• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşin sürekli para istemesi

selin Soylu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20
Puanlar
3
Merhabalar.. arkadaşlar kısaca özetlemek gerekirse eşimin maddi durumu kardeşine göre çok iyi durumda fakat yeni evlendiğimiz için bir süredir evlilik borçlarını ödüyorduk ve sonunda bitti nihayet. Evlendiğimiz günden itibaren eşimin kardeşi her konuşmalarında kendisinden para istiyor, sürekli para konuşuyor bu aylarca böyle devam etti ve bunu yanımda konuşunca bende sinir olmaya başladım defalarca kavga ettim ki eşimin kardeşi evlendiği zaman her şeyi ailesi yaptı o zaman doğru düzgün bir işi bile yoktu. Kavga ettiğimiz zaman ise o böyle ne yapalım onu böyle kabul ettik diyor. Böyle söyleyince bende siz böyle kabul etmiş olabilirsiniz ama ben kabul etmek zorunda değilim sürekli aynı muhabbet sıkıldım dediğimde ise artık yanımda onunla konuşmamaya başladı.

Bir süre iyiydik bu konu hakkında ama şimdi de kendisinin çocuğu doğacak birkaç aydır bebeğini anlatıp duruyor ve onun için akülü araba istiyor daha doğmamış çocuğa, eşime bir miktar para yatacak banka tarafından çocuğu için yüksek miktarda para istiyor. Bende diyorum tamam parayı ver altın yerine kapansın konu ama öyle olmayacak galiba. Bu konu hakkında kavga etmekten sıkıldım artık yoruldum. Eşimde kavga edince yaptım mı ettim mi zaten borç ödüyoruz para kalmıyor şeklinde savunuyor.

Sizce ben mi çok tepki veriyorum yoksa tepkim normal mi?

Merhabalar.. arkadaşlar kısaca özetlemek gerekirse eşimin maddi durumu kardeşine göre çok iyi durumda fakat yeni evlendiğimiz için bir süredir evlilik borçlarını ödüyorduk ve sonunda bitti nihayet. Evlendiğimiz günden itibaren eşimin kardeşi her konuşmalarında kendisinden para istiyor, sürekli para konuşuyor bu aylarca böyle devam etti ve bunu yanımda konuşunca bende sinir olmaya başladım defalarca kavga ettim ki eşimin kardeşi evlendiği zaman her şeyi ailesi yaptı o zaman doğru düzgün bir işi bile yoktu. Kavga ettiğimiz zaman ise o böyle ne yapalım onu böyle kabul ettik diyor. Böyle söyleyince bende siz böyle kabul etmiş olabilirsiniz ama ben kabul etmek zorunda değilim sürekli aynı muhabbet sıkıldım dediğimde ise artık yanımda onunla konuşmamaya başladı.

Bir süre iyiydik bu konu hakkında ama şimdi de kendisinin çocuğu doğacak birkaç aydır bebeğini anlatıp duruyor ve onun için akülü araba istiyor daha doğmamış çocuğa, eşime bir miktar para yatacak banka tarafından çocuğu için yüksek miktarda para istiyor. Bende diyorum tamam parayı ver altın yerine kapansın konu ama öyle olmayacak galiba. Bu konu hakkında kavga etmekten sıkıldım artık yoruldum. Eşimde kavga edince yaptım mı ettim mi zaten borç ödüyoruz para kalmıyor şeklinde savunuyor.

Eşinizle oturup ciddi ciddi konuşun. Olmuyorsa yol yakınken evliliğinizi gözden geçirin, böyle ömür geçmez.

Ayyy resmen asalak insanlar ya.. Evlenmeyi çocuk yapmayı bilmişler abisine mi güvenmis.Sinir oluyorum böyle insanlara..Bizim de vardı öyle bir kardeş..Genç delikanlı alistirdilar asalak gibi yaşamaya.Hic bir vasfı eğitimi yok,ben asgari ücretle kölelik yapamam der calismazdi..Ama her türlü yalanla para sömürürdü..Marka giyecek kızlara yedirecek yolda görsen adam sanırsın.Ne büyük belalar açtı başına annesi küçüklüğünden beri hatalarını kapata kapata şimdi ceremesini çekiyor..Eşinizle kavga etmeniz para vermesini engellemez sadece gizli saklı yapmasını sağlar..Net bir sekilde konuşun herkesin yuvası ayrı herkes kendi geciminden sorumlu..Allah korusun sağlıkla ilgili bir durum olur insanın gözü görmez zaten elinden geleni yapar.Tecrube ile sabit.

Bebek arabası da değil bakele akülü araba çok zaruri bi ihtiyaçmış gibi 😠eşiniz de sesini çıkarmayıp üstüne sizinle tartışıyorsa nie hala evlisiniz bu kişiyle ? Para için falan eşim kalkacak benle tartışmaya girecek defalarca, sırf saygısızlığı yüzünden affetmem . kardeşi kendine bakamazken evlenmiş yetmemıs bide çocuk yapmış maşallah masallah . eşin senden gizli saklı yine yapar, alenen böyle yuvasının huzurunu bozuyor karısını üzüyorsa
Sık sık tartışmak yerine sağlam bi cinnet geçir at evden

Adam zaten daha ailesi ile evli boşanmamış ki siz ailesine kuma gitmişsiniz

Hazır olun istenmeyen kötü gelin/yenge yolunda ilerliyorsunuz

Ve böyle verdikçe kardeş daha da asalaklaşacak

Son düzenleme:

Amcalarım da babamı sömürürdü hep. Haram olsun.

Üzgünüm ama burada eşiniz hatalı sınır çizmemiş hiç.
Siz çalışıyor musunuz peki? Hoş gerçi çalışmıyor bile olsanız keseniz ortak zaten sizin de rızanızı alması lazım o parayı verirken.
Tepkileriniz net ve sert değil demek ki hala artarak devam ediyor.
Ben olsam kalabalık bi ortamda bizde bebeğe doğum hediyesi olarak altın yerine akülü araba aldık deyiverin böyle ağzınızdan çıkıvermiş gibi.
Ve sizde mesajı verin artık kardeşe bizde maddi olarak zorlanıyoruz kendi kesemize bakıyoruz tarzında bikaç laf söyleyin.

Ayranı yok içmeye tahtı revanla gider s.çmaya
Bir de akülü araba istiyor. Kocanıza söyleyin bezlerini almaya başlasın şimdiden çünkü muhtemelen çocuğa eşiniz bakacak

Malasef istesen de istemesen de vermeye devam edecek bari kötü olma kimseyle evliliğimin baslarinda bende karışır sinir olurdum şimdi görüyorum hesap hareketlerinden ama umrumda bile değil hiç o topa girmiyorum anca kendi aklı başına gelmesi lazım

Malasef istesen de istemesen de vermeye devam edecek bari kötü olma kimseyle evliliğimin baslarinda bende karışır sinir olurdum şimdi görüyorum hesap hareketlerinden ama umrumda bile değil hiç o topa girmiyorum anca kendi aklı başına gelmesi lazım
Şuana kadar hiç para vermedi sadece bekarken vermişti. Aslında doğru olanı yapıyorum bence kızarak, kötü de olmak istemiyorum bilemiyorum

Siz konuşun eşlerin yanında sürekli size para göndermekten sıkıldık diye. İnceldiği yerden kopsun. Böyle gitmez.
Aynı şehirde yaşamıyoruz, telefon ile de muhatap olmuyorum bayramdan bayrama ya da memlekete bir kere gittim o zaman aynı ortama denk geldim. Eğer böyle devam etse kopacak gibi gözüküyor

Sizin geliriniz kaç onlarınki kaç

Üzgünüm ama burada eşiniz hatalı sınır çizmemiş hiç.
Siz çalışıyor musunuz peki? Hoş gerçi çalışmıyor bile olsanız keseniz ortak zaten sizin de rızanızı alması lazım o parayı verirken.
Tepkileriniz net ve sert değil demek ki hala artarak devam ediyor.
Ben olsam kalabalık bi ortamda bizde bebeğe doğum hediyesi olarak altın yerine akülü araba aldık deyiverin böyle ağzınızdan çıkıvermiş gibi.
Ve sizde mesajı verin artık kardeşe bizde maddi olarak zorlanıyoruz kendi kesemize bakıyoruz tarzında bikaç laf söyleyin.
Şuana kadar hiç para vermedi borç ödedik hep söylediğim gibi.. şuanda çalışmıyorum mülakata hazırlanıyorum ama dediğiniz gibi kese ortak olsa bile benim rızam olmadan yapmaz umarım. Konuşmadığım zaman kavgadan sonra gelip hemen konuşuyor benimle göndermedim ki zaten borç ödüyorum vs. Vs. Konuşarak açıklama yapıyor ama her laf paraya geldiğinde lafımı esirgemiyorum eşime bilmiyorum nasıl olacak böyle

Aynı şehirde yaşamıyoruz, telefon ile de muhatap olmuyorum bayramdan bayrama ya da memlekete bir kere gittim o zaman aynı ortama denk geldim. Eğer böyle devam etse kopacak gibi gözüküyor
Nereden biliyor peki bankaya yatacak toplu parayı falan o halde
Eşiniz ona para gönderdi yemin edebilirim ama ispat edemem
Simdi şunu düşünün ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum atıyorum bir yıl olsun Bir yıl boyunca birinden Mütemadiyen para istiyorsunuz ama o hiç vermiyor istemeye devam eder misiniz Bence etmezsiniz anlatabildim mi

Back
X