
mutlaka olumlu taraflar vardır ama benim lcin sehır merkezi bambaska, bir gün evlenırsem ilk kosulum merkezde yasamak olcak baska türlü asla evlenmem... Sen hangi sehırdesın ve köyünüz kac hane?
Sizi iyi anlyorum,hem de çok iyi...Ben de evlenip bir köye geldim ama yok yok benimki köy değil sizi okuyunca daha iyi anladım.Okul sağlık ocağı,eczane,bakkal market,nalbur hatta dün gördümtelefoncu bile var...Ama ben yine de bu tarz bir yerde yaşamadığım için zor geliyor ( du ).Hala alıştımmı alışmadımmı emin değilim :) Sizin tarif ettiğiniz yer kaynanamların şuan oldukları yere tam uygun.Bakkal bile yok...Ve ben orada yaşasam zır deli olurdum herhalde...Tıpkı anlattığınız gibi...O yüzden şimdi daha iyi anladım ki bolca şükür etmem lazım...Bir de şu var ki Allah bir şekilde sabrınıda veriyor insana bu gerçekten doğru...
Siz evli değilmişsiniz,evde bir şeyler yapsanız.Ben mesela en sonunda kendime dikiş uğraşı buldum.Şuan hemen canım sıkılsın geçiyorum başına.Kendi kendime öğrenip yapıyorum.Eğer severseniz bunları deneyebilirsiniz.İnternette zaman geçmiyor.İnsan karşısında canlı konuşacağı birine ihtiyaç duyuyor muhakkak...Bence uğraşlar bul kendine...Vrsa küçük bir toprak parçası :) Bir şeyler ek dik.Salıncak kur :) Kedi besle ,civciv besle.Hayvan beslemekte çok çok iyi gelir bana kalırsa....
Neyse çok uzattım Allah yardımcın olsun.Yine de şükret beterin beteri var derler savaş ortamında da doğup büyüyebilirdik...Gerçekten az şükrediyoruz yaNereye bağladım hey Allahım,inşallah yapacak bir şeyler bulursunuz...
canım zaten 4 dönümlük bostanımız var suan, 350 agaclık nar agacı, suan oruc dıye pek fazla gıtmıyoruz oructan snra cok yogun oluyoruz, bahcede kendıme hamak kurdum arada gıdıp uzanıyorum, ama insan yınede sıkılıyo ya bır arkadas arıyo, keske bı tanecık arkadasım olsa soyle kafa dengı 2-3 gunde bır karsılıklı oturup laflasam, ama yok maalesefSizi iyi anlyorum,hem de çok iyi...Ben de evlenip bir köye geldim ama yok yok benimki köy değil sizi okuyunca daha iyi anladım.Okul sağlık ocağı,eczane,bakkal market,nalbur hatta dün gördümtelefoncu bile var...Ama ben yine de bu tarz bir yerde yaşamadığım için zor geliyor ( du ).Hala alıştımmı alışmadımmı emin değilim :) Sizin tarif ettiğiniz yer kaynanamların şuan oldukları yere tam uygun.Bakkal bile yok...Ve ben orada yaşasam zır deli olurdum herhalde...Tıpkı anlattığınız gibi...O yüzden şimdi daha iyi anladım ki bolca şükür etmem lazım...Bir de şu var ki Allah bir şekilde sabrınıda veriyor insana bu gerçekten doğru...
Siz evli değilmişsiniz,evde bir şeyler yapsanız.Ben mesela en sonunda kendime dikiş uğraşı buldum.Şuan hemen canım sıkılsın geçiyorum başına.Kendi kendime öğrenip yapıyorum.Eğer severseniz bunları deneyebilirsiniz.İnternette zaman geçmiyor.İnsan karşısında canlı konuşacağı birine ihtiyaç duyuyor muhakkak...Bence uğraşlar bul kendine...Vrsa küçük bir toprak parçası :) Bir şeyler ek dik.Salıncak kur :) Kedi besle ,civciv besle.Hayvan beslemekte çok çok iyi gelir bana kalırsa....
Neyse çok uzattım Allah yardımcın olsun.Yine de şükret beterin beteri var derler savaş ortamında da doğup büyüyebilirdik...Gerçekten az şükrediyoruz yaNereye bağladım hey Allahım,inşallah yapacak bir şeyler bulursunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?