• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşin sürekli para istemesi

Sizi çok iyi anlıyorum ben boşanma aşamasındayım. Evlilik hazırlığımız boyunca borç harç demedik yeğenlerine saçma sapan harcamalar yaptık. Yapma etme diyince sizden kötüsü olmayacak hazırlıklı olun. Ben çocuk yap borca sok falan düşüncelerine katılmıyorum yapan yine yapar. Benim eski eşim çocuğumuz da olsa yeğenlerimin yeri değişmez çocuğa napıyorsam onlara da onu yaparım diyordu para basıyormuşuz gibi. Allah sabırlar versin bence bunun bir çözümü yok üzgünüm

Evlenmeyecek aile kurmayacak anana babana ana baba kardesine ana baba olacaksan vay haline.Ben maddi olarak yeterli parası olmayan insanın kedi sahiplenmesini bile anlamıyorum yapmayın .Mama veteriner o bu .Kim ne derse desin şart mı çocuk sahibi olmak yoksa paran kendine yetmiyorsa o hayata bebek kalmayacak insanı dahil etme kardeşim .Ben ona baktım o bana baksın nedir? Sordunmuda doğurdun tıpa tak . Fikrim bu .Ondan bundan bekleyen kendi hayatını kazananayan kişiler mi desem başka bişey mi desem gocunsun.Umurumda değil asalak yaşam formlari .Bazi kadersel konular hariç mantığını kaybetmiş sadece laf ve boş gökten iner kafasina gelmek için ne yaptıkları onların sorunu . Sağlık eğitim için kardeşimi varsa desteklerim yoksa yoktan varederim ama buna degecekse . Akülü araba ne be girsin bı ise çalışsın alsın olmuyorsa gitsin hayır kurumlarından istesin .Ben bu kocaylada duramam niye evlenmiş gitsin kardeşinin evinde yatsın kalksın orda yaşasın ortak bütçe yapsın .Ne saçma ilişkiler madem alıştırmış çocuğun fahri hamisi olsun hatta hayatını yegenlerine vakfetsin aile olmak onun neyine .Fikrim budur . Güvenmeyin ayrı para biriktirin sizde kendi sulalenize yedirin

Şuana kadar hiç para vermedi borç ödedik hep söylediğim gibi.. şuanda çalışmıyorum mülakata hazırlanıyorum ama dediğiniz gibi kese ortak olsa bile benim rızam olmadan yapmaz umarım. Konuşmadığım zaman kavgadan sonra gelip hemen konuşuyor benimle göndermedim ki zaten borç ödüyorum vs. Vs. Konuşarak açıklama yapıyor ama her laf paraya geldiğinde lafımı esirgemiyorum eşime bilmiyorum nasıl olacak böyle
Vermiyor olsa istemeye devam etmezdi diye düşünüyorum.
Hesaplarını falan kontrol edin bakalım.

Merhabalar.. arkadaşlar kısaca özetlemek gerekirse eşimin maddi durumu kardeşine göre çok iyi durumda fakat yeni evlendiğimiz için bir süredir evlilik borçlarını ödüyorduk ve sonunda bitti nihayet. Evlendiğimiz günden itibaren eşimin kardeşi her konuşmalarında kendisinden para istiyor, sürekli para konuşuyor bu aylarca böyle devam etti ve bunu yanımda konuşunca bende sinir olmaya başladım defalarca kavga ettim ki eşimin kardeşi evlendiği zaman her şeyi ailesi yaptı o zaman doğru düzgün bir işi bile yoktu. Kavga ettiğimiz zaman ise o böyle ne yapalım onu böyle kabul ettik diyor. Böyle söyleyince bende siz böyle kabul etmiş olabilirsiniz ama ben kabul etmek zorunda değilim sürekli aynı muhabbet sıkıldım dediğimde ise artık yanımda onunla konuşmamaya başladı.

Bir süre iyiydik bu konu hakkında ama şimdi de kendisinin çocuğu doğacak birkaç aydır bebeğini anlatıp duruyor ve onun için akülü araba istiyor daha doğmamış çocuğa, eşime bir miktar para yatacak banka tarafından çocuğu için yüksek miktarda para istiyor. Bende diyorum tamam parayı ver altın yerine kapansın konu ama öyle olmayacak galiba. Bu konu hakkında kavga etmekten sıkıldım artık yoruldum. Eşimde kavga edince yaptım mı ettim mi zaten borç ödüyoruz para kalmıyor şeklinde savunuyor.

Sizce ben mi çok tepki veriyorum yoksa tepkim normal mi?
Öyle iş olmaz. Durumu daha iyi diye sürekli para istemek neymiş çocuk mu bu öğrenci mi? Koca koca evli adamlar başkasından para isterken utanmalı bence. Sıkışıksa borç istesin, geri ödesin. Haa amcası hediye alır gönülden kopar verir o ayrı ama istekte bulunmak şunu al bunu al demek bana çok ters izin vermem hayatta

Nereden biliyor peki bankaya yatacak toplu parayı falan o halde
Eşiniz ona para gönderdi yemin edebilirim ama ispat edemem
Simdi şunu düşünün ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum atıyorum bir yıl olsun Bir yıl boyunca birinden Mütemadiyen para istiyorsunuz ama o hiç vermiyor istemeye devam eder misiniz Bence etmezsiniz anlatabildim mi
Eşimin kendi birikimi var bir de banka promosyon verecek bunları konuşmuşlar ondan kaynaklı biliyor. Banka hesaplarını gösterdi bana yeminler etti yollamadım diye bakalım ne kadar devam edecek

Sizi çok iyi anlıyorum ben boşanma aşamasındayım. Evlilik hazırlığımız boyunca borç harç demedik yeğenlerine saçma sapan harcamalar yaptık. Yapma etme diyince sizden kötüsü olmayacak hazırlıklı olun. Ben çocuk yap borca sok falan düşüncelerine katılmıyorum yapan yine yapar. Benim eski eşim çocuğumuz da olsa yeğenlerimin yeri değişmez çocuğa napıyorsam onlara da onu yaparım diyordu para basıyormuşuz gibi. Allah sabırlar versin bence bunun bir çözümü yok üzgünüm
Eşimin kardeşi sürekli çocuğundan bahsediyor eşimde zaten bıkmış durumda geçen hatta kendisine kızdı bir tek senin mi çocuğun var yeter her konuşmada bundan mı bahsedeceksin diye yani bu düşüncede değil eşim çok şükür , sizin adınıza üzüldüm umarım çok güzel bir hayat sizi bekliyordur çok mutlu olursunuz 🌸

Öyle iş olmaz. Durumu daha iyi diye sürekli para istemek neymiş çocuk mu bu öğrenci mi? Koca koca evli adamlar başkasından para isterken utanmalı bence. Sıkışıksa borç istesin, geri ödesin. Haa amcası hediye alır gönülden kopar verir o ayrı ama istekte bulunmak şunu al bunu al demek bana çok ters izin vermem hayatta
Benimde yeğenim var ama ablam hiçbir şekilde bana bunu al şunu al demedi evlenmeden önce çalıştığım süreçte bile.. ben hep içimden Gelerek aldım yaptım öyle olsa laf bile etmem asla ama kendisinin sürekli istemesi çok değişik bir tipleme çözemedim ..

Yeni evli oldugum donem eltim dogum yapmisti sizin hesap herseyi esime kitlediler durumumuz yok diye. Ben de bir sustum iki sustum bi kalabalik ortamda eltimi bozdum. Sonra kavgalar kavgalar 🤣 ama ayaklari kesildi.

Benimde yeğenim var ama ablam hiçbir şekilde bana bunu al şunu al demedi evlenmeden önce çalıştığım süreçte bile.. ben hep içimden Gelerek aldım yaptım öyle olsa laf bile etmem asla ama kendisinin sürekli istemesi çok değişik bir tipleme çözemedim ..
Bende hamileyim kardeşim hediye alıyor bazen. Ama bir şey isteyecek hele de akülü araba gibi saçmasapan bir şey isteyecek yüzsüzlük yok bizde çok şükür. Olanı da çok pis yargılarım ayıptır az ye kendin al

Yeni evli oldugum donem eltim dogum yapmisti sizin hesap herseyi esime kitlediler durumumuz yok diye. Ben de bir sustum iki sustum bi kalabalik ortamda eltimi bozdum. Sonra kavgalar kavgalar 🤣 ama ayaklari kesildi.
Size güvenerek mi çocuk yapmışlar ne güzel iş 😂

Merhabalar.. arkadaşlar kısaca özetlemek gerekirse eşimin maddi durumu kardeşine göre çok iyi durumda fakat yeni evlendiğimiz için bir süredir evlilik borçlarını ödüyorduk ve sonunda bitti nihayet. Evlendiğimiz günden itibaren eşimin kardeşi her konuşmalarında kendisinden para istiyor, sürekli para konuşuyor bu aylarca böyle devam etti ve bunu yanımda konuşunca bende sinir olmaya başladım defalarca kavga ettim ki eşimin kardeşi evlendiği zaman her şeyi ailesi yaptı o zaman doğru düzgün bir işi bile yoktu. Kavga ettiğimiz zaman ise o böyle ne yapalım onu böyle kabul ettik diyor. Böyle söyleyince bende siz böyle kabul etmiş olabilirsiniz ama ben kabul etmek zorunda değilim sürekli aynı muhabbet sıkıldım dediğimde ise artık yanımda onunla konuşmamaya başladı.

Bir süre iyiydik bu konu hakkında ama şimdi de kendisinin çocuğu doğacak birkaç aydır bebeğini anlatıp duruyor ve onun için akülü araba istiyor daha doğmamış çocuğa, eşime bir miktar para yatacak banka tarafından çocuğu için yüksek miktarda para istiyor. Bende diyorum tamam parayı ver altın yerine kapansın konu ama öyle olmayacak galiba. Bu konu hakkında kavga etmekten sıkıldım artık yoruldum. Eşimde kavga edince yaptım mı ettim mi zaten borç ödüyoruz para kalmıyor şeklinde savunuyor.

Tepkiniz gayet normal. Ama maalesef ya bu deveyi gudeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Her ailede böyle yolunan birisi olur. Benim eşimin kardeşi Euro kazanıyor. Eşi çalışmıyor. Çocuklar özel okulda. Bizde ise ben çalışmasam çocuk kesinlikle özel okula gidemez. Buna rağmen eşim fırsatını bulsa kardeşine para yedirir. Ben de bunun önüne geçmeye çalışmaktan yoruldum. Ama biraz yumuşasam kredi kartını nasıl odeyecegini düşünen eşim , o karttan nakit çeker verir kardeşine. Kardeşi evet manipülatif ama eşim de görüyorum sorunu. Benim eşimde ne verdim ki diyor. Ama hep ben engelliyorum. Sizin eşiniz de değişmeyecek. Ona göre önleminizi alın. Bu mücadeleye değip degmeyecegine karar verin

Anasına doğurmuş gibi bakmıyor diye laf eden kaynanasina doğurmuş gibi bakmıyor diye laf eden tiplerin yanında birde kayınpeder kayınvalide den tek gelinim tek damadım para para destek destek diyenler gibi .Çocuğu dayiya teyzeye kitlemeye çalışan modeller türedi demekki . Yetişkin olmak zor bazıları çocuk kalıyor boy uzuyor mantık muhakeme kendi hayatını idare etmeyi öğrenme becerisi gelişmiyor . Çocuk gibi hala birileri verecek sirtlayacak .Sanırım kendi ayakları üzerinde durma ve birinin sırtına yük olma da kısa devre yapmış bir yerde akım kesilmiş .Artık şaşırmıyorum bazı konulara maddiyat ve beklenti her ilişkiyi bozar . Yüzünü görmek istemeseniz o yeğeni sevmeseniz hakkınız var .Kocası niye almıyor karısının isteklerini de yengeye kayınbiradere kitliyor .Ne garip insanlar var ya .

Tepkiniz gayet normal. Ama maalesef ya bu deveyi gudeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Her ailede böyle yolunan birisi olur. Benim eşimin kardeşi Euro kazanıyor. Eşi çalışmıyor. Çocuklar özel okulda. Bizde ise ben çalışmasam çocuk kesinlikle özel okula gidemez. Buna rağmen eşim fırsatını bulsa kardeşine para yedirir. Ben de bunun önüne geçmeye çalışmaktan yoruldum. Ama biraz yumuşasam kredi kartını nasıl odeyecegini düşünen eşim , o karttan nakit çeker verir kardeşine. Kardeşi evet manipülatif ama eşim de görüyorum sorunu. Benim eşimde ne verdim ki diyor. Ama hep ben engelliyorum. Sizin eşiniz de değişmeyecek. Ona göre önleminizi alın. Bu mücadeleye değip degmeyecegine karar verin
En nefret ettiğim insan tipi de bu. Madem yardım edecek kadar paran var o kadar adamsın, karın çalışmasın tut hizmetçisini oturt evinde karını rahat rahat. Yoook karın eşek gibi çalışsın sen başkasına yaran. Ay uyuz oluyorum böyle insanlara

Tepkiniz normal hatta az bile tepki veriyorsunuz. Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider ben olsam kardeşin yanında rahatsız olduğumu belirtirdim.

En nefret ettiğim insan tipi de bu. Madem yardım edecek kadar paran var o kadar adamsın, karın çalışmasın tut hizmetçisini oturt evinde karını rahat rahat. Yoook karın eşek gibi çalışsın sen başkasına yaran. Ay uyuz oluyorum böyle insanlara
Haklısınız. Ben çok net bir duruş sergiledim ve devam ediyorum. Gerçi bu da insanı yoruyor ve biktiriyor bir süre sonra. Ama konu sahibine de söylediğim gibi karşıdaki insan böyleyse ona göre aksiyon almak gerekiyor. Ben çok düşündüm, artilari eksileri. Devam etme kararı aldım. Çözümü de yok demekte buldum. Mütemadiyen paramız yok ne yapacağiz diyorum. Evimiz kentsel dönüşümde, kiradayiz. Bu durumda söylemlerimi destekliyor. Yani doğrusu bu demiyorum. Ben boyle çözüm bulduğumu düşünüyorum.

Haklısınız.
Yüzsüz gibi istemek de ne oluyor? Müsaade etsin de isteyen istediği hediyeyi alsın

Size fazla gaz vermek istemem ama eşinizin ailesinde ki enayi de sizin Kocanız galiba.

Eşinizin mesleği ne, parababası mı?

Eşimin kendi birikimi var bir de banka promosyon verecek bunları konuşmuşlar ondan kaynaklı biliyor. Banka hesaplarını gösterdi bana yeminler etti yollamadım diye bakalım ne kadar devam edecek

Yahu eşiniz neden herkese parasını pulunu söylüyor.
Dili mi şişiyor konuşmasa?

Yok dili şişiyorsa 24 saat size anlatsın parasını, kazancını..

Eşiniz kaşınıyor haberi olsun.

İki para vermesin bakalım ondan kötüsü olacak mı haberi yok.

Bir de sürekli isteyen insanlar ayrıca nankör de oluyorlar. Paranızla kendinize düşman edineceksiniz haberiniz yok!

Siz de, eşiniz de paranızı, malınız, mülkünü ü kimseye
aileniz dahil anlatmayın.

Ör. Evinizde iki ekmeğiniz varsa bir tanesini söyleyin.

Ev, araba mı alacaksınız en çok ailelerinize, kardeşlerinize söylemeyin.

Yabancı imrenmez ama aileler bir tuhaf oluyor.

Haklısınız.
İlk evlendigimizde eşimin kardeşinin de(o donem yeni boşanmistı)cocuğu icin istekleri oluyordu,sorun etmiyordum,ayakkabıdir giysidir vb şeyleri ben gayet isteyerek alıyordum hatta,yeni boşandı kendini toparlasın,zorda kalmasın diyerek. Bir gün oyun konsolu istedi,malum markadan,dayın alır falan diyerek,ben hamileydim o dönem, dedim yok artık daha neler,onu da babası alsın,öyle böyle sinir ola ola dedim,ayağıni yorganına göre uzatsın,elektrikli şarjli kaykaylar cıkmışti o dönem mesela,koşa koşa aldı,gereksiz ama popüler ne varsa cocuk ister bu alır sonra parasız kalır vs. Para harcamayı cok seviyor,sürekli alışverişte dolayısıyla bana güvenip almasın dedim bir noktadan sonra. Kestik bu istekleri,önüne geçildi. Cok sinir bozucu bir hal almışti artik zira,kimsenin elzem olmayan istekleri için para harcamak istemedim. Hastalık olur ,birsey olur yine destek olurum ama alışveriş yapacak,gereksiz çul çaput alacak diye ben çocuklarımın hakkını kimseye yedirmem.
Bu arada benim çocuklarımın hala o oyun konsolundan yok. Alacak gücüm olmasına rağmen almadım henüz. Oğlum istiyor eşim almak istedi,okullar kapansın dedim. Belki alirim ama gidipte amcan alsın, dayın alsın demem çocuğuma,imkanım varsa uygun görürsem kendim alirim,kimseden istemem. Kimse almak zorunda değil.

Back
X