Bir yakını crystal meth(uyuşturucu) kullanıpta bırakan var mı?

GECE KELEBEGI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2021
40
27
38
33
Bu meth illetiyle uğraşıp kurtulmayı başarabilen var mı lütfen yardımcı olun. Neler yaptınız bu süreçte bir insanın karakteri bu kadar değişir mi? bıraktıktan sonra eski haline geri dönebilen var mı lütfen yardım edin ne yapmamız gerekiyor..

O ne yaa

Bıraktığını söyleyen bir tanıdığım oldu detayını bilmiyorum ama iskelet gibiydi kullanırken bıraktı şehir değiştirdi yeni hayat kurdu sosyal medyadan gördüm gençleşmiş ve kilo almıştı. Bir tanıdığımsa patronumdu yani başlamıştı hayatı kaydı herifin karısını herkesin içinde dövmeler mafyalara bulaşmalar neler neler en sonunda boşandılar hapse girmişti çıkmıştı aranıyordu ama hayatı kaydı para için her şeyi aslında meth için yapabilecek durumdaydı. Tedavi olmadan bırakılacak bir illet değil zannımca ve kimyasal uyuşturucu olduğu için vücudu daha çok çökertiyor.

Tuba hanım, millet burada derdini paylaşıyor, hele ki yakını uyuşturucuya bulaşmış bir kadın dert anlatıyor. Bu ne yaa diye saçma sapan yorum yapacağınıza araştırın, gerçi başlığı okumayan onu hiç yapamaz ama neyse.

Tanıdığım var, bırakamadı malesef.
Kimyasal olduğu için zamanla bambaşka biri haline dönüyorlar, ben çok korkuyorum öyle insanlardan.Allah yardımcınız olsun.

Ay uzaktan bir tanıdığım vardı benim cidden çok tatsız, karaktersiz tipler oluyorlar meth'e düştükten sonra. Adam evindeki kalorifer borularını söküp söküp satıyordu. Bir de uyarıcı olduğunu için rastgele sekse çok düşkün oluyorlar + günlerce uykusuzluktan beyinleri yandığı için sağlıklı düşünme kayboluyor tamamen. Sevgiliniz eşiniz ise filan hiç uğraşmayın gidin yeni bir hayat kurun kendinize.

Akrabanızsa yine kendi istemesi lazım ilk olarak. Rehabilitasyon sonrası, adsız narkotikler var Türkiye'de oradan destek alabilirsiniz düzenli toplantılarına katılabilir. Bir de Türkiye'de ne kadar bağımlı varsa bir Menzil'e götürüyorlar illa ve çok işe yaradığını iddia ediyorlar ama bence sanrılı adamı o tarz tarikat ortamlarına sokmak çok mantıklı değil. Son olarak o tanıdığımın ailesine yardımcı olmak için araştırırken bırakan insanların sonrasında depresyon ve yeniden beyin sinirlerini onarmaya yardımcı olmak için bazı vitamin takviyeleri aldığını okumuştum. İngilizce biliyorsanız uyarıcı maddeleri bırakanların birbirlerine destek olduğu, deneyimlerini neler yaptıklarını paylaştıkları bir forum var onu atarım size özelden.

Bambaşka bir karakter oldu ailesi olarak yanındayız ama hepimizin sinirleri bozuldu biz onun iyiliği için uğraşırken bizi düşman gibi görmeye başladı kavga gürültü hiç eksik olmuyor karısı boşanma eşiğinde hepimiz çabalıyoruz karısı dahil. ama kendinde problem görmüyor kabul etmiyor.. onu bu yola biz itmişiz bizim yüzümüzden böyleymiş. her gün yenibişeylerini öğreniyoruz suç makinasına dönüşmüş hırsızlık dolandırıcılık daha bilmediğimiz başka neler var kimbilir.. yalan ağzına yuva yapmış.. asla pişman değil. bırakmak istiyorum demiyor.. kardeşim asla bu yola düşücek bir insan değildi. onun bu haline o kadar çok üzülüyorum ki.. maddenin etkisiyle bambaşka bi karakter oldu.. kendisi tedaviyi kabul etmiyor. böyle ne kadar sürücek onuda bilmiyorum.. öyle çaresizim ki burda benim gibi durumda olanlar nasıl bi yol izledi merak ediyorum ailemi kardeşimi ne bekliyor merak ediyorum ne zaman pişman olucak ne zaman yardımistiycek merak ediyorum.. bu sürecte aileme kendisine karısına bişey olcak diye öyle korkuyorum ki..

Merhabalar. Çok üzüldüm öncelikle, umarım kurtulursunuz bu illetten.. meth bağımlılık yapma potansiyeli yüksek bir madde maalesef. Ve kullanan kişinin kendisi bırakmayı istemeli. İnanın zorlayarak olmuyor.

Amatem’e başvurun, psikolojik destek eşliğinde bırakmaya motive edin. Yapıcı olun. Desteğinizi hissettirin. Bunun bir kurtuluşunun olduğunu söyleyin. Uzun bir süreç ama sabırla üstesinden gelebilirsiniz.

Kimyasallar kendi başına bırakılacak türden maddeler degıldır . Uzman desteği alması gerekiyor.

Misal ot kullanan biri bırakabilir
Ama kokain kullanan biri desteksiz bırakamaz. Bu da öyle

Tedavisiz bırakamaz
Yoksunluga düşerse tehlikeli olurlar

Son düzenleme:

Çok üzüldüm Allah hepinizin yardımcısı olsun. Kardeş atsan atılmaz kimin ne olacağı belli değil. Zor ve uzun bir yol

kendi istemediği için elimizi kolumuzu bağlayan o.. zorla bişey yaptırılmıyor.. evden gitti zaten konuştum defalarca kendimi toparlıycam bende bişey yok beni bu hale siz getirdiniz.. ama sürekli kötü haberlerini alıyoruz kendi evinden giden eşyaları saymıyorum artık, bizden gidenleride saymıyorumz başkarının mallarına kadar eli uzandı karakollardan topluyoruz defalarca ailemizin başını yere eğdi babam utanıyor yaptıklarından annem sinir hastası oldu ikisinide doktorlarla ayakta tutuyoruz sakinleştiriyoruz ama bitmiyor çektiklerimiz.. sen bana özelden o formu at canım belki bir umut bi kapı aralanır

Kendi istemediği sürece malesef düzeltemezseniz bir tane de bizde var aynısından ve sizin dediğiniz gibi bulaşmadığı şey kalmamış Rabbim yardımcımız olsun inşallah düzelmek için çabalarlar biz de çok kötü durumdayız ama düzelmez biz kaç defa denedik ilaç tedavileri aldık şehir değiştirttik ortamdan uzaklaşssın diye ama yok malesef

Kusura baknayın da ben dalga gecmedim.. bilmemek ayıp degil.. sizin insanlara önyargı ile yaklaşmanız ayıp ama.. herkesin derdi var ki ben dalga gececek son insanım

Kusura baknayın da ben dalga gecmedim.. bilmemek ayıp degil.. sizin insanlara önyargı ile yaklaşmanız ayıp ama.. herkesin derdi var ki ben dalga gececek son insanım
Başlıkta ne olduğu yazıyor, kadın uyuşturucu yazmış. Görmüyor musunuz cidden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…