Bir Yanda Dostum Bir Yanda Kuzenim

V
Vala arkadasina buyuk bir iylik yapmisolursun soylemekle ama nasil soyleyeceksin bilmiyorum bu kafyal giden zaten evlendikten sonra o kziin Gunahina girer hayatinin karartir usulunce soyle derim yada kuzenin ayrilsin inalr icin en hayorlisi

kızın günahına girme hayatını karartma. ben böyle bir şey yaşasam gerçekten duymak isterim evlilik 2 günlük bir olay değil. yazık yaa valla inşallah görür, anlar, öğrenir. ömrü çürüyecek kızcağızın eğer evlenirse...

Aslında tanışmaları biraz da sizin sayenizde olmuş. Kız arkadaşınız zaten size güvenip başlamıştır. Kız eğer sizin dediğiniz kadar yakın arkadaşınızsa karşılıklı konuşun. Baştan anlatın bak bu benim kuzenim. Evlenince maaş konusunda ne dedi vs? Sonra hepsini anlatın. Yazık değil mi arkadaşınıza. Benim başıma da böyle bir durum gelmişti. Yakın arkadaşınız olmasa karışmayın derdim.
Söylememek çok büyük bir hata olur. Olmadı kuzenle mesajlaşın, mesajları saklayın.

Şu konuşulanlara bir kanıt bulur söylerdim.
Bu şekilde özellikle arkadaşım dediğim birisinin mağdur edilmesini gönlüm kaldırmaz.

Afedersin ama şapşal kuzenin için elin saf temiz masum kızını yakmayın madem.vicdan azabı çekersin ayrıl bundan sana koca moca olmaz de açık açık

Igrenc ya ne kadar ikiyuzlu kuzeniniz. Sizde bilmek isterdiniz bence soylemelisiniz...ama kuzen yalanlayacaktır çok açık göz değilse mesaj atın kuzeninize. Geçen söylediklerin icimde kaldı ne demek istedin diye.
Anlayamadigim sizin bu kadar değer verdiğinizi biliyorsa nasıl bu kadar açık oldu size karşı. Ya cidden ayrılmayı kafasına koymuş ya da bilemedim.
Ben olsam nasıl olsa ayrılacak demezdim. Çok sevdiğim arkadaşımın bunu yaşamasına izin vermezdim. Kanıt toplayıp kizin onu öylece bırakmasını isterdim. Hatta bilmiyormuş gibi yapsın. Ben sana ısınamamıştım aslinda hiç tipim değilsin desin. Hak etmiş ikiyüzlü kuzen.

Bence karışma, sonra dengesiz kuzenin gider iftira atıyor, seni kıskanıyor ben seni seviyorum diye ya arkadaşınla aranı bozarsa? Neticede sen elçilik etmemişsin.
Az mantıklı ol, ha kardeşin gibi görüyorsan ve her ihtimale karşı sana güvenecekse anlat..

Böyle bir durumda o kızcağıza sırf olay benim başıma patlar diye söylememen bencillik olurdu. Daha şimdiden bunları söyleyen bir adamın arkadaşına neler yapabileceğini düşünebiliyor musun? Kız ile otur ve konuş. Böyle bir duruma kimin gönlü razı gelir? Bir genç kızın hayatını mahvetmeye değmez. Lütfen fedakarlık yap.

Dediğiniz doğru, biraz da kızın karakterine bağlı bir mesele. Kız çok aşıksa ve adam da gözünü boyadıysa konu sahibi yalancı durumuna düşebilir.
Fakat müstakbel kayınvalide ve damadın gelin hakkında düşünceleri bu kadar ortada iken, bu evliliğe nasıl iyi bir gelecek vadedilebilir ki? Söylemezse bile bile ateşe atacak arkadaşını.

Arkadaşı hainlik etmeyecekse ve inanacaksa gitsin söylesin. Ama arkadaşıyla arasında tam bir güven yoksa... konu sahibinin başı yanabilir.
Kötü arkadaş, kötü kuzen, kötü yeğen konumuna da gelebilir.
Daha 1 hafta önce yaklaşık bir olay yaşadım, iki kişi tartışıyordu ve ayırdım. Ben kötü oldum o ikisi barıştı

Aslında sürekli yaptığım meselede arkadaşı yapmaması için uyarıyorum. Çünkü benim başım çok ağrıyor

Benim arkamdan iş cevriliyorsa söylensin isterim.
Ama Kuzenim edepsizlik ediyorsa Haddini bildiririm.
Madem Kızı sevmiyor neden gidip ailesinden istemiş?
Neden Nişanlanıyor? Karaktersiz Kişiliksiz de Kuzenin varmış. İnsallah kız o Fitursuz Kuzeninizden ayrılıp kurtulur....

ben senin yerinde olsaydim kuzenim o tarz seyler söyledigi anda agzinin payini verirdim.

birsey söylemedin mi?

Bence kuzeninizle bir bahane ile mesajlaşın, mesela kısa bir yazı/sorununuz hakkında görüşünü isteyin. Sonra arkadaşınız hakkında konu açın, o gün şöyle demiştin ne yapmayı düşünüyorsun vs vs.

Sonra arkadaşınızla görüşüp herşeyi anlatın, mesajları da gösterin ki emin olsun.

Kuzenime açık açık konuşmasini yoksa bu günahı alamayacagimı soyleyecegimi söylerdim herhalde. Bunu da aile içinde yapardim. Kimse bir kadını buna bile bile sokamamali

Ya kuzen yengem umrumda değil arkadaşım benim kardeşimden öte

Tamam ama arkadasin icin yinede kuzenine soyle arkadasinla konussun sonucta bu onlarin iliskisi ama kendin arkadasina anlattiginda ortada bi kos cikmiycaksa kendin anlat herseyi arkadasin bitirsin kuzeninle ikiskisini ama mutlaka konustur bu olay boyle kalirsa belli ki kuzenin arkadasini baya uzer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…