Bir türlü iş hayatına atılamayan ben..

bombeli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2020
176
432
103
30
Merhaba herkese. 6 ay içinde kendi evime çıkmayı düşünüyorum. A,lem başka şehirde yaşıyor. Oraya gitmemek için kendime düzen kurmam gerek. Tabii bunun için de para.
Etrafımda okulu bitirip gelen işbulamayan çok insan var benim gibi. Ama neredeyse hepsi bir şekilde iş bulup çalışıyor. Garsonluk yapan var, kasiyerlik yapan var, günlük ücretle boş vakitlerini dolduruyorlar. Şu işim olana kadar devam edicem diyorlar.
Bana gelince korkularım mı var bilmiyorum ama kıç kaldırma ya da tembellik mevzusu değil benimki. İşe girmeye korkuyorum, çalışırken aniden koşarak uzaklaşma isteği vs geliyor.
Doktora gittim ilaç tedavisine başladım. (Sadece bu sorundan ötürü değil)
Şimdi ufak bir pastanede eleman arıyorlarmış. İçimde bir tarafım ara git konuş yarın başla hatta para biriktir sporuna git cevre edin derken bir tarafım iki üç gün çalışıp çıkarsam yine hevesim kırılcak nasıl yapcam belki daha iyi bir iş çıkar karşıma vs diyor. Bununla başa çıkamıyorum. Patanenin sahibi de tanıdık. Girip çıksam ayıp olur mu diyorum. Aşamadığım bir durum sanırım.
Para lazım zaten bunun sebebi nedeni olmaz acilen birikim yapmam lazım değil ki şu an hem harçlığımı çıkaramıyorum hem evde tekim zaman geçmiyor.
Kendimi nasıl telkin edebilirim?
Bu yollardan geçmiş(herhangi bir korku) üstüne gidip yenen var mı ?
Lütfen eleştirirken acımasız yorum yapmayın. Gerçekten bir harekete bir atağa ihtiyacım var. Tesekkür ederim.

Evde otur otur nereye kadar? Arkadaşlarınızın yaptıkları çok doğru. İstediğiniz gibi bir iş bulana kadar girip çalışmak en doğrusu. Hayata bir yerden tutunmak gerekiyor. Ama sizin başka bir probleminiz var bence, daha işe başlamadan çıkmayı düşünüyorsunuz.

Maalesef herkes istediği işi yapamıyor ya da mezun olduğu bölümle alakalı bir işte yapamıyor sanırım seninde asıl korkun bu. Bence yavaş yavaş küçük işlerde çalışmaya başlayabilirsen hem korkunu yenersin hemde özgüvenin artar. İlk mezun olduğum zaman 400 kişinin çalıştığı bir yerde işe başlamıştım ve ofis ortamı bana çok zor gelmişti. Sürekli yanlış yapma korkum vardı ne zaman bişeyler öğrendiğimi anladım kendi kararlarımı vermeye başladım insanlar bana soru sordu o zaman cesaretim arttı. Bence korkunla yüzleşmek için üzerine git. İş küçük büyük diye düşünme. Hem daha başlamadın bile ayrılmayı düşünmek niye

Evde otur otur nereye kadar? Arkadaşlarınızın yaptıkları çok doğru. İstediğiniz gibi bir iş bulana kadar girip çalışmak en doğrusu. Hayata bir yerden tutunmak gerekiyor. Ama sizin başka bir probleminiz var bence, daha işe başlamadan çıkmayı düşünüyorsunuz.
Evet. Ya da iş ortamında hemen üzerimi değiştirip kaçmak kurtulmak istiyorum. Herşey üstüme geliyor gibi hissediyorum. Üstüne gittim ama faydası olmadı.

Maalesef herkes istediği işi yapamıyor ya da mezun olduğu bölümle alakalı bir işte yapamıyor sanırım seninde asıl korkun bu. Bence yavaş yavaş küçük işlerde çalışmaya başlayabilirsen hem korkunu yenersin hemde özgüvenin artar. İlk mezun olduğum zaman 400 kişinin çalıştığı bir yerde işe başlamıştım ve ofis ortamı bana çok zor gelmişti. Sürekli yanlış yapma korkum vardı ne zaman bişeyler öğrendiğimi anladım kendi kararlarımı vermeye başladım insanlar bana soru sordu o zaman cesaretim arttı. Bence korkunla yüzleşmek için üzerine git. İş küçük büyük diye düşünme. Hem daha başlamadın bile ayrılmayı düşünmek niye
Evet uzun süreli çalışabilirim diyorum kendi kendime rahatlıyorum ama sonra ya üstümde inanılmaz bir korku, kalp çarpıntısı oluyor. Dediklerinizde haklısınız. Bugün çalışsam cebime para girerdi oturdum tüm gün bomboş geçti.

Evet uzun süreli çalışabilirim diyorum kendi kendime rahatlıyorum ama sonra ya üstümde inanılmaz bir korku, kalp çarpıntısı oluyor. Dediklerinizde haklısınız. Bugün çalışsam cebime para girerdi oturdum tüm gün bomboş geçti.
Uzun süre evde durmak eve alışmakta senin korkularını tetikler. Bir işte çalışırken başka yerden kafana göre il araştırada bilirsin. İlk adımı at sonrası kendiliğinden gelir.

Pastanede alacaginiz para aşağı yukarı bellidir. Çalışma saatleri uzundur. Yani değer mi bilemedim. Eve niye çıkacaksınız?

Adı neymiş bu hastalığın, çok değişikmiş. Bence iyileşene kadar ailenin yanında ol.
Hem tedavin tamamlanır hem de iyileşince daha verimli olursun.
Şimdi işe girip 3 gün sonra istifa edersen modun düşer, önce sağlığına kavuş.
Geçmiş olsun.

Pastanede alacaginiz para aşağı yukarı bellidir. Çalışma saatleri uzundur. Yani değer mi bilemedim. Eve niye çıkacaksınız?
Ailem başka şehire taşındı. Ben doğup büyüdüğüm şehirdeyim hala. Şu an masrafları ailem karşılıyor ama ağır gelmeye başladı yetişemiyorlar maddi anlamda. Bende yanlarına gitmek istemiyorum bu yüzden burda para biriktirip eve çıkmam ayaklarımın üzerinde durmam gerek.

Adı neymiş bu hastalığın, çok değişikmiş. Bence iyileşene kadar ailenin yanında ol.
Hem tedavin tamamlanır hem de iyileşince daha verimli olursun.
Şimdi işe girip 3 gün sonra istifa edersen modun düşer, önce sağlığına kavuş.
Geçmiş olsun.
Doktor teşhis koydu mu bilmiyorum bana söylemedi ne durumda olduğumu. Sadece iki hafta sonra tekrar görüşeceğiz ve uzun bir tedavi süreci olacak dedi. Teşekkür ederim çok sağolun

Merhaba herkese. 6 ay içinde kendi evime çıkmayı düşünüyorum. A,lem başka şehirde yaşıyor. Oraya gitmemek için kendime düzen kurmam gerek. Tabii bunun için de para.
Etrafımda okulu bitirip gelen işbulamayan çok insan var benim gibi. Ama neredeyse hepsi bir şekilde iş bulup çalışıyor. Garsonluk yapan var, kasiyerlik yapan var, günlük ücretle boş vakitlerini dolduruyorlar. Şu işim olana kadar devam edicem diyorlar.
Bana gelince korkularım mı var bilmiyorum ama kıç kaldırma ya da tembellik mevzusu değil benimki. İşe girmeye korkuyorum, çalışırken aniden koşarak uzaklaşma isteği vs geliyor.
Doktora gittim ilaç tedavisine başladım. (Sadece bu sorundan ötürü değil)
Şimdi ufak bir pastanede eleman arıyorlarmış. İçimde bir tarafım ara git konuş yarın başla hatta para biriktir sporuna git cevre edin derken bir tarafım iki üç gün çalışıp çıkarsam yine hevesim kırılcak nasıl yapcam belki daha iyi bir iş çıkar karşıma vs diyor. Bununla başa çıkamıyorum. Patanenin sahibi de tanıdık. Girip çıksam ayıp olur mu diyorum. Aşamadığım bir durum sanırım.
Para lazım zaten bunun sebebi nedeni olmaz acilen birikim yapmam lazım değil ki şu an hem harçlığımı çıkaramıyorum hem evde tekim zaman geçmiyor.
Kendimi nasıl telkin edebilirim?
Bu yollardan geçmiş(herhangi bir korku) üstüne gidip yenen var mı ?
Lütfen eleştirirken acımasız yorum yapmayın. Gerçekten bir harekete bir atağa ihtiyacım var. Tesekkür ederim.
Merhaba, aynı sıkıntıları 12 yıldır yaşıyorum malesef önce ilaç tedavini bitir. Daha sonra oturup etraflıca düşün. Tüm kartlarını masaya yatır notlar al, kararlar al ve kendine inan. Ben iş hayatımda yalaka ve yalancı olamadığım için iş yerinden en önce ben çıkarıldım ve bu durumdan bıktım. En son çalıştığım yerde çok iyi konumdaydım ve kendi düzenimi oturtmuştum ama patronun kuzeni gelince beni çıkarıp yerime onu aldılar. Daha kurumsal şirketler daha güvenli. Çok ihtiyacın yoksa yükselme şansın olmayan işlerde asla çalışıp kendini yorma derim. Evde kaldığın zaman içinde online eğitimler var incele istediğini işine yarayacağını düşündüğün veya seni geliştirecek eğitimler kurslar, sertifikalar alabilirsin. Şansın açık, kısmetin bol olsun 🌸🙏🏻

Doktor teşhis koydu mu bilmiyorum bana söylemedi ne durumda olduğumu. Sadece iki hafta sonra tekrar görüşeceğiz ve uzun bir tedavi süreci olacak dedi. Teşekkür ederim çok sağolun
Rica ederim.
Bu uzun tedavi sürecinde zaten sürekli izin alman da kolay değil.
Önce sağlığına kavuş inşallah.

para kazandıkça güven de geliyor. en aşağıdan başlamak kötü bir durum değil. başlayın gerisi gelir mesleğinize uygun iş bakarsınız sonrasında

bu sıkıntı sadece işe ilişkin mi

yani sosyal fobi desek arkadaştan okuldan vs söz ediyorsunuz

evet ilk günler zor geçer ama bir süre sonra insan alışıyor

işte o kaçma hissi geldiği gün ertelemek lazım

yani dur ilk haftam bitsin gibi bir şeyle telkin

sonra ayıp olur yeni eleman bulamaz bu hafta da çalışayım

bari bir aya tamamlayayım vs vs

tedavinizi aksatmayın ama evde oturmak kısır döngü oturdukça çıkası gelmiyor insanın

Pastanenin sahibi tanıdıkmış daha rahat olabilir bu sizin için. Ayrıca böyle bir dönemde iş bulabildiniz tebrik ederim. Çok güzel bir başlangıç olacak sizin için öyle hissettim. Denemenin de bir zararı olmaz düşersiniz en fazla ilk düşüşünüz değil ya. Başarılar ve şifalar diliyorum.

Ailem başka şehire taşındı. Ben doğup büyüdüğüm şehirdeyim hala. Şu an masrafları ailem karşılıyor ama ağır gelmeye başladı yetişemiyorlar maddi anlamda. Bende yanlarına gitmek istemiyorum bu yüzden burda para biriktirip eve çıkmam ayaklarımın üzerinde durmam gerek.
Ben olsam ailemin yanına giderim. Biraz mantıksız geldi pastanede çalışarak ayrı eve çıkma fikri.

bu sıkıntı sadece işe ilişkin mi

yani sosyal fobi desek arkadaştan okuldan vs söz ediyorsunuz

evet ilk günler zor geçer ama bir süre sonra insan alışıyor

işte o kaçma hissi geldiği gün ertelemek lazım

yani dur ilk haftam bitsin gibi bir şeyle telkin

sonra ayıp olur yeni eleman bulamaz bu hafta da çalışayım

bari bir aya tamamlayayım vs vs

tedavinizi aksatmayın ama evde oturmak kısır döngü oturdukça çıkası gelmiyor insanın
Gecen sene bir markette ise alındım. Sabah ise gidecegim. Gece ates icindeydim. En son küçükken ateslenmisimdir herhalde. Sabahi sabah ettim kabuslar terlemeler. Sonra sabah uyandim düzeldi. Ise gittim kalp carpintisi vs.
Bazi ortamlarda cok gerildigim oluyor durduk yere. Bire bir iliskilerim iyidir ama okul ya da is deyince kalbime birsey oturuyor sanki

Back
X