Bir uyanış...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Huzurevleri yalnız insanlarla dolu ne yazık ki
Aynen öyle ve çoğunun çocuğu da var.Kendi tercihiyle orda kalanlar da var.Bilmiyorum bu yaşımda düşünüp üzülmek istemiyorum.Bir oğlum olacak.Ama asla beni yalnız bırakmasın,bana baksın diye düşünmedim.İsterse dünyanın bir ucunda olsun.O mutlu ben mutlu olayım yeter diyorum.Yeter ki hayat bana o günleri sağlıkla göstersin..

İşte oradaki anne olmak için sizsiniz. Herkes böyle düşünmüyor . Herkesin hayatı cennet bahçesi değil malesef🤷
Evet tabii ki. Dediğim gibi şartlar ya da verilen imkanlar maddi manevi hepsi bir bütün olarak değerlendirilmeli. Haklısınız.

ben iyi ki diyebiliyorsam Allah razı olsun annem,babam sayesinde. Umarım benim evladımda aynısını der 🙏🏻❤️

Yok ya,ben de o amacla yapmadim cocuk filan,zaten gencken aklina bile gelmiyor yaslanacagin:)
Ben cocuklarimi sevmek istedim,onlarla guzel paylasimlarim olsun istedim,oldu oluyor cok sukur,ama yaninda eksi bonuslarim olmadi mi,ohooooo:))
Ornegin cocuklarim az biraz ortaya ciktiginda biraktigim yerde Deniz'i bulamadim,yerinde yeller esiyordu😂
Çocuk aşkı değil de, çocuğun anneye aşkı bir başka bence.
Dünyada bir çocuğun annesine ya da babasına olan sevgisinden daha üstün bir şey yok bana göre ergenlik dönemlerine kadar elbet😂

Yoksa çocuk şöyle güzel, böyle güzel demeyeceğim, benimkiler sevgileri dışında pek sevimsizler😂😂
Ama böyle yüce bir aşkı yaşamak paha biçilmez, aşk diyorum çünkü oğlanlar gerçekten bana aşık, annem bile bana öyle bakmadı.
Hiç sevilmemişim, bunu hissettim.
Bunu tattığım için şanslıyım, öyle hissediyorum kendimi.
Sonsuz sevgi ve aşkla örülü olmak, güçlü kılıyor insanı ve zorluklarıyla mücadele gücü veriyor.
Büyüdüğünde gidecek o sevgi, biliyorum, gitmeli de.
Ondan gelecekte şöyle böyle olsun hayalim yok pek, mümkünse benden uzakta yaşasınlar yeter😂😂😂

Son düzenleme:
Evet tabii ki. Dediğim gibi şartlar ya da verilen imkanlar maddi manevi hepsi bir bütün olarak değerlendirilmeli. Haklısınız.

ben iyi ki diyebiliyorsam Allah razı olsun annem,babam sayesinde. Umarım benim evladımda aynısını der 🙏🏻❤️

Suan icin maddi sorunumuz kalmadi yeni evli de degiliz evlilikte oturdu artik.
Guzel gelirimiz, borcumuz yok. Mesele maddiyat verememek degil bizim, manevi kismi sikinti. 😕

Çocuk aşkı değil de, çocuğun anneye aşkı bir başka bence.
Dünyada bir çocuğun annesine ya da babasına olan sevgisinden daha üstün bir şey yok bana göre ergenlik dönemlerine kadar elbet😂

Yoksa çocuk şöyle güzel, böyle güzel demeyeceğim, benimkiler sevgileri dışında pek sevimsizler😂😂
Ama böyle yüce bir aşkı, aşk diyorum çünkü oğlanlar gerçekten bana aşık, annem bile bana öyle bakmadı.
Hiç sevilmemişim, bunu hissettim.
Bunu tattığım için şanslıyım, öyle hissediyorum kendimi.
Sonsuz sevgi ve aşkla örülü olmak, güçlü kılıyor insanı ve zorluklarıyla mücadele gücü veriyor.
Büyüdüğünde gidecek o sevgi, biliyorum, gitmeli de.
Ondan gelecekte şöyle böyle olsun hayalim yok pek, mümkünse benden uzakta yaşasınlar yeter😂😂😂

İyi taraflari iyi de, cocugun, bebegin dertli kisimlarini burada okuyorum, okurken bana bunalma geliyor sanki ben yaşiyorum. 😔😔😔 Ne zor şey şu cocuk

Suan icin maddi sorunumuz kalmadi yeni evli de degiliz evlilikte oturdu artik.
Guzel gelirimiz, borcumuz yok. Mesele maddiyat verememek degil bizim, manevi kismi sikinti. 😕

çocuk çok büyük bir sorumluluk. Zor iş.
hani öyle toz pembe değil hiç bir şey.
Kedi-köpek bile bi sorumlulukken çocuğu var sen düşün.
Ama bir yandan da sevgiden kalbin patlayacak gibi oluyor. Hani ben diyorum allahım ben böyle nasıl yaşayacağım, abartmıyorum burnumun direği sızlıyor ona bakınca. Bütün zorluklarına değer diyorsun.
Bide büyüyünce artık hayat arkadaşın oluyor bir yerde, biz mesela anneciğimle arkadaş gibiyiz. Güleriz, eğleniriz bazen didişiriz. Bence ne ekersen onu biçiyorsun ilerde.
Çocuğa sunulan hayat, ilerdeki ilişkinin temelini oluşturuyor.
zor kararlar :) ama vaktin var. Eminim en doğru kararı vereceksin (!)

çocuk çok büyük bir sorumluluk. Zor iş.
hani öyle toz pembe değil hiç bir şey.
Kedi-köpek bile bi sorumlulukken çocuğu var sen düşün.
Ama bir yandan da sevgiden kalbin patlayacak gibi oluyor. Hani ben diyorum allahım ben böyle nasıl yaşayacağım, abartmıyorum burnumun direği sızlıyor ona bakınca. Bütün zorluklarına değer diyorsun.
Bide büyüyünce artık hayat arkadaşın oluyor bir yerde, biz mesela anneciğimle arkadaş gibiyiz. Güleriz, eğleniriz bazen didişiriz. Bence ne ekersen onu biçiyorsun ilerde.
Çocuğa sunulan hayat, ilerdeki ilişkinin temelini oluşturuyor.
zor kararlar :) ama vaktin var. Eminim en doğru kararı vereceksin (!)

Tesekkur ederim. Bakalim zaman ne gosterecek. 😌😌😌

İyi taraflari iyi de, cocugun, bebegin dertli kisimlarini burada okuyorum, okurken bana bunalma geliyor sanki ben yaşiyorum. 😔😔😔 Ne zor şey şu cocuk
Çok çok zor çocuklara sahibim ama ölmedim😂
Ben bile bu hale geldiysem, herkes elbet yapar.
O çocuk dünyaya getirildiyse mecbur yapılacak zaten, başka bir alternatif yok.
Mesela pandemi benim hayatımı kolaylaştırdı, bunu diyen duydun mu hiç?
Bak çocuk öyle bir şey, evdesin ve hayatın kolaylaşıyor, herkes delirirken oh diyorsun çünkü dışarı yorucu😂

Şaka bir yana, ileri yaşta bu özleminiz ya da arzunuz olursa evlat edinebilirsiniz, öyle bir seçeneği de gözardı etmeyin.
Yaş oldu 50 hayat bitti değil ki.

Bak çocuk öyle bir şey, evdesin ve hayatın kolaylaşıyor, herkes delirirken oh diyorsun çünkü dışarı yorucu😂

Şaka bir yana, ileri yaşta bu özleminiz ya da arzunuz olursa evlat edinebilirsiniz, öyle bir seçeneği de gözardı etmeyin.

Henuz 30 bile degilim. 35-40 araligini dusunuyorum ama o yaslari da gecirirsem veya olmazsa o zaman evlatlik dusunebilirim eşim de istiyor olursa...

ya duruyorlar mı evde ? Bende 1 tane var 2 yaşına girecek, o bile bir süre sonra kurtlanıyor biz mutlaka her gün çıkıyoruz. Tabi , yaşadığımız yer ile de alakalı çünkü çok insan yok ve doğa-orman çok imkan var . Çıkıyoruz yürüyoruz , kozalak topluyoruz efendime söyleyeyim ördeklere bişeyler atıyoruz. Eve dönerken girmemek için yerlere atıyoruz kendimizi(fotoğrafta görüldüğü üzere 😂) ama bir şekilde geçiyor vakit. Yoksa saatler ilerlemiyor bizde.
Siz 2 çocukla ev daha rahat diyorsanız önünüzde saygı ile eğiliyorum efendim😌😌

Eklentiler

• 1225CD5B-FF0B-47D0-986E-4C7C3D2F42C0.webp
    1225CD5B-FF0B-47D0-986E-4C7C3D2F42C0.webp
    157,2 KB · Görüntüleme: 63
Henuz 30 bile degilim. 35-40 araligini dusunuyorum ama o yaslari da gecirirsem veya olmazsa o zaman evlatlik dusunebilirim eşim de istiyor olursa...
Yaşını biliyorum, velev ki önümüzdeki seneler istemediniz ve böyle yaşadınız, 50 de istediniz olasığına göre yazmıştım.

Çocuk istememek de istemek kadar doğal.
Bir de benim gibiler var, başa gelen çekilirciler.
Bence akışına bırakın, hayat ne getiriyor ne yapıyor yarın bilinmez bir kuyu sonuçta.
Şimdiden bu düşüncelere kapılma.
32 de belki deli gibi tüm hücrelerinle isteyebilirsin, belli olmaz.

ya duruyorlar mı evde ? Bende 1 tane var 2 yaşına girecek, o bile bir süre sonra kurtlanıyor biz mutlaka her gün çıkıyoruz. Tabi , yaşadığımız yer ile de alakalı çünkü çok insan yok ve doğa-orman çok imkan var . Çıkıyoruz yürüyoruz , kozalak topluyoruz efendime söyleyeyim ördeklere bişeyler atıyoruz. Eve dönerken girmemek için yerlere atıyoruz kendimizi(fotoğrafta görüldüğü üzere 😂) ama bir şekilde geçiyor vakit. Yoksa saatler ilerlemiyor bizde.
Siz 2 çocukla ev daha rahat diyorsanız önünüzde saygı ile eğiliyorum efendim😌😌
Ahahah
Evet, ev rahat.
Çünkü ev adeta ahır.
Benim çocuklar normalde bile pis olduklarından dışarı işkenceydi, koronada piknik vb harici çıkarmıyorum.
Çıksam peşlerinde koşmaktan helak haldeyim, ayaklarım su topluyor.
Koronaya kadar bir yere gidip de sıcak çay içebildiğimi, insan gibi yemek yiyebildiğimi bilmem ben, bir yere tırmanıyorlardır elbet.

Evde en azından bizim evin duvarına tırmanıyorlar, rahatsız ettikleri başkaları yok ya da mikroplu yerleri yalamıyorlar, kendi mikrobumuz evdeki😂

Yaşını biliyorum, velev ki önümüzdeki seneler istemediniz ve böyle yaşadınız, 50 de istediniz olasığına göre yazmıştım.

Çocuk istememek de istemek kadar doğal.
Bir de benim gibiler var, başa gelen çekilirciler.
Bence akışına bırakın, hayat ne getiriyor ne yapıyor yarın bilinmez bir kuyu sonuçta.
Şimdiden bu düşüncelere kapılma.
32 de belki deli gibi tüm hücrelerinle isteyebilirsin, belli olmaz.

Normalde cok dusunup takilmiyorum da gecen annemle bu konuda konustuk, sonra ustune teyze haberi cikti bir an hislendim. 😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X