Bir türlü alısamadım köy hayatına ;(

canım benim bi süreligine gelip kalmak güzel ama sürekli köyde yasamak ve hic sevmedigin insanlarla komsuluk etmek gercekten zor bisey, eminim ki sıkılır büyük sehir hayatlnl arardın...

sizin tabirinizle samimi insanlar kızlarını 15nden snra okula göndermiyo, 15- 20 milyar baslık parası alıp evlendiriyo, gecen gün komsuma gitim, kadının kocası simdiden 9-10 yasındaki kızına 1 gün okula git 2 gün gitme diyomus sırf okuldan sogusun diye simdiden alıstırma yapıyomus, pardon kusura bakmayın cahil degil samimi insanlarmısmıs....

benim koyümde ne okul var, ne bakkal var, ne camii var, keske dediginiz gibi bir köyde yasasaydım, insanları ayırmıyorum
gercekten cok cahiller hemde kara cahiller...

belki bişeyler değişir ve eski yaşantına dönersin neden olmasın bence şimdilik olduğun ortama alışmaya bak

bende eski yasantımı ne kadar özledim ya bazen inanamıyorum köyde olduguma, canım sıkıldıgında cantamı koluma takar carsı pazar gezerdim

haklısın şehir hayatı bambaşka adımını attığın an çarşıdasın.şehirde yaşayan köyde yapamaz sıkılır.şimdi köyü özlediğim halde en fazla 2 gün kalabilirim.kalabalığa alıştım bende zorlanırım.

ay canım benim cok sükür evlmiz düzgün (yerler fayans, wc icerde) ama ben bu kücük yerde yasamaya alısamadım bir türlü.. Ya benim tavuktan iknekten bahsetme sebebim bu tür isler yapmayı sevmiyorum fazlada ilgi alanıma girmiyo... Bir an evin icinde dolanırken icim daraldı bi konu acayım biraz rahatlayayım derken herkes beni yanlıs anladı ben kimseyi kücük görmüyorum ki zihniyetleri beni rahatsız ediyo bu kadar...

canım ben evli degilim, bekarım ailemle beraber yasıyorum...

mutlaka olumlu taraflar vardır ama benim lcin sehır merkezi bambaska, bir gün evlenırsem ilk kosulum merkezde yasamak olcak baska türlü asla evlenmem... Sen hangi sehırdesın ve köyünüz kac hane?

canım bence sende yeni köye tasınmıssın ve adaptasyon sorunu yasıyosun :) merkezde yasayanlar icin alıs demek kolay tabi, bende kücük bi örnek vereyim, haber bile yolamadan müsaitmisiniz deglmisiniz demeden pat diye misafirlıge geliyolar belki ben müsaid degilim belki temizlık yapıyorum insan biraz düsünceli olur ya...

cok tesekur ederım canım duygularıma tercüman oldun

ben Akdeniz de yaşıyorum ,buradaki köyler bahsi geçen köylere göre metropol kalıyo heralde..umarım taşınırsınız, yaşnızı bilmiyorum ama üniversite imkanınız varsa deneyin derim ya da ne bileyim Kpss ile falan bir şekilde oradan uzaklaşmaya bakın..aileniz belki temelli orada yaşayabilir ama sizin kafayı ordan kurtarmanız lazım..yaşınız kaç..eğitim imkanı ya da çalışma imkanı varsa değerlendirin derim..

Sizi iyi anlyorum,hem de çok iyi...Ben de evlenip bir köye geldim ama yok yok benimki köy değil sizi okuyunca daha iyi anladım.Okul sağlık ocağı,eczane,bakkal market,nalbur hatta dün gördüm telefoncu bile var...Ama ben yine de bu tarz bir yerde yaşamadığım için zor geliyor ( du ).Hala alıştımmı alışmadımmı emin değilim :) Sizin tarif ettiğiniz yer kaynanamların şuan oldukları yere tam uygun.Bakkal bile yok...Ve ben orada yaşasam zır deli olurdum herhalde...Tıpkı anlattığınız gibi...O yüzden şimdi daha iyi anladım ki bolca şükür etmem lazım...Bir de şu var ki Allah bir şekilde sabrınıda veriyor insana bu gerçekten doğru...

Siz evli değilmişsiniz,evde bir şeyler yapsanız.Ben mesela en sonunda kendime dikiş uğraşı buldum.Şuan hemen canım sıkılsın geçiyorum başına.Kendi kendime öğrenip yapıyorum.Eğer severseniz bunları deneyebilirsiniz.İnternette zaman geçmiyor.İnsan karşısında canlı konuşacağı birine ihtiyaç duyuyor muhakkak...Bence uğraşlar bul kendine...Vrsa küçük bir toprak parçası :) Bir şeyler ek dik.Salıncak kur :) Kedi besle ,civciv besle.Hayvan beslemekte çok çok iyi gelir bana kalırsa....

Neyse çok uzattım Allah yardımcın olsun.Yine de şükret beterin beteri var derler savaş ortamında da doğup büyüyebilirdik...Gerçekten az şükrediyoruz ya Nereye bağladım hey Allahım,inşallah yapacak bir şeyler bulursunuz...

mutlaka olumlu taraflar vardır ama benim lcin sehır merkezi bambaska, bir gün evlenırsem ilk kosulum merkezde yasamak olcak baska türlü asla evlenmem... Sen hangi sehırdesın ve köyünüz kac hane?

Ben sana göre sansliyim. Bulunduğum köy büyük 300 hane. Bakkalı manavi fırını var. Lakin yine de köy işte. Sehirden yarim saatlik uzaklikta. Şehre giden dolmuşu da var ama sabah sekizde yetisirsen tabi. Akşam olmadan dönmek zorundasın. Çöp sıkıntısı var. Millet çöpü ortalığa atıyor ya da yakıyor. Bunları neden mi anlatıyorum köy işte güllük gulistanlik gözükse de yaşamak alışmak zor uzaktan hoş ama içindeyken alışmak kolay değil... ben de buradan gitme en azından ilçe ya da kasabaya yerleşme umuduyla katlaniyorum. Sen okumadin mi çalışma bahanesiyle şehre giderdin

ya sımdı o kadar koy mu bılememde bende aslında suanda ısyerınde beton yıgınlarının arasında degılde
yesıllıklerın ıcınde tek katlı bahcelı balkonlu evımde yasamak ısterdım ben balkonda fasulyemı kırsaydım cocugum cımlerde top oynasaydı hadı sımdı sıcak oglen oda balkonda kılımın uzerınde arabalarıyla oynasaydı
suandakı sahıp oldugum evımı oraya alsam hanı elektrıgım suyum dogalgazım olsa oh ne guzel
belkı sonradan sonrayaevin bahcesine havuzda yaptırabılırım koy gelısır sonucta .....

Evet Allah sabrini da veriyor yardım da ediyor. Sizin beslediğiniz hayvan var mı ben çok seviyorum istiyorum ama eşim istemiyor. Ben de çiçeklere verdim kendimi

Seni anlıyorum gerçekten zor. Hepimiz köy hayali kursakta, bahsettiğin şartlarda acaba kim ne kadar yaşayabilir.

Evli olsan daha kolay ev işi, çocuk vs oyalanırdın. Allah kolaylık versin.

valla k.bakmayında şu yazılanlara çok sinirlendim açıkcası bilip bilmeden çok yorum yazılmış adı üstünde köy ya orası şehir merkezi değil ya insanlar nasıl geçim yapıyo orda çiftçilikle uğraşıp etmek parası kazanıyo. domatesini biberini satarak para kazanıyo bende köyde büyüdüm hiçde gocunmuyorum hertemiz havası var sessiz sakın. Zamanında birşeyler görmemişler doğru çünkü onların zamanında görmeye vakitleri yoktu. Vay çöpler dışarı atılıuyomuş yakılıyomuş bu onların suçu mu sizce? yok dedikodu yapılıyomuş da sen hiç yapmıyorsun sanki napsınlar yani ozman sen git bi değişşiklik yapta belki etmezler dedikodu değiştir insanları hem seçimi kendin yapmıssın k.bakma insanaları yargılayamazsın sende imkan ollarda olsaydı emin o daha iyi yerlerde olabilirlerdi... ha bu arada yemek göndermişsin servisi tabii ki sen yapacaksın bu yemekleri kim yaptı in mi cin mi byle uzat durursan anlaşıp kaynaşamazsınn
valla ana sağlık vardı ilkokulda vardı2 küçük bi bakkal vardı insanlar geçimi rahatlıkla yaparsı olmadı merkeze inerlerdi inmeyenlerde hiç zır deli olmadı akılları gayet yerinde . köyde geçim çok kolaydır yaşamsını bilene şehir merkezi daha zor elektrik ssu doğalgaz aidat kapıcı parası temizlik parası vs. vs. şuan gerçi benim köyüm mahalle oldu otosuda geliyo dolmuşuda hepsi zamanla ..atalarımız boşuna dememiş SABRETMESİNİ BİLENİN HERŞEY AYAĞINA GELİR
tabbi yaşama şartları çok ağır la yerlerde varda insanları yaşamaa tarzlarına göre aşağılamayın yargılamayın ayıpp
onlar istemez öyle olsunn ... senin tv vara pc vara tabletin telefonun var onların da ineği koyunu var sen lüksde yaşayaabilirsin bu nların kötü olduğu anlamına gelmiyor

canım zaten 4 dönümlük bostanımız var suan, 350 agaclık nar agacı, suan oruc dıye pek fazla gıtmıyoruz oructan snra cok yogun oluyoruz, bahcede kendıme hamak kurdum arada gıdıp uzanıyorum, ama insan yınede sıkılıyo ya bır arkadas arıyo, keske bı tanecık arkadasım olsa soyle kafa dengı 2-3 gunde bır karsılıklı oturup laflasam, ama yok maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…