Bir Yalana Aldanmış,İnanmışım...

turuncumat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
461
3
66
Malatya
Arkadaşlar bazılarınız beni hatırlayacaksınız.Daha öncede konu açmıştım evlilik kararı vermek üzere olduğumu bazı gelgitler yaşadığımı anlatmıştım kimilerinizden güzel yorumlar almıştım.Gelgelelim olayın devamına...
Kararımızı verdik evlenecektik.Geçen hafta cumartesi günü bize geldi yalnız olarak.Ailemle oturdular muhabbet ettiler herşey güzeldi sonra gitti.Ertesi gün ailesiyle birlikte geldiler.Beni istediler.Babamda (bizde şöyle bir gelenek var kız verilirken ailedeki diğer büyükler amca dayı...v.s. çağırılır) bana bir iki gün müsade verin büyüklerime haber vereyim dedi.Karar verdiler çarşamba günü telefon açacaklardı perşembe günüde olay bitecekti.1 ay sonra geldiğindede nişan yapacaktık.Bu kararı hep beraber veridler.Sonra onlar kalktı gittiler.Ve ben gittikten sonra kendisine msj attım.Cevap gelmedi.Ertesi gün aradım.Telefonunu açmadı.Ve bu çarşamba sabahına kadar sürdü.Çarşamba sabahı babası aradı.Bende olanları söyledim.Babasıda ben kendisiyle konuşurum dedi.babası konuştuktan sonra bana döndü.Dışarda konuştuk yaptığının yanlış olduğunu söyledim birşeye kızdıysa bile bunu konuşması gerektiğini telefon açmamanın çok kötü birşey olduğunu söyledim.Özür diledi.Kendiside babamın bir iki gün müsade istemesine kızmış.İnsanları yormanın ne gereği varmış.Tamam bu konuda onada hak veriyorum sonuçta uzun yoldan geldi.Ama bu noktaya getirecek kadar büyük bir mesele olmadığını düşünüyorum.Onddan beri aramıyor ben bir iki aradım kimine cevap verdi kimine vermedi.Cevap verdiğindede soğuk konuşuyor.En son konuştuğumuzda bitirmeyi düşündüğünü ama sonra konuşacağımızı söyledi.Dün konuşacaktık aramadı.
Bu nasıl bir şey arkadaşlar bir insanın hayatına giriyosun ona sözler veriyorsun onunla hayaller kuruyorsun sonra bir açıklama yapma tenezzülüne girmeden çekip gidiyorsun...

ah canım ne desem ne söylesem tam da bu noktada bırazcık sıkıntılar yasamanız cok normal. erkekler bıraz daha kasıntı yapıyor böyle seylerı yok ıste negeregı var 3 kere gelmenın ıkı kere gelsek ne olur sankı falan fılan... ınsallah bu dönemı en dusuk sıkıntı ıle atlatırsınız yanı öyle umuyorum. nısanlımla yuzukler takıldıgı ana kadar kustuk bızde fakat kusmemızın sebebı hep aıle farklılıkları ve ıstekler tarzındaydı. ama ne varkı serıtler kesıldıgı gıbı butun kusluk geldı gectı.... cunkı ne kadar sıkıntı yasadanda ılıskıyı ısteme olayına getırdıkten sonra yolunuz acık demektır. cunkı eger evlenmeye karar vermıssen ve aılenın karsısına cıkartmayı göze almıssan gercekten sevıyorsun ve sevılıyorsun demektır. (bence). böyle kucuk sıkıntılar atlatılıyor canım sende kendını uzme derım. bırazcık alttan al tabıkı ama aılenden tavız verme sonucta bu olayların bellı bır kural ve kaıdesı var. ınsallah cabucacık atlatırsın sende...

canım keşke dediğin gibi olsa ama ben zannetmiyorum.ben öyle umutlu değilim.diyorum ya olayın üzerinden bir hafta geçti aramadı bir defa yada ben aradığımda ya soğuk konuşuyor yada açmıyor telefonumu arayacak olsa dün arardı zaten

bende üzüldüm bak sımdı . hayırlısı olur ınsallah canım sen gene de sıkma canını. her sey olucagına varır derler. hatasını elbet anlıyacaktır. umarım geç olmaz.

bende üzüldüm bak sımdı . hayırlısı olur ınsallah canım sen gene de sıkma canını. her sey olucagına varır derler. hatasını elbet anlıyacaktır. umarım geç olmaz.

anlamadığım ne biliyormusun bazı insanlar için başkalarının hayatının hiç önemi yok bunun sonucunda karşıdaki nasıl etkilenir hayatında ne gibi değişimler olur düşünmüyorlar bukadar basitmi ya ben bundan sonra nasıl toparlanacağım nasıl birine güvenip evleneceğim kafamda birsürü soru var hiçbirinin cevabını bilmiyorum

canım.
öncelikle şunu söyleyeyim anlattığın olayda ailenin bir hatası yok. hata sevgilinde. ne demek uzun yoldan geldik neden bekletiyorlar. bekletrler de bekletmezler de bu ailene kalmış bir olay. kız evi naz evi derler.
bir de sevgilin farklı şehirde oturuyor galiba. orada birilerine sordurttunuz mu? nedir kimdir? iyi birimidir? değilmidir? belki de bu bekletme işini böyle birşeyle birleştirdi kafasında. beni araştırıyorlar şunu öğrenebilirler belki diye telaş da yapmış olabilir eğer kötü bir şey varsa.

bende farklı şehirden biriyle evlendim. ilk kendi geldi annemlerle tanıştı. sonra annesiyle geldiler görüştüler. en sonda biz aile büyüklerini topladık. onlarda bir iki aile büyüğüyle geldiler tanışıldı istenildi. verdi biizimkiler. 3 sefer oldu yani. bu arada annem benim düzcede tanıdığım kimse yok. tanışmaya gelirken "vukuatlı nüfus cüzdanı örneği" ve "sabıka kaydı" getirsin dedi. aşkım da getirdi. sonra bir tanış çıktı ona da sordurdular. ailesi filanda iyi birileriymiş. yani ailem aman kızım seviyor olsun demedi. bizler sevdik mi azıcık kör oluyoruz. görmüyoruz bazı şeyleri. annem ileriyi düşündü araştırdı.

ayrıca madem ayrılmayı düşünüyor bırak ayrılsın. ya evlenip çocuğun olunca böyle birden kaybolsaydı. hatanın neresinden dönülse kardır. öyle düşiün canım.

hem belki bunların hiçbiri değildir. belki sevgilinin bilmediğin uyuz bir yönüdür. kafasına taktığı şey oldumu belki böyle büyütüyordur. sonra algılayınca düzelir belki.

ya da belki seni deniyordur. (ne hakkı varsa) bakalım beni ne kadar seviyor gibisinden.

insanın aklına her şey geliyor. iyisi de kötüsü de.

umarım senin için hangisi en iyisi olacaksa o olur hayatında. onunla ya da onsuz. ama senin için en hayırlısı.

canım benım keske erkeklerın kafasını acsak ta bu dusunlerı onun beynıne sokabılsek. vurdumduymaz tavıların kadınları ne kadar uzup yıprattıgını dusunemıyorlar sanırım. keske bızım ruhumuzdan anlayabılseler. canım ınan sana yapabılecegım tek önerı nacızhane senı uzmek kesınlıkle ıstemem. bu dönemde aılenden uzaklasma onların destegı hep uzerınde olsun . senı aılendenden sana yakın canından kanından olan ınsanlar daha ıyı anlar ve onlarla beraber bu gunlerı bıraz daha sancısız atlatabılırsın.

tavsiyelerin için teşekkür ederim canım .evet sordurduk onu tanıyan insanlar buldu ailem kendisi şehir dışında görevi ğereği ama ailesiyle aynı şehirdeyiz ailesi falanda hoş insanlardı .İnsan ister istemez üzülüyor ortada birbirimize harcadığımız zaman ve emek var.Ayrıca bir sıkıntıda olmadı bir tartışmada olmadı durup dururken böyle yapmasını hazmedemiyor insan.ha ortada bir problem varsa karşılıklı konuşursun çözmeye çalışırsın ona göre yolunu belirlersin Demekki hiç değerim yokmuşki bir açıklama yapma gereği bile duymadı Bakalım Allaha sığınıyorum görelim Mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler....(inşallah)

Bu durumda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum daha öncede buna benzer olay yaşamıştık.Onda ben arayıp konuşmuştum.Orta yolu bulmuştuk(şimdi yine arasam mantıklı konuşsam yine bulabiliriz gibime geliyor.) ama bu defa bunu yapmayacağım kaç yaşında adam kendisi anlasın yaptığının yanlış olduğunu anlamıyorsa zaten böyle bir insanla ömür geçmez her defasında ben arayıp birşeyleri düzelteceksem hep nazlayan ben olacaksam bu insanı çok yıpratır diye düşünüyorum...(doğrumu düşünüyorum bilmiyorum )

bak sende ne güzel söyledin:

Meylam Ne Eyler, Ne Eylerse Güzel Eyler...

duanı eksik etme. hakkında en hayırlısını iste Yaradandan. inşallah en iyisi olur.

ayrıca böyle davranmasının nedeni sana vermediği değer yüzünden değil senin verdiğin değeri haketmemesi yüzünden bunu da unutma.

kesınlıkle dogru canım herzaman bazı seylerden ödun veren kısı kadın olmamalı o zaman gercekten yıpranırız ve evlılıgımızın bı tadı olmaz

öyle olur inşallah ben bu işe başlarkende hayırlı olacağını umut ederek (karşımdaki insan manevi değerlerine önem veren,yaşı olgun,eğitimini tamamlamış ve aileme ve bana uygun ailesi var ) başlamıştım ama hep dua ederken hayırlıysa devam etsin hayırsızsa birşey mani olsun demiştim Hala aynı şeyi söylüyorum eğer bu insan benim hakkımda hayırlıysa rabbim yormasın değilsede benden uzak olsun ama şuda var çok kırdı beni eğer bu şekilde bitirecekse ona hakkımı asa helal etmeyeceğim.Çok büyük ahımı almış olacak

kesınlıkle dogru canım herzaman bazı seylerden ödun veren kısı kadın olmamalı o zaman gercekten yıpranırız ve evlılıgımızın bı tadı olmaz

ya ben anlamıyorum bu erkekleri gercekten yani bir insanla iyi geçinmek niye bukadar zor onlar için artı bizim tartışmamız falanda olmazdı beni tanıyan insanlar bilir zaten yapım gereği insanlarla tartışma yaşayamam kavga edemem onlara kötü söz söyleyemem kendim incinmek pahasınada olsa kimseyi incitemem adam içten pazarlıklıymış demekki hep içinden hesaplıyormuş.

Peki aile büyükleriniz tamam diyip isteme olayına geçinde ne olacak? O zamanda gelmeyecek mi? Şu an aileniz biliyor mu sevgilinizin bitsin dediğini?

Erkekler bu dönemde çok gergin oluyor. Bizde çok zor günler geçirdik açıkcası, ona ne gerek var buna ne gerek var olayları hep oldu. Kız ailesi sürekli beklenti içinde oluyor erkek ailesi içn ise bu çok anlamsız ve gereksiz oluyor ( Hiç görümcem yok benim için daha zor bi durumdu bu hiç kız evlendirmedikleri için bilmiyorlar )

Ne kadardır birliktesiniz?

canım bence de üzülme ama her defasında sen arayıp düzeltmeye çalışıyorsan hep naza çekiyorsa kendinin hoşş bir şey değil...boşveeer ne üzüyorsun kendini evlendikten sonra böyle bir şey olsaydı daha çok üzülürdün,sen şu an aileni düşün onlarla birlikte kara al sevdiğin adamı da fazla arama ne kadar üstüne düşersen o kadar kaçıyorlar her şey olacağına varır sabret

Konu sahibi arkadaşım şu an eski konularını okudum. Sanırım bu kişiyle ağustos-eylül gibi tanıştınız. Mantık evliliği yapacağınızı söylemişsiniz. Çok alıngan demişsiniz. Sanırım hakim beyin yapısında biraz alınganlık var. Bu sizi biraz yıpratır gibime geliyor. Yine de karar sizin. Ama çok iyi düşünün acele etmeyin derim.

canım isteme olayı zaten gercekleşti sadece babam formaliteleri yerine getirmek için bir iki gün müsade istedi hatta ogün dedilerki 20 gün yada bir ay sonra izin alıp gelecek ve nişan olayı yapılacaktı beni yakanda o ya zaten olay bu aşamaya gelmiş insanlar duymuş bundan sonra insan bukadar sorumsuz davranabilir mi yada hayatını birleştirmeyi düşündüğü insanı bu noktada yalnız bırakabilir mi hemde hiç açıklama yapmadan
ailemden sadece annem biliyor olayların bu durumda olduğunu onda kimseye birşey söyleme dedim gelecek ne gösterir bilinmez diye

evet canımda alınması gereken kişi benim bu durumda o niye alınıyor onu anlamadım :))

:) Peki kanın kaynıyor mu bu kişiye? Sende tamam bitsin desen adam bitirecek sanırım. Baksana 1 haftadır aramıyor yaw böyle şey olur mu? Kaç yaşındasınız?

Evet canım onu çok özlüyorum öğle arası elim kaaç kere telefona gitti ama arayamadım çünkü çok kırıldım ona bunu bana iki hafta önce yapsa anlardım ama iş bu noktaya gelince insan insanı yarı yolda bırakmaz ailemi ve beni gören insanlar hayırlı olsun diyorlar ama haberleri yok ben nelerle uğraşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…