- 5 Şubat 2013
- 1.705
- 1.072
- 133
valla k.bakmayında şu yazılanlara çok sinirlendim açıkcası bilip bilmeden çok yorum yazılmış adı üstünde köy ya orası şehir merkezi değil ya insanlar nasıl geçim yapıyo orda çiftçilikle uğraşıp etmek parası kazanıyo. domatesini biberini satarak para kazanıyo bende köyde büyüdüm hiçde gocunmuyorum hertemiz havası var sessiz sakın. Zamanında birşeyler görmemişler doğru çünkü onların zamanında görmeye vakitleri yoktu. Vay çöpler dışarı atılıuyomuş yakılıyomuş bu onların suçu mu sizce? yok dedikodu yapılıyomuş da sen hiç yapmıyorsun sanki napsınlar yani ozman sen git bi değişşiklik yapta belki etmezler dedikodu değiştir insanlarıhem seçimi kendin yapmıssın k.bakma insanaları yargılayamazsın sende imkan ollarda olsaydı emin o daha iyi yerlerde olabilirlerdi... ha bu arada yemek göndermişsin servisi tabii ki sen yapacaksın bu yemekleri kim yaptı in mi cin mi byle uzat durursan anlaşıp kaynaşamazsınn
valla ana sağlık vardı ilkokulda vardı2 küçük bi bakkal vardı insanlar geçimi rahatlıkla yaparsı olmadı merkeze inerlerdi inmeyenlerde hiç zır deli olmadı akılları gayet yerinde . köyde geçim çok kolaydır yaşamsını bilene şehir merkezi daha zor elektrik ssu doğalgaz aidat kapıcı parası temizlik parası vs. vs. şuan gerçi benim köyüm mahalle oldu otosuda geliyo dolmuşuda hepsi zamanla ..atalarımız boşuna dememiş SABRETMESİNİ BİLENİN HERŞEY AYAĞINA GELİR
tabbi yaşama şartları çok ağır la yerlerde varda insanları yaşamaa tarzlarına göre aşağılamayın yargılamayın ayıpp
onlar istemez öyle olsunn ... senin tv vara pc vara tabletin telefonun var onların da ineği koyunu var sen lüksde yaşayaabilirsin bu nların kötü olduğu anlamına gelmiyor
Bilip bilmeden konuşmaktan bahsediyorsun da asıl sen bilip bilmeden konuşuyorsun. Çöplerin dışarıya atılması onların suçu evet. Çünkü zamanında kaymakamlıktan bildiri gelmiş burası belediyeye bağlanacakmış ve o vakit konteynerlar da gelecekmiş fakat köylüler buna yanaşmamışlar neden çünkü çöp vergisi var! Onlar dar düşünüyorlar demiyorlar ki sonuçta çoluk çocuk sokakta oynuyor, tavuklar ortalıkta ne bulursa yiyor hastalığı var bunun. Onlar bu duruma kabullenmişler ama benim bunu kabul etmem mümkün değil ben bir kağıt parçasını sokağa atamayan biriyken nasıl çöpleri pencereden aşağı boca edebilirim? Dedikodu meselesine gelince elimden geleni yaptım bu noktada fakat onlar bildiğinden şaşmıyor. Ben bu saatten sonra kimseyi değiştiremem kusurabakma ama onların gönlü olsun diye de onu bunu çekiştiremem. Hiç bir zaman onları aşağılamadım yazdıklarımı tekrar okursan alışmaya çalıştığımı ifade ettim. Lisede benim en yakın arkadaşım köylüydü keza üniversite de yine köyde yaşayan hatta mezra gibi küçük bir köyü olan çok samimi dostum vardı hala da görüşürüz. Bu köydeki insanları asla aşağılamadım ama benim beklentim dışında hareket etmelerine katlanmam zor oluyor. Buna en bariz örnek arkadaşın da söylediği gibi paldır küldür eve dalmaları. Kapı bir açık olsun öksürmezler bile pat içeri girerler. Ben bunlara alışmaya çalışıyorum. Yerde oturmak yemek yeme tarzları hepsi öyle farklı ki asla aşağılamadım tam tersine kibirli sanmasınlar diye onların yediği gibi yemeye çalıştım. Ama bir anda kolay olmuyor bunu anlatmaya çalışıyorum. Sen köyde büyümüşsün koşullarına alışmışsın peki şimdi nerede yaşıyorsun? Burdakilerin çoğu hayatından memnun değil ama alışmışlar, katlanıyorlar. Fırsatını bulan şehre kaçıyor hemen. Uzaktan konuşmak çok kolay cidden...
Ben senin adını kullanarak cvp vermedim arkadaşım genel yorumlara bakarak cevap verdim ayrıca git komşularınla dedikodu yap da demedim başka şeyler anlamında sen yanlış anlamışsın. Şehir merkezine gitsinler yada gitmesinler beni ilgilendirmez orası, köylü şehir merkezine gidiyorsa şehir merkezindekilerde köye geliyo buda ayrı . sen mesajında belediye olaylarını falan anlatmamışsın madem yazmadın güzellikle söyle kızarak değil ; senin yaşam tarzınla onların ki bir değil ki . evet köyde büyüdüm 26 sene oldu üni okudum şehir merkezinde iş hayatım oldu ve halada çalışıyorum daha birgün demedim köyü istemiyorum işten çıkar çıkmaz evime gittim gocunmadm da köylü olduğum için şuan şehir merkezindeyim evlilik olduğu için ama her h.sonu köydeyim.
Evet Allah sabrini da veriyor yardım da ediyor. Sizin beslediğiniz hayvan var mı ben çok seviyorum istiyorum ama eşim istemiyor. Ben de çiçeklere verdim kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?